МАЙчета 2009 - 9

• 47 902
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Хей, колко много хора се разписаха, Стаситке, подканяй ни по-често.
Добре сме, бяхме влезли в някаква черна серия със София - Александър и притисна пръстите на ръката на вратата.... След това единия от пръстите се възпали, инфекция, абе хич не ми беше розово, но всичко мина и замина и се надявам, да е забравено....
 Децата растат, Александър е голям инат и няма сила да го накара да премисли - нито опити да го подкупим, нито сериозни разговори - нищо. Вчера искаше круша за вечеря и отказа да се докосне до всякаква друга храна... Онзи ден трябваше да е булдозер и трябваше да си легне с една картонена кутия в леглото... Изобщо все такива ги измисля, хем ми е смешно, хем понякога ми се плаче. Най-накрая му подстригах косата, че все не ми даваше.
Бяха ме налегнали някакви мисли да се връщам на работа - ходих, проверявах, ами цената на детска градина е между 60 и 68 долара на ден. Плюс в голямата част от тях ти трябва да си носиш храната на детето. Е колко трябва да печеля, за да съм на плюс от това упражнение, при условие, че имаме две деца.... Май започвам да се замислям за трето.
Ами май това е, при нас сега е зима, и забавленията ни малко са ограничени, но няма ден без да сме навън. Поне за два часа. Иначе - лошо ми се пише с две недоволни деца  Grinning

# 331
  • София
Повлечена от общия устрем, и аз да се включа. Simple Smile
Мигле, честито ви махане на памперса!  Grinning Браво на Божко, тъкмо навреме за жегите, че иначе им се сваряват дупетата!
Болните да оздравяват!
Ваньо също не яде много-много сам, ама то е защото не си пада особено по нещата, дето се ядат с лъжица и вилица. Simple Smile Дай му кекс, хляб, бисквити... На майка си се метнал, ама аз бутам с лъжицата, все някаква манджа трябва да влезе...
Морето и тази година ще ни се размине, едно, че пАри нЕма, второ, че ме е страх да не се подриска негова милост от някой вирус. Но мислим, живот и здраве, малко на планина да идем, и на село при баба, разбира се.
Да питам, ходихте ли на консултация (или как там се води) на 3 год.? Май трябва и някакви профилактични изследвания да се пускат, ама се помайвам нещо.  Thinking

# 332
лято! ,
да,пускат се кръв и урина  Peace
Не съм чела назад,немога да се включа адекватно,но да се оплача-и тази година сме вън от всякакви класации за ДГ  ooooh!
Докога у дома...незнам...  Rolling Eyes

# 333
  • софия
Ето и аз да се разпиша!Много хубаво,че темата така се оживи!
Маевка и Ицко и тази година Артиса за градина.Но по всяка вероятност ще го записваме в частна.В занималнята много му харесва,но вече не му покрива потребностите на детето.Само за 4 часа е там,на обяд не иска да се прибира.
На консултация не сме го водили,но като се качи на кантара ми стана зле-12.500кг.Никак,ама никак не му се яде.Вчера следобяд ми каза,че иска в Макдоналдс и хич не съм се чудила да го водя или не.Веднага го заведох,че такова чудо да си поиска ядене не ни се случва често.
Иначе се стягаме за моренцето.Не съм се настроила за релакс.Но пък знае ли човек ,децата може да са благосклонни към мен.
Криста се оказа същата като Ицко на тази възраст,не спяща и ревяща. ooooh!За тази нощ ми се събират 2 часа сън всичко на всичко.Вече съм на ръба на физическите си сили.И съм една изнервена.А пък да не дава Господ някой да ми каже нещо на въпреки. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 334
  • София
Момичета, много ви благодаря за поздравленията!  Hug
Ние вече все едно никога не сме били с памперс- ако вечер искам да му го сложа ме рита и казва, че е твърдо и иска меко....т.е. памучните си гащички Joy
Лианка, ами какво даваш за тази зверска болка в гърлото. Да минава по-бързо Praynig
Ели- както го описваш Гого ми прилича и на нас. Всеки път се мобилизирам да не викам да успея да се справя с прищявките на Божко, всеки път си казвам- да ми е жив и здрав, ще го израстем.....но не успявам да се стърпя и ми се случва да съм лоша. Примери колкото искаш- постоянно си имаме нови ритуали, които ако не се спазят-вдигаме сканадл. Като пресичаме трамвайните линии трябва да се настъпят, като се купи нещо решава, че трябва да е бил  и той в момента на купуването и пак се сърди....кара ме да го вдигам по улицата ако нещо се ядоса.....а как се носят 17 кила ooooh!...та така...
Кате, добре че се е разминало без последствия този нелеп инцидент с пръстчето. Милото детенце, сигурно много е плакала. И аз като теб- на моменти ми се реве, друг път ми е смешно, когато Божко си прави магариите- обожава да хвърля и замерва....да пъха нарочно нещата си под гардероба, да ми вземе дрехите и да ги метне във ваната да ги намокри, да ми пъха букви или нещо такова в чая или супата...
Както навършихме 3год и тотално спряхме да спим денем. Край с това благо. Будим се към 8ч сутринта и заспиваме към 22ч.....като нощем вместо да спи непробудно решава, че му е тясно и ни рита да се махаме от леглото/спи при нас и е невъзможно да го сложа другаде/. Все си мислех, че на тази възраст ще мога да спя и да се храня като човек, но явно ще почакам още...Ако ми кажат имаш 1 ден за себе си- почивка честно ви казвам, няма да зная какво да правя....забравила съм какво е това. Преди рисувах, посещавах разни новоткрити места, четях .....сега съм във вечна мобилизация и тичане- да сготвя, изчистя, нахраня, облека, изведа детето...и подобни...Не че се оплаквам...здраве да е само. Опитвам се да гледам на това като на нещо нормално.
Благодарна съм, че с черешите регулирахме запека! После ще има грозде...та вярвам, че няма да имаме проблем. Поне плодове ядем на корем.
Бяхме на опера в парка- на Червената шапчица във Военния парк. Много голяма радост беше и накрая Божко каза- айде утре пак Wink
Купих за Божко гривничка срещу насекоми- пише, че е срещу кръвопиещи, ама дали пази и от кърлежи?
Напоследък обичаме да пишем думи. С магнитни букви, Божко казва какво да пишем- кифла, влак, вода...и ги редим- голяма ни е радост. Започва да чете даже вече. Самостоятелното хранене го бойкотираме-нали мама е на разположение....ще е съгласен само както Лято пише- тестени неща-хляб, сирене.
Извинете ме, че така се отплеснах и написах цял роман Blush

Пишете момичета! Много се радвам, че се поразписахме повече от преди. Болничките бързо да закрепват.

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 21:23 от Мигла

# 335
Йеее, Мигле, брат ми и колегите му светят и озвучават Червената шапчица и е обещал да ни води другата седмица, като се приберем в България. Срещичка тогава?

# 336
  • Русе
Зайо, още един път да кажа че сте страхотно семейство. Мъжо каза че ще ви вземе и трите  Mr. Green Аз се отървах, ти му мисли. С двама големи мъже, двама малки и двете красавици. Здравей, живот.... newsm44  Joy

Тази вечер се прибирахме поотделно. Мъжо тръгна с Гого напред, а аз с големия с 10 мин. закъснение. Като паркирах пред блока, чух как  Гого озвучава с истерични писъци целия квартал. Замолих се да дойдат социалните и да ме отнесат на безопасно място.   Praynig Крайно време е да основат Агенция за закрила на родителя. Ще съм първият им клиент  Crazy Таааа, не схванах защо врещеше ама по едно време сам млъкна след като си облече риза и отгоре потник. Много е фьешън  ooooh!

Минахме консултацията. 13 кг. Вече една година е толкова. Колкото толкова. Ще пускаме кръвчица ама в петък.

# 337
  • София
Ей, Зайче, това е прекрасно! Браво на брат ти! Ако знаех предварително щеше да е чудесно! За срещичка- там ли ще сте? Дано можем да дойдем. Така ще се радвам да ви видя!

# 338
Мигле, нямаме никакви планове още. Като се приберем ще разпитам кое, кога, докога, как и прочее и ще дам знак.  Peace

ЕлиLaughing. Кажи му на твоя мъж, че за дребосъчките съм съгласна. Пращам му ги, а ние с теб дърпаме нанякъде, далеч от мъже, деца и други домашни любимци... Става ли?  Wink

# 339
Здравейте и от мен  Hug

Мигла, честито и от мен дете без памперс  Simple Smile

За градините, моите наблюдения в близките ни такива са, че деца с двама работещи родители и без други соц. критерии не са се класирали. Резултата е 0, за всички деца с 8,1 т.

Изследванията ги направихме веднага щом Кати стана на 3 и резултатите били ок. Аз не разбирам, а така и не ми ги дадоха. Иначе моята хубавица е добре, малко кашля, но и това ще отмине.

За море и ние мислим, но още не сме решили къде да бъде. Предложения да имате за хубаво местенце на квартира, тип апартамент?

Лек и усмихнат ден! Flowers Sunflower

# 340
  • софия
Мигле,дано да има ефект гривничката при Божко,защото нещо при Ицко нямаше.Мисля,че и от кърлежи трябва да предпазва.
Ох,аз вече сериозно се плаша от себе си.Толкова много съм изнервена,че съм ходеща бомба със закъснител.Вече ме дразнят толкова малки неща,които не си заслужават  и по принцип не бих им обърнала внимание. ooooh!
Спирам да пиша,защото не искам да Ви отегчавам,а ако продължа ще се отплесна................ Mr. Green

# 341
# 342
Привет девойки и от мен Hug
Честито на махналите скоро памперс и на оздравелите дечица! И ние до скоро бяхме с памперс за през нощта, така че тази радост ми е много позната Simple Smile
Смешко, съчувствам ти искрено, и аз имах няколко такива периода в последните две години, решението е само едно - почивка, за съжаление, трудно постижимо. Стискам палци скоро пак да се почувстваш добре Hug
Стасита, много добре, че си се отказала от Равда, бях там преди 2 г. - навалица, чалга, няма (хубав) плаж, въобще мнооого зле...
Ваня, Михаил понеже също е с няколко бронхита, и купихме инхалатор. Сега като почне да се разболява, правим инхалации с физ.разтвор само и понякога успяваме да пресечем нещата. Но и ако се стигне до вентолин, четох, че пак е по-добре да се дава с инхалатор, а не като сироп.

За ината на отрочетата - преди се успокоявах, че е период, ама вече ми се струва, че си е характер, да ви кажа Mr. Green Като цяло, откакто стана на 3г, с Мишко е доста по-лесно да се разбере човек, тече комуникация, така да се каже, но това е само за нещата, които той самият няма нищо против да прави или да не прави. Наложи ли се да го накарам да направи нещо, което не иска - майко мила... Banghead Усвоил е вече и избирателната глухота, даже онзи ден изчетох цяла такава тема тук във форума, с единствената цел да разбера, че лек за нея няма Mr. Green

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 11:03 от MyDarling

# 343
  • софия
Ку-ку! GrinningКъде пак се изпокрихте бе хора? newsm78
Ние сме добре в общи линии.Вече съм се настроила на морска вълна.И по този повод имам питанка.От къде мога да купя бански за Ицко?Търсих в Хиполенд,В Бокал и в няколко квартални магазина ,но няма.
Снощи ходихме семейно на детски рожден ден.Аз се прибрах с Криста по-рано,Ицко и Тони останаха.
По едно време изчезнал малкия.Баща му започнал да го търси по стаите,намерил го в спалнята.Събул си пантофите,съблякъл се и си легнал да гледа телевизия. ooooh!Човекът няма задръжки,че е на чуждо място явно. Grinning

# 344
  • София/Варна
smehorana, погледни в H&M. Има прекрасни момичешки и момчешки бански.

Общи условия

Активация на акаунт