Слънцезащита

• 29 295
  • 450
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Вчера бяхме на кожен, каза, да използваме новия на Биодерма, бил страхотен!

И аз в момента мажа с новия крем на Биодерма преди излизане,много лесно се нанася,няма аромат,засега съм доволна от него.Когато избирах слънцезащитен продукт навсякъде по аптеките ми го препоръчаха,казаха че бил подходящ дори за новородени.

# 256
Някъде по-напред бях писала за ДМския . Доколкото си спомням беше с химични филтри.

Новият на Биодерма наистина е доста добре като съставки, а и няма почервеняване или почерняване.

# 257
Миналата година ползвах слънцезащитния на Клоран.Доволна съм.
Тази година съм се спряла на А-дерма или Мустела.

# 258
 Аз вече се обърках какво да взема за децата и то по скоро за малката на 1г. и 3м., каката е на 5г. Бях се спряла на Vichy 50+, бяха ми дали мостра и сега като я намазах и излязоха леки пъпчици по челото, на краката нищо, виждам че има доволни от продуктите на vichy. Дали пък да не взема на Euserin, те дали са са по-добри?

Прочетох вече цялата тема и разбрах, че ще трябва да взема два различни продукта, за двете деца. Проблема ми е за малката на 1г. и 2м. Правилно ли съм се ориентирала, незнам но се спрях на мустела, юриаж и авент. Понеже споменавахте и продукти като http://apteka.framar.bg/30025228/%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B4% … -50-%D0%BC%D0%BB-
той не е с хим.филтри, нали така?

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 21:46 от AnMary

# 259
Прочетох вече цялата тема и разбрах, че ще трябва да взема два различни продукта, за двете деца. Проблема ми е за малката на 1г. и 2м. Правилно ли съм се ориентирала, незнам но се спрях на мустела, юриаж и авент. Понеже споменавахте и продукти като http://apteka.framar.bg/30025228/%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B4% … -50-%D0%BC%D0%BB-
той не е с хим.филтри, нали така?

Напротив! С хим. филтри е и то основно с Оксибензон, койно вече е доказано опасен не само за деца, но и за възрастни. Повечето производители вече избягват да го слагат.

Между другото, във ФБ някой беше пуснал една истерия за слънцезащитните на Мустела. Проверих обстойно и ссе оказа, че наистина има парабени, но са за тези, произведени 2010. Тези за 2012 са БЕЗ. Вече и интересно защо кремове с изтичащ срок на годност са в мрежата. Пък аз не бих купила крем/спрей, със или без парабени, с изтичащ срок. И пак да спомена, че това се отнася за продуктите с хим. филтри. Никога не е имало проблем с минералния.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 21:45 от AnMary

# 260
Епона, мерси че се включи, значи Талодерма отпада. А продуктите на ДМ ? Коментирахте Elfe, някакъв продукт, незнам аз гледам и цената, защото изредените на мустела, авент са по 30на лева, за малко количество и като взема, за каката и за мен и става чудо

# 261
Доколкото си спомням, Елфито беше минерален и сравнително ок като съставки, стига да не ти е слаб факторът. Сънданс е с хим. филтри.

# 262
  • София
denito2 - може да потърсиш този комплект на ла рош, който аз писах, че купих 27 и нещо лв 2 флакона - детски и за възрастни мисля е мн добре...
30 фактор за мен само евентуално в града става, на море не...

Въпреки, че честно казано като съм взимала до сега а-дерма, си ми стигаше за цяло лято крема(но вярно ние на море ходим 1-2 пъти само за по 5 дни, т.е. може би за едно подълго море + град и по-голямо дете нямаше да ми стигне)

# 263
На Бочко има мляко и крем за слънце.извинете за глупавият въпрос - но каква е разликата между двете ? По състав са еднакви. Кое от двете да взема ?

# 264
голямата ми дъщеря започнах да я мажа на около 3-4 месеца и ползвах на бюбхем. Миналата година използвах на Чико едно спрейче 30-ти фактор и дори не хвана грам тен, като бяхме на морето, страхотно предпазва. Сега ми дадоха една мостричка на Бочко за бебенца и мисля, тази година да пробваме на Бочко.
На Бочко има мляко и крем за слънце.извинете за глупавият въпрос - но каква е разликата между двете ? По състав са еднакви. Кое от двете да взема ?

Преди ми бяха обяснявали /за Чико обаче/, че просто млякото е по течно и по лесно се размазва, ама дали е така не знам. Крема наистина би трябвало да е по гъст от млякото...

# 265
denito2 - може да потърсиш този комплект на ла рош, който аз писах, че купих 27 и нещо лв 2 флакона - детски и за възрастни мисля е мн добре...
30 фактор за мен само евентуално в града става, на море не...

Въпреки, че честно казано като съм взимала до сега а-дерма, си ми стигаше за цяло лято крема(но вярно ние на море ходим 1-2 пъти само за по 5 дни, т.е. може би за едно подълго море + град и по-голямо дете нямаше да ми стигне)
Ла рош и виши отпадат, защото миналата година каката беше на 4г.и получи пъпчици от ла рош, каквито сега малката получи от виши и затова се насочих към мин.филтър. Днес бях в аптеката(за кой ли път, само че влизам в различни) и ми препоръчаха биодерма ето този
http://apteka.framar.bg/30018159/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … 100-%D0%BC%D0%BB-
 и какво да видя в темат бил с карцреогени съставки. ЕЕЕЕ стига де момичета найстина ли е толкова сериозно положението и той ли да отпадне? А добре юсерин как е? Дали да рискувам с Елфито от ДМ? Някък си не мога да му се доверя, нали не е медицинска козметика

# 266
Това слънцезащитно масло дали го бива?
Съставки: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Zinc Oxide; Alcohol*, CI 77891, Lysolecithin, Stearic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil*,Levulinic Acid, Alumina, Dipotassium Glycyrrhizate, Glycerin, Hydrogenated Lecithin, Oenothera Biennis Oil*, Sodium Lactate, Hydrogenated Palm Glycerides, Xanthan Gum, Tocopherol, Betaglucan, Hippophae Rhamnoides Extract*, Brassica Campestris Sterols, Ascorbyl Palmitate

# 267
Като съставки всичко е ок. Ако не те притеснява ниския защштен фактор...

# 268
Епона, благодаря за коментара по въпроса ми. Hug

# 269
Здравейте, купих минералния на Биодерма за баткото на 4г. Дали да мажа и бебето на 3 мес. с него или да не го мажа въобще?

Общи условия

Активация на акаунт