"Черешката на тортата" - 2 сезон - 4

• 90 105
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 840
А той го е направил с печени чушки и без лук, така ли? Извинявам се, сигурно е коментирано, но  Blush , а и снощи точно този момент от предаването пропуснах

# 841
Объркването идва от там ,че Сл.Пеев забърка някакъв негов вариант на ястието Миш-Маш , при което Манчев каза ,че това не е технологията на приготвяне ,а Камелия се изказа ,че това не е изобщо оригиналната рецепта(за което пак си е права).

# 842
Миш-машът е малко като тюрлю гювечът - едва ли има точна рецепта Simple Smile
К.Т. не ме дразни, според мен е доста точна в коментарите, но все пак би могла да си спести учителския тон (има си начини да кажеш нещо и е въпрос на възпитание да се използват възможностите на езика).
Иначе много я харесвам като певица, но и аз помня как беше забравила български от няколко години в чужбина.
Славчо Пеев малко ме изненада, той не е вчерашен и би могъл вероятно по-добре да спази етикета, за разлика от Александра, която явно е нямала досег с определени кръгове. Но вечерта си имаше чар определено.

# 843
И Манчев греши, написах вече, официалната рецепта за миш- маш е с печени чушки. За лука е прав.

# 844
На мен вечерята ми напомняше на филм от времето на соца - обстановка, меню .... много автентично предадено. Дори столовете с дубка за хващане, но от дърво. Симпатяга е Славчо Пеев.

# 845
Къде е поместена оригиналната рецепта за миш-маш?
Защото и аз твърдя,че класическия миш-маш е от сурови запържени чушки,а не с печени  Peace

Цял живот съм яла миш-маш направен по ето тази рецепта:
http://margatyna.blogspot.com/2011_07_01_archive.html

В нета се цитира основно тя като класическа.

За мен миш-маш с печени чушки,е просто бъркани яйца с чушки,но не и миш-маш  Naughty
Да,правя го често,защото е супер лесно и бързо,но за мен не е класическия миш-маш,който обожавам  Heart Eyes

# 846
Аз малко  като защитник на Камелия ,но пак да каже,че коментарите и са записани след вечерята,на масата не е дала повод някой от домакините да се засегне или почувства притеснен.Александра също коментира негативно и като голям разбирач ,а вече доказа ,че няма на какво отгоре.
elfi4ka този варинт,аз знам като лятна манджа , а с печени чушки - МИШ МАШ

# 847
При такива традиционни ястия като таратор, мусака, миш-маш няма как да има една оригинална рецепта.
Навремето сто на сто е съществувала балкантуристка такава, но тя е била по-скоро за удобство и уеднаквяване, отколкото да е отразявала някаква историческа претенция за истинност.

Ана2 ме е изпреварила Simple Smile

# 848
Вкъщи имаме една изключително стара готварска книга /писана е с буквите ят и голям юс, както и с "ъ" в края на думите, не съм сигурна от коя година е точно, но е преди 40-те/, ще се обадя на майка ми като си прибере от работа довечера да провери дали в нея има рецепта за миш-маш и ще споделя какво пише.  Peace

# 849
ако тази вечеря беше поднесена от кисел домакин с големи претенции и нереалистични представи за собственото си домакинстване и готварски умения, с надменно отношение към гостите в стил "длъжни сте да харесате моите ястия и дома ми" или пък от един притеснен и изнервен домакин, вярващ, че останалите многократно го превъзхождат и той не може да предложи нищо, което да им направи добро впечатление, със сигурност щеше да отнесе много критики.. вместо това обаче имаше един любезен и широко скроен човек, който явно се чувстваше съвсем на място както в апартамента, който представи, така и с менюто, което изготви.. без престараване, без преиграване, без срам.. ако всички готвеха и се представяха по този начин, за мен щеше да е удоволствие да гледам "черешката..." и по два часа на вечер!
Simple Smile

Извинявам се за спама!
Все съм виждала неграмотно писане, но чак пък толкова. ooooh!
Може би има клавиатури без главни букви и точки newsm78

# 850
Хубаво е да се обръща внимание на чуждия правопис и пунктуация, но още по-хубаво е това да става от хора, които преди това са оправили своите.

# 851
Вече са ясни участниците за следващата седмица

# 852
Хубава петорка, а срядата я чакам с нетърпение  Wink

# 853
  • Sunshine state
Елена Бозова е непозната за мен.Не мога да открия нейна снимка и в нета.
Някой може ли да ми каже коя е тя? newsm78
От новата 5-ка залагам на Карла Рахал и Гого. Peace
Цецо Елвиса сигурно ще излезе скрита лимонка.Румен Луканов ми е крайно неприятен. Crazy

# 854

БЛагодаря за инфото......

Анонсът е добър, дано и седмицата е добра като него........Дано се забавляваме пред екрана.....

Общи условия

Активация на акаунт