The Vampire Diaries - Каква е тайната на Мередит Фел? (Тема 24)

• 42 408
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
 В митологията му казват Тартар, и всеки мъртвец отива стига да е погребан и да има пари да плати на лоткаря. Персефона е половин година при майка и половин година при Хадес.
 Според българските предания пък, вампир става, когато при мъртвец остане котка и тя го прескача.
 Имаше едно друго предание, че за да те ухапе вампир ти трябва да се съгласиш, а за да се съгласиш той те манипулира по някъкъв начин, но това е пълна глупост.

# 496
Описание на 19 епизод, http://twifun-bg.com/?p=185739 ще ви чета на работа какво сте разисквали за митологията Simple Smile Има спойлери Simple Smile

# 497
  • София
Цитат
Виждам, че говорим за различни неща,

Ферда, добре те разбрах.
въпроса за обиталищата на мъртвите, терминологията по въпроса и обяснениято им и ъпрос на нАуката етнология, а не на нАуката филология/лексика, та за това дали едно значение на думата е преносно няма значение, защото съвсем нормално е терминът да е преносен. Нали той не пада от небето. Породил се е от някъде и се използва за нещо. не ми се изреждат други културно - антропологични термини, които също значат нещо конкретно, идват от къде ли не, но се използват за да обозначат нещо, което на средностатистическия читател изглежда различно. ОСвен това тук не се пишат докторати, та да трябва да се обвързват нещата.

иначе за задълбочаването какво да ти кажа - толкова години дълбах в традиционна култура и прилежащия и нематериален свят, че чак ми омръзна и ако тръгна да вадя цитати от литература кое как е от демонологията ще стане мътна и кървава (със сигурност вампирите няма вече да са вегета и вегани). На някои момичета им е интересно и из другите теми доста подробно ровят кое как е (като например в темата за Свръха има доста изписано, но и там съществата, които се разглеждат са доста повече).

та като обобщение - гледам си сериала, плюя си го (както и другите свръх-сериали/фантастики, които гледам) и толкоз.

# 498
Марш веднага да четеш "Дракула".

# 499
  • София
Марш веднага да четеш "Дракула".

вече е качен на Мичо! отлитам  newsm52

# 500
  • на кого му пука
Както казваше един познат "...не знам за какво спорите ама и двамата не сте прави....",та и аз така.
Не съм съгласна че вамповете са грозни.Хапсолютно задължително е вампирите в телевизията и киното да са абсолютно,тотално красиви,секси,възхитителни,хотттт и каквото друго се сетите за да си ги гледкаме с кеф.

Покрай дебатите се почувствах крайно необразована по темата.Не знам защо изобщо търсите обобщение за категорията вампир ,още повече изхождайки от измишльотините във филмите.Ясно е че митовете се нагаждат за да паснат на историята която се филмира.

# 501
  • София
непозната, не спорим. Тръгнахме от там какви би трябвало да са вамповете по зададен въпрос. Иначе се подписвам под това, което казваш!  smile3521 насладата за окото е най - важна!

# 502
Ако се стигне до инфарктни състояния при един от двата пола е допълнителен ефект, който случайно са постигнали. Или пък не. Знам ли вече, щом ни показват полуголи вампира да се разхождат. Не си мислете, че имам нещо против тези сцени, напротив ако може във всяка серия по 5-10 минути да са отделени на свръхестествените как излизат от банята ще е много добре Simple Smile.

# 503
От една такава дискусия в темата за ИК няколко вечери не можах да спя. Ставаше дума отново за някакво българско предание, не се сещам точно името на разновидносста на вампира. Хубаво е, че имаме богата митология, но е ясно, че за да е гледаемо в Холивуд трябва да се обърна на 180 градуса и да се преправи до немай къде. Съгласете се, че малко хора ще седнат да гледат вампири тип зомбита, грозни, кални, излизащи от гробовете и прочие. Не че ги няма, но ако бяха само такива нямаше да са най-разискваните във филми създания. Нали знаете, че Дракула като персонаж го има в над 800 филма и е рекордьор за това Simple Smile

Ваня, ми не щЪ да го чета този Здрач, предпочитам да прочета Дракула Simple Smile Само че след като си открих какъв ми е проблема на рийдъра и вече ми чете абсолютно всичко, което му кача, поредиците за четене се увеличиха и до Дракула ще стигна сигурно септември месец. Трудно ми е да намирам време, за което безкрайно ме е яд. Ама лятос като останат 2 сериала и свърши проклетия 3ти курс ще имам време за четене Simple Smile

# 504
  • Buffyworld
Мока  Hug, за разлика от филма Здрач е страхотна поредица. Абсолютно си заслужава да се прочете.

# 505
Мока  Hug, за разлика от филма Здрач е страхотна поредица. Абсолютно си заслужава да се прочете.

Мока, не е вярно!  hahaha Ще получиш обрив от повторението на словосъчетанията "кехлибарени очи" и "невероятно красив".

Помниш още катините лекции за плътниците ли?  Grinning

Обяснението за популярността на вампирите е твърде просто и мисля, че повечето от вас го знаят - секс и нищо повече. Пошлятина.  Mr. Green

# 506

Мока, не е вярно!  hahaha Ще получиш обрив от повторението на словосъчетанията "кехлибарени очи" и "невероятно красив".

Помниш още катините лекции за плътниците ли?  Grinning

Аз мисля да избегна обрива.  Joy Не бяха плътници, някво друго име беше  newsm78

# 507
Избегни го, имаш пълната ми подкрепа. Ако пък те засърби, шти ги дам в оригинал, поне да не се мъчиш с превода.  hahaha

Аз плътника помня като термин, другите съм ги забравила. Питай КатаMr. Green

# 508
  • София
Ах, пък вие ся тука за едни кехлибарени очи ли сте?!?!?! Нима забравихте нуждата от одеало и колко точно минус градуса е тялото на един вампир...  Whistling

# 509
Ако не спира Брауновото движение на частиците не ми го фали   Naughty  Joy

Общи условия

Активация на акаунт