"Черешката на тортата" - 2 сезон - 4

• 90 090
  • 1 351
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Някой има ли линк към така нареченото злополучно представяне на Марта Вачкова, че ми е много любопитен този епизод Praynig
Не съм го гледала, а и нямам възможност да си го пусна в момента, но сега ми стана много интересно, защото в празничното предаване на "Аз обичам България" трябваше да се яде със завързани очи и да се познават разни неща  и я избраха нея да играе от техния отбор! И на края тя изтъкна, че са я избрали защото разбира от храна, не защото яде много, а защото е спечелила "черешката на тортата"

Аз докато пиша и са разяснили ситуацията....

# 1 111
Показа част от домът си - и тук времето беше спряло.
Опита се да бъде интересна,но не се получи.
Какво беше това желание да готви в професионална кухня и защо реши,
че точно сега е момента ? Трябваше да покажат пренасянето на манджите !
И след като е в апартамента на приятел, едва ли и посудата е нейна.
И пак да попитам - това нова мода ли е да се сервира без покривка ?!!!!
 Подчерта,че е френски възпитаник - не допускам,че покривка липсва при
представителна вечеря.

# 1 112
Чинийте - за предястие, супа, боб, основно и т.н. бяха на ресторанта.
Апартаментът не е обитаем, той се отдава под наем/продава. Затова и изглеждаше толкова празен.

# 1 113
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
представителна вечеря.

Не е задължителна, ако пред всеки има индивидуална такава. Също така е възможно да се съчетаят голяма и индивидуални.

Ето тук се виждат подредени маси и с големи покривки, и без:

http://sglivingpod.com/home-decor/home-and-decor/christmas-dining-setting/

# 1 114
на мен това с наемането на апартамент за предаването ми е много странно  Rolling Eyes
Защо го правят?
Не могат да устоят да не ги дават седмица в прайм тайма, обаче не искат да се представят в собствения си дом. Много тъпо .. а не е ли това част от идеята на предаването  Tired

# 1 115
Like_Smoke, благодаря за преразказа!

красива белла, това с голата маса и за мен е чуденка. Наскоро имах такъв въпрос в друга тема, Самата аз не мога да преценя - нова мода ли е, тенденция някаква, или класика  Thinking Ще копирам тук снимките, които тогава показах

Примери за маси без покривки (то с покривки по- трудно се намира)  -  1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..  10..  11..  12..  13..

Ще се радвам и аз на коментари в тази посока. И ще спомена, че в един момент усетих, че всички тези снимки са от американски сайт. После рових в един френски и там всички маси бяха с покривки! Но..., пък после рових в друг френски сайт и там бяха 50: 50 - със/ без покривка. За мен въпроса е неизяснен.

# 1 116
Някой знае ли случайно рецептата за редукцията от лимон и портокал, която Андрей предложи с рибата тази седмица? В нет-а намирам рецепта само за балсамова редукция.

Довечера с интерес чакам изявата на Джамбазки. Може да е простак, но поне е последователен - прави българска национална вечер и меню.

# 1 117
Аз не мисля, че има категорично правило относно ползването на покривка, подложка или отсъствието на такива. По-скоро смятам, че това донякъде зависи от стилистиката на предлаганата кухня, от общата идея за подредба и т.н.

Според мен на нашите участници точно тази обща картинка им бяга и затова на места изглежда странно и дори нелепо. Все си мисля, че като посрещаш гости мислиш комплексно за менюто, поднасянето, атмосферата дори и за собствения си тоалет, който да бъде в унисон.

# 1 118
...
представителна вечеря.

Не е задължителна, ако пред всеки има индивидуална такава. Също така е възможно да се съчетаят голяма и индивидуални.

Ето тук се виждат подредени маси и с големи покривки, и без:

http://sglivingpod.com/home-decor/home-and-decor/christmas-dining-setting/
дървената маса е уникалнаааааа newsm10
на мен без покривка масите ми харесват повече Simple Smile

# 1 119
Имам подозрения, че в официални случаи (за сериозна официалност говоря) няма такова животно като маса без покривка. В неофициални случаи явно има всякакви моди.

# 1 120
Някой знае ли случайно рецептата за редукцията от лимон и портокал, която Андрей предложи с рибата тази седмица? В нет-а намирам рецепта само за балсамова редукция.

Довечера с интерес чакам изявата на Джамбазки. Може да е простак, но поне е последователен - прави българска национална вечер и меню.

Неговата не видях добре. Аз я правя като смесвам равни части от портокал и лимон - може само един от двата цитруса, разбира се. Слагам ги на котлона до намаляване на течността на половина. Тя се сгъстява естествено. Аз лично на финала добавям малко зехнит или масло за лъскавост и понякога лъжица мед. С джиндъжър също се получава добре, но трябва да се съобрази с ястието, към което се поднася.

# 1 121
  • На земята, която е всъщност звезда.
Камелия май живее с доста възрастната си майка, но дали това е причината, не знам. За други, с малки деца, със сигурност е по- удобно да не разместват разни детски вещи, масички, столчета, играчки и пр. А трети сигурно се опасяват да не ги обсъждат или да не ги оберат.

# 1 122
Малко маси със покривка  -  1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..

# 1 123
Аз пък си мисля, че ако самата маса е много красива слагането на покривка /покривчици и пр. би я скрила НО да съгласна съм и че масата трябва да се вписва в интериора
Например метално-стъклената маса на Милена с радост бих и метнала една дълга покривка за да я скрия (стоеше мега грозно) към дървената кухня и целия стил на кухньо/холо/трапезето Й.

# 1 124
  • София
С нетърпение 4акам Джамбазки. Беше ми колега в университета.

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 15:47 от Циндил - Пиндил

Общи условия

Активация на акаунт