"Черешката на тортата" - 2 сезон - 4

• 90 117
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 1 035
Убедена съм, че им пускат всеки ден по-лошите коментари от предишната вечер, за да създават интриги. Не мога да си обясня оценката, която даде Славчо.
Относно Иван - къде го видяхте предишното му мъжкарско поведение, което изчезнало  Stop Винаги се е държал като инфантил - алкохолик. На мен пък сега ми изглежда по-нормален.

# 1 036
все си мисля, че Иван е така подтиснат от тежката раздяла/развод с Вихра. Няма начин това да не се отразява на човек. Ирина и като цяло новата му връзка не може да компенсира панаирите които сами си спретнаха Иван и Вихра.
Ще отшуми и тогава чак може да се разбере дали Иван и Ирина се обичат.

# 1 037
Камелия я слагам в един отбор с Нона Йотова - много претенции към другите и  слабо собствено изпълнение! Предната вечер бяха думи от рода:"Ще видите утре утре АЗ какво ще направя!" - е , видяхме - манджа с грозде. Все си мисля, че се взимат отделни рецепти оттук - оттам, без да се прави цялостна визия на менюто. Авокадо с фалшив хайвер, тиквена супа със скариди, боб, свинско бон филе с картофено пюре, тестен сладкиш, ами то само от дегустация на човек ще му стане тежко....Поне да беше изпяла  песен - всички знаеха по някоя нейна песен и очакваха това от нея - това поне щеше да придаде индивидуалност на иначе скучната вечер. Друга забележка ми  е , че готви и посреща гости с една и съща дреха, но пък държеше на целувките по три пъти...А и подредбата на масата - очаквах повече фантазия от човек артист и живяла в Германия, Англия и не знам още къде...

# 1 038
едно е да искаш , друго е да можеш -
това е цялата работа , видели са тук-там нещо и се опитват да го направят , но не става ,
трябва да си готвил , готвил , докато се научиш и придобиеш опитна ръка и око и да знаеш кое как би станало ...

# 1 039
На мен ми направи голямо впечатление, че и тук Нешка и Левон успяха да създадат прекрасни екипи, докато при другите, включително и таз седмичните отношенията помежду им са пълна скръб. Как при Нешка например нямаше нито веднъж злобни подмятания, обиди, подигравки, а при тези изобилстваха? Явно, който си го може, навсякъде си го може. Изглежда, че не е само въпрос до това с какви хора ще се срещнеш, но и до умението да общуваш.

# 1 040
Вечерята на Камелия - пълно фиаско.
Предварително заявените позиции - 0 !
Не разбирам  - защо готвеше в професионална кухня,след което посрещна
гостите в апартамент на приятел,а показа и домът си ?!!!!!!
Комбинацията не ми хареса и заявката за нещо "по-така" не се оправда.
Славчо - оценка /4/  - на какво основание ? За това,че преди ... е била ? А той с дробеното????
Нещо не се получи.Не се стиковаха и до момента това бе най-скучната вечер.
Очаквах от Кеми повече.
Сани - това не яде,онова НЕ ,а карантия може .......... Егати хората !!!!!!!!

# 1 041
Снощи не разбрах много къде се готвеше и къде се посрещаха гостите. Май беше на 2 различни места? В съседен ресторант и в приятелски апартамент, така ли? Лошо няма, сигурно си има основателни причини жената - от малка и неудобна кухня и липса на голяма трапезарна маса до възрастна и болна майка, която не иска да притеснява. Дори и само защото не иска да допуска чужди хора чак толкова в дома си, пак не бих я упрекнала. Но ме озадачи моментът с разнасянето на готовата храна, съдовете. Да не говорим, че редеше ордьовърните чинии още в ресторанта newsm78

Аз по отношение на избора й на ястия, че и на готвенето, особени възражения нямам. Занижени оценки й дадоха определено. Особено Славчо Пеев (ама вие как си мислите, че се е ставало директор на театър през 80-те години).. Менюто беше странно за нашия вкус и традиция, но в никакъв случай не и за 4.
Присъствието на боба, доколкото разбрах, си има съвсем тривиално обяснение - не е опит за оригиналничене, а желание да угоди на гостите. Обсъждали са го предишните вечери, обещала е да им сготви, направи го! Изглеждаше много добре, впрочем. Дори ми се прияде от него, а аз боб с бекони, кокали и прочие мръвколяк не обичам.
Тиквената супа си е вкусно нещо. Виж, със скариди newsm78 Но бих опитала, ако ми предложат. Ама аз съм си добро прасе - обичам да ям, всичко ям и най-вече съм любопитна за нови вкусове Mr. Green
Много мил жест беше да направи пилешко само за Сани.
Поканата на Астор на масата също!
Но хич не успя да накара гостите да се отпуснат. И тя самата беше стегната. Веднага сравнявам с вечерта при Нешка Робева - колко беше топло и уютно при нея!
Май просто Камелия си е такъв човек - пренавит и напрегнат, затова я и избива на претенциозност и снобизъм.

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 10:24 от птица

# 1 042
На мен ми направи голямо впечатление, че и тук Нешка и Левон успяха да създадат прекрасни екипи,
тези хора имат  професионалния опит да създават и развиват екипи.

# 1 043
  • I want it all and I want it now.
Камелия ми се струва ,че е доста огорчена от живота.Доколкото виждам не е добре финансово и затова е вечно намръщена.  Peace Затова не си показа апартамента. Явно преди стандарта и на живот е бил по висок ,а сега не е. С предаването се надява да си намери работа. Дано да успее. Славчо и даде такава оценка ,защото е чул коментарите и относно неговата вечеря. Апартамента му е доста малък и явно, никой не е излязъл,когато са записвали коментарите на участниците. Понеже вечерта при Славчо, когато се изказваше Камелия,веднага след нея и отговаряше и Сани. Значи са били там при записа на коментарите за вечерта при Славчо.

# 1 044
  • Има много детски смях.
А направи ли ви впечатление, как всички скокнаха да си ходят  Laughing Като по команда, хич и не трябваше да чакат втора покана.  Laughing

Миналия сезон имаше една съфорумка, чийто мъж беше в екипа на черешката, снасяше любопитно инфо от време- навреме. Сега май не я засичам, или си трае просто  Thinking

Сарачинова и да чете, още по- добре. Да вземе да си извади някои поуки. Евентуално.

# 1 045
Снощи не разбрах много къде се готвеше и къде се посрещаха гостите. Май беше на 2 различни места? В съседен ресторант и в приятелски апартамент, така ли? Лошо няма, сигурно си има основателни причини жената - от малка и неудобна кухня и липса на голяма трапезарна маса до възрастна и болна майка, която не иска да притеснява. Дори и само защото не иска да допуска чужди хора чак толкова в дома си, пак не бих я упрекнала. Но ме озадачи моментът с разнасянето на готовата храна, съдовете. Да не говорим, че редеше ордьовърните чинии още в ресторанта newsm78

Аз по отношение на избора й на ястия, че и на готвенето, особени възражения нямам. Занижени оценки й дадоха определено. Особено Славчо Пеев (ама вие как си мислите, че се е ставало директор на театър през 80-те години).. Менюто беше странно за нашия вкус и традиция, но в никакъв случай не и за 4.
Присъствието на боба, доколкото разбрах, си има съвсем тривиално обяснение - не е опит за оригиналничене, а желание да угоди на гостите. Обсъждали са го предишните вечери, обещала е да им сготви, направи го! Изглеждаше много добре, впрочем. Дори ми се прияде от него, а аз боб с бекони, кокали и прочие мръвколяк не обичам.
Тиквената супа си е вкусно нещо. Виж, със скариди newsm78 Но бих опитала, ако ми предложат. Ама аз съм си добро прасе - обичам да ям, всичко ям и най-вече съм любопитна за нови вкусове Mr. Green
Много мил жест беше да направи пилешко само за Сани.
Поканата на Астор на масата също!
Но хич не успя да накара гостите да се отпуснат. И тя самата беше стегната. Веднага сравнявам с вечерта при Нешка Робева - колко беше топло и уютно при нея!
Май просто Камелия си е такъв човек - пренавит и напрегнат, затова я и избива на претенциозност и снобизъм.

Снощи Камелия готви в кухнята на ресторант Dell`Arte, а самата вечеря беше в комплекса, в който се намира и самия ресторант - Каза Вива, ул. Д-р Любен Русев 6. Това е на 4-ти километър в София  Peace

Принципно това е един от любимите ми ресторанти - храната е превъзходна, а главният готвач често глези гостите с импровизации на място. Не разбрах, защо тя не потърси професионална помощ от тях, а тотално сбърка технологичните изисквания за приготвяне на храната.

Седмицата с Иван мина. Нека да не дъвчем едно и също. Супер са си двамата с Ирина, нека се обичат. И ако може маааалко да ни спестяват подробности около личния си живот ще е супер  Peace

# 1 046
Леле, Like_Smoke, е ово се казва изчерпателен отговор Joy

Не беше ли малка кухнята за ресторантска? Винаги съм мислила, че са големи, като по филмите Laughing

# 1 047
Чак сега го изгледах.
Нищо особено, въпреки голямата заявка на Камелия. По-добре да си беше мълчала предишните вечери.
И за пръв път виждам филе да се вари  Crazy Аз варя месо само, когато готвя манджа някаква, като задушено със зеленчуци например. К'во беше това нещо, не знам  ooooh!
Със сигурност Славчо е чул упреците на Камелия и най-вероятно е обиден.

# 1 048
Птица,относно боба - каза,че ще се възползва от това,че готви в
професионална кухня и ще направи боб за приятеля си, на когото му обещала ,
но не разбирам защо точно в този момент ?! Че то толкоз трудно е да приготвиш боб
и у дома ?!!!!! Боб,като боб.не мисля да му отделям внимание, но сервиране без покривка ............

# 1 049
  • София
 Joy хаха, снощи си казах, 4е този апартамент е със същата врата и звънец като при нас и даже се стреснах като звъннаха, а то какво било.

Общи условия

Активация на акаунт