Слънцезащита

• 29 295
  • 450
  •   1
Отговори
# 135
Angel_Dust, ми не е нещо чак толкова особено, има си алуминиева хидроксид, даже и алкохол, а и други химии. В смисъл, че да е горе-долу като Мустелата и Юриаж, може би малко по-добре. А надали го има на тукашния пазар.

Виж, ето това вече може би е идеално. А дори го има и по тукашни онлайн магазини. Само се чудя дали като е само с титаниев диоксид, без цинков оксид, ще дава достатъчно добра УВА защита...  newsm78

# 136
  • София
мерси, има го със сигурност в ДМ-ите елфито Wink

този, който си показала къде го има? и колко струва?

# 137
Записвам се да следя темата.
Понеже не съм от майките, които си седят с детето само у дома. Или подчиняват всичко само и единствено на детето - моя син беше на първо море на 6 месеца. Бяхме на море 1 месец - мазах го с олио от малинови семки. Нямаше проблем. Кофтито на това олио е че бавно попива. Ако мажеш бебе което просто лежи е ок. Миналата година на 1,6 месеца пак го мазах с това - е беше ужасно. Едвам го намазвах, той тича , катери се...всичко в олио става. Това олио трудно се изпира. Едно от макото неща които не успях да изпера от дрехите му. Братовчед му го кръсти - жълтия...така хубаво пожълтяваше от олиото. Предразположен е към бемки , затова ми се ще да взема нещо хубаво тази година което да става за лице.

# 138
Енджъл, мярнах го в един от биомагазините, но затрих адреса. Предполагам ако въведеш името ще излезе. Цената беше около 40 и няколко лева, доста солено. Мен повече ме притеснява това дали доставя достатъчно защита срещу УВА лъчите. Изпратила съм запитване до производителя, пък да видим какво и дали ще отговорят.

СДК31, мерси, че сподели за това масло. Ние с малкия бяхме на море, когато беше на 2,5 месеца, но тогава не съм си и помисляла да го мажа с нещо: слабо слънце, бански с ув защита и само под чадъра. Но с толкова малко бебе беше лесно, при по-голямо и шаващо без мазане не може.

# 139
А на Бочко никой ли не е ползвал?Вчера едни майки от парка казаха,че само него са ползвали и са много доволни?

# 140
А на Бочко никой ли не е ползвал?Вчера едни майки от парка казаха,че само него са ползвали и са много доволни?

Бочкото е с химични филтри и за мен автоматично отпада.  Peace

# 141
  • Варна
Епона, супер информирана мама си  Hug  Постовете ти доста ще ми помогнат в избора. Даже си мисля тази Мустела да взема, където я показа няколко страници напред. Все още я харесваш нали  Grinning

# 142
Светла, радвам се, че съм полезна, надявам се само неволно да не подведа някого. Затова и изтъквам, че това са си моите критерии и както аз разбирам нещата, без да настоявам за правота. Иначе да, все още харесвам Мустелата, поне на теория, още не съм го пробвала върху себе си или детето. Днес ми пристигна и този биото, но останах леко разочарована, защото на опаковката имаше някои съставки, които липсват на сайта на производителя, а са с рисков фактор. А и още нямам отговор относно ува1 защитата, та май колкото и да е само с натурални съставки, ще си го ползвам аз, не ми се рискува за детето. Та реално още съм в търсене, но май няма да се занимавам повече. Евентуално ако имам оплаквания от Мустелата, тогава ще търся нещо друго.

Ейнджъл, ако случайно още те интересува, ето му вносителите за бг: http://zelenbio.com/

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 22:21 от Епона

# 143
  • София
мерси  bouquet

# 144
  • София
Епона, информацията, която даваш, наистина е много полезна. Не разбрах ти този крем ли си поръча:
http://www.eco-cosmetics.com/en/babypflege/eco-babysonnencremelsf50.html

Какво те притеснява в него?

Предишните 2 лета използвах Мустела и А-Дерма. Не мога да направя сравнение между двете, не забелязах разлика честно казано. И с двете в градски условия му потъмняваха ръчичките и лицето, предполагам защото не съм го мазала особено старателно. На морето не е изгарял изобщо, даже не се е зачервявал, което ми хареса. Разочарована съм, че А-Дерма се оказа с химични филтри - като я купувах миналото лято се доверих на описанието на български, а явно не е трябвало. Confused

# 145
За този сезон съм избрала на Ла рош. UVB 50+, PPD 39.

# 146
Соник, да, това е вторият крем, който поръчах. Първият е минералният на Мустела и май него и ще си ползвам. В този на еко козметикс ме притеснява основно това, че е само с титаниев диоксид, който не дава защита срещу ува1 лъчите, а те са най-опасни, защото проникват най-навътре. Правих запитване до фирмата по какъв начин осигуряват защита и срещу тези лъчи, но още нямам отговор. Също така на кутията на крема съставките са различни от тези, които ги има на сайта. Тоест има няколко допълнително като алуминиев хидрокид, токоферил ацетат, лецитин и т.н., с които вече кремът по рисков фактор на съставките се доближава до Мустелата. Имайки предвид тези двете, не си заслужава цената и съжалявам, че го поръчах. Може тук в БГ да е все още партида със стара формула, но пак остава това за ува1. Та така...

# 147
  • София
Няма да го поръчвам в такъв случай и явно ще се доверя на Мустелата този сезон.

# 148
Здравейте, четох за силните защитни свойства на маслото от малинови семена и взех две шишенца.Въпросът ми е дали се разрежда с нещо или директно се нанася върху бебешката кожа?

SDK31 , ти директно ли го нанася?На мен ми се струва много гъсто и концентрирано.Има и кокосово масло-студено пресовано, може би ще го разредя с него.Твоето олио как мирише?Моето не мирише много приятно, поне за мен.

# 149
  • София
Какво ви е мнението за съставките в това мляко? Чудя му се от известно време, но в една от био темите казаха, че му липсвал някакъв сертификат за био продукт. Цената му е повече от прилична, което малко ме учудва.

Общи условия

Активация на акаунт