The Vampire Diaries - Каква е тайната на Мередит Фел? (Тема 24)

• 42 400
  • 732
  •   2
Отговори
# 510
  • София
 hahaha
вероятно го намалява!

# 511
Де тоя късмет, та да кажем сбогом на Бела още в началото. Ама йок!  Joy

Осени ме - защо няма тема "Да се погаврим със Здрач"? Как може такова нещо!

# 512
  • София
Защото гаврата би била повсеместна и би включила де що има свръх-същество  Mr. Green
кат например вАмпирите у СПН, които са... ъъъъ... странни?

# 513
Ако ще говорим за странни вампири, не трябва да пропускаме и "Академия за вампири". Там за първи път прочетох, че вампирите се делят на добри и лоши/смъртни и безсмъртни (морои и стригои). Да си призная много ми хареса тази гледна точка.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 14:00 от mili4ka88

# 514
  • на кого му пука
... че вампирите се делят на добри и лоши/смъртни и безсмъртни (морои и стригои). Да си призная много ми хареса тази гледна точка.

Значи ако си добър ,автоматично си бастисан?Ами то не остава кой знае колко място за морални дилеми тогава. Joy

# 515
Защото гаврата би била повсеместна и би включила де що има свръх-същество  Mr. Green
кат например вАмпирите у СПН, които са... ъъъъ... странни?

Те са някакви наследници на левиатанита пак от там, с тия устички  Joy

# 516
В Истинска Кръв една от слабостите на вампирите е среброто.В Дневниците На Вампира май не е така нали?

# 517
В Истинска Кръв една от слабостите на вампирите е среброто.В Дневниците На Вампира май не е така нали?

Не, не им е слабост. Дърво, слънце и върбинка са им слабостите, дори и върколак със сребро не можаха да убият.

# 518
  • Велико Търново
Привет, момичета!   bouquet
Виждам, че сте навлезнали в митологията, което много ме радва, тъй като вампирите са ми любими свръхестествени същества още от малка.
Не мога да не ви се похваля, че този семестър изучаваме дисциплината "Готически роман и кино" и тъкмо започнахме да дискутираме вампирите, съответно аз съм много щастлива. Та в този ред на мисли, искам да ви предложа първото литературно произведение за вампири . Казва се "Вампирът" на д-р Джон Полидори. Историята около написването му е доста интересна. Аз лично сега почвам да го чета.

# 519
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Ъ-ъ-ъ, що е то "плътник"?  newsm78  Човек ("от плът и кръв")?

Аз пък се изприщвам като чуя за филмовата Бела и бездарието на актрисата, поне да си затваряше устата от време на време, така съвсем мяза на бавноразвиваща се (което според нечии представи май е "сексиии").
Между другото, кехлибарените очи не са особено красиви - жълти кат' на доберман или крокодил, да се чуди човек понякога на авторовите представи...
Явно по-отдавна си коментирате някакви преводи, но имам силното подозрение, че това, с което сега разполагам на български до голяма степен е дело на Гугъл... такива небивалици има, че не е за вярване...  Shocked

... въпроса за обиталищата на мъртвите, терминологията по въпроса и обяснениято им и ъпрос на нАуката етнология, а не на нАуката филология/лексика...

Скрит текст:
... а също и културна анропология, културология, религионистика, компаратистика...
а днес точно по такива въпроси масово се прилага инетрдисциплинарен поглед, който включва и "науката филология"....

Но този off topic беше само ей така, за да се заям  Wink Laughing ... иначе съм съгласна с тебе.  :peace
Абе, добри... лоши... главно тия по ТВ-то да са що-годе приятни за окото, че нямам слабост към гадориите....
the_vampire_diaries, Братята и други нали носят сребърни бижута за охрана пред светлината.  Wink

loril, поне ще можеш да ни казваш от време на време някои детайли от четивото си (примерно, като за сравнение как се е развивал литературният образ на вампирите)...  Wink

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 15:12 от Ferda Mravenec

# 520
  • София
Ферда  Hug заяждането при мен не е с лоши чувства, а е така просто за раздумка.

# 521
А-а, също и при мене, ама да не стане от играчката плачка...  Peace Hug

# 522

the_vampire_diaries, Братята и други нали носят сребърни бижута за охрана пред светлината.  

Не на всички са сребърни, на Изабел беше някакво шарено герданче, пръстените им са със лапис лазули, а и трябва да са омагъосано от вещица, но пък Катрин после след камеята имаше гривна без камъка.
 Забелязах още един гаф, момичето което Клаус предложи на Стефан в 22 епизод 2ри сезон не е ли същото, като това в 8ми епизод 3ти сезон, момичето от което Ребека пи кръв и завърши трансформацията си.

# 523
{Бебълс}, идеята ми беше, че ако имаха непоносимост към сребро (за което попита the_vampire_diaries), нямаше някои от тях да го ползват, а не детайлно разглеждане кой какво носи.

Хм, а защо пък точно лапис лазули - интересуващите се от вамп-ската митология имат ли обяснение? Този камък доста се е използвал в ювелирството още от античността, дали може да има по-дълбоко значение (напр. че е тъмен като нощта и някак си взаимодейства с нея)?

В книгата съм стигнала до появяването на Катрин и усещам, че ме дразни (или по-скоро ме кара да го забелязвам) размяната на цветове черно-бяло като знак за добро-лошо, което е нетипично за нашите културни ширини.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 15:46 от Ferda Mravenec

# 524
Де тоя късмет, та да кажем сбогом на Бела още в началото. Ама йок!  Joy

Осени ме - защо няма тема "Да се погаврим със Здрач"? Как може такова нещо!

След "Сбръч" какво повече може да се напише, колега.  Mr. Green
Но можем да я попепемействаме на съответното място.

Общи условия

Активация на акаунт