НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 231
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • гр. Стара Загора
С червено яйчице,ще........ бузките на НОЕМВРИйското дете  Mr. Green

Например: ще мацнем, ще боядисаме, ще оцветим...
за сега само това ми идва на ум...

от болезнен опит мога да кажа, че моркова запича много... ние сега сме на домашна тиква и сме много добре... ака си минимум 1 път на ден... другара седмица мисля да въведа картофа, но се чудя дали мога да го добавя направо към тиквата... или тряба първо само той да е?

и пак да питам... кога се започва даване на второ пюренце следобяд?

# 601
Здравейте! Да се включа и аз, че отдавна не съм го правила. Днес бяхме на консултация - бебка вече тежи 6.700 кг и е висока 67 см.
Дискутирали сте темата за излишните покупки. Ние имаме някои, но не е кой знае каква загуба. Купихме комплект от няколко бутилки с различна големина и нито една не е използвана по предназначение. Също и нагревател за бутилки, който даже не е разопакован от кутията си. Една organic подложка за матрака на бебешкото легълце, която се оказа с неподходящи размери. И последно се сещам за матрачето за смяна на памперси, което бе употребено само няколко пъти.
Очите на нашата бебка са сини. Бяха с цвят на теменужка в началото, но изсветляха мъничко. Не зная дали ще се задържи цвета им. Аз иначе съм синеока, а очите на съпруга ми са пъстри.
През нощта и аз не сменям памперса, за да не я будя, но пък ми е съвестно и се опитвам да не я оставям с един памперс повече от 6 часа. За спане я обличам с боди с късо ръкавче и гащеризонче.
Може би ще скандализирам повечето от вас като кажа, че не къпем бебето си всяка вечер, а през вечер. Но в това число не броя пътите, когато я мия задължитлно след всеки наакан памперс. Тук съветват да не се къпе бебето повече от 2-3 пъти в седмицата, за да се избегнат най-вече ушни инфекции. Това пък ни се стори прекалено и затова избрахме компромисен вариант.
За захранването взех решението, че ще приготвям вкъщи храната на бебка. Ще купуваме биологични зеленчуци и плодове, ще ги приготвям на пара и ще ги пасирам. Още не съм сигурна дали да се снабдя със специален бебешки комбиниран уред за готвене на пара и блендер или просто да използвам наличните ни отделни такива. А за по-нататък - има страхотни книжки с рецепти за бебешка храна и отново ще се развихрям в кухнята.
Днес попитах педиатърката кога да започна със захранването и тя препоръча между 5 и 6 месец. Не ми изброи познатите ни признаци, по които да следя за готовност. Аз съм решила да изчакам да се проявят един по един и най-вече бебка да започне да седи самостоятелно. Надявам се, че ще се случи до шести навършен месец.
Да завърша дългото си писание с пожелание за бързо оздравяване на болните бебчета и мами!

# 602
  • DE

от болезнен опит мога да кажа, че моркова запича много... ние сега сме на домашна тиква и сме много добре... ака си минимум 1 път на ден... другара седмица мисля да въведа картофа, но се чудя дали мога да го добавя направо към тиквата... или тряба първо само той да е?

Всеки нов продукт се дава самостоятелно поне 3 дни, за да се следи за евентуална алергична реакция.

# 603
  • София
За болно гърло можете да смучете хомоеожен, тонзилотрен, стрепсилс с портокал и витамин ц, можете да си пръскате тантум верде, обаче с тези таблетки Салвиягол по-леко, защото салвията намалява кърмата, Сникърс може да потвърди Mr. Green
Аз съм давала осцилокоцинум, когато каката е болна и разтварям директно цялото флаконче в малко вода и го давам със спринцовка Peace
Голямата ми дъщеря още спи, което хем ме изумява, хем ме притенсява newsm78 До толкова късно е спала само като си легнахме в 3ч на миналата нова година...
Рисунка, аз лично с,ятам да въвеждам плодовите поне месец след като съм почнала зеленчуковите и съм заместила обедното хранене Peace

# 604
Я виж ти! И мен ме озари вдъхновение  Mr. Green
За първи път с червено яйчице, ще мацнем за здраве НОЕМВРИйското дете!

# 605
На мен за увеличаване на кърмата много ми помагат ядките- орехи, бадеми, лешници. Като бях болна смуках хербитусин, ефизол, пръсках невен с прополис и вземах упсавит витамин с.

# 606
Благодаря на всички за съветите вече ограничих млечните, яйцата и шоколада(с които мн прекалявах Sad).

Аз забравих да кажа резултата от прегледа на 4 месеца - 7100 и 65 см., ваксините за пръв път по никакъв начин не ни повлияха.
Относно обличането за сън - боди с къс ръкав и тънко гащеризонче и тънко одеало, но в стаята е 21-22 градуса.

Това дете ме изумява последно време иска да стои седнал дори когато е в количката(лятната) и си вижда добре пак се хваща отстрани и се надига ест. не му позволявам ама незнам до кога, а др. което ми е по-странно гледаме мн докато ям и пия нещо и вчера ядох ябълка при което той направо си дръпна ръката ми и искаше да си пробва, а днес искаше да си пиине кафе ако не бях дръпнала чашата щеше да си опита  Shocked

Хайде лек и спокоен ден

# 607
Момичета, много ви благодаря за бързите отговори! Аз днес съм вече по-добре, през нощта нямах температура и бебето ми не дрискаше. Детето вчера и през нощта не е вдигало Т baby_neutral, дано вече се оправя. Каката започна мн лошо да кашля и нослето й е все запушено, а уж и давам АБ. От снощи започнах да й давам мед със синап. Аз започнах да правя гаргара с запарка от лайка и соден прах - и помага за гърлото. Ще трябва да се оправя със всички бабешки лекове, които знам. Дано не се раболяваме вече нито ние нито дечицата ни!
С червено яйчице,ще........ бузките на НОЕМВРИйското дете - ще нашарим

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 09:50 от albena30

# 608
  • Велико Търново

Всеки нов продукт се дава самостоятелно поне 3 дни, за да се следи за евентуална алергична реакция.

mimoza^^, новият продукт може и да не се въвежда самостоятелно. След като първия е въведен и не е имало реакция, вторият продукт се добавя към първия, ако след три дни също няма реакция се добавя трети към първите два и т. н.

# 609
Привет и от мен! Ники от вчера не е вдигала Т, да чукна на дърво, надявам се да сме се преборили с настинката.

За къпането - също смятам да къпя Ники поне до годинка всяка вечер, а после може би ще продължим. Сега главичката й я мия на 3-4 дена, и мисля така да продължи. На баткото я мия на 5-7 дена, освен лятото,  когато понякога и по два пъти на ден се налага.

# 610
  • Добрич
Даа,потвърждавам за салвията че намаля кърмата,аз я ползвах за си "лекувам" свръхлактацията,моите гърди бяха склонни към нея.

Рисунка ти консултира ли се с педиатъра на детето преди да започнеш захранването?
Не за друго,ами хаотично ми се струва,разбирам да почнеш самоинициативно,но да имаш ясен план как да стане,да имаш опит с по-голямо дете също. А така да търсиш информация в нета не е ли леко безотговорно. Ще получиш различни мнения и как ще прецениш кое да приемеш за вашия случай? Педиатъра познава най-добре детето ти,най-добре питай него а не тук!
Извинявам се,че пак те съветвам,но ако утре стане нещо кого ще виниш?-форума ли?
Дано Маичка понася добре захранването и всичко да е наред!

# 611
Даа,потвърждавам за салвията че намаля кърмата,аз я ползвах за си "лекувам" свръхлактацията,моите гърди бяха склонни към нея.

Рисунка ти консултира ли се с педиатъра на детето преди да започнеш захранването?
Не за друго,ами хаотично ми се струва,разбирам да почнеш самоинициативно,но да имаш ясен план как да стане,да имаш опит с по-голямо дете също. А така да търсиш информация в нета не е ли леко безотговорно. Ще получиш различни мнения и как ще прецениш кое да приемеш за вашия случай? Педиатъра познава най-добре детето ти,най-добре питай него а не тук!
Извинявам се,че пак те съветвам,но ако утре стане нещо кого ще виниш?-форума ли?
Дано Маичка понася добре захранването и всичко да е наред!

Не искам да споря, но едва ли педиатър познава по-добре 4-5 месечно от майката  Peace Освен това голяма част от педиатрите (т.нар. педиатри, които в повечето случаи са ЛЛ) съветват противоречиви неща. Нека наистина РИСУНКА  да си харасе една схема и да започне по нея. Ако детето не му хареса или не понесе някой продукт, ще лавира. Така направих и с баткото и с Ники. По-точно от майчинският инстинкт няма  Laughing убедих се многократно. Нека само да внимава с количеството на предлагания за първи път продукт и да е съвместим с възрастта на детето.

# 612
  • Добрич
MagieA имах предвид че педиатъра познава по-добре детето от хората които ще я посъветват в интернет,не от нея самата! Естествено,че тя си го познава най-добре.

# 613
  • Велико Търново
Момичета, аз веднъж я публикувах, но за тези които не са я видели - ето тема в помощ на захранването http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=609741.0

# 614
MagieA имах предвид че педиатъра познава по-добре детето от хората които ще я посъветват в интернет,не от нея самата! Естествено,че тя си го познава най-добре.

Е от тази гледна точка си права, затова да си хареса схема и да я следва, ако детето я понася.

Съвсем пресен пример за майчиния ми инстинкт (дано не ви отегча) Та на Георги се пенсионира едната госпожа в детската миналата година края на Септември. На нейно място дойде една младичка, която в деня в който родих засякох в патология Simple Smile оказа се бременна и съответно излезе болнични и ще се върне поне след година и нещо. Та на нейно място дойде един господин, зарадвах че мъжката им група (около 60% са момчета) ще има мъжко присъствие и ред. Ама на Гого започна да не му се ходи на градина и да изтърва дребни но притеснителни неща. Та усетих че нещо не е наред. После ни затрупа снега и той не ходи почти месец и половина и скоро (преди 2-3 седмици) имаше инцидент с господина, ударил дете, което паднало и се насинило сериозно по лицето. Оказа се че май не е било единствения случай. Та инстинкта ми е подсказвал, че нещо не е наред, без моето дете директно да е пострадало по подобен начин (надявам се да не е скрил).

Сори за дългия пост, надявам се не съм ви отегчила  Hug

Общи условия

Активация на акаунт