ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 276
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Ами хайде бьди така добра и кажи някой трик,че хората тук се измьчиха.
Вижда се,че знаеш нещо,но не го споделяш.

# 286
Мирама, обърнах се към отличен адвокат, човекът ясно ми каза, че не смее да се занимава с този въпрос. Това, че законът е спорен и противоречи на конституцията на всеки е ясно, но скоро няма да се промени. Точка. Така, че и аз искам да премина на план Б.

# 287
Мирама, то и аз съм съгласна, че най-добре да заемеш твърда позиция и аз точно такава заемам. Както казах, децата ми могат да бъдат ваксинирани само през трупа ми, без значение какъв е закона. Ако тябва ще емигрирам, ако трябва ще фалшифицирам, каквото трябва ще правя, но няма да го допусна. Но искам да знам КОНКРЕТНО какво да се прави, какви методи да ползваме, ако не се разминем между капките като теб и се яви някой и ни състави няколко акта за несложени ваксини. Какво правим? Кажи стъпка по стъпка как се действа достойно, според теб.

# 288
Christian, какъв трик да казвам? Няма никакви трикове, нито аз съм използвала такива...Не знам какво очаквате точно да ви кажа, че сигурно има вълшебна пръчица, с която махваш и всички проблеми се решават? Ами не, няма...

Berend Botje, и аз съм разговаряла с моя приятелка адвокат, каза същото. Няма начин подобни дела да се печелят поединично. А за голямо дело с много участници се искат доста средства. Хайде, хората един път ще намерят и дадат, но после ще се заредят обжалвания, протакане и какво ли не, а пари пак ще трябват...

persimon, като ти наложат актовете нямаш много варианти. Или си плащаш глобите, или не ги плащаш. Ти какво точно смяташ, че трябва да се направи?
И хайде стига с това - "минала си между капките". Вие между какво минавате точно, които си намирате педиатри да ви вписват ваксините??? Просто ми е интересно това как го наричате?

# 289
Christian,  Shocked "радвам" се, че ми помогна! Ако така помагаш винаги, евала ти! ooooh!
Ама ти като че ли се опитваш да ни плашиш с това, че ще започнеш ваксинирането. Ами децата са си твои, ваксинирай ги. Ако толкова ти е нужно за да го направиш, то значи за теб това е правилното решение и без това. А ти сериозно ли си мислиш, че някой ще ти даде координати на лекар, който слага печати без ваксини в нета?! Нали този човек може да има после страшни проблеми ако ти си някакво ченге под прикритие, каквито има не малко? Какъв е тоя наивитет и какво си преставаяш че ще постигнеш с такъв смешен "зов за помощ", че се и сърдиш после...И сега ще кажеш "не съм ченге"...то ченгето сигурно щеше да си признае веднага и затова трябва да ти вярваме, нали? Laughing Ела на себе си.

# 290
Мирама,значи и ти си от отбора,който нарушава закона,но само аз лично не разбрах какьв беше целия този театьр от вчера. Thinking
И продьлжавам да не разбирам кьм какво тласкаш хората?
Искаш да направят нещо,което ти не можеш или какво?

Цитат
И хайде стига с това - "минала си между капките". Вие между какво минавате точно, които си намирате педиатри да ви вписват ваксините??? Просто ми е интересно това как го наричате?
Доколкото разбрах,нито глоба си платила,нито имаш актове,нито някой те тьрси за това,че не си ваксинирала детето си.
Затова предполагам се нарича "минава между капките".Други хора имат глоби,спират им детските и тн.
При теб какво наказание дойде за неваксиниране,честно?

# 291
Christian, театър аз лично не съм разигравала...който го е правил, това е нещо съвсем друго.
Не знам да има човек, който да не ваксинира и да не нарушава закон.
А да тласкам някого към нещо...това пък как ти хрумна точно?

persimon, колко човека познаваш, които не ваксинират и са с наложени глоби?

# 292
Christian, театър аз лично не съм разигравала...който го е правил, това е нещо съвсем друго.
Не знам да има човек, който да не ваксинира и да не нарушава закон.
А да тласкам някого към нещо...това пък как ти хрумна точно?

Ок,не си дльжна да се виждаш отстрани. Peace
Всички останаха с впечатлението,че това,което са направили хората тук е недостойно и че има други начини,които ти обаче не ги казваш кои са.Искаш темата да изглеждала по друг начин,да имало обща борба и др...прочети се.
Или се изразяваш много неточно и повечето тук,които те четем именно поради тази причина не можем да те разберем или ние всички,които "грешно" според теб те разбираме нещо ни има?
Кое от двете?Или има и трето?

# 293
Mirama, да разбирам, че твоя път е пътят на Ганди-пасивна съпротива. Не спазваш закона и понасяш последиците от това. Е, добе, така Ганди е освободил Индия от Британците. Laughing

Ако ти слагат глоби и ти си ги плащащ всеки път, докато ти стане детето във възраст в която не подлежи на ваксини ще се изръсиш с доста хиляди. Блазя ти щом имаш на разположение "фонд глоби", с който да захранваш държавата защото тя не иска да ти спазва човешките права.

Не даваш решение на един често срещан случай, в който детето трябва да ходи на градина, защото башата лиспва, безработен е, има ниска заплата и т.н. и майката не може да си позволи да стои в къщи, защото няма да има с какво да си нахрани детето. Тогава пак ли трябва да се примирим и да ядем само варен ориз и лапад, до 6-тата годишнина на детето или има някакъв начин за избягване на несправедливата и незаконна политика на дръжавата? А ако недайси Боже се приеме закона за детето и може да ти вземат детето, задето го "лишаваш от ваксинопрофилактика", тогава как ще постъпиш? Пак ли ще приложиш метода на Ганди за понясяне на последиците? Ако е така-много си готова да жертваш за да не фалишифицираш един документ.

Минала между капките си-да. Аз това не го казвам обидно. Това е шанс, който си имала и много се радвам, че си го имала. Но той не е твоя заслуга, просто гол късмет. И аз много бих се радвала да мина между капките за всички вреди и опасни неща. Хич няма да се обидя. Laughing

# 294
persimon, благодаря за психологическия портрет!   bouquet
А, как да го намеря необходимия ми лекар, ако не питам? Къде да питам?

# 295

Искаш да кажеш, че няма хора с наложени глоби ли?! Аз лично не познавам такива защото познатите ми, които не ваксинират не действат по такъв начин, че да може да им се сложат глоби. Но такива има и то не малко. А колко са дикриминирани по други начини да не говорим. Не е истина просто, че може да си правиш каквото си искаш и последици няма да има. Ти си имала тоя ШАНС, но това е всичко. Други го нямат.

# 296

А, как да го намеря необходимия ми лекар, ако не питам? Къде да питам?

Ще питаш познати, ще питаш лично лекари дали не са склонни на това. Няма да питаш в интернет. Никой няма да ти даде такава инофмрация в нета, че да натресе проблеми на лекаря си.

# 297
persimon, ами хайде и аз да попитам тогава като Kalifornia, къде са тези педиатри, които фалшифицират картони?
Дайте един насам, пък ще отида при него, пък да ми нанесе всички ваксини.
Аз такъв не съм срещала. А бога ми, говорила съм с мнооого лекари и педиатри.
Тогава дали не трябва и аз да кажа същото - радвам ви се, че сте успели да намерите такъв педиатър, и сте минали между капките? Не е ли същото?

Рецепти и начини за справяне с проблема аз нямам за целокупното БГ население, решило да не ваксинира.
Но пък чудно как ромите все минават между капките...нито децата им са с ваксини, нито в училище ходят...до сега не съм видяла да има глобени...) а имам преки и няколко годишни наблюдения върху това съсловие на обществото ни.

И да, искам да ти кажа, че не малко са тези, които са без наложени глоби. Съвсем правилно си ме разбрала. Лично познавам няколко човека, които не ваксинират децата си, не фалшифицират документи и нямат наложени глоби.

# 298
Моите познати всички ваксинират. ЛЛ не е склонна, както и още няколко педиатри които съм питала. Нямам пари за глоби, искам детето ми да посещава държавна ясла, защото няма за частна, имам нужда от детски.

Дайте да вземам да се запознаем!

# 299

Мирама, аз не ти давам акъл какво да правиш. Никога не съм си позволила да коментирам на някой  методите, които е избрал да защити децата си. Ти си тази която го правиш. Защо сега искаш от мен да ти давам акъл, като аз не предлагам такъв по тази тема, по принцип? Казах ти аз как бих постъпила-бих направила каквото е възможно и най-адекватно в дадената ситуация, което не изключва никакъв вид действие. Не съм те криткувала за нещо, което си направила или ненаправила. Но ти говориш как всички тук са грешни, а ти си хванала цаката, и затова всички те питаме каква е цаката, докато накрая не се оказа, че  цака няма, има шанс и късмет (за което искрено се радвам).

За ромите нещата са доста по-други, както всички знаем. Те и тока не си плащат и не им го спират, но познай колко време ще ми остане тока включен след края на месеца ако не си платя тока. Не съм ромка, какво да се прави, онеправдана съм. Това че има минали между капките не значи, че всички са минали между капките и докато още не си патентовала метод за подсилване на късмета, то не се сърди, че други хора им се налага да правят други неща. Те не те критикуват, не ги критикувай и ти.

Общи условия

Активация на акаунт