общ семеен бюджет

• 31 739
  • 378
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Пини, ама то голяма бъркотия било...  Shocked
Да не съм на мястото на жената - с две бебета, а мъжът ми да ме гони на работа и да иска половината от майчинството. Ама и на негово място не ща да съм...

# 31
  • София
Може би не са в БГ, Хърмаяни?

Иначе наистина, с непреживян развод много бързо се е бухнал във връзка, че и две деца направил за норматив - не е мислил май много-много?
Той гледал ли ги е сам бебетата цял ден, че да се бута толкова да стои с тях у дома? Аз да съм на жена му, на този 50/50 вариант се навивам веднага, особено след повече от година бебешорене у дома  Laughing Само дето ми се струва, че след една седмица ще трябва да напуска жена му Simple Smile

# 32
За това не се сетих.

Разбира се, когато мъж поиска поравно с жена си - край, трагедия - ам в темите - когато жените искат поравно с мъжа - да, така трябвало  Joy
А защо да е трагедия? Двама неудовлетворени от финансовата част в къщи, и ние си ги коментираме?  Grinning

# 33
В това семейство нещо въобще не е наред, въобще не може провален предишен брак да е оправдание за такова отношение
А по отношение на парите от майчинските, той не само иска тя да му превежда част от парите, ами я кара възможно най-бързо да започне работа на половин работен ден. Той иска, тя да работи на 50% и той да работи на 50% и останалото време да прекарват с децата. Казва че не е честно, тя да си стои само в къщи с децата, а той да се сдира от бачкане и само да плаща.
Деацата обаче са много малки
Малкото е на 3 месеца, голямото на 15 месеца

За мен такова искане е меко казано абсурдно.

# 34
Именно Вилико е нацелила гледната му точка.
Според него еманципацията на жените е много еднсостранчива. Той като баща иска да прекарва и той време с децата си, а не да ги вижда вечер преди да си легнат за половин час. Иначе наистина е много грижовен баща - и към първото си дете също.
Просто иска да е повече баща на тези деца именно защото с първоте дете няма възможност да прекарва толкова много време.
Той иска да е с тях, да ги вижда как растат. Но ако той намали работното си време, а жена му не започне да работи, няма да се справят финансово. Ако тя работи 50%, той работи 50% и си делят майчинските тогава и двамата ще прекарват еднакво време с децата и всичко би било честно ( според него)

# 35
За това не се сетих.

Разбира се, когато мъж поиска поравно с жена си - край, трагедия - ам в темите - когато жените искат поравно с мъжа - да, така трябвало  Joy
А защо да е трагедия? Двама неудовлетворени от финансовата част в къщи, и ние си ги коментираме?  Grinning

Защото - мъжът наистина иска поравно и веднага скочиха сума дами да обясняват как така, не го ли е срам. Обаче когато жените роптаят, че мъжът трябвало на половина да поема домакинството поне - всички казват - даааааа...Та ей това само ужасно често засичам по темите и направо ми идва да се гръмна понякога, като видя поредния фалш...

Пини - не съм имала нит овреме, нито въображение, но вероятно - не би било лош вариант това нещо, само че жената - очевидно - се чувства преебана. Друго си е да те издържат напълно...

# 36
  • София
Ще е почти честно, защото голяма част от неговите доходи ще отиват за издръжките на бившата жена и първото му дете. Сегашната какво общо има към тези разходи? Нищо. Той иска да бачка по-малко, но да не промени разходите си. А същевременно жена му, сегашната, да работи за да плаща на бившата. Еми не знам, много са ми тънки тези сметки...

Вилико, изобщо не става въпрос за псевдоеманципация. Той иска да работят по равно, да гледат деца по равно и да плащат сметки по равно. До тук-нищо лошо. Само че той има едни разходи, според авторката доста съществени, които са си лично негови! А иска да се палщат, пак по равно, от настоящата съпруга! Еми няма как да стане! Като ще са сметки на дребно, то такива ще са до край!

# 37
     Нищо лошо не виждам в желанието на бащата да гледа децата за половин ден. Безумно ми се струва искането майката да превежда 50% от обезщетението за гледане на дете (от което ще получава малка част, при започване на работа).
     Предложи им да си разделят времето не на дни, а на месеци. Примерно първите четири (след болничния) - майката гледа и получава обезщетение, вторите четири - бащата   Grinning Че така, за ден, много дребнаво звучи. Ако са в България, КТ не обвърза отпуска за отглеждане на детето с майката. Той може да се ползва от кой да е двамата родители.

Вили, разбрах те  Peace

# 38
  • София
Пини, а тя какво мисли за връщане на работа?

# 39
Майчинството не е ли за децата, не знаех, че е личен доход на майката всъщност. Също така не знаех, че когато двама души се събират - само бащата трябва да си поема разходите за евентуално деца от преден брак. Ако жената е очаквала това - проблема си е нейн, че сега й пречи. Ама в един дом някак нещата трябва да се поделят финансово, поне това си е моето мнение, никой не е длъжен да се гърби...

Той каква сума взима в съотношение с това майчинство - знаете ли?

# 40
много непрактично/да не кажа глупаво/ от страна на приятелката му.
не бих живяла с някого така, хеле пък и две деца да му родя.
затова и поддръжах тезата, че малки деца от предишен брак, само ще 'тежат' на взаимоотношенията в новата двойка.

понякога си мисля, че мъжът ми е направо брилянтен Twisted Evil, като слушам /чета/ за другите мъже Stop

и да, палада е права  Wink

хърмаяни, ако бяха в холандия и имаха законен брак, съпругът ще дължи издръжка 12 години. освен ако жената не сключи повторен брак. отделно издръжка за детето/децата.
за австрия не знам как е.

пс. аз честно казано, не бих могла да взимам пари от приятеля си. затова и съм от привържениците на брачната институция. е, сигурно хората някак се разбират, но аз не мога. на мъжа си мога всичко да му поискам /като пари/, но от приятел - никога. някак приемам, че няма ангажимент към мен. това важи обаче само за мен.

# 41
Там е разликата - хората без брак не приемат мъжа като приятел  Wink

Иначе и аз се замислих - как родила две деца набързо, пък после се сетила да бистрят финансите...Иначе познавам доста жени, които родиха така от чужденец - само с идеята, че ще живеят като принцеси в чужбината...

# 42
  • София
Майчинството е обезщетение. Така се и казва. Обезщетение от държавата за майката, която не може да работи и да получава доходи.
А когато бащата си харчи парите , "щото са си негови", то тогава и разходите за личните му деца са "си негови". Ако са на общ бюджет и приходи и разходи ще са общи и ще се плащат от двамата. Но не става някак си само разходите да са общи.
И защо има застраховка и влог за едното дете, а за другите няма? Хайде, издръжката си я дава със сигурност, че и отгоре, предполагам. Но влогове и застраховки са си за децата, да направи същите и за тях и после да си харчи "неговите" пари.

# 43
вилико, аз родих не от чужденец, а  от законния си мъж, и то почти 2 г след сключването на брака ни  Laughing

съжалявам, това е моето усещане. за мен само съпругът ми има задължения да се грижи за финансовата обезпеченост на мен и децата.

# 44
  • София
слънчева*, според теб, ако имаш брак - харчиш с чиста съвест парите на мъжа си. Обаче, ако не сте женени, макар и да си му родила 5 деца, не върви да му харчиш парите. Интересна логика и то в зората на 21 век.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт