Слънцезащита

• 29 294
  • 450
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
защото в първият пост не е написала коректно, кремът е за деца над 3 години, а тя го е купила за нейното.

Embarassed даам, писала съм, че не се се препоръчва за деца над, а всъщност под 3 години не се препоръчва. Но всъщност май така пише, защото не било препоръчително деца под 3 год. възраст да се излагат на слънце  Peace

# 106
  • Бургас
Епона,защо държиш да е с минерали?

Тук намерих няколко теми, които може да погледнеш :

Слънце и бебе?
Бебешки крем срещу лоши атмосферни условия!Защита от слънце!

# 107
Благодаря за отговорите! За един ден що информация изчетох, колко тестове разгледах, колко съставки! И то не само на споменатите продукти. Погледнах и на ЛаРош, ДМ, Рок и какво ли още не. В главата ми е супа от химични съединения. Чувствам се като преди години като учих по химия за гадния изпит в края на семестъра...  ooooh!

Държа да е само минерален екран, защото той предпазва на повърхността на кожата, а не прониква като химичните филтри навътре. На много места пише, че за бебета е задължително да е само с минерален екран. За съжаление се оказа, че това не е толкова често срещано и повечето детски кремове са с химичен или по-често комбинация.

И така май излезе, че на всичките ми изисквания (да е детски и подходящ за бебе на 1 год., да е с изцяло с минерален екран, да е фактор 50+, да е без парабени, без аромати, без алкохол, без оцветители и без консерванти) отговаря само един. Това че не е спрей, ще го преглътна за сметка на останалото, което е доста по-важно. Има алуминиев хидроксид и ПЕГ-45, но явно ще тряба и тях да преглътна. Не е като в крема (минералния) на Биодерма, който е с ВНА.

Надявам се да е правилният избор. Живот и здраве след няколко месеца ще споделям впечатления.

Hug

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 14:11 от Епона

# 108
  • София
http://apteka.framar.bg/30025228/%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B4% … -50-%D0%BC%D0%BB- това също е с мин. филтър, за парабени обаче не знам.
Дейлонг микросън също е минерален, но скоро не съм ги чела за парабени Wink преди имаше, но пък тогава всички почти имаха.
авен също има минерален крем http://apteka.framar.bg/30012166/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81 … -100-%D0%BC%D0%BB

За минералните, още ги наричат натурални или физични филтри, все едно и също е, просто може да е обозначено по разл. начин на опаковката, химичните филтри не се препоръчват заради възможна алергична реакция при бебета.

моят любим а-дерма също е без хим. филтри, но той за по-натам може да ви върши работа Wink

Последна редакция: вт, 03 апр 2012, 11:07 от Angel_Dust

# 109
Angel_Dust, този първият е с Оксибезон, а това е химичен филтър (демек е комбиниран). Дейлонг не им ли бяха спрели вноса, не съм ги гледала, пък и предпочитам нещо по-леснодостъпно... Посоченият на Авен го има в моя списък, но в съдържанието на опаковката, която гледах, имаше парабени и няколко други високорискови съставки. Евентуално ако междувременно са сменили формулата. Някой ако има последна информация да свирка! Този на А-Дерма, който ти е любим, също го има в списъка, но той е комбиниран химически и минерални филтри:
Цитат
Той осигурява широка оптимална защита (UVA И UVB лъчи) и максимална сигурност, благодарение на синергичното действие на химични филтри и органични екрани.

Мерси за отговора!  Hug

# 110
  • София
Слънцезащитният крем за висока защита SPF 50+  с екстракт от овес RHEALBA® осигурява широка и оптимална защита от UVA, UVB  и инфрачервените лъчи, благодарение на синергичното и допълващо се действие на два минерални екрана.
Не съдържа химически филтри и парфюм. Фотостабилен и хипоалергенен продукт.
http://shop.bazar.bg/kozmetika-za-deca/2300-slancezashtiten-krem … -a-derma-100.html

# 111
Хм, интересно защо има такова разминаване в информацията?  newsm78 Но това, което сега пусна, определно звучи доста добре. А защо писа, че не е подходящ за сега, а за по-натам? А дали случайно имаш снимка на опаковката със съдържанието, надали, но да си попитам?

# 112
  • София
нямам Simple Smile даже тази година още не съм купувала, така че не мога дори да ти го препиша Simple Smile защото пише че е за деца над 3 години, за това за по-натам.

# 113
  • Варна
Аз имам опаковка и упътване, ако искаш мога да ти напиша каквото те интересува  Peace

# 114
svetl@, ще съм адски благодарна, интересуват ме съставките с латинските им имена: Ingredients, обикновено започват с aqua...

Angel_Dust, то това не го ли пише, защото попринцип от фирмата препоръчват деца под 3 год. възраст да не се излагат на слънце изобщо, или в крайна сметка има някаква друга причина?

Ей, много ви благодаря за съдействието!  Hug

# 115
  • Варна
Ей сега ще го препиша дословно. На мен също така ми обясниха, че затова го пише, че е за деца над 3 год. Смятам да и мажа лицето с него. И без това няма да го правя често.

# 116
  • София
Епона - нямам идея наистина...може и за това да е Simple Smile
истината е да отидеш в мн добре заредена апктека и да четеш подред  и то оригиналните описания и съставки, защото в преводите има разлики...луда работа...

Иначе за сега мисля мустелата ви е  мн добър вариант.

Така или иначе моят е с много , много чувствителна кожа, с АД и т.н. и крема му е идеален.

# 117
  • Варна
А-Дерма Avoine Rhealba /слънцезащитен 50+ spf/

Water, ethylhexyl, methoxycinnamate, glycerin, methylene bis-benzotriazolyl, tetramethylbutylphenol, bis-ethylhexyloxyphenol, methoxyphenyl treazine, c12-15 alkyl bemzonate, ethylhexyl palmitate, octocrylene, avena sativa (oat) kernel extract (avena sativa kernel extract), cyclomethicone, potassium cetyl phospate, glyceryl stearate, avena sativa (oat) kernel oil (avena sativa kernel oil), pvp/eicosene copolymer, benzoic acid, chlorphenesin, decyl glucoside, disodium edta, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, magnesium aluminium silicate, phenoxyethanol, polysorbate 60, propylene glycol, squalane tocopheryl acetate tribehenin, xanthan gum.

Преписала съм дословно със запетаите. Ако съм сгрешила някоя буква извини ме. Пак ще погледна ако имаш съмнения.

# 118
  • София
svetl@ а пише ли точно за филтрите?
вярно във всеки сайт пише различно... аз честно никакви спомени нямам все си мислех, че е с минерални, но нищо чудно и да са го променили...то преди май и парабени имаше...

# 119
  • Варна
Понеже е лепната лепенка на бг, на нея пише:...той осигурява широка оптимална защита (UVA и UVB лъчи) и максимална сигурност, благодарение на синергичното действие на химични филтри и органични екрани.

П.С. Ей сега видях, това и в нета го пише. Химични са!
Но пък като ми го продаваха казаха, че има и минерали и е без парабени.

Общи условия

Активация на акаунт