ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 232
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Mirama, много по-сложно е, отколкото предполагаш... А хората заобикалят системата, защото нямат друг избор... Съжалявам, но ги разбирам прекрасно... Човек живее един живот и когато е притиснат от обстоятелствата се налага да не е толкова честен, колкото му се иска...

А там, в онази тема, ровехме за информация и спорехме около 10 човека, едва ли някой друг е успял да ни прочете, че се е разровил и сам за инфо... Да, аз понаучих туй-онуй, за мен беше полезно, но то е щото имах желание да се ровя и да чета... Всеки може да го направи по всяко време - да рови за инфо и да чете...

# 181
stelt77, какво има да предполагам...когато знам много добре какво е.
И не, няма нищо сложно....и имат друг избор хората, защо да нямат?
Но когато хем искаш да си въпреки системата, хем да си вкараш детето вътре в нея....тогава няма защо да се оплакват и да се жалват как имало лекари, които отказвали да вършат нередности.
Когато вземеш едно решение, то трябва да си носиш последствията от него. А не да се чудиш в същото време как да прецакаш държавата.
Съжалявам, но не оправдавам подобно поведение.

А в предишният вид на темата кой е успял да ни прочете, ами да е успял. Но беше на място, на което много повече хора я виждаха. А след това я запратиха в 3та глуха.

# 182

Съжалявам, но не може да искаш нещо да се промени, когато всячески се чудят хората как да заобиколят системата и какви документи да фалшифицират.

Незаконосъобразни и противни на правата на човека и здравия разум са всички проблеми, които се правят на хора, които не искат да ваксинират. Единственото нарушение е в това. Нямат никаква вина хората, които си търсят правата в една порочна и насилническа система. Ние не сме овце и това  че пъдаря ни натиква към кланицата не значи, че ние трябва да вървим натам и че "чуденето как да заобиколим системата" е нещо неправилно, лошо или неморално. Тъкмо напротив-това е най-доброто и най-моралното нещо и е задължение на родителя да зашити децата си, дори от държавата ако се налага.

# 183
persimon, ок, да си защитават децата както желаят, но единствено и само със собствени средства.
Защо и поради какви точно причини един родител смята за длъжен един педиатър, да му вписва в картона непоставени ваксини?
Ето това питам?
Защо не се бори с други средства, защо не се организират кампании за информираност, защо не се раздават листовки и какво ли не друго? Защо не се прави това?
Смяташ че си прав, ами докажи го? Накарай и други да ти обърнат внимание и да ти повярват?
Не виждам нищо морално във фалшифицирането на документи...

# 184
Но когато хем искаш да си въпреки системата, хем да си вкараш детето вътре в нея....тогава няма защо да се оплакват и да се жалват как имало лекари, които отказвали да вършат нередности.
Когато вземеш едно решение, то трябва да си носиш последствията от него. А не да се чудиш в същото време как да прецакаш държавата.

А в предишният вид на темата кой е успял да ни прочете, ами да е успял. Но беше на място, на което много повече хора я виждаха. А след това я запратиха в 3та глуха.

Те я пратиха в трета глуха може би заради съдържанието.

Преди беше заради вредата от ваксините, което си е 100% медицинска тема.

Сега темата е пълна с души, адам и ева, креационалисти,гнм и хомеопатия. Все едно си нямат техни теми, а трябва да омазват тук. Пак добре, че няма посещения на ангели.

# 185
Педиатъра не е "длъжен", естествено. Просто има педиатри, които го правят защото знаят каква лъжа са ваксините и им е жал за децата и разбират, че родителите нямат вина, че не се пуска на детска градина без ваксини, спират се помощите и се налагат глоби. Това са нарушения на правата на човека и са незаконосъобразни. В този смисъл, лекарите, които слагат печати помагат за възстановяване на справедливостта и не вредят на никого,нито дори на държавата, а само помагат на всички, включително и на държавата.Защото държава се прави от здрави хора.

Не мога да накарам стадо овце да разберат, че ги карат към кланицата. Това не е възможно защото овцете на са на това ниво на осъзнаване. Мога да разкажа на хора, които срещам в живота си и е адекватно да говоря с тях на тая тема, както и да говоря с близките си и това е. По-голяма отговорност за чуждото поведение от това не искам и не мога да поема.

Което не значи, че ще се навия някой да ми ваксинира децата, да ми отнема правото да се ползвам от детска градина(ако изобюо исках да ползвам такава) и да получавам полагащите ми се помощи или даже да бъда глобявана, заради незаконни държавни политики.

Абсолютно сто процента морално е да не спазвам незаконни разпоредби, които правят опит да осакатят децата ми и да ме лишат от човешките ми права. Дано по-малко хора ги е страх да нарушават неморални и незаконни разпоредби, защото иначе още утре може да се повтори холокоста. По твоята логика понеже има законче да пращаме евреите в концлагери, значи е неморално да скриеш някое еврейско семейство на тавана си и да ги спасиш, а е морално да ги изпратиш към влаковете? Понеже има законче да си ваксинирам децата, значи трябва да го направя, докато някой отгоре не благоволи да смени закончето? Само през трупа ми.

# 186

Сега темата е пълна с души, адам и ева, креационалисти,гнм и хомеопатия. Все едно си нямат техни теми, а трябва да омазват тук. Пак добре, че няма посещения на ангели.

Ти знаеш ли за коя тема говорим, кой и защо я откова, кой и защо я заключи? Хайде моля без свободни съчинения...  Stop

Mirama, какво означава да защитавам децата си със собствени средства? Ако утре приемат Закона за детето и някоя заспала тетка-чиновничка дойде вкъщи с полиция да ми вземе децата, защото нарушавам "правото им на задължителни имунизации", предлагаш да си купя пушка със собствени средства и да гръмна някого със собствените си ръце ли? Дам, хитро... Ако имаш някакви други предложения, моля сподели ги с аудиторията тук...

Да раздавам листовки, казваш, да правя протести... Е, това с какво точно ще ми помогне? Както казах по-нагоре, много по-сложно е отколкото предполагаш...

persimon   bouquet

# 187
persimon, абсолютно нормално е и да те съдят за склоняване към незаконни действия на 3ти лица.
Независимо дали ти смяташ действието си за морално, или не.

След като тези цитирани от теб лекари не са съгласни с ваксинирането, защо на всички останали пациенти си поставят ваксините? Защо не информират както трябва тези пациенти? Защо не се опитат да направят те нещо по въпроса с информирането? А са си заровили главите в гъзовете, както и повечето търсещи тук педиатри, които да им вписват ваксините?

И като гледам и ти си интерпретираш думите ми както ти е изгодно. Далеч не говоря за това, че щом има закон да се ваксинира населението, трябва да се спазват.
Говоря за това, да не се нарушават други закони и да се въвличат 3ти лица в решение, което е взето лично.
Но на хората не им е изгодно това. Предпочитат да се крият като лалугери, да намират педиатри, които да фалшифицират документи и до там.

stelt77, а ти смяташ, че като един лекар ти фалшифицира документите и проблема се решава???
Хайде разясни ми кое точно изпускам, което било по-сложно, отколкото предполагам?
На мен лично ми омръзна от тарикати, които обясняват колко са против нещо, но същите тези отиват и си записват детето на градина, получават си всички помощи и каквото там им се полага. Защо??? Аз ли съм глупавата, която не го прави това, или???
След като вземаш решение за живота на детето си, ще си носиш и последствията от това решение.
След като си решил, че няма да слагаш ваксини, това означава че няма и да го пратиш на градина, ще си го гледаш в къщи и няма да ходиш на работа. Няма да получаваш и детски и всичко останало.
А не да пишеш тук колко си против, а после тихомълком да си ходиш при педиатъра и да се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал.

# 188
Ами, Mirama, аз реших да не фалшифицирам и въпреки, че имаше кой да гледа детето ми съм до никъде... Опитах по правия път... Заведох дело, което затегна нещата и прецака още много други родители... Затвори се една широко отворена в закона вратичка... Това е резултатът от делата в България... Не очаквам, че в чужбина нещо ще се промени... Да не говорим пък какви бисери излязоха от ВАС при другото дело и колко много може то да навреди на някои групи пациенти... Напълно разбирам родителите, които са решили да си спестят безсмисления път, по който тръгнах (и тъпо и упорито продължавам да вървя)... Преди мислех като теб, сега съм на коренно различно мнение... Явно не следиш играта отблизо, щом смяташ, че с листовки и информиране колко са опасни ваксините, ще постигнем свобода... Точно обратното е... Прекалено голяма тема... Толкоз от мен...   Peace    Ангел Кунчев си води записки...   Laughing

# 189
И защо е трябвало да завеждаш дело? За да се бориш за някакви свободи?
В тази държава няма за какво да се бори човек...
И да, следях развитието на нещата отблизо, както и безумията, които ВАС беше дал....
Това не означава, че трябва да се фалшифицират документи. Но и тази практика няма да спре...
Пък и темата се занимава с далеч по-леки и безобидни неща...

# 190
Да, и в хитлериска германия е било нормално и теб да пратят в гестапо задето криеш евреин. Това го прави по-правилно, така ли? Съжлавам аз не съм овца и не следвам пъдаря, накъдето и да ме води. Господ ми е дал глава на раменете и съвест да ръководя действията си от тях, а не от публикуваното в дъражвен вестник.  Ако при друг не е така, не мисля да му преча или да го разубеждавам. Естествен отбор.

Както виждаш всички правим нещо--тази тема я има благодарение на пишещите в нея. Сигурна съм че всеки от нас тук е говорил с десетки, ако не и стотици хора за ваксините и е вложил не малки услилия за разкриване на истината. Аз поне от поне 10 години говоря по тази тема с разни хора. Кой какво е осъзнал си е негова отговорност.

Никой не може  да бъде "въвлечен насила" в нарушаване на закона. Както тук нерядко се споделя, лекари отказват слагане на печати при несложени ваксини и толкоз. Който лекар слага печати го прави не защото някой го е въвлякъл, а защото собствения му морал му е продиктувал така.

Да, разбира се, проблемът не се решава със намиране на моментен изход, чрез намиране на лекар, който да слага печати, защото тия вратички в един момент ще изчезнат ако не променим ситуацията като цяло. Но това е изход за момента, докато хората се светнат каква е истината и нещата се променят на социално ниво. Когато преди десетина години говорех, че ваксините са вредни, почти всички ме гледаха като извънземно и съм спорила с лекари по темата, които не бяха съгласи с мен. Сега същите тия лекари забраняват да се ваксинират внуците им. Помисли си добре, преди 10 години имаше ли такава тема в бг мама и колко привърженици е щяла да има. Нещата се променят, но аз няма да жертвам децата си, докато обществото не узрее за истината, че недай си боже да не наруша някой идиотски закон. Ще правя каквото е необходимо да защитя децата си и ще намирам начин за това. И не, отказвам да нося каквито и да било незаконосъобразни последствия за законосъобразните си действия! Не приемам да ме стрижат, доят и колят, когато им скимне! Аз съм свободен човек, децата ми са свободни хора, и никой няма да налага наказания, за това че съм отказала да ги осакатя. Изобщо не ми го побира акъла, как може някй да мисли, че трябвало да съм готова да ми нарушават човешките права и да ме наказват ако аз не съм съгласна. Това ако не е робска психика, здраве му кажи.

# 191
И да, следях развитието на нещата отблизо, както и безумията, които ВАС беше дал....
Това не означава, че трябва да се фалшифицират документи. Но и тази практика няма да спре...

Може би ще споделиш каква е твоята поцията. Като гледам за теб нищо няма смисъл, нито намиране на лекар за печати, нито дело, нито нищо...Но пък и документи не можело да се фалшифицират...Тогава? Ваксинираш до дупка?

# 192

Интересно кои са тези ТЕ, които пращат темата в 3-та глуха, за да се пропагандира нещо съмнително от "креационисти , последователи на ГНМ, хомеопатия" и пр.  Mr. Green

От чисто любопитство бих попитала и за твоите мотиви да заемеш позиция против ваксините, стига да не се притесняваш да си кажеш, както Mirama. 

Странно изглежда да споделяш определено кредо, но вместо да изложиш аргументи в негова подкрепа, да обявиш останалите привържаници на идеята за смахнати антисоциални личности, само защото не разбираш тяхната мотивация.

Днес, ровейки из пресата, попаднах на поредното безумие - вегетарианците са обявени за психично болни.  ooooh!

# 193
persimon, като гледам твърде голямата ти нахъсаност, пречи на други неща.
И действията ти далеч не са законосъобразни. А дали отказваш или не да носиш отговорност, това не го решаваш ти. ) Живееш в държава, която има своите си закони. Не желаеш да ги спазваш, ок. Но не очаквай, че други ще ти ръкопляскат и ще ти викат браво.

А къде точно съм казала, че ваксинирам до дупка??? Или ти си направи съответните изводи? На основанието на какво точно?
Нито имам намерение да водя дело, нито да търся лекар да ми фалшифицира картони. Не съм го и направила.

lady Green, твоята мотивация каква е тогава? Когато обясняваш кой имал такава и кой нямал? Само на основание на това, че не желае да коментира в дадена тема?
А ако въпроса е личен, трябва ли да се изтипоса тук? Човек има някакво лично, неприкосновено пространство. Което не е необходимо да развява пред всеки, който е решил да любопитства.

# 194

Shocked  

А за какъв дявол ми е да раздавам листовки и да правя манифестации? С какво помагам на хората, ако разберат вредата от ваксините, но се налага да имунизират децата си, за да не умрат от глад? На някои хора в тази държава им се налага да ходят на работа... И пак едвам свързват двата края... Ако можехме да живеем само със заплатата на мъжа ми, хич и нямаше да се трогна от законовите ограничения... Няколко страници по-назад казваше, че с нищо не помагаме... С какво точно би трябвало да помогнем?

Нито имам намерение да водя дело, нито да търся лекар да ми фалшифицира картони. Не съм го и направила.

Явно не ти се е налагало... А сит на гладен не вярва...

Общи условия

Активация на акаунт