Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 35 462
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
какче, поискай още едно мнение. силно се надявам нещата да се окажат различни и да нямаш основания за притесниние  Hug

Рал, за да те успокоя и аз не ползвам гърне, Ивайла не се храни сама, но не мисля, че е голяма беда  Wink лично аз мисля, че момента за тези неща е към 1.6г. ,зъби не мия още понеже засега са 4броя.

И днес е гаден вятъра навън...

# 616
  • София
ral, и аз на същото дередже по твоите 4 точки Laughing

kakche, щом док не те е ошашкал, значи си хванала нещата навреме. Вярвам, че всичко ще е наред. Hug Мен мамоложката малко ме шашна с един фиброаденом, хем бил малък, ама да съм ходела след 3 месеца пак на преглед. А и на гинеколог трябва да ида скоро...

pepinka, сега добре ли си?  Hug

Дребното днес отказва всякаква храна. Изобщо откакто стана топло, апетитът й се понижи. Сутринта даже я навиках след поредното неядене и бутане на лъжицата Embarassed И после едни угризения, много съм лоша  Sad Вие изпускате ли си нервите?

# 617
  • София
Привет  Hug

Ние " духнахме " малко почивните дни извън София, за 2-ри път оставяме Тия, то и детето има нужда да си почине малко от нас  Laughing

Времето е прекрасно за разходки, малко с по-алпийска екипировка и вчера седяхме до 19,30 навън, сега я чакам да се събуди и се изнасяме, с 3-те месеца затворнически режим така претръпнах, че един вятър не може да ме накара да вися вътре  Crazy

Човечката си се храни сама, много рядко ми разрешава аз да й давам, напоследък, ако искам да свърша някоя работа я " бодвам " в столчето с нещо за ядене, най-често царевица на зърна или нещо на дребни частици и може да си откара 1 час така...Единствено със супите вижда малко зор, по-лесно й е с вилица да борави, нож не съм й давала за сега  Grinning

Скоро установих, че с всяко влизане в магазина, купувам мин. по 4 кисели млека, в хладилника друго може и да няма, но без това не оставаме, всички много обичаме, но на Тия, ако й добавя нещо вътре не го иска, само чисто, от плодовите съм пробвала доста видове не ги ще, явно не обича сладко  Peace

На гърне я слагам чат-пат, но е много далеч от научаване, не бързам  Peace

Думички все още не казва почти никакви, но разбира абсолютно всичко и аз я разбирам също  Laughing

Оффф кога ли ще се замъкна и аз на гинеколог, от март месец миналата г. не съм ходила, май е време...

За мое съжаление нервите си ги изпускам доста често, ама моето си е вследствие от заболяването ми, което не ме оневинява...

Зъбки последно излязоха ноемви месец, сега излизат 2 кучешки един под друг, и аз какво ли не друго си мислих за тази пауза, ама за рахит ич барем Laughing на консулт. мин. седмица педи и пипна фонтанелата и каза, че е перфектна, почти затворена, аз и затова се бях попритеснила...
Зъбки мия с четка на Лакалут бебешка, с накрайника отдавна не става, ня няколко пъти за малко да ми отхапе пръста  Joy

# 618
  • София
Какче, с колпоскоп ли те гледаха? Важно е да се види с колпоскоп защото цитонамазката дава 30% от резултата, а колпоскопа 70% - те затова се правят заедно. Аз например преди 2 години си правих цитонамазка, която беше ОК, но на колпоскопа се видяха изменени клетки... последва биопсия, конизация.

# 619
  • ул. "Мечтание"
Привет, дами!

Аз си разделих скоропостижно с мобилния си Интернет и за момента нямам на село. Чакам една оферта от едни доставчици, да видим кога ще се сетят и за нас...

Аз съм си харесала лятната количка на ABC Design - Take off. Основно я избрах защото е много компактна когато се сгъне, става като куфарче. Но първо ми се ще да я видя на живо. Ще трябва да пообиколя варненските магазини. Thinking

Искрен също не си е утроил рожденото тегло - би трябвало да е 11,7 кг, а той е под 10 кг. Хич не си го слагам на сърце. Като цяло теглото хич не го мисля. Дори и от най-ниското тегло да смятам, пак не ги е утроил.

Много съм хепи, мистър най-сетне благоволи да го водим за една ръка да ходи. Скоро ще удари и неговия ходещ час!  Joy

Памперс-гащи взимам на Happy, когато са ми нужни еднократни пелени. Има ги в Кауфланд, много съм доволна и са доста изгодни (ама не си спомням точно колко изгодни  Embarassed). Памперси за плуване не съм ползвала, ползвахме си детски бански с Божидар, а Искрен е с многократните си пелени на плажа или на басейна.

На мен вчера ми вадиха мъдрец. Голямо приключение беше. Даже за малко да се скарам на стоматолога, че искаше да ме праща нам си къде да го вадят, ама аз се запънах... толкова ми беше писнало да се занимавам с тоя зъб... И сега ми е лееееко!  Mr. Green

Микровълнова нямаме много отдавна, опасна или не, не бях доволна как се справя с топленето. Това най-малкото. Simple Smile Наши приятели си я харесаха и им я подарихме.

Валл, "изискването", да е готово едно дете за гърне е да изкачва стълби само.

Къде мога да прочета повече по въпроса? Непрекъснато се споменава това, но от къде идва? Научно доказано ли е, какво ли?  Thinking

На Божидар махнахме бебешката кошара от леглото когато започна сам да слиза от леглата и да ходи без помощ.

Данонино не давам. Много ми е гнусно на мен. Sick Все едно има разтворено степче вътре. Отделно, че силно ме съмнява полезността му. Достатъчно боклуци яде моя и без да му купувам специално.  Stop

Божидар започна да се храни напълно са сам към година и половина с прибори. Искрен и той натам е тръгнал, доста добре успява да си улучи устата с лъжицата, а с вилица борави отдавна. Иначе основно сам си се храни, но без прибори, а с ръце. Не сме ги учили специално, но и не сме спирали поривите им да го правят. Снимки няма да показвам, че може да изплаша някого с омазано с доматен сос бебе.  Joy Joy Joy

Бенджи, честит рожден ден!   bouquet

kakche, надявам се всичко да е наред при теб!

Зъбите на Искрен и аз не ги мия, все забравям.

# 620
  • Пазарджик
Пепита и аз знам,че е на края на месеца,но не смея да и се обадя,щото колкото пъти и звънна все нещо ново почва.
Бебеш да знаеш не съм те забравила,всеки ден си мисля за вас,стискам палци всичко да минава и заминава Hug Praynig

# 621
Нощни, научно обосновано е, аз го знам от преподавател, а къде може да се прочете не знам, може би в някоя американска педиатрия. Свързва се със съзразяването на мускулни групи необходими за изкачването на стълби и контрола върху тазовите резервоари.

# 622
нощни, не че нещо, ама дара ходи за един пръст от 4 месеца и още не се е пуснала Simple Smile))

# 623
Абре, Нощни, днес те видях в някакво издание на "Огледала" по бтв лейди! Нещо спечели май?  newsm78

# 624
Благодаря на всички за пожеланията,  bouquet дано поне една малка част от тях започне да се сбъдва, защото днес не ми е ден. Малката болна, аз издрах прага на колата на един борд=р, захранването на компа сдаде багажа, а аз само търча по лекари, аптеки, майстори  #Cussing out

Зъбите- аз водих дребната на детски стоматолог, че се бях притеснила, че и растат на криво зъбите, а и имаше възпаление на венците в следдствие на растежа + АБ-то, който пи за ешерихията коли е доукрасил пейзажа, та каза ми човека, че може да ги мием към 2г. , а за сега да почиствам с кислородна вода 3% готов разтвор с памучно тампонче.  Rolling Eyes

# 625
Нощни, честито ходене за ръка!  Wink Зори пък не ми дава ръка никога по никакъв повод, ако я хвана аз почва тръшкане...

ВиФреш, и аз не бързах особено с миенето на зъбите, но във връзка със стоматита, който Зори направи нали се консултирах с 2 детски стоматолога (един в Пловдив и един в София) - и двамата ми се накараха как можело да не й мия зъбите преди лягане и ми разясниха как им водели деца на по 2 години да им правят зъбите (,което съответно при толкова малки човеци ставало под пълна упойка)... И ми казаха, че задължително трябва да мия... И аз мия от вчера  Mr. Green . Добре, че благоволи сама, иначе нулев шанс.  Laughing Иначе на самата паста пише, че е подходяща за ползване от поникването на 1вия млечен зъб, което си е бая преди да се научат да плюят.  Rolling Eyes

Мадлен, браво на малката за храненето сама! Както и на всички останали дечица, които вече могат самички! Направо им се възхищавам. Моят свинчо все още не ги може тези неща, макар че напира да бърка по чиниите с лъжица (Елч,  Wink ) и аз давам...

Какче, аз доколкото знам много малък процент от хората НЕ носят HPV...  newsm78 Важно е все пак редовно да се пускат цитонамазки, моята док настоява на всеки 6м.

# 626
  • София
Какче, с колпоскоп ли те гледаха? Важно е да се види с колпоскоп защото цитонамазката дава 30% от резултата, а колпоскопа 70% - те затова се правят заедно. Аз например преди 2 години си правих цитонамазка, която беше ОК, но на колпоскопа се видяха изменени клетки... последва биопсия, конизация.
Да, с колпоскоп ме гледаха, даже ми показаха мозайката! Confused Дано в четвъртък цитонамазката ми е ок, последния път ми беше ПАП 2. Явно и ти си минала по този път, важното е на финала всичко да е ОК! Hug
Мелона, стискам палци и при теб всичко да е добре! Hug
Бенджи, не позволявай на нищо да развали празника ти!  bouquet

# 627
А как се разбира дали дадена жена е носителка на ХПВ?

Сега попрочетох разни неща. Нормалната цитонамазка означавало, че няма проблем! Е, да де, но при Какче нали е била нормална цитонамазката!!! Защо тогава има ХПВ? И материал за изследване е секрет от цервикалния канал, вземал се както цитонамазка.
Още пише, че дали ще се зарази човек или не зависи колко партньори е имал той, както и партньорите му.
Ето, от тук http://www.hpv-bg.com/resultati.htm и изобщо от този сайт!

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 18:53 от Kalifornia

# 628
Бенджи,честит празник!Много здраве,късмет,предизвикателства,весели случки!
При мен на първия преглед след раждането цитонамазката беше PAP1,а на колпоскопа се видя атипичен участък,последва биопсия,след която не ми се размина  и конизацията.
Аз си правих тест за ХПВ,носителка съм на 4 типа,но не са високорлисковите 16 и 18.

# 629
  • в Надежда-та
Какче Hug х2 fingerscrossed
Бенджи  spoko, а аз си мислих, че правиш торта eat
Буби след нея минавай и ти "по една четка" Hug

Общи условия

Активация на акаунт