Идва Пролетта за януарските деца, всеки ден навън - сега ни е мечта :)

• 36 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София, Лагера
Хау!
Хихихи, 5 страници изписано, личи си, че времето е гадно Wink. И нас вчера ни отвя вятъра, но добра дружка ни приюти и си побъбрихме на воля  Party.

Бенджи,  Честит Рожден Ден!   bouquet

pepink@, какво ти е?  Shocked Confused

Часовото  време ми се отразява много добра! Тервел става в 7 вместо в 6  Laughing А на мен не ми е неудобно да си легна в 22.30 (21.30 старо време)

КакоРала, Тервел не е изкарвал зъб от август  Wink Grinning (има 6)

Относно храненето сами - добре е са де дава отсега, докато сами проявяват интерес. Ако този интерес им се убие, после трудно се възстановявал. Това е теорията. Аз още не му давам, ще започна като стане топло, за да може да е гол и да го мия с маркуча направо  Laughing Беренд, браво за търпението ти!  Grinning Peace

За киселото мляко - давам всеки ден, то в нашата къща се изяждат щайги направо. Овкусени млекца  аз лично не давам, че са наистина сладки, а и кой знае какви оцветители и какви ли не неща има. Давам кисело мляко с конфитюр или сладко. Или с някакъв сезонен плод, като прибавям 1 ванилия за аромат. Понякога и лъжица овесени ядки, сушени боровинки или стафиди. Става страхотно!

Елч, искам снимки на роклята!!!! С теб в нея, разбира се!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 10:06 от Ноеми

# 601
  • Пловдив
Добро утро!

Бенджи честит празник  Hug

Рал и моето не се храни само, щото само маже, не иска да му бъркам в устата комоли да му мие зъбите, а хем гледа от кака си, гърне не иска  Laughing Laughing Laughing
Но вчера каза Заец - аз мувикам Заек, заек и той повтаря - това му е първата смислена дума след мама и тате Simple Smile

Снощи правих козунак - стана страхотен и най-важното че детето го яде Simple Smile

# 602
  • Пазарджик
Цитат
3-ако сложа пред нея купичката й с манджа единственото което би направила и то с кеф Crazy е да бръкне вътре и да започне да маже...навсякъде
Рал за твое успокоение

Това което правя аз ,е да сложа купичка с много малко количество храна докато я храня.
За миенето на зъби,съм и купила една четка за зъби с много малка главичка и меки косъмчета,за сега само с вода,иначе ще и взема гела за почистване на зъби на Чико

# 603
  • София, Лагера
 smile3556 smile3544
Тути, обезмълви ме!

# 604
Добър ден Simple Smile

Не се шашкай Рал, децата , които ядат сами го правят с ръце, така са захранвани. Бренд, не бъркам, нали?

Всеки яде кой как може Simple Smile). Обикновено вестници или найлон под столчето за хранене решават проблема. Топчо, не маже, но взима повече отколкото може да сложи в устата, освен това , често го виждам да удря храната в масата преди да я сложи в устата. Новата храна първо се лапа, плюе се, ако го одобри опитва пак. Явно някакъв инстинкт за самосъхранение работи.
Нашият човек пък като се наяде, решава да се подмаже на кучето. Проблемът е, че кучето не винаги е наоколо  Crazy
С времето става по-добре. От месеци не ползва лигавници и рядко се налага да го преобличам след хранене. Ето едно от по-страшните омазвания със спаначена супа (виж. лъжицата)

# 605
tuty1 Berend   superuu omm #Shocked Вие явно имате железни нерви Heart Eyes Heart Eyes
Засега оставам на вариант -  feeding Mr. Green

Hug

# 606
Привет!
Люба,радвам се че дупето по-добре.
Вили,честит празник!Жива и здрава бъди   bouquet
Вчера докато казвах,че няма никакъв горен зъб,той взе че проби от нищото и сега е с 4 долни и 1 горен.  Laughing
Калина сама яде само твърда храна,има интерес да яде с лъжицата,ама аз се дърпам.
Този студен вятър няма ли да отминава  #Cussing out от днес и аз съм със сополи,и само се надпреварваме с малката кой ще прави повече балоончета  Whistling
Изчезваме за кухнята
Спорен ден

# 607
Бенджи, честит рожден ден. Ето един виртуален подарък от мен с пожелание да стане реален Laughing

Беренд, Тути hahaha обезмълвихте ме и мен
Аз приучаването към гърне и храненето сам също съм ги отложила за топлите месеци когато ще сме на вилата и после спокойно ще мога да го мина с маркуча, както каза Ноеми.

Марти има набор от 10тина думи- мама, тата, баба, дедо, бау бау, ало, тао тао и някои словосъчетания като дого дого, дъги дъги/ гъди гъди/ и други такива непреводими. Иначе маха за чао, показва колко голям ще порастне, слага си телефона на ухото и вика ало, носи дистанционните и сменя каналите, показва на колко годинки е, дава целувки, лови се за главата за леле мале, абе с една дума има цял набор от маймунджолъци така, че аз мисля, че се развива нормално. Просто ми е много жал как иска да каже нещо, а не може и започва едно пънене, едно чудо, направо ще му изкочат очите от усилие. Все едно ми казва " Абе мамо, не ме ли разбираш, аз толкова ясно ти го показвам и обяснявам" Joy А най-забавен е като започне да дроби някакви жестоки танци, както казва дядо му- хопчо тропчо

# 608
Тути, Беренд,  Joy Joy Joy ! Не мога просто! Евала на търпението, мацки, аз хем съм добитък по характер и по зодия, чувствителната ми душа не може да издържи на тази покъртителна гледка!  Mr. Green

Бимбим, пастата е безвредна, никой не очаква от малчовците да се усещат да плюят и са им направили специална паста, и да я ядат, ноу проблем! Wink

Рал, и Зори така не даваше да й ги мия, затова й дадох тя да си ги мие. Така стана номера. Пробвай да видиш дали Буба ще иска сама, покажи й ти как миеш твоите. Wink

# 609

Относно храненето сами - добре е са де дава отсега, докато сами проявяват интерес. Ако този интерес им се убие, после трудно се възстановявал. Това е теорията. Аз още не му давам, ще започна като стане топло, за да може да е гол и да го мия с маркуча направо  Laughing Беренд, браво за търпението ти!  Grinning Peace

За киселото мляко - давам всеки ден, то в нашата къща се изяждат щайги направо. Овкусени млекца  аз лично не давам, че са наистина сладки, а и кой знае какви оцветители и какви ли не неща има. Давам кисело мляко с конфитюр или сладко. Или с някакъв сезонен плод, като прибавям 1 ванилия за аромат. Понякога и лъжица овесени ядки, сушени боровинки или стафиди. Става страхотно!

Ноеми, не е търпение, а мързел Simple Smile)) Така само минавам с парцала след него. Много рядко се налага да ползвам маркуча  Joy Като бяхме в болницата преди две седмици го храних аз, за да не ни гледат на кръв и 5 яденета на ден гонене с лъжица ми се видяха голяма офанзива.  Blush

На Точица и правех плодово мляко с малко мед, ягоди и банан (за деца, които не ядат все още ягоди, сигурно става с всякакви плодове ). Това чудо го пасирах и  и го връчвах със сламка. Тя обаче не си пада по такива неща, иска си ягодите "така".

# 610
Рал Hug благодаря ти за ЛС, ще ти пиша пак по-късно. Относно твоите точки 1,2,3,4 - аз мога да напиша същото, само дето нямаме и накрайник за миене на зъби, ни четка.

Бенджи, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Пожелавам ти здраве, любов и много сбъднати мечти! Всички хора, които обичаш да са добре, за да си истински щастлива! Прекрасен ден ти желая!

Ех, че хубави снимки на сладките ядящи сами деца! Heart Eyes

Браво на Зори за зъбките и на Нели за гърнето....

Сами се събуди...слънчев и безветрен ден! Hug

# 611
  • в Надежда-та
Бенджи    bouquet

Буби, все пак е хубаво пастата за зъби да се плюе, затова и се препоръчва да се започне използването й, когато детето се научи да плюе Peace

А Мартин пък миналия ден си пуснал четката за зъби в канала, докато М къпел баткото Mr. Green Joy Joy Joy

# 612
  • София
Много пишете, бре! Heart Eyes
Бенджи, честит рожден ден! Желая ти много здраве, късмет и любов! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet

Аз да се отчета- вчера най-накрая отидох с една приятелка на гинеколог. Нещата и при двете ни са едни и същи, при нея една идея по-зле. Оказа се, че нямам раничка и никога не съм и имала, но си имам финна мозайка на шийката на матката. Още не е съвсем сигурно, но най-вероятно съм "горда" носителка на човешкия папиломен вирус (HPV). Лекарят каза, че за сега няма абсолютно нищо притеснително, просто на 1 г. трябва да ходя на преглед и да се наблюдава. Взе ми и цитонамазка и в четвъртък ще видим, какъв е резултата. При моята приятелка нещата са малко по-напреднали, взе й биопсия и ще изгори мозайката. Но пък доброто е, че цитонамазката й е ок, така че нещата са наред.
На Виктор зъбките също не излизаха по двойки, сега има вече 12! Grinning А как хапе с тях! ooooh!
Все още предпочитам да не му давам да се храни сам, че голямо мърляне става. Вчера например си топеше солетите в крем супата и си ги облизваше с кеф! Mr. Green
Гърне имам, но не ползвам. Пусти мързел ме гони! Blush
pepink@, и мен ме притесни състоянието ти! Ходи да те прегледат, моля те! Hug

Промяната на часовото  време хич не я отразих този път, нито аз, нито Викчо. Само сутрин ми се спи доста, ама това е, защото си лягам по никое време.

Честито на малките дами с обички! Heart Eyes Вчера точно за това говориха при кака ви Гала. В ефир сложиха обички на детенцето на кака ви Лара! Mr. Green Една мацка се включи от щатско и каза, че там самият педиатър слагал обичките и се препоръчва само да не се слага на деца под 6 м.

# 613
Айде и аз да се разпиша.

И Кали не иска гърне и не яде сама, но съм решила, че на това ще я научат сестрите в яслата, живот и здраве, и късмет, ще тръгва юли месец.

Зъбите ги мием с накрайника на Ненедент, нямаме проблеми, освен някое зверско захапване от време на време  Grinning Замислям се за четка с малка главичка и меки косъмчета.
Зъбките са ни 12бр., и ми се струва, че скоро ще тръгнат и кучешките. Винаги са излизали на двойки, освен кътниците които излязоха на четворка  Mr. Green

Бенджи, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

Някой помни ли Бебеш кога точно отиват в София за операцията? Не е писала няколко дни, а беше казала, че е в края на месеца.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 15:36 от pepita1973

# 614
буби, Дара няма голямо шкембе, но с бузи всичките ги слага в малкия си джоб на площадката Laughing Laughing Laughing

какче, HPV хич не е шега работа. иди си направи един генетичен тест за лошите щамове. ако се потвърди диагнозата аз ти препоръчвам да ходиш на лекар на половин година. при някои жени нещата се развиват бързо и е добре да се следят. макар че за такава "мозайка" на шийката на матката чувам за сефте...

Общи условия

Активация на акаунт