общ семеен бюджет

• 31 762
  • 378
  •   1
Отговори
# 330
  • Русе

Искам си най-учтиво бележки за всичко.
Като нямам, си ги записвам аз на една бележка в момента, в който се прибера.
И все пак и аз не помня всичко.
Като не ми излизат ги прежалвам и пиша примерно 12 лв - без бележки. Mr. Green

При мен е - "губят се"  Laughing
Вярно е, че се случват дни, в които забравяме нещо да запишем, но на няколко дни си правим засечка на наличните пари и изравняваме. За мен е много полезна табличката, макар че каквито и изводи да си правим, разходите си вървят и в повечето случаи са такива, които не можеш да ограничиш. Но например мога да се върна години назад и да видя какви пари сме харчили за рожденни дни на децата, или тока колко е бил, и всякакви справки.

Аз пък пиша въпросителна.  Laughing И за мен е полезно записването. Иначе ако всеки си взема когато реши..За това си вземаме джобни за кафе, цигари и т.н. за да не се обясняваме един на друг за такива дребни неща.

# 331
  • София
Обаче разходите за цигари съвсем не са "дребни неща", според мен!
По 2 кутии на ден, по 4 кинта /от евтините/  са 240 кинта на месец!
ММ мина на тютюн от 20 лв на месец, след малко сметки.

# 332
И аз едно време записвах в тефтер, защото взаимно се обвинявахме кой е изхарчил парите  Mr. Green Накрая сметките излизат - парите ги няма  Crazy и се отказах от записки.

# 333
L'Agent, ще изпадна във втора година точно за един месец. След това тръгвам на работа. Казах вече, че ако двамата не взимахме еднакви заплати, ситуацията щеше да е различна.
Аз мисля, че уточних кои разходи си делим. А за детето разходите са ни храна и памперси, единия ако вземе едното, другия ще се погрижи за второто. Не пресметяме кой колко е дал, ако това те интересува! Прибира се мъжа ми и вижда, че съм взела памперси, той ще вземе храна на другия ден. И да не вземе-голяма работа! Виждала съм как се разбиват семейства, заради пари, или как жената покрива всички сметки от заплатата си и почва да моли мъжа си всеки ден за пари. А той съответно и държи сметка какво може и какво не може да си купи с тях! Sick Такъв живот не ни устройва и двамата! Peace

duhi_puhi, от почти 5 години, какво значение има? Някои хора цял живот не могат да решат как да си харчат парите, а нас този вариант идеално ни устройва! А кое ти е толкова странно?

# 334
  • Русе
Обаче разходите за цигари съвсем не са "дребни неща", според мен!
По 2 кутии на ден, по 4 кинта /от евтините/  са 240 кинта на месец!
ММ мина на тютюн от 20 лв на месец, след малко сметки.
Аз не пуша, за това си купувам други неща с джобните. А и той не пуши по 2 кутии на ден.  Peace

# 335
Не знам как пушите тютюни, аз опитах и щях да си издрайфам червата. Да, давам по 150лв за цигари, но аз работя, мисля мога да реша как да си харча парите. С тия пари не съм ощетила никого у дома, така че тия сметки са ми непонятни. По-скоро бих взела сапун за пране, вместо прах – поне не го гълтам.
И да, знам колко са ни сметките средно, колко отиват за храна и колко за други битови или лични нужди. Сумата е постоянна и не ми трябва тефтер за това.

# 336
Цитат
Да, давам по 150лв за цигари................с тия пари не съм ощетила никого у дома.............
Дали?    Laughing
Това за година са си едни поне 1800-1900 лв.Направо още една поне 10-дневна почивка .....

# 337
Цитат
Да, давам по 150лв за цигари................с тия пари не съм ощетила никого у дома.............
Дали?    Laughing
Това за година са си едни поне 1800-1900 лв.Направо още една поне 10-дневна почивка .....

Виж сега, Красо – аз мога да си позволя почивка – не сме се лишили от това. Но в тоя живот има и неща, различни от боба. 

Ти също вместо да даваш пари за лъжици и покривки, за да снимаш манджите си после с тях– можеш да вложиш парите в един фитнес – ама не го правиш. Що ли? Щото така смяташ за редно – точно както аз си разпределям парите според моя си мерак. 

# 338
  • София
или комплект пералня със сушилня...

# 339
Ние и двамата пазаруваме и храна и памперси, всичко. Мъжът ми сега плаща всички сметки, защото аз за майчонство с близнаци взимам цели 240лв, които не знам как и за памперси и храна за децата стигат.
Иначе всеки си има своя бюджет, своята карта, своите сметки.

# 340

Разбира се – от нещо друго имате ли нужда?    Laughing

# 341
  • София
Цитат
Дали?    Laughing

Виж сега, Красо – аз мога да си позволя почивка – не сме се лишили от това. Но в тоя живот има и неща, различни от боба. 

Ти също вместо да даваш пари за лъжици и покривки, за да снимаш манджите си после с тях– можеш да вложиш парите в един фитнес – ама не го правиш. Що ли? Щото така смяташ за редно – точно както аз си разпределям парите според моя си мерак. 
smile3532 smile3532 smile3532
Вилико, голяма си скица... Навсякъде се караш, ама и големи майтапи хвърлиш Peace

# 342
И ние не сме с общ бюджет. И двамата сме с частен бизнес-е вечер не мога да преброя парите от касата, и да ги събера с неговите в чекмеджето у дома, нали? Пазарува, който има и иска, или има време...Гладни и без ток не сме оставали. Той се прибира по-късно, обикновено звъни да пита има ли нещо за пазаруване. Сметките плащаме по същия начин, и през ум не ми е минавало дали последния път аз съм купила пържоли, а той-тиквички...Обикновено почивките ги плаща той-аз трудно мога да събера толкова пари на едно място, но пък аз пазарувам по подготовката на пътуването.Никога не сме говорили кой какво да плаща, просто с времето тези неща се получиха естествено. Напоследък оборота ми хич го няма , налага се от време на време да ми дава , основно за пазаруване...Последно плати едно доста скъпо мое лечение. Не знам обаче, ако ни се наложи да живеем на заплати-от дата до дата-дали ще се справим.Женени сме от 17 г, мисля ,но мисля, че ще ни е много трудно.

# 343
  • София

Ха-ха! Тука съм аз!

Иначе мисля, че е напълно възможен разделен семеен бюджет.
То и ние по едно време бяхме така.
Сега всичко ни е заедно поради две причини - аз нямам пари, а ММ няма време да ги харчи. Wink

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 17:23 от L'Agent

# 344
  • Варна
Цитат
Дали?    Laughing

Почивка? И то 10 дни?  Shocked
За сам човек може и да се получи. Но нали говорим за общосемейно.

Общи условия

Активация на акаунт