ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 25

• 33 188
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София и там където не се пуши

Не докладват случаите, най-вече защото се възползват от невежеството на родителите по въпроса с ваксините. Знаете, че на родителите не им се предоставя информация в кабинета и те често не четат дори листовките. Алгоритъмът е преглед - ваксина - панадол.
Когато преди години синът ми направи тежка алергична реакция след МПР, на мен изобщо не ми хрумна, че може да е заради ваксината. Естетсвено, че не е докладван.

Да допълня и предварително противоалергичен препарат. Аз също нямах представа, но сега си тегля последствия яки. Просто като върнах времето назад преди години и стигнах до решение, но освен че му го пишат в психологичния статус, лекарите никъде не са признали.

# 646
Казах ви, че не ставам за спаринг партньор и не искям да си мерим нищо, нито образованието, нито културата, нито други работи. Има си специалисти по ваксините. Да влизат с вас в дискусия. Само че вие сте писали, че темата е САМО за вредата.

Аз съм за свободния избор и свободата човек да поема отговорност. Подписвайки отказ от дадена ваксинация, родителят поема отговорност за евентуалните последици от това.

Толкова. Излизам от форума ви. Laughing Приемете, че има и такива общопрактикуващи лекари, които не искат да носят отговорност за нечие родителско решение, но не искат да носят и административна отговорност за това, че не са си ваксинирали всички деца. И още по-малко да лъжат, че са направили ваксинация, а да не са. Тези, които си позволяват последното, стават съучастници в измама с непредвидими последици.  Mr. Green

Затова, аз съм за информиран свободен избор. Като дойде времето да ваксинирам собствените си деца, аз ще направя собствения си избор. А тези, които имат сега деца, нека си решават.
 newsm78 Hug
DoctorAl, защо така набързо влязохте и излязохте от темата? Нещо не ми звучите много убедително...Днес сте "за", утре ще сте в графа "колебаещ се", а след това ще сте "против" ваксините...споко, не се притеснявайте, всички сме минали по този път...
Пишете, че си има специалисти по ваксините. Да, има, дори един от тях проговори:
http://www.parallelreality-bg.com/index.php/statii/alternativa/3 … -10-22-49-43.html

Все се чудя що за хора са общопрактикуващите лекари?  newsm78 Хора, които могат да лъжат, гледайки човек право в очите или хора, сляпи за истината?

goro6, СПИН не се причинява от вирус, а от паразит.

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 10:23 от Инера

# 647
Официално е от вирус. За теория с паразит не съм чувала.

# 648
Здравейте. Отдавна не съм влизала, че не мога да смогвам да чета.
Но сега влизам с бърз въпрос, дано има някой запознат.

Щерката няма ваксини (на година и 10 м.). Скоро друга майка на деца с ДЦП, които също нямат ваксини ми спомена, че е редно да не се срещаме с други деца, които се ваксинират до седмица след поставянето на определена ваксина на съответните деца.
Не знам има ли някакъв резон в това?

Имахме уговорка за днес с едно детенце, но сега разбрах, че днес са на ваксина. Според вас има ли някакъв риск?

# 649
Пингуи, стига с тези неоснователни страхове, стига с тази паника...започнахме да делим децата на ваксинирани и неваксинирани...това е прекалено!

Да, официално е от вирус. Но всички знаем, че една вирусна инфекция трае не повече от 3-4 дни. Нещо друго е необходимо да се случи, за да настъпи заболяване. За рака на шийката на матката също не е виновен вирус. Снощи по новините (по Нова или БТВ беше) съобщиха, че при нови изследвания е открито взаимодействие на вирус с микроорганизъм, което причинявало СПИН.
А това е една стара теория:
http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_02/2_01a.htm

# 650

Тук пък едва ли не всичко обясняват с паразити...

На едни места с вируси, на други с гъби, на трети с паразити... Все нещо ни дебне да ни е.не...  Crazy

# 651
Здравейте. Отдавна не съм влизала, че не мога да смогвам да чета.
Но сега влизам с бърз въпрос, дано има някой запознат.

Щерката няма ваксини (на година и 10 м.). Скоро друга майка на деца с ДЦП, които също нямат ваксини ми спомена, че е редно да не се срещаме с други деца, които се ваксинират до седмица след поставянето на определена ваксина на съответните деца.

Имахме уговорка за днес с едно детенце, но сега разбрах, че днес са на ваксина. Според вас има ли някакъв риск?
Здрасти, наистина не си струва да лишаваме децата от детството им, като се придържаме към тези глупости..
А и нещо объркано си писала за  ДЦП....

ДЦП за мен е 99.9% заболяване причинено от ваксина. Хем майка, хем на деца - две, повече, нейни ли са, от кога са така...
Нахвърля тук някакви думички и сега - мистерия Wink

# 652
# 653
Инера, този тон е излишен.

XVisible, не е от ваксина, защото не са ваксинирани и двете. Недоносени са и двете деца (близнаци са) и както знаеш, недоносеността е една от сериозните предпоставки за ДЦП. Това, което написах е препоръка от лекаря, който е казал, че децата не трябва да се ваксинират. Тя ми каза, че основно се касае за ваксината за морбили, но тя го е спазвала за всички ваксини, ако знае, че съответното детенце днес е било на ваксинация, не го събира с нейните няколко дни.
За това ви попитах, но ако не знаете нищо по въпроса е достатъчно да го кажете, няма нужда от нападки и коментари кое е прекалено и кое не.

# 654
  • Пловдив
Разбира се, че българчетата не проявават странични реакции, защото  са здрави копелета, които пият живак за закуска и това ги прави устойчиви на всичко.
  smile3532

# 655

Смятам, че това се отнася за тези ваксини, които имат жива компонента - както беше старото полио през устата. Счита се, че има някакъв минимален шанс детето да предаде полио-вируса на друг. За други ваксини не съм чувала подобно нещо. МПР дава реакции доста време след поставянето и ако детето се разболее от рубеола примерно или от морбили заради ваксината, тогава може да зарази и друг. Според мен няма страшно.

# 656
Янечек, много ти благодаря за отговора. И аз мисля така, но исках да се допитам и до други мнения.
Детето днес е на МПР.
До сега никога не съм разпитвала на кое дете кога му слагат ваксина, но днес по случайност разбрах и малко се зачудих, за това реших да се допитам до вас.

# 657
Искам да припомня на всички във форума, че утре, 28.04 ще се състои протест срещу новия закон за детето. Знам, че тук има много активни хора, заповядайте да протестираме. Във Варна протестът ще е от 12:00 пред ФК

# 658
A  София - в 12.00 пред НДК.

# 659
A  София - в 12.00 пред НДК.

Действително е много важно, защото като нищо ще ни погнат социалните за липсващи ваксини.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт