МАЙчета 2009 - 9

• 47 902
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Гого изкара морето по голо дупе. Махна си банския и въобще нямаше сила която да го накара да си го обуе. Имаше доста дечица по анатомия но и ние бяхме на непренаселен плаж.

# 346
Днес видях, че има бански за дечица в Евроленд в Хит Люлин.  Peace

Спрях се на 3 градчета и моля за помощ. Това са Приморско, Поморие и Обзор. Кое място бихте избрали и защо? В кое не бихте отишли и защо? Може на лични.

# 347
  • вече Пловдив
И ние се прибрахме успешно от морето. Беше страхотно, искам паааааааак! Crazy Единствено дето Бела пак вдигна температура още първата нощ, дадох нурофен, направих й компреси и мина. От вчера е със зачервено гърло, но и това ще мине.
Ели, при нас също почти всички дечица бяха голички (на Сарафово). Бела първо беше с бански, след първото къпане я пусках голичка или по тениска и така изкара морето.
Иначе на малката страшно й хареса водата. Искаше все или да пляска с пояса, или да "птлува" с нас, или да строи къщички на брега. Абсолютно жабче  Party
Вяра, защо се спря на тези 3 града? Кажи какви изисквания имаш и за кой период говориш, може да помогнем. (Аз например бях с голямо предубеждение към Сарафово заради самолетите и близостта на Нефтохима, но останах приятно изненадана. Плажът е страхотен, морето - плитко, спокойно е, няма шум или голям трафик, много хора, лесно се стига до там)

# 348
Ваня1975 благодаря ти за отговора. Сарафово го загледах, но и аз като теб се двоумя заради самолетите и шума от тях. Иначе искам да ми е спокойно. Да можем да си наемем апартамент с кухня и градчето / селцето да не претендира че е най-доброто - с много шум и претенции на собственици оскубващи туристите. Искам спокойно да мога да си паркирам колата и да не е пренаселен плажа. Почивката смятаме да ни е в средата на юли.

Иначе Кати май е с варицела. В съботата я водихме на дежурен лекар и тя ни каза, че нямала да ни обявява за сега, защото не била достатъчно обрината (с над 30 пъпки само по дупето)  Shocked Иначе пъпките можело и да са на от варицела. Егати!

# 349
Вяра Д, В Приморско е супер претъпкано, аз лично не го харесвам.
Обзор - пясъка е пълен със ситни буболечки, които ти правят гърба на решето.
Поморие - може би е най-доброто от този списък. Но пък там нямам много наблюдения, минавах наскоро от там.
Виж си ЛС, там понаписах повече Simple Smile
Ще се включа пак:)
Искам и азззззз на морееееееееееееее:)

# 350
  • софия
Благодаря на включилите се по моя въпрос!Ицко и Криста вече имат бански. GrinningЖивот и здраве,другата седмица по това време ще пекат дупета на плажа.

# 351
  • София
Ваня, Ели- добре сте се завърнали! Страхотно е, че сте се прибрали доволни, отпочинали, заредени с морски въздух!
Смехоранке- честити ви бански и най-вече радостно и хубаво прекарване на моренцето. Ще ни липсваш докато сте там.
След като цяла седмица нощем си спяхме без памперс, снощи Божко се опишка и в 3 през нощта го преобличах- беше тотално мокър.  Wink

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 13:25 от Мигла

# 352
  • Пловдив
Здравейте , милички !
И ние се завърнахме от моренцето  Cry Беше чудесно и искам пак  Simple Smile  Дори реших , че искам да се преместим някъде там - чувам , че Варна било чудесно място за живеене . Стига да успея да убедя и Заприн в това  Wink Бяхме на Обзор и беше прекрасно - буболечки по плажа нямаше  Peace. Имаше мидички доста , но буби - не . В резултат се прибрахме с две торбички миди , сортирани по големина  Grinning
Зарко изкара моренцето с отит - за трети път , и пак на дясното уше . В събота в 20,00 ходихме до спешният център . Вече бях решила , че няма да заминаваме - въпреки събрания багаж. Но доктора каза , че няма да е проблем - стига да си пие АБ и да пазим ушето ("И там живеят хора , и там боледуват"). Купихме му шапка за плуване и заминахме рано-рано в неделя. На младежа много му хареса . Имаше и бански - най-обикновени , тип боксери . Но през по-голяма част от времето ходеше гол - сякаш го беше страх , че ще се намокрят  Laughing После се качихме и на Цигов Чарк(яз.Батак) - уж да се закали при рязка смяна в морското равнище - и там беше много доволен , че лови рибки  Simple Smile
Сега сме си у дома - аз съм на работа в понеделник . Чак тогава и той заминава на ясла .
Тази седмица съм планувала да подавам документи за детските .
За памперса имам много да кажа аз - уж го бяхме махнали , защото от доста време си оставаше сух . Но на морето се опика още първата вечер и пак сложих  . Сега ще трябва пак да се отучваме от него .
На всички пожелавам усмихнат и прохладен ден  Heart Eyes

# 353
Здравейте, МАЙчета!
Добре завърнали се на морските Майчета и дечица, сигурно сте си изкарали чудесно! Приятно прекарване и на заминаващите тепърва. Стискам палци на майчетата, които тепърва ще подават документи за детска, а за останалите не зная как се справяте милички, дано успеете някакво решение да намерите.
Редовно ви чета, поне след като се прибрах от рехабилитацията в Павел баня, но нямаше какво толкова да пиша. Иначе рехабилитацията се надявам да е минала успешно, защото като отидох там болките ми се засилиха а докторът и всички пациенти казаха, че това е нормална реакция от минералната вода - щяло да премине след 15 дни.
А за Макси и аз като Мигла мога да се похваля, че махнахме памперса, но една важна подробност за пишкането си казваме и дори сам си сваля гащичките, но за акането не питайте. Тръгне ли да върши работата все се крие или ми казва "мамо беги" и ме гони от стаята. Сложа ли го на гърне или на тоалетната спира да ака. Какво да го правя не знам. Памперса през нощта все още не смея да махна. Не зная редно ли е ако му го махна нощем да го будя през 3 часа примерно за изпишкване или?
Май Дарлинг явно и вие сте с труден характер като нас. Да ви се оплача от ината на Императорът в детската градина ме среща едно момиченце и ми казва лельо днес Макси се тръшкаше на земята и беше паднал под люлката. Направо настръхнах. Питам учителките и те ми казват "ааааа ми той си е такъв, ако нещо не му харесва ляга на земята и започва да пищи" Sick И по думите й разбирам, че не му е за първи път, а нищо до сега не са споменавали. Той и у дома се опитва да си налага ината, но пред нас не върви, а явно там луди ги прави. Чудя се как да го откажа от тази лигавщина да се въргаля по земята. Учителките ми казаха, че просто го оставяли така докато му мине. newsm78 Чудя се това ли е правилният подход? Дайте съвет!
Относно консултацията за 3 годинка още не съм го водила, ама той до преди 20 дни беше повече от месец у дома и на редовни прегледи при док. Тя така и не ми спомена нищо, а уж щеше да му пуска изследвания пък после каза, че не били нужни Rolling Eyes
Мигле, кажи за гривничката при вас имаше ли ефект и от аптека ли мога да си я купя, че Макси е нахапан снощи горкичкият.
Смешко, посмях се от сърце с твоят сладур дето си се настанил удобно пред телевизора на гости Laughing
За бански не съм мислела, защото на море няма до ходим но миналата събота направихме сандвичи и отидохме в близкото село на реката. Там го къпахме Макси по гащички и като излезе му ги сменяхме веднага. Много му хареса там едвам го изкарвахме от водата и той е като вашите - жабче.
Ами това е за сега наоплаках ви се похвалих ви се, ще пиша като има нещо ново Heart Eyes Hug

# 354
Desislava Goranova, нощния памперс можеш да му го махнеш спокойно, когато видиш че  е чист сутрин. Не е необходимо да се будиш, за да го изпишкваш нощем. За ходенето по голяма нужда, всичко постепенно ще си дойде. Някои деца са пък на обратното, за него си казват, пък за пиш не. Спокойно.

За в детската градина мисля, че е правилно да го оставят да си се на реве. Безразличието в такива ситуации води до спиране на действието. Постепенно ще спре да го прави, като вижда че на никой не му пука от изпълненията му и не се впечатлява особено. Израства се. Може и да греша. Незнам. Това е мое мнение.

Нашата мацка не е с варицела, а с някакъв вирус наподобяващ я  Sad Жалко. Искаше ми се да я минем и да забравим за нея, но уви - не.

# 355
  • София
И ние сме от два дни без нощен памперс, очаквам в скоро време опикаване. Simple Smile Не го будя и не му предлагам пишкане по нощите, за да не го разсънвам излишно. Само че не знам доколко той осъзнава, че не е с памперс, близо година е без дневен, но нощем си бяхме свикнали така...
При тръшкане и аз процедирам така, гледам да не показвам, че ме е яд, че съм нервирана и така. Само следя да е на безопасно място и го чакам. Е, понякога, ако бързам и съм много ядосана, го грабвам и понасям към вкъщи, пък той си се дере...  Simple Smile
Трябва да си купувам що-годе официална рокля, ще ходим на някакво събитие и не ми одобриха работния проект за облекло. Simple Smile Идеи от къде? Смятам да прегледам мола, че нямам време за много обикаляне...

# 356
  • София
Браво на всички за махането на памперсите. А аз от една седмица се каня да махна дневния Laughing
А иначе ние сме здрави, защото ни гледа една леееляяя Laughing Иначе положението е о леле майко. Пуснах го 2 седмици на градина. След първата седмица хванахме конюнктивит, на втората пък го оставих последните два дни да спи с останалите деца. Първия ден ревал, че някакво дете му взело шапката - така и не убедил лелите, че шапката е негова и беше подпухнал от рев. На втория ден не могъл да заспи и карали ли са му се, един господ знае какво са го правили цяла вечер хленчеше, че не иска да ходи на ясла, за да не буди децата.  Rolling Eyes На ясла пак по-другата седмица Crazy

# 357
  • София
Браво на всички за махането на памперсите. А аз от една седмица се каня да махна дневния Laughing
А иначе ние сме здрави, защото ни гледа една леееляяя Laughing Иначе положението е о леле майко. Пуснах го 2 седмици на градина. След първата седмица хванахме конюнктивит, на втората пък го оставих последните два дни да спи с останалите деца. Първия ден ревал, че някакво дете му взело шапката - така и не убедил лелите, че шапката е негова и беше подпухнал от рев. На втория ден не могъл да заспи и карали ли са му се, един господ знае какво са го правили цяла вечер хленчеше, че не иска да ходи на ясла, за да не буди децата.  Rolling Eyes На ясла пак по-другата седмица Crazy
..........  Laughing и ние доказвахме една шапка с хипопотам ,че е наша.Вече съм надписала всичко.Не,че една вечер не си замина с чуждо яке  с дядо си.Абе много им мешат дрехите.И обувките веднъж му бяха взели.
Иначе сега  в  нашата(твоята и моята група) има едно девойче( "възпитателка '),дето днес и посвих сърмите.Заяждала се с малкият...,виж колко и е акъла с тригодишно.И от три вечери ми се оплаква,като и казва името,че му викала "Евгени Минчев" и пр. припознавания.Та аз казах на малкият,утре и казваш "мама каза,че си баба Яга",ама отделно я подхванах и на къси пасове...ааа аман

# 358
Привет и от нас!
Добре завърнали се на всички морски Майчета!
Поздравления за махнатите памперси! И ние сме без дневен памперс, алилуя, въпреки че имаме проблем с изпишкването на вън. Е, не ще да препикава храстчета и това е.
Иначе приключихме с посещаването на ясла. То не бяха вируси, не беше чудо. Чудя се вече дали на имунолог да не го водя newsm78. Отделно започнах и на хомеопат да го водя, не че боледува по-рядко, но поне не стига до АБ (пу-пу). Щом гнойна ангина мина само с хомеопатия, имам надежда, че ще закрепне Praynig.
Чакам с нетърпение заминаването на море другата седмица, да си почина малко и да се разнообразя, че от вируси и работа ми дойде до гуша. Само се кръстя да сме здрави Peace.
На всички пожелавам много настроение и най-вече да сте здрави!

# 359
  • Русе
Смешко, ти ли беше по новините.? Малката голЕм сладур  Heart Eyes

Гого от снощи е с 39 Т и няма падане. Отказах се да я смъквам вече. Оцет и хладен душ. Чудя се обаче какво му има щото освен Т няма други симптоми. Дори и сополи няма.

Последна редакция: сб, 30 юни 2012, 19:30 от Ели_дечкин

Общи условия

Активация на акаунт