Слънцезащита

• 29 295
  • 450
  •   1
Отговори
# 270
  • на последния етаж
Здравейте, купих минералния на Биодерма за баткото на 4г. Дали да мажа и бебето на 3 мес. с него или да не го мажа въобще?
Мисля, че до навършване на 1 година, най-добре е да избягваш слънцезащитни продукти.

# 271
  • София
ако бебето си е на закътано в количката и слънце не вижда не  намирам причина да го мажеш(всъщност е по-добрият вариант...предполагам и не го извеждаш в тежките жеги или поне седите на дебели сянки...)

# 272
Излизаме след 19.00 и го пазя доста, но все се случва да го види слънце, ще ходим и на планина и за това. Но няма да го мажа, Благодаря!

# 273
  • София
Здравейте, купих минералния на Биодерма за баткото на 4г. Дали да мажа и бебето на 3 мес. с него или да не го мажа въобще?
Мисля, че до навършване на 1 година, най-добре е да избягваш слънцезащитни продукти.
И аз мисля така, аз лично моят син до 1г не съм го мазала..роден е юни 2011г.

# 274
  • на последния етаж
В началото на лятото ползвахме минералния на Биодерма, но след като свърши се наложи да взема този на Юриаж (трябваше да пътуваме, а в аптеката нямаше наличен Биодерма). От около месец сме с Юриаж и забелязвам, че кожата на дъщеря ми е много изсушена. На меките сгъвки дори се е получило претриване - досега не се е случвало, а и не виждам на какво друго да го отдам.
Епона, имаш ли идея каква може да бъде причината за това пресушаване? Дъщеря ми никога не е имала проблемна кожа и сега ме притеснява.

# 275
Аз пък в началото ползвах минералния на юриаж и нямахме проблеми. Даже бях използвала и известно време и химичния на юриаж. Ходихме и на море и нямаше проблем, не е изгаряла, не е потъмняла, остана бяла.
Като свърши взех на Биодерма минералния - 10-на дни го ползвам и кожата на детето стана много суха, особено по лицето. Спрях употребата.  Има вече и леко потъмняване по тялото, въпреки, че сме повече по сенките. Но моето дете и зимата имаше период със суха кожа, та е възможно от по-честото миене да е сухотата.

# 276
Лита, предполагам, че някоя от съставките пресушава. Може би има повече цинков оксид в този или реагира на нещо друго.

# 277
  • София
Лита,това което описваш за кожата, на моят син се случи от минералния на Мустела,само че по крачетата.Смених мустелата с биодерма и се оправи изсушаването.

# 278
Аз изсушаването го отдадох на честото миене, но явно не е.
Но пък като чета, че при някой се появява от продукт на Юриаж, при друг от Мустела, при нас от  Биодерма, а при моето дете има и потъмняване, явно и при реномираните марки си съществуват вариации по отношение еднаквост на всяка партида продукт.

# 279
  • София
не, просто  всеки организъм приема козметиката по различен начин, на едни едно влияе по-добре на други други, една кожа едно я дразни, друга същото може да я успокоява...

Аз и тук да си напиша, но не останах особенно очарована от ла рош,  няма да ги купя втора година подред, всички сме почернели, детето дето най-много е мазано, най-много почерня....

# 280
  • на последния етаж
Благодаря, момичета!  Hug
Ще го сменяме Юриаж-а явно (а никак не е евтин).

# 281
Моето от Ла Рош 50+ си е все така млечно бяло. Ползвам 2-ра година вече.
Ходи на планина при зверско печене - бял е като мляко.

# 282
  • София
факт обаче при нас... детето с тези двете   и , ние с това при нас по-малко почерняване защото повече стояхме на сянка, при него, доста повече, защото или беше в морето или на слънце...т.е. той под чадър не се вясва почти Wink

ти наистина писа за др спрей, но така и не го намерих точно него в околните аптеки, но се съмнявам да е нещо по-различно...

# 283
Ползвам първото, което си посочила вече втора година. Детето не почернява изобщо. Факт е, че след едноседмично катерене по планините е бял като сняг.
Кожата му е много чувствителна на слънце и реагира бурно със зачервявания, тъй като е северен тип и ако кремчето не работеше, то със сигурност щеше да се разбере.
Но явно не е вашата марка, за което съжалявам. И поне се надявам да няма ментета при уж висок клас медицинска козметика.

# 284
  • София
да, явно просто не е нашата, за менте, съмнявам се да е, като усещане иначе бяха много приятни, даже не чувствах изсушаване някакво от слънце, солена вода и т.н., него почти не го мазах с друго 7 дни на морето и беше компринена кожата, само дето почерня Wink Ако беше менте мисля щеше да се усети Wink

ти не ползваш ли този спрей ? http://www.leguidesante.com/images/produits/4784820-2.jpg понеже все него пускаш по линкове, но наистина не го видях в трите аптеки, където ходих...пък нямаше как да обикалям повече? но все си мисля, че след като и трите продукта дадоха един резултат и с него нямаше да е мн по-различно...

Общи условия

Активация на акаунт