ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 201
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Няма лекарство, препарат, или каквото и да било без да има вреди от него. Но е важно да се вземат предвид ползите от него.
Дори един "прост" аспирин си има странични ефекти.
Дали човек обаче ще го употребява, или не, зависи единствено и само от него.
Така трябва да бъде и с ваксините.
Аз лично не желая да се боря против ваксините. Единственото, което искам е да има ИНФОРМИРАНОСТ. Това е важното в случая. Но тази информация да се получава от лекари, медицински лица, хора, които могат точно и ясно да предадат информацията. Но не само да се бият в гърдите и да твърдят как едва ли не ще загинем без ваксини. А да разясняват ясно, точно и конкретно какви биха били вредите от тях върху организма.
Живеем в свят, в който химията е навсякъде около нас, в организма ни и във всичко, което употребяваме и консумираме. Това естествено няма как да води след себе си един куп странични ефекти и да дава отражение върху здравето на децата ни.

"Няма лекарство, препарат, или каквото и да било без да има вреди от него."
Правилно!Всичко зависи от дозата!При ваксините това не важи. Те са отрова в каквато и да е доза.
"Но тази информация да се получава от лекари, медицински лица, хора, които могат точно и ясно да предадат информацията."
Много си точна.Затова ще си позволя да цитирам мнения на компетентни лица.
"Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не е слагана" - това заявява д-р Джеймз Шенън от Националния здравен институт на САЩ (NIH).
д-р Дж. Келър: Хората се ваксинират главно под натиск и под въздействие на умело насаждания страх от определени  болести.
Токсичността на формалдехида например се сравнява с тази на мишата отрова и на циановодорода, макар и действието му да не е толкова бързо. Други впечатляващи съставки са фенолът (също силна отрова); алуминиевите съединения (които са свързани с повишения риск от натравяне с флуорни продукти); тиомерзалът (живачно съединение, което е и доказан невротоксин); 2-феноксиетанолът, заместил тиомерзалът в някои ваксини (основна съставка в антифриза и много разтворители и детергенти) и много други.
Ваксините съдържат чужди за тялото животински белтъци.
Ваксините (с изключение на генномодифицираните, които носят куп други проблеми) се културират върху тъкани, извлечени от маймунски бъбреци, кучешки и заешки мозъци, кръвта на коне и кравешки фетуси, кокоши ембриони и дори от белодробни клетки на абортирани човешки зародиши. Единственият естествен начин такива продукти да влязат в човешкото тяло е през храносмилателната система. Въпреки това, с ваксините те се вкарват директно в кръвта, което носи риск от тежки странични реакции, включително остър анафилактичен шок и смърт.
Страничните реакции, които могат да възникнат след ваксиниране, включват: гърчове и епилепсия, перманентно мозъчно увреждане, животозастрашаващи алергични реакции, кръвоизливи в цялото тяло и мозъка и много други тежки състояния, включително смърт.

# 586
И в крайна сметка, кой сте Вие да съдите нас родителите, които си гледаме децата всеки божи ден???
Таня, не се ядосвайте!  Hug Знам, че е лесно да се каже.
Последните 1-2 години "специалистите по всичко" никнат като гъби.
Хубаво е да се споделя личен опит, но нека не се съдят другите, че нищо не правят или пък не го правят по начина, по който споделящият е постъпил.

# 587
Тези полемики сме ги водили достатъчно, още когато темата беше За и Против.

Christian, не е въпроса в това дали темата отговаря на представата ми, или не.
Проблема е в това, че тук останаха да пишат единици хора, които си въртят и говорят едно и също. Я влезе веднъж в месеца някоя майка да попита нещо, я не. Не виждам някакъв конструктивен дебат, или кой знае какво развитие.
На колко хора сте помогнали по някакъв начин от тази тема и с какво? Какви реални действия се предприемат? Какви реални случаи и примери се дават?
Освен, че се говори и за хомеопатия, ГНМ и не знам какво още, за които неща си има отделни теми.

И пак питам, и теб, и lady Green, какво ще рече "харесваш" ваксините? Това да не е да си избирам чушките и доматите на пазара, та да кажа харесват ми тези, или не ми харесват?

lady Green, то различните хора, понасят различните медикаменти по различен начин. Същото се отнася и до ваксините. Така че не виждам какво изобщо има да се коментира този въпрос.
Поносимостта към медикаментите  и ваксините зависи от количеството на отровите натрупани в организма. Зависи също от условията, при които са поставени ваксините и отношението на ваксинирания към моментната обстановка. Коментариите са информация и база за сравнение и обогатяване на нашите знания.

# 588
Видяхте ли http://bnt.bg/bg/news/view/74731/zashto_e_vajno_da_se_vaksinirame
Аз съчиних някои въпроси, засега пуснати само в полето коментари на сайта на БНТ:

ЗДРАВЕ И ВАКСИНО-ПРОФИЛАКТИКА - Две взаимно изключващи се думи! Не може след поставяне на ваксина да останеш и да бъдеш здрав, както преди това.

Главно поради наличието на живак (който вече не се изписва във ваксините, поради факта, че не е активна съставка в същите) и алуминий със стотици пъти над пределно допустимите нива от FDA. Да не споменаваме и формалдехид, фенол, феноксиетанол и пр...

Резултатите от ваксинирането са повече от плачевни! Епидемия има точно сред ваксинирани дечица от вкарване на живи вируси, тежки метали, инжектирани директно в кръвния поток на бебенца и от откровените отрови във всички ваксини!

Натиск за ваксини и ваксинации има главно от имащите пряка полза от това. Това са СЗО, всякакви лекарски съюзи и всички педиатри, тъй като от това зависят доходите им. Всичко в медицината се върти около пари. Някой да е на друго мнение?

Епидемия от морбили, дребната шаркa (морбили) и пр. детски са супер важни за изграждането на здрава и работеща имунна система при децата. Това го казвям и от личен опит, тъй като почти 3 годишната ми дъщеря няма нито една ваксина след родилното и я наблюдавам почти денонощно. За сравнение аз съм всички ваксини и точно след последната ваксина в училище започнаха проблемите, които година-две по-късно медиците определиха като МС...

Защо не болшинството не ваксинират? Защото са глупави или защото Цар Киро и сие им е разяснил, че започнат ли да имунизират и животът, с който са свикнали ще изчезне! Болен и сакат циганин и по-малко от половин циганин и едва ли ще искат да стигнат до там... Разбира се има и изключения, но те са просто потвърждение на правилото.

Иначе са прави, че болестите тръгват от лоша хигиена и недохранване - за това спора няма.

И д-р Кунчев, не мислете, че това е мода! Това за мен е по-скоро негативната страна за вас на иначе полезният за пропаганда Интернет. И не, аз не принадлежа към никаква религиозна група, а просто следвам една единствена сила и тя е природата! Никога, ама никога не се заразяваш с 5-7 или 12(!) болести в природата и никога това не става интервенозно, пропускайки всички защити на човешкото тяло - нос, сливици и пр...

Съгласен съм с "всеки решава какво да прави със собственото си здраве" без НО... Другите нали са имунизирани?! Супер ваксина, която те защитава само когато няма опасност от заразяване Wink Имунизацията е право и не е задължителна, но какво да правят над 90, дори 99%, които ходят на работа и не пускат детето на градина или спират детските?

Ваксините се правели в цял свят и изключително малко и ЛЕКИ реакции... О, но господина отварял ли е листовките, за да види какво пише примерно на тази за Хеп. С или други? Цитирам: "Страничните реакции, които могат да възникнат след ваксиниране, включват: гърчове и епилепсия, перманентно мозъчно увреждане, животозастрашаващи алергични реакции, кръвоизливи в цялото тяло и мозъка и много други тежки състояния, включително смърт."
Цитирам за ваксината против Хепатит Б:

Нарушения на имунната система: анафилаксия, серумна болест, лимфаденопатия.

Нарушения на нервната система: замаяност, главоболие, парестезия.синкоп, парализа, невропатия, неврит (вкл. синдром на Guillain-Barre, неврит на n. opticus и мултиплена склероза), енцефалит, енцефалопатия,менингит, гърчове.

Съдови нарушения:хипотония, васкулит.

Гръдни и медиастинални нарушения,бронхоспазъм.
Стомашно-чревни нарушения:

Нарушения на чернодробно-жлъчната система нарушена чернодробна функция.
Нарушения на кожата и подкожната тъкан
уртикария, ангиоедем, erythema multiforme.

Нарушения на мускулно-скелетната система и съединителната тъкан
артралгия, миалгия, артрит.

За Synflorix:гърчове без температура или дължащи се на повишена температура (треска) обрив, уртики, алергични реакции като кожен обрив или алергии.
Бустер дозите Synflorix може да повишат риска от нежелани реакции.
Всички листовки могат да бъдат намерени тук vaksinite . info

Продължаваме...    "не, няма риск от имунизация" така била работата значи, Кунчев, ходи да съдиш сега тези медици, които са написали горните "лъжи"!

"За последици изобщо не може да се говори, последвано от "Ако говорим за отделни случаи, да, води се..." - Е, при мен е МС, при други аутизъм, трети умират!... Изморявам се като слушам...

# 589
persimon, ок, да си защитават децата както желаят, но единствено и само със собствени средства.
Защо и поради какви точно причини един родител смята за длъжен един педиатър, да му вписва в картона непоставени ваксини?
Ето това питам?
Защо не се бори с други средства, защо не се организират кампании за информираност, защо не се раздават листовки и какво ли не друго? Защо не се прави това?
Смяташ че си прав, ами докажи го? Накарай и други да ти обърнат внимание и да ти повярват?
Не виждам нищо морално във фалшифицирането на документи...
Всяко действие срещу престъпна система е морално. Според мен си права в това, че недоволните от системата не се организират. Само с писане по форумите т.е. само с информирано бездействие не става.

# 590

1. Моят опит
2. Реалният опит на майки от други държави
3. Научни доказателства
4. Подробно и изчерпателно протокола

За Вас може би коректно би било да коментирам в един глас със повечето потребители. Но не това е моята цел.  

Ще ви помоля да не омаловажавате труда на родителите, които всеки ден се борят за децата си! Възмутена съм! Вашият опит-Та Вие нямате опит с Аутисти! А моят опит не е в тези въпросни 900 страници.Знаете ли, че от 900 аутиста никой не е като другия? Съмнявам се ! Не е коректно да говорите за хора, които НЕ познавате! Вие тръгнахте с велики фрази, не друг. За себе си мога да кажа, че отхвърлям с лека ръка Ексриментите, които искат да правят с дъщеря ми за да трупат дивиденти на нейн гръб и за моя сметка! Имаше един подобен на вас, които каза "Лекувам Аутизъм"! Ако е помогнална 10 деца, на повече основно е навредил! И в крайна сметка, кой сте Вие да съдите нас родителите, които си гледаме децата всеки божи ден???

Аз също съм възмутен

Не се опитвайте да говорите от името на всички, защото за всяка майка с мислене като Вашето има няколко, които се борят и постигат нещо. Не казвам "лекувам аутизъм" - казвам "ето тук има нещо, което работи за доста деца и следва да се пробва, защото е евтино и не носи риск". Ако не можете да направите това заключение от всичко, което съм написал досега следва да се успокоите, да разрешите своите собствени емоционални проблеми и чак тогава да мислите за другите. Нападате моята личност с това, че аз самият съм нямал опит с аутисти. Аз нямам опит с аутисти, но , съжалявам , аутистите и аз имаме повече общо отколкото Вие с децата си, които толкова претендирате, че разбирате и познавате.... Постигнатото във форума, за което ми говорите, къде е? Къде са историите на излекувани??? Вие нямате представа колко много се знае за аутизма, за ваксините ако щете. Ако аз омаловажавам труда Ви, то е защото е 99% сизифов труд!!!

На определени майки съм предлагал да осигуря лекарства безплатно - самият аз да направя капсулите. Въпрос на доверие. Не ме хвърляйте в един казан със мошениците с белите престилки, защото си е чиста клевета!!!

Аз съм честен човек, жалко че не го виждате. Аутистите са различни, но това не означава, че проблемите им идват от много и различни причини. Това не е наука. Това е логическа заблуда. Пък и как щяхме да имаме диагностични критерии-базисни прояви ако тази "различност" бе толкова изявена???

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 10:47 от Depends

# 591
lady Green, за какво уреждане става въпрос тук?
Наистина май си чешете повече езиците.
Защо аз трябва да имам нещо общо с личните дела на други хора?
Нито съм желала да си приписвам някакви заслуги, нито друго подобно.

Относно мотивите ми да не ваксинирам, ами мотива ми е че пред себе си имам роднина с получени достатъчно сериозни увреждания от ваксини. Мотива ми е, че аз лично съм увредена от ваксини (може и акъла ми да е сбъркан, както се опитвате да ме убедите тук) и имам достатъчно проблеми от тях. И не желая детето ми да минава по същите стъпки.
Сега изясни ли ви се достатъчно добре какви са ми мотивите?
Да чуя Вашите може ли???
"Защо аз трябва да имам нещо общо с личните дела на другите хора?"
Защото си човек, а човека е социално животно. Защото личните дела на другите утре могат да станат лични дела на всеки от нас и тогава тези лични дела стават обществени. Казваш, че си увредена от ваксини, но не ни информираш кое ти е увредено? Разбира се, че не си длъжна, но трябва да отговариш на въпроса, защо участваш във форумите и постоянно бягаш от темата, като се занимаваш с оценки от морално естество. Мисля, че целта на всеки участник тук е да почерпи опит и да предаде опит.

# 592
Аз пък, след изявата на Mirama, започвам да се питам какви всъщност са мотивите на всеки ( в тази тема) срещу ваксините.. Thinking

Ама вие не ги знаете? Как така....направо съм в потрес... newsm78
Знаем доста, но се надяваме да чуем нещо, което не знаем. Искаме да се поучим от твоя опит. Нали това е смисълът на коментариите.
Д-р Келър:"Страничните реакции, които могат да възникнат след ваксиниране, включват: гърчове и епилепсия, перманентно мозъчно увреждане, животозастрашаващи алергични реакции, кръвоизливи в цялото тяло и мозъка и много други тежки състояния, включително смърт."

# 593
stelt77, нито съм бягала в "гората", нито имам намерение да го правя.
Както се вижда и в темата, колкото хора, толкова мнения, толкова и начини за справяне с "проблема".
Всеки се "оправя" поединично...

Толкова се пазите от стадното, робското и не знам още какво мислене, че сами сте се набутали точно в такова. Само защото е различно, смятате че е правилното? Ок, няма лошо.

nice, и за теб нещата изглеждат толкова просто? Щом става въпрос за живота и здравето на цели поколения, то може да вършим всичко и с всички средства? А кой определя до каква степен се застрашава този живот и здраве?
"А кой определя до каква степен се застрашава този живот и здраве?"
Некорумпираните специалисти, данните от история на медицината."
Професора по вирусология Галина Петровна Червонска:
1. Ваксинациите на новородени в родилните домове е престъпление
2. Ваксинацията на новородени в родилните домове е глобална измама
3. Ваксинацията на новородените в родилните домове е биологично оръжие за масово поразяване.

# 594
Много сте спорили.

Аз Мирама я разбирам по следният начин- не й харесва на жената, че вместо да се заяви ясно и директно твърда позиция, че ваксини няма да се слагат, се търсят заобиколни методи.
Аз също съм за, защото така всъщност тръгват нещата. С криенето се постига оня ефект на заблуждение.
Аз бях единствената в моето училище в ония години, която си прибрах картона от сестрата. Не смятах за редно мой документ да бъде на разположение на случайни хора. Също така единствената си останах, която не беше включена в зъболекарските извращения в училище, това вече с помощта на баща ми. А бяха задължителни.
Сега много се ядосвам, когато пишете как сестрите в училище ви тормозят. Реално погледнато, не сте длъжни да им предоставяте информация за децата си. Лекар нали имат?

Друг е въпроса, че държавата ви задължава да имунизирате децата си. Там вече положението е отчайващо безумно, наказанията им са безобразно дискриминиращи. Цялата система е извратена, при проблем с ваксини не поемат ангажимент, всичко се потулва... Родителите се преследват, за да плащат актове...
Може би и затова такива хора предпочитат да фалшифицират, тъй като не са мнозинство, няма кой да ги чуе и разбере. Дела се губят, колкото и абсурдно и да е на днешно време да те задължават да си правиш някакъв вид профилактика.
Какво остава- емигрираш, фалшифицираш, не раждаш. Колкото и жалко да звучи, хората са тесногърди, не ги интересува или не желаят да поемат отговорност.

Аз също не знам как и кога в България човек ще може да живее живота си според разбиранията си, без да е тормозен за това. Не знам кога и дали изобщо за децата ще бъдат отговорни родителите им, а не здравната система и онези 12 часови институции, наречени градини.
Кога лекари ще подкрепят хората, убедени във вредността на ваксините. Защото сега предпочитат да мълчат, за да не им секне търговията и мястото.

Погледнете само медиите какви ги пишат и говорят относно ваксините, епидемиите и т.н. Всичко е такъв хаос и пародия, на човек му остава сам за себе си да се спасява.
Като сте заговорили и за лечение хайде да видим какво е положението и там. В болниците специалистите са се превърнали в търговци, продаващи труда си под масата и рекламиращи ОПРЕДЕЛЕНИ продукти. Много лекарства за хронично болните ги няма, хората сами се снабдяват от други държави или плащайки ги в петорни размери.
Аз носих едно лекарство за пациент на моя позната лекарка, което закупих свободно за 0.99 евро, в Бг цената да го доставят от Гърция беше 109 лева. Шок!
Така че то държава липсва, не знам какво сте се загрижили за задълженията на поданиците й.
Заставам зад всичко, което пише Марица, но се чудя с какъв акъл като дойдат избори, се юрваме и гласуваме с настървение точно за тези партии, които чрез своите депутати ни превръщат в опитни зайчета на медицинската и фармацефтичната мафия.

# 595
Някой би ли е заел със субтитри на беседите с тази лекарка?
http://www.liveinternet.ru/users/2957307/post146888654/
Мен руския ме затруднява.

# 596

Много ценен материал, хубаво би било да се гледа от повече хора.  Peace

# 597
2:50h.... а имаш ли идея как да се свали като .avi? Аз мога да се заема със субс, но превода трябва някой да ми го даде.

# 598
2:50h.... а имаш ли идея как да се свали като .avi? Аз мога да се заема със субс, но превода трябва някой да ми го даде.
Съжелявам, нямам идея как да стане. Видях името от поста на Goro6 и пуснах в гугъл. Излезе ми този филм, вероятно има десетки други от тази лекарка. Сега го прослушвам, но макар да съм учила руски в училище, ми е доста мътно. В отчетната имаме рускоговорящи, ще питам дали някой може да съдейства.

# 599
И в крайна сметка, кой сте Вие да съдите нас родителите, които си гледаме децата всеки божи ден???
Таня, не се ядосвайте!  Hug Знам, че е лесно да се каже.
Последните 1-2 години "специалистите по всичко" никнат като гъби.
Хубаво е да се споделя личен опит, но нека не се съдят другите, че нищо не правят или пък не го правят по начина, по който споделящият е постъпил.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт