Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 35 492
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Кака му на тази възраст ползваше без грешка и двата прибора + детски нож за хранене (не е остър, няма как да се пореже с него).
Беренд, ти направо ме уби...

какорали, на Ивайла не давам още данонино, а на марти някъде след 1.6г. започнах да му купувам, но и аз като Елч, само и само да яде нещо.

Елч, ако й добавиш бисквити няма ли да го яде?

Пепита, благодаря че попита, хремата се сгъсти, стана зеленикава на цвят, преминава май, но не е отшумяла още.

Честити пробити ушенца на всички малки дами  Heart Eyes

# 571
  • София
Хехе, Беренд, много сте напред с материала. Аз дори не си я представям как яде сама. Като й дам лъжица, почва едно безразборно мятане на храната в различни посоки Crazy
И аз благодаря за инфото за количките. Ей затова не искам да поръчам по интернет, че ми се ще да я пробваме наживо.

Елч, и Ди не обича кисело мляко. Последно й го пробутвам с 2-3 бисквити и 1 малка лъжичка от праха на онези кремчета Jogo на Д-р Йоткер за аромат.

какарала, я пий една бира вместо да ги мислиш тия зъби!

# 572
На мамите, които ми писахте за Сумамеда - благодаря!  Hug

Пепи, опитвам на рекламите, че са любими, ама само като ме види с лъжицата или спринцовката и почва да се пъне да бяга и да реве. Набутваме лекарствата някак си, ама е голям зор...

Честито на всички малки госпожици с обички! Heart Eyes

Зъбите на Сами са 4 отгоре и 3 отдолу. Третия в момента си дораства, а чифтът му от другата страна не се подава въобще.

КакоРали, ама как се смях.... Joy И Сами е от пънещите се постоянно да каже нещо, ама е все едно "Ме ме ме" на всичко...Разбира човека вече толкова неща, ама не може да се изкаже...

Не давам още кисело мляко и аз, а Данонината са сладки и според мен, но и това време ще дойде, в което ще ги опита. Ама пък за децата които не хапват друго си е вариант. Докато за сладко се радва на обикновена бисквита, ще поизчакам.

Спокойна нощ на всички, че на мен рано ми се доспа, макар да дремнах днес!

# 573
  • Велико Търново
Момичета, сигурно сто пъти е писано за компресите с извара при болно гърло, ама аз все си го пусках покрай ушите (очите). Ако може някой да ми го разясни как се прави? Може и на лични. Извара имам, обезмаслена, безсолна, става ли с нея?

Сега, като четох в нета, той компреса бил при гнойна ангина, а при болно гърло става ли?

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 20:57 от Тонитa

# 574
  • в Надежда-та
Пуфффф  тия  зъби при нас излизат мооооооого бавно Confused, виждат се, белеят, аха да се покажат ....и ги няма с месеци - само с 4бр. сме и не мога да споделя опит.

Данонино давам, като види батко си, че яде не мога да го лиша от нищо ooooh!

Како Рали при нас баткото "ъ-ка" и "в-ка" до 2г6м. Crazy ooooh! Мартин пък е на "да,да" Laughing

Сам започна да яде......след 2г., може и след 2г.6м. да е било. Да не говорим, че дори сега, когато не му се яде - "искам някой да ми дава" (ама той ми е мудничък с яденето ooooh!)

# 575
Момичета, сигурно сто пъти е писано за компресите с извара при болно гърло, ама аз все си го пусках покрай ушите (очите). Ако може някой да ми го разясни как се прави? Може и на лични. Извара имам, обезмаслена, безсолна, става ли с нея?

Сега, като четох в нета, той компреса бил при гнойна ангина, а при болно гърло става ли?
И аз това питах малко по-напред в темата.
И цяла нощ ли да спи детето с това? Може ли докато е будно да стои с компреса? Само на гърлот ли, дали и на гърдичките?
А само за кашлица става ли?

# 576
Пепита, ние сме!  Mr. Green Изтипосани двете кифли  Laughing .

Емили, и Зори като Сами е много трудна на сиропчетата... С насилие става... иначе йок.

Како Рали, не се филмирай, всичко му е ок на детето, свекърва ти нещо се е объркала  Mr. Green . Зори първите 3 двойки ги изкара наведнъж, а следващите 3 един по един, засега тоталът е 9.  Mr. Green
Бързо да му минава на Марти!  Hug
А данонино съм давала, но не ми се ще да повтарям, не толкова заради сладкото, а най-вече понеже няма нищо полезно в него, сигурна съм, това е запазена марка на Данон.

Елч, кога ще е готова роклята? Обещала си да я покажеш.  Wink А за киселото мляко Зори опредлено го предпочита с бисквити вътре, от тези турските, нали се сещаш? Натюр го яде, когато е гладна, иначе се случва и да му се намръщи.

# 577
  • в Надежда-та
Бенджи, сега като попита Тони се разрових да вида за тази извара и там пише поне 8ч. Rolling Eyes
Тони в една статия пише "щом гърлото започне да ви дращи ", значи и при болно гърло сигурно може Rolling Eyes,  бе в никакъв случай няма да навреди Wink

# 578
В кошарата не спи, спи на леглото, пада чат-пат  Mr. Green, аз уж слагам възглавници да пада на мекичко...
И Рая яде с вилица много добре, и с лъжица, но я обръща на всички посоки и е по-цапащо.
Нейните зъби са като по учебник - винаги по двойки и симетрично. Засега 4x4  Laughing
Киселото мляко е любимо. Давам го от 7 месечна.
Вчера цял ден седяхме в къщи, че валя дъжд и Пламен научи Рая да яде семки и пие бира (ближе като коте пръстите)  и чак се ядосва и се бие ...... докъде я докарахме. А само 1 ден си седяхме затворени. Днес има локви и забавлението е пълно. Слизаме намокряме се до уши, преобличаме се и пак отново. Дано да не се разболеем.
Как ги търпят дребните тези компреси??? Рая една фиба на главата си не може да търпи.

# 579
Как ги търпят дребните тези компреси??? Рая една фиба на главата си не може да търпи.

Още не знаем Mr. Green, като пробваме ще кажа. И при нас фиби не се задържат.
ВиФрешче, мерси, то и аз четох, че действието е 7-8ч. ама не можах да разбера само докато спи ли, някак не ми се вярва да издържи вечерта с това чудо, утре смятам да пробвам на единия сън евентуално или докато си играе, знам ли. Ако мине номера  Rolling Eyes

# 580
  • Велико Търново

а, аз ще го слагам на гърлото на Големиот Дзвер, че тя го окъса този път.

# 581
  • София
Добър вечер!

Ние се завърнахме от много весел уикенд в Семково. Децата се набесняха на воля. Бобо кара ски, Ади през цялото време се буташе при приятелчетата на Бобо да играе и тя с тях Simple Smile. Аз също си прекарах чудно в компанията на добри приятели.

Зъбите на Ади - 4 горе и 3 долу. Поне от 2 месеца няма нов зъб на хоризонта, но ми се струва, че има подут венец някъде навътре при кътниците.

Данонино и аз не съм давала. Захарта не ме плаши толкова, колкото всички консерванти и оцветители.

За самостоятелното хранене  - не държа скоро да се научава Simple Smile. Нямам нерви да се занимавам с почистването след това. Моето мнение е, че няма човек, който да не се е научил да се храни сам, няма защо да бързам да я уча  Peace

Честити обеци на малките госпожици! На Ади й се размина дупченето на ушите, но догодина смятам да свърша тази работа Simple Smile.

Елч, и аз съм любопитна за роклята Simple Smile.

Пепинка, и Бобо много обича от малък да си близва биричка, не виждам нищо лошо в това Simple Smile. Само дето диването като седнем в заведение започва да ми бърка в чашата и си отнасям доста възмутени погледи.

Всички болнички да оздравяват!

bouquet

# 582
  • Пазарджик
За компреса е хубаво да е през нощта,защото тогава децата не мърдат толкова,но трябва да се следи да не изстине,че има обратния ефект.Може и през деня за по час -два,но после не трябва да се излиза с цел да си остане затоплено.По съвет на Джанчето компреса за гърло най лесно се фиксира,като изварата се намазва на дамска превръзка,мушка се в чорап/от дамските/закрепя се на гърлото и се връзва със шал.Преди седмица изпробван на баща ми,Джанчето Hug

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 22:50 от tuty1

# 583
Пепинка, и Бобо много обича от малък да си близва биричка, не виждам нищо лошо в това Simple Smile. Само дето диването като седнем в заведение започва да ми бърка в чашата и си отнасям доста възмутени погледи.
А ти представяш ли си тука някой да го види това... то аз не си го представям

Бенджи, Тонита - дано да се разминете с компресите и да оздравяват дечицата, че голяма кривотия.
Мен тези дни ме гонят едни такива екзистенциални мисли, че много взех да не му мисля.
Аз преди няколко дена щях да мра, ама ми се размина - не можех да ходя - ставам и криволича и падам, блъскам се в стените, ама пак ставам и пак падам - мозъка не ме слуша, че като се уплаших... сега с кеф си скачам в локвите и в калта...

# 584
И аз да се разпиша, за да не ме забравите!   bouquet

Тонита, и аз щях да пиша за компреса както го е обяснила Тути. Плюс, че може да сложиш и малко черен пипер, за да загрее още. Ако има някакви секрети надолу може да намажеш гърдите и гърба с мед и да наложиш с оризова хартия, без областта на сърцето. А може да му даваш да смуче и карамфил, от подправките. Дезинфекцира и убива микробите в гърлото. Смуче го 15-20 мин, омеква, сдъвква и гълта. Бързо да се оправяте!  Hug

Дани си беше до скоро с 4 зъба. Не беше изкарвал от около 4 месеца. Сега му излезе 5-ят отдолу и още един виждам отгоре, но не е пробил венеца още. Вдигна и малко температура, но е пушка вече. Laughing

За Данониното - на Алекс му дадох след 2-та годинка да опита. Гледам да е изключение като му вземам. Правя му плодове с кисело мляко.

За самостоятелно хранене - със сухите храни се справя много добре, боде, хапва. Не че се случва често - хапването, но пък колкото и да е рядко той си се храни. Май само мляко с бисквити му тъпча аз.

Общи условия

Активация на акаунт