Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 35 480
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • sofia
Бенджи, обтривай с отвара от смрадлика венците- помага много.

# 646
  • Велико Търново
Ако знаете как съм увивала Таня докато аз я храня,милото ми то.Полудявах от едно петънце по дрешките.........Явно с времето съм разбрала,че няма как без да се нацапа,особено 1г.дете докато се храни.Сега успявам да се насладя на тези моменти,без да се притеснявам,че ще чистя после цапаниците.Изхождайки от тази максима,нещата изглеждат по лесни:

Тути, мила, все едно аз съм го писала!  Hug

Уф, честно да ви кажа, ей това: "Мда, за съжаление почти всички вкусни неща са неполезни", според мен е едно много грешно твърдение! Буби, нищо лично, просто го извадих от твоя пост, понеже постулата е горе долу същия, та с него не съм никак, ама никак съгласна!
Истината, според мен е друга, а тя е, че сме се оставили вкуса ни да го моделира "рекламата" и оправданието, че готовото от магазина е същото, но ни спястява време.
Който е опитвал истинско кисело мляко примесено с мед или домашен конфитюр, ще му е гнусно Данониното, не ами и ...  Sick, па ако ще и в Библията да е записано колко е полезно....

# 647
  • София, Лагера
Хау!
Аз след тежка вечер с верни дружки ближа рани, но Терв не ме оставя па поспя...  Tired

Пепинка, а поне знае ли се от какво ти става така?  Rolling Eyes

Мацки, давате ли на децата вече ядки? Аз вече въведох бадеми, кашу и лешници, орехите отдавна, само от фъстъци ще се въздържа още.

Имам приятел, който работеше в Данон и ми е разказвал...  Sick вкусни са ми, но не ми е проблем да се лиша от продуктите ми. Още повече че мога да постигна същия ефект с по-приятни и полезни неща (плодове и сладка)
Предполагам, обаче, че ако науча разни неща за другите производители също се се потреса, де  Laughing

# 648
Ноеми Личи си, че ти е тежко от поста  Mr. Green
Уффф мене пък ми падна кръвното ужасно много 90 на 50  Tired Другата седмица съм на изследвания...айде бягам, че съм на изпит в IBM  Crazy

# 649
  • София
Зайке, почивай си повече и пий айрянче! Стискам палци за изпита! Hug

Данонино не съм давала, ама съм давала два, три пъти едни кремчета на Бебивита, които са доста сходни. Мисля, че не е кой знае какъв проблем. Още повече, че самата аз неробувам кой знае колко на био културата на хранене. Ям месо от магазина, навярно натъпкано с хормони, ям мляко по БДС, което не съм сигурна, че е толкова истинско като домашното, ям плодове и зеленчуци от пазара, които кой знае с какво са торени и т.н. Гледам храната ни да не е прекалено солена, сладка, мазна, пържена.

Момичета, благодаря ви за стиснатите палци и окуражителните думи! Hug
адис, и двата пъти когато ме гледаха с колпоскоп ходих на частно. Ако искаш пиши ми на лични и ще ти дам координати. А всъщност първата, която ми каза, че имам някакъв проблем беше лекарката която ми водеше ЖК от п-ката. Тя работи с абсолютно допотопна апаратура, но как го видя това не знам.

Днес бяхме на музикален английски. Беше много приятно, слушахме детски песнички, танцувахме, играхме. Мисля, че и на Вико му хареса, особено към края доста се отпусна. Не знам защо, но когато има много деца около него се плаши, или ако някое дете по-силно вика, той започва да плаче. От малък е бил заобиколен от много деца, но защо така реагира не знам. Мисля, че този курс ще му помогне в тази посока.

# 650
мамо зайче, честито проритване на най-малкото зайче!

съгласна съм с тонита, че за съжаление, вкусовете ни са определени от рекламата или по-точно от напредъка в химията, внедрен в хранително-вкусовата промишленост. сигурно точно поради тази причина на мен примерно домашното кисело мляко не ми е грам вкусно. и ако ще и 2 тона сладко да сложа в него ми седи на бучки, и ми горчи, и ми мирише. ако бях яла само такова през живота си сигурно нямаше да е така, ама пусто главно от магазина са ме хранили. и понеже съм почти убедена, че при повечето от вас е така (не за млякото, а за магазина Simple Smile ), никой не може да ме убеди, че от данониното, видиш ли, му се повдига (защото това означава нещо да ти е гнусно). с което в никакъв случай не казвам, че данониното е най-вкусното, не дай си боже пък полезно нещо на света, но да се твърди, че е гнусно ми идва малко в повече. нощни, извинявай, просто изказвам лично мнение! Wink

какче, и дара я е страх от много хора накуп. и също започва да плаче, ако някое бебе кресне. според мен това е период, който ще отмине. защото и ние дара от малка я срещаме с много хора, за да бъде социална, каквито сме и ние. и все пак отскоро реагира по този начин и понеже съвпадна със срамуването се надявам да е период.

# 651
Привет и от нас с малко болно Самчи! Hug Т. вече няма, но кашлицата продължава. А зорът с лекарствата още по-голям става. Абе тоя Флавамед действа ли изобщо?

Бенджи Hug бързо да се оправя Краси!Не търси ти къде си сбъркала, просто така се е случило!

Ядки не съм давала. Ама аз май доста неща не съм. Ноеми под каква форма даваш ядките?

Буби, статията е потресаваща, аз доброволно преди да съм я чела отдавна не пия безалкохолни...

Пепинка Hug Какче Hug

Търся рецепта за приспиване на дете - без да бъде носено на ръце...Ей не става и това е. Това понякога ме кара да си изпусна нервите. Последното дълго приспиване беше 2 часа. Оставям в леглото, лягаме на спалнята...е, не! Става и започва да се разхожда, да пада из леглото и накрая да реве. Отчайвам се вече.

Утре сме при педи, ама какъв рев пада само като я види....ужас! Mr. Green

# 652
[quote author=Ноеми link=topic=646704.msg21550161#msg21550161 date=133292564
Мацки, давате ли на децата вече ядки? Аз вече въведох бадеми, кашу и лешници, орехите отдавна, само от фъстъци ще се въздържа още.
[/quote]

Мале жено, ти скоро ще трябва и уиски с кола да му сипеш на това дЯте. Laughing
Аз такива неща още не съм давала, но просто защото и ние вкъщи рядко ядем ядки. А по въпроса купените и домашни храни, аз цял живот съм яла само домашни храни и кво от това пак имам 1001 болести. То и тия домашните се гледат в отровена почва и се поливат с отровена вода, та кел файде, че са домашни
Само се моля Мартин господ да го пази, да му е писано да е дълголетник

# 653
  • София, Лагера
Хихихи, не, уискито за мен ще си запазя  Twisted Evil Whistling

Ядките ги пасирам фино с малко течност (мляко, вода) докато станат на паста и ги прибавям към яденето. Сурови, разбира се.  Слагам ги в мляко с ориз, каша, банан с мляко и други такива по-плътни консистенции.

Емили, за приспиване - лягаме заедно на спалнята. Като тръгне да става, го гушвам така че да не мърда. Протестира малко, но заспива. НО! трябва да му се спи, иначе не става  Wink

# 654
Такааа, да си кажа и аз мнението. Не винаги вкусът ни е моделиран от рекламата. Ще дам пример с моята майка. Родена е и е отрасла на село, животни бол, каквито се сетиш. Не е имало ТВ и радио които да променят вкусът и. От край време на нея домашните млечни продукти, сирене, мляко и т.н., и миришат и тя не ги яде, яде само купешки. Това не пречеше да ги дава на нас и ние да ги хапваме.
Аз също не съм от супер превърженичките на био-то. Когато имам домашни продукти ги ям, когато нямам си купувам от магазина, пазара и т.н.  Специално за Данониното не мога да взема отношение, в къщи не го купуваме, когато каката беше малка го нямаше, сега е голяма и не си го купува, на Кали не съм взимала, но тя не яде кисело мляко и си има десерти от кухнята. Но съм взимала веднъж други подобни десертчета от Лидл и малката много ги хареса.
На каката започнах да давам газирани напитки от момента в който педиатъра каза, че вече може. Сега си лекува гърлото с кока-кола с лед, и при нея действа. От друга страна не е пристрастена към тях, а пие и сокове, айряни и чиста водичка.

Ноеми, добре, че сподели за ядките.  Наскоро се бях сетила за тях и се чудих. Благодаря  Hug

Буби, откакто работих в една от двете компании не пия лайт-ови напитки точно заради аспартана. Но пък не мисля да се откажа и от базовият вариант, даже като бременна си ги пийвах редовно  Grinning

Пепинка, и аз да се присъеденя към питанията за теб, посети ли лекар? Радвам се, че сега си добре  Hug

Зайке, за кръвното: айрян със сол, ако пиеш нес кафе и кола може да си направиш коктейл от двете, от опит знам че комбинацията е безотказна.

Още май имаше, но ще спирам, че написах кратък разказ.

# 655
емили, пробвай с пеене. дара е припознала "Зайченцето бяло" като ултимативната песен за приспиване и където и да е като я запея ляга и се кротва Laughing странното е, че на нито една друга песен не реагира така.

а преди я оправях с галене по гръбчето. тя спи по корем и като легне с галене заспиваше, ама много трудоемко ми се видя Laughing

пепинка, дали от мислене какво ти е или от що, ама вече втори ден така ми се вие свят, че днес на два пъти падам върху кошарата на дара. то бива бива солидарност Laughing Laughing Laughing
шегата настрана, при мен е ниско кръвно от ниското налягане навън предполагам, но наистина е много неприятно.

# 656
  • София
Хелоу  Hug

За храните, докато баба и дядо бяха на този свят, с брат ми сме отгледани главно с тяхна продукция, месца, яйца, мляко, зеленчуци, всичко, разликата с купените е потресаваща, пробвайте някой път да направите крем-карамел с домашни яйца и мляко  Flutter Иначе ние също ядем основно купени неща отдавна, аз не се вманиачавам изобщо, давам на детето и солети и зрънчо, чат-пат и кроасани, но гледам да не прекалявам де  Embarassed А иначе за изменените вкусове, ММ има колега, който не може дори и да погледне домашен хубав домат, миришело му много на домат hahaha, яде само турските кухите, почти не познавам хора около мен, които да обичат истинско прясно мляко, мирише им...

Ядки съм давала кашу и лешници, с един бадем мин.г. си счупих зъб и от тогава не щъ да ги погледна  Sick

Емили, при нас рецептата е таткото, от месеци насам я приспива основно той, за 5 мин. е откъртила, при мен с часове се мята насам-натам  Peace

Аз пък исках да попитам дали някой е давал шкембе?  Embarassed Вчера беше голяма борба, не ме остави, докато не й дадох, топнах й хлебче, беше очароана ( естествено, тя е месарка голяма ), но не посмях по-голямо количество и ядохме на смени, за да не ни гледа  Rolling Eyes

# 657
Мадлен, аз съм давала шкембе на Кали, с чесън, без люто  Mr. Green Много и хареса, ама и той баща и го прави страхотно.

# 658
  • София
Последното дълго приспиване беше 2 часа. Оставям в леглото, лягаме на спалнята...е, не! Става и започва да се разхожда, да пада из леглото и накрая да реве. Отчайвам се вече.

Емили, разбирам те. И ние сме по същия начин, само дето вече не иска на ръце. Но как иска - и тя не знае Crazy Приспиване под 2  часа рядко се случва. Какво ли не пробвах вече - пея, говоря й тихичко, мълча, пускам ТВ, спирам ТВ, къпя Shocked ... и все тая. Не знае как да се отпусне и да заспива детето и това е. В леглото си плаче, на спалнята скача, тръшка се, все я вардя да не се пребие. Ама ще се научат Hug

Мадлен
, за шкембе не знам, но съм чувала, че с чесъна примерно трябва да се изчака, дразнел стомахчетата. По-вещите да кажат. Аз давах веднъж чесън в леща и не й хареса.

# 659
  • София
Привет!

За храните гледам да не изпадам в крайности. Просто въвеждам на Ади по-бавно храните и още не съм стигнала до Данониното. До ядките също Simple Smile. Да попитам - давали ли сте шоколад? Защото по принцип злоядата Ади като види, че брат й яде започва да му се умилква като коте Simple Smile. Засега още не съм й дала, ама в най-скоро време сигурно ще стане.

Пепинка, Какче,  Flowers Four Leaf Clover

Ади и тя нещо се разкашля, много неспокойно спа през нощта, съответно и аз, и сега едва гледам.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт