Слънцезащита

• 29 295
  • 450
  •   1
Отговори
# 150
Mari:) Директно го нанасях, нямах проблем с това че е по-гъсто. Мирише на шумки...и всичките дрехи почват да миришат така след като ги облечеш. Но аз до сега абсолютно натурална козметика дето да мирише хубаво не съм намерила:)

# 151
Благодаря за отговора,аз го поръчах от сайта на giza, чудя се сега моето да не е огранено newsm78
В една друга тема във форума ми дадоха инфо , че малиновото масло няма никакви защити. newsm78

# 152
Какво ви е мнението за съставките в това мляко? Чудя му се от известно време, но в една от био темите казаха, че му липсвал някакъв сертификат за био продукт. Цената му е повече от прилична, което малко ме учудва.
Не знам дали му липсват био сертификати, но е с натурални съставки. Има цинк оксид и титан диоксид, значи покрива и ува, и увб, което е добре. Притеснява ме маслото от морковени семки (вит. А), който четох, че не е добре да се слага в слънцезащита.

# 153
Здравейте!

Моля, ако някоя от вас е използвала слънцезащитния спрей за деца на Vichy SPF 50+ и има желание, нека ми сподели мнение за него. Приятелка ми сподели, че се разнася доста трудно върху кожата. . .
Малкият е на година и девет месеца. . .  Simple Smile

Благодаря предварително!

# 154
Аз взех на ДМ детския - 50 фактор(много ми го похвалиха Peace). Още не съм почнала да мажа,защото се чудя къде и по колко да нанасям Thinking

# 155
Не е удачно за деца под 3г. да се ползват кремове с химични филтри. Но всеки сам си поеценява.

# 156
  • София
Какво ви е мнението за съставките в това мляко? Чудя му се от известно време, но в една от био темите казаха, че му липсвал някакъв сертификат за био продукт. Цената му е повече от прилична, което малко ме учудва.
Не знам дали му липсват био сертификати, но е с натурални съставки. Има цинк оксид и титан диоксид, значи покрива и ува, и увб, което е добре. Притеснява ме маслото от морковени семки (вит. А), който четох, че не е добре да се слага в слънцезащита.
На мен точно натуралните съставки ми харесват. А маслото от морковени семки защо не е добре да се слага, някаква реакция ли прави?

# 157
На мен точно натуралните съставки ми харесват. А маслото от морковени семки защо не е добре да се слага, някаква реакция ли прави?

Писах, че е заради вит. А.  Peace

# 158
  • София
Въпросът беше по-скоро какъв е проблемът като присъства вит.А в слънцезащитен крем. Sunglasses В какво се изразява вредата му?

# 159
Въпросът беше по-скоро какъв е проблемът като присъства вит.А в слънцезащитен крем. Sunglasses В какво се изразява вредата му?

Свързват го с по-ускорено развитие на туморни клетки.

http://www.ewg.org/report/what-scientists-say-about-vitamin-sunscreen

# 160
Mari за малиновото ти гарантирам че има защита..намажи си едната ръка с него а другата не я мажи и излез в слъчев ден. Ще видиш защитата...не е ясно кой фактор е но моя син е адски бял и рус и не се е даже зачервявал. Проблема при мен беше в мазането защото много цапа а сина ми вече не стои мирен.

# 161
SDK31 ,отново ти благодаря за отговора Hug В една друга тема която пиша, за био козметиката , един потребител изрази мнение , че нямало никаква защита, по отговорите му съдя, че е спец защото анализираше съставките в козметиката, но аз ще ползвам, четох доста добри аргументи в полза на малиновото масло.Моето обаче май се оказа леко гранясало и го върнах да ми го сменят, миризмата му хич не беше приятна , изобщо не ми миришеше на шумки.

# 162
Здравейте! Тази година взех спрей за тяло на ЛаРош. Четох само хубави неща, докато тези дни не се усъмних в обратното .  Confused  Мажа детето преди всяко излизане, не стоим  в най-голямото слънце навън, но въпреки всичко тя хваща тен (почернява). Има кожата на мъжа ми - леко матова и един ден на плаж му е достатъчен за тен.
Чудя се  дали  проблема е в спрея (не е достатъчно добър, изтекъл срок? - на опаковката така и не го откривам, но го купих преди месец от уж реномирана аптека). Вредно ли е това почерняване и значи ли че  спрея не е ефикасен?

А  тези химични филтри за които говорите,  къде в съдържанието мога да прочета дали ги има?

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 21:59 от ___MaYa___

# 163
Спреят, който си взела, този ли е?
http://www.laroche-posay.co.uk/product-treatments/Anthelios/Anth … l-spray-p765.aspx

Ако да, то:
- мажеш ли редовно, минимум на 2 часа и/или след вода, потене, бърсане
- трябва да има срок на годност затворен, както и след отваряне
- щом почернява, значи не действа достатъчно спрейът
- с химични филтри е, има ги под различни наименования в съдържанието, но видиш ли bis-..., със сигурност е химичен филтър

# 164
http://www.paracitediscount.com/protection-sp30/2432-la-roche-po … 337872413414.html

Ей този е нашият, ама то все тая като е с тези филтри.... ще го сменяме значи. Мажа я винаги преди да излезем от нас,  но повторно не го  правя, защото сме навън от 10 до 11 и след това от 17 до 20. Интересното че миналата година бяхме с Авен и същата работа беше -  пак хващаше. А аз не я излгам на пряко слънце през деня, на плаж не съм я водила никога (на 2 години е). Незнам какво да взема  вече.  Биодерма добре ли са? 

Срок на годност няма . Пише: виж опаковката.  На нея единствено има едно отворено капаче, на което пише 12 М (предполагам 12 мес. след отваряне)....

Общи условия

Активация на акаунт