ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 208
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Да и аз мислех, че разговарям със зрели хора... Явно липсата на детски надбавки, лишаването от детска ясла и детска градина, както и глобите не те притесняват... Поставям те в ситуация, в която евентуалната мярка, целяща да намали неимунизиращите да те засегне, за да разбера каква ще е реакцията ти... Някои хора, поставени пред проблем, предпочитат да имунизират, други да вписват, трети да си търсят правата в съда, четвърти да си носят последствията от решенията (както ти се изрази по-рано)... Разбирам, че ще избереш друго, може би да избягаш в чужбина, може би да се скриеш в гората - твое право...  Peace  И не, не си на изпит... Надявах се да разбереш какво е да си притиснат до стената и да споделиш в такава ситуация какво би сторила ти, за да знаят и другите какви варианти имат, без да се налага да мамят... Вариантът ти е "друго"... Всеки според фантазията му...

# 241
XVisible Много благодаря за филма който си пуснала прегледах го набързо.... утре като имам време ще го гледам, благодаря  Hug

# 242
Цитат

Re: Пропусната ваксинация
« #5 Ср., 28 Март 2012, 23:31 »

Аз съм пример за подути лимфни възли точно от тази ваксина преди 12г. Точно тази причина допълнително идва като аргумент при мен тя да не се прави. Така  смята нашата лична. Но както написах и по-назад, тя я смята за излишна по принцип. Ако посещаваме такива страни, в които дифтерия и тетанус са често срещани, тогава е друго. Но там има и още много други болести, които отдавна са изчезнали в Бг-напр. холера, малария, жълта треска. За тях също са необходими имунизации. Хората, които отиват в тези страни, предварително се имунизират тук в Бг.
Може да се предполага, че Вашият личен е на същото мнение като нашия, но не му е удобно да го заяви открито, понеже ДТ е в календара като задължителна ваксина.
Общият принцип за ваксините е, че те се правят, когато има заплаха от дадена болест. Неслучайно вариолната ваксина беше спряна, след като вариолата изчезна. Имунизациите все пак натоварват имунната с-ма и ако не е наложително не би трябвало да се правят. Не е хубаво  да се изпада и в другата крайност-да се отричат всички имунизации. Тук в този форум някои са изписали стотици страници против всички вакси               

# 243
не се оправям добре с цитатите,това е мнение на всезнаещата     vl         .

# 244
Включва и разговори със семейство на дете, починало след ваксинация, за който повечето от нас знаят, че няма нищо общо с ваксините!
Също включва и разговори с родители на деца с аутизъм, за който отново повечето от нас знаят, че няма нищо общо с ваксините! :

Нямам сили да го гледам след момента с бебето и не разбрах какво имаш предвид с това?

# 245

Абсолютно сто процента морално е да не спазвам незаконни разпоредби, които правят опит да осакатят децата ми и да ме лишат от човешките ми права. Дано по-малко хора ги е страх да нарушават неморални и незаконни разпоредби, защото иначе още утре може да се повтори холокоста. По твоята логика понеже има законче да пращаме евреите в концлагери, значи е неморално да скриеш някое еврейско семейство на тавана си и да ги спасиш, а е морално да ги изпратиш към влаковете? Понеже има законче да си ваксинирам децата, значи трябва да го направя, докато някой отгоре не благоволи да смени закончето? Само през трупа ми.

Изписали сте страшно много , дразнех се докато четях , тръпнех от желание да пиша в отговор на някои откровено слепи изказвания , но се радвам , че се въздържах . Peace

Обаче , когато става дума за живота и здравето на цели поколения , въпросът с морала и моралното отношение спрямо насилствената  система някак сииилно остава назад и изобщо изчезва .

Така , че persimon  , благодаря ти , че го написа вместо мен .   202uu

# 246
stelt77, нито съм бягала в "гората", нито имам намерение да го правя.
Както се вижда и в темата, колкото хора, толкова мнения, толкова и начини за справяне с "проблема".
Всеки се "оправя" поединично...

Толкова се пазите от стадното, робското и не знам още какво мислене, че сами сте се набутали точно в такова. Само защото е различно, смятате че е правилното? Ок, няма лошо.

nice, и за теб нещата изглеждат толкова просто? Щом става въпрос за живота и здравето на цели поколения, то може да вършим всичко и с всички средства? А кой определя до каква степен се застрашава този живот и здраве?

# 247
  • в матрицата
За какво спорите? Кому е нужно от толкова писания, които не водят до нещо? Кой как и защо прави нещо, си е лично негова работа.  Малко стана като кокошарник...... Crazy

# 248
Мирама,
Имам чувството,че ти се е случило нещо сьвсем скоро и затова влезе с това настроение в темата.Сигурно няма да споделиш.
За теб сьм останал и с впечатлението,че не ваксинираш "по принуда" защото (както писа по горе за роднини) имаш страх от странични ефекти.Всьщност не си срещу ваксините като цяло,вярваш в тяхната функция и малко или много те е страх,че детето ти не е ваксинирано и може да се разболее.
Правилно ли сьм те разбрал?

# 249
Christian, за съжаление, няма нищо вярно в това, което си изброил в поста си. ) Добър опит за анализ, но тотално погрешен.
Категорично не ваксинирам "по принуда", що за изкривено мислене изобщо.
Решението ми за неваксиниране беше взето с месеци четене и проучване на въпроса, и продължавам да се информирам за всичко, което излиза по повод и отношение на ваксините. Това че има около мен човек с някакви "увреди", които е недоказано, че са от ваксиниране, не означава че това ми е повлияло на решението. Решения за живота на детето си взимам едва след сериозни проучвания и запознаване с материята.

Грам не ме е страх, че детето ми не е ваксинирано, нито че може да се разболее.
От какво да се разболее? От поредния грип, от шарка, от коклюш, паротит? От кое точно да ме е страх?

Тук всички вероятно ще се изредите да ми направите профил и да седнете и да гадаете защо видиш ли на не ваксинирам. Лошо няма....поне може да се замислите защо и Вие не го правите.

# 250
Не сьм те анализирал,споделих моите впечатления.
Не разбирам защо тоньт ти е заядлив и хапещ още от самото начало?
След като сама казваш,че си взела решението за детето си след
Цитат
сериозни проучвания и запознаване с материята.
и грам не те е страх,че не е ваксинирано,значи трябва много добре да знаеш какво се извьршва с децата в една дьржава,която е наложила сьс закон подобен геноцид.На всичкото отгоре наказва родителите с глоби и ги дискриминира в едно уж демократично общество.
Една майка,която обича детето си така,както майка обича детето си (защото не намирам думи да сравня тази обич) е способна на всичко за него.Нали разбираш,че всичко включва и най лошите престьпления?

Когато някой те вьрже несправедливо,ти няма ли никога да се опиташ да се освободиш,знаейки,че не трябва да го правиш?

# 251
stelt77, нито съм бягала в "гората", нито имам намерение да го правя.
Както се вижда и в темата, колкото хора, толкова мнения, толкова и начини за справяне с "проблема".
Всеки се "оправя" поединично...

Толкова се пазите от стадното, робското и не знам още какво мислене, че сами сте се набутали точно в такова. Само защото е различно, смятате че е правилното? Ок, няма лошо.

Добре, Mirama, как да си задам въпроса, така че да ми отговориш какъв ще е твоят начин, ако държавата все пак те принуди да правиш нещо, а не както в момента не правиш нищо? Разбрах, че детски не вземаш, глоби не е било нужно да плащаш, дела не водиш, детето детска градина не посещава и т.н. Кажи какво би (а не какво не правиш) направила, ако се наложи? Кое смяташ, че е правилно като действие, не като бездействие? Щото на мен ми се иска нещо да правя, но ясно делата не са решение, вписването на ваксини не е решение, листовките и митингите ли са решение? Решение на какво са? Ако не желаеш да кажеш какво смяташ за правилно като действия, не виждам смисъл от този конструктивен диалог...

# 252

Решението ми за неваксиниране беше взето с месеци четене и проучване на въпроса, и продължавам да се информирам за всичко, което излиза по повод и отношение на ваксините.
...........................................
Тук всички вероятно ще се изредите да ми направите профил и да седнете и да гадаете защо видиш ли на не ваксинирам. Лошо няма....поне може да се замислите защо и Вие не го правите.

Чакай малко, не беше ли ти, която влизайки в темата започна с упреците? Традиционната медицина си била о.к., а алтернативната - булшит. Нахвърляш се и върху хората, които поради липса на друга алтернатива избират да им се вписват ваксините. И всичко това, защото чуждото мнение не съвпада с твоето. Не изгарям от желание да ти правя профил, но ме изненадва как с лека ръка раздаваш квалификации, а в същото време не желаеш да споделиш ТИ ЛИЧНО защо не харесваш ваксините. Измъкваш се, че си чела много, но извинявай, информацията за ваксините е много и разнопосочна. Нямам време и желание да се ровя в старите теми за да видя какво точно си писала, но определено заядливото ти отношение показва, че има нещо гнило. Какво всъщност целиш?

# 253
# 254
Какъв е тоя мол, Крис?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт