Слънцезащита

• 29 294
  • 450
  •   1
Отговори
# 60
И аз ставам като рак и винаги съм с 50 фактор, на плаж ходиме от 7ч.до 12ч. и от 17ч.до 19ч.така единствено спасявам положението да стана цялата на мехури.

Щастлива съм обаче,че Хриско е като баща му,направо покафенява.

# 61
Фактор 30 е със слаба защита за много белите кожи. 50+ е ок за града и плажа.

фактор 30 и 50 имат еднаква защита за кожата. Единствената разлика е продължителността на защитата.

# 62

фактор 30 и 50 имат еднаква защита за кожата. Единствената разлика е продължителността на защитата.

Дерматологът, който посещавам не е на това мнение.

# 63
малко се поизкриви темата, но мисля, че разбрах това, от което имах нужда, така че благодаря за мненията и хубави разходки днес мами:)

Дерматологът, който посещавам не е на това мнение.

Вярвай ми, разликата е повече от незначителна, само където 50+ има доста повече химия и е много тежък, за да издържа продължително време. Не мисля, че излизам от темата, ако кажа, че това, което може би е доста по-важно в случая е, дали защитата е и от UVA и от UVB лъчите. UVA са доста по-вредни, а повечето кремове предлагат защита срещу Б лъчите само. Някои дори лъжат, пишейки и А на опаковките, но факт е, че това не се предлага.., а А лъчите причиняват ракът и остаряването на кожата.

Хубаво е да проверяваме на кутийките какви съставки има кремът, за да сме сигурни дали предлагаме на дечицата си това, за което плащаме. Тук може да се видят съставките на УВА и Б филтрите:

http://www.911skin.com/sunblocks.html

Така че аз не бих се доверявала на всеки каквото ми каже, има достатъчно материали в днешно време, за да се поинтересуваме сами, още повече, че слънцето не е това, което беше в нашето детство и не всички лекари си актуализират знанията, за да са в помощ..

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 17:47 от AnMary

# 64
Тенденциозна, купувам крем, който е със защита и срещу 2-та вида лъчи. 50+ е и го ползвам и в града и на плажа. Детето ми е с много бяла кожа, намазан с 30+ за 10 минути е морав, когато е под въздействието на силно слънце, а с 50+ този проблем не съществува.
Фактор 50 и 50+ може да е и адска химична смес, но най-високият фактор е ок за кожата на детето ми. Съгласувала съм това с неговият дерматолог.

# 65
Факторът е силата на предпазването, не на времетраенето. Затова ниския фактор е за матови и мургави хора, а високият - за бели, розовки и с чувствителна кожица  Blush  И е по-скъп обикновено.

# 66
  • София
Тенденциозна, купувам крем, който е със защита и срещу 2-та вида лъчи. 50+ е и го ползвам и в града и на плажа. Детето ми е с много бяла кожа, намазан с 30+ за 10 минути е морав, когато е под въздействието на силно слънце, а с 50+ този проблем не съществува.
Фактор 50 и 50+ може да е и адска химична смес, но най-високият фактор е ок за кожата на детето ми. Съгласувала съм това с неговият дерматолог.

при нас е подобно, детето не е с бяла кожа но с дерматит. Истината е, че 50+ след плаж и море се връща  реално почти без да е почернял, все едно не е бил на море...крема е срещу 2-та вида лъчи и понеже е мед. козметика, напълно вярвам че не е ей така написано.

# 67
не искам да споря, всеки има право на мнение, аз ценя много вашето, защото съм съвсем отскоро майка и има доста неща, които не знам и няма да знам занапред.. говоря единствено, когато съм сигурна в нещо. По отношение на слънцето и защитата от него се интересувам от години обаче (предимно за себе си, но продуктите за деца и SPF-то там е със същото значение).

Копирам този текст от източник, защото не ми се описва толкова дълго.

'Фактор 2 блокира 50% от вредните UVA и UVB лъчи, при номер 15 защитата е 93%, а при 30 – достига 97%. Що се отнася до SPF 50, то тук процентът вече е 98, което е напълно достатъчно дори за чувствителната кожа. Фактор 50 означава, че можете да стоите на слънце без да изгорите 50 пъти по-дълго от нормалното. Така че, ако сте с много бял тен и след 5 минути под ярките лъчи започвате да почервенявате, имате 50 пъти повече време или над четири часа (250 минути) след нанасянето на продукт с този фактор.'

Точно това казах и аз. Разликата между фактор 30 и 50 е минимална, може би се усеща при дечицата, но основната разлика е времетраенето на защитата, а не силата. Пак казвам, говоря единствено за разликата между тези 2 фактора.

В крайна сметка това не е най-важното - не за това е темата и в крайна сметка всеки маже детето си с каквото е установил, че е най-сигурно. Важното е да пазим дечицата:)

Аз по-скоро исках да попитам за тези сенници за колички.. сенник или чадър бихте си купили вие? Нямам представа кое е по-ефективно:(

# 68
  • София
което би направило по-голяма сянка на  конкретният модел количка...и може да се закрепи за нея ест Simple Smile
но аз нищо такова не съм ползвала, самата количка имаше мн голям сенник.

# 69
  • в Надежда-та
При положение, че моето лице е изгаряло на няколко пъти докато съм била на плажа април месец, за мен изобщо не е лудост Naughty. Когато има вятър на плажа не усещаш кога изгаряш  Wink

# 70
При положение, че моето лице е изгаряло на няколко пъти докато съм била на плажа април месец, за мен изобщо не е лудост Naughty. Когато има вятър на плажа не усещаш кога изгаряш  Wink
Да и когато решиш, че април ще ходиш на море, като нас, мазането си е направо задължително  Mr. Green
В този контекст и аз започвам да ги мажа от април  Sunglasses

# 71
Ние не сме от най-белите бебета.Имаме лек тен по рождение.Та с какъв фактор да я мажа?

# 72
Какъв е тоя плаж април месец, бе, момичета?  Thinking Ще каже човек, че в тропиците живеем.  Simple Smile

Сигурно има хора, които изгарят и от дневната светлина, не знам, ама на мен лично всичко това ми идва малко прекалено  Hug

Крисанка, според мен с 50+. И на него, както и на другите, пише мазането да се подновява на всеки 2 часа, т.е. не виждам на опаковките им да пише, че с 50 можеш да изкараш много по-дълго време, отколкото с 30. Просто с 50 защитата е по-голяма, знам го от дерматолози, пък за онази статия от Тенденциозна - не знам  Simple Smile

# 73
И аз бих мазала с 50+. Друг е въпросът, че не бих мазала толкова малко бебче Wink.

# 74
На 2-3м в този сезон не бих го мазала, а в топлите месеци ще бъде навън до 11ч и след 17ч.
Реално използвах крем на 1,5г

Общи условия

Активация на акаунт