НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 215
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
За пащърнака аз си купих семена и майка ми ще го отгледа, иначе се продава но по това време мисля че няма.

# 571
Исках да питам мамите, че вчера възникна един дебат с мъжа ми: вие до кога смятате да къпете бебето всяка вечер? При нас педиатърката ни препоръча до една година и смятам това за разумно.

Баткото е на 3 г. и 3 м. и от както се е родил го къпем всяка вечер. Само когато е болен избягваме. Иначе някъде от 9 месечен започнахме главата да мием през вечер. Сега също смятам така. Та нали и ние се къпем не по един, а дори по два пъти на ден, така че не мисля че е  излишно къпането на детето.
newsm10 На същото мнение съм. Смятам това да си му стане един добър навик за напред.

Искам да споделя нещо за качването. Не за нас, защото качваме страшно много, а за една съседка. Тя роди края на декември. От изписването на госпожицата до преди две седмици беше качила едва 600гр. Пращаха ги на изследвания и заключението е, че просто детето си е такова. Имайте в предвид, че тя я и дохранва с АМ от време на време. Така че явна си е до дете и ген.
Хайде хубав ден от нас, болните да оздравяват  Hug , ние отиваме на разходка.

# 572
  • София
Момичета, имам спешен въпрос- захранвам от 3 дни ( 2 дни пюре от морков и 1 почивка). Мога ли да дам днес пюре от круша, защото не е  акал 3 дни , а не ми се дава дуфалак или да си захранвам 1 седмица само с морков?

# 573
Здравейте.Ние сме доста променливи по отношение на качването на килограми.Родих 3960 килограмово бебе,високо 53см.От болницата на изписаха 3.650.Махнаха добавките още първият ден преди да ми слезе кърмата и бебока буквално си гладуваше,понеже бях секцио.Лекарката идваше дами казва,че не трябва да сваляме толкова много,но никой не дойде да ме види дали имам кърма.За щастие нещата се нормализираха и когато се прибрахме във къщи всичко си дойде на мястото,още на първата консултация бяхме качили кило и половина,после варирахме около 600-700 грама на месец.Още се кърмим,смятам да захранвам,след около месец и половина.Вчера на консултацията бебо тежеше 6450 /63см,малко беше наддал,но лекарката ме успокои,че има и такива моменти.Важното е да са ни живи и здрави,а килограмите всяко бебе е различно и преминава през различни периоди.

# 574
  • Добрич
вечер слагам боди с късо ръкавче и след това с дълго (така и не научих, коее боди и кое камизолка ) newsm78.  В/у него лятно чувалче, защото в противен слушай одеалцето е набутано в устата и се водят люти битки.
Предвид факта, че тук температурите са по 22С и вчера се чудех как да я облека за парка.  То е едно хем топло, хем полъхва ветрец та се прибрахме след около 1 час с рев и я събляках само по къс ръкав боди и заспа следобед.

Иначе не захранвам още и сме на 5 х 180 Аптамил, но не знам до кога. 

А иначе имам запитване, някъде в БГ продава ли се пъщарнак? Аз му казвам бял морков  Thinking

Скоро го видях в Куфланд,пъщарнака.
Камизолка е като блузка-жилетка. Боди е с дълъх или къс ръкав,може и без,и без крачоли. Това с дълъг ръкав и дълъг крачол е гащеризонче. Има и ромпърчета отделно.

За къпането и занапред мисля да продължаваме веднъж на ден-преди лягане да го къпем детето.

# 575
albena30, бързо оздравяване на всички!

MagieA , не се е родила малка - 3180

А само на кърма ли сте, тогава наддават по-малко децата. Ники третия месец наддаде едва 500 гр.

Това, че е само на кърма не е предпоставка за малкото наддаване - според мен си е от детето.
И според мен е така!
Ние само на кърма наддадохме 2 кг за 1 месец

За къпането и аз мисля да си продължаваме всяка вечер. Баткото също се къпе всяка вечер, ако случайно пропуснем банята вечер, то сутринта си наваксва  Mr. Green

Нашия батко лежа в болница цяла седмица. На мен кърмата ми намаля драстично и известно време кърмех на 1-1,5-2 часа през деня, а през нощта – през час!!! Освен това между 3 и 4 през нощта имаме рецитал  Crazy
Така че изобщо не ми се оплаквайте с тези 1-2 събуждания на нощ, много ви се молим  Wink Mr. Green

# 576
И моят бебо е изцяло на кърма, а първите три месеца качваше по над килограм, а четвъртия е качил 600г. Определено си е до бебе и най- вече според мен е до ген Simple Smile

Десо спи с боди с дълъг ръкав и ританки, завит с тъничко одеалце и отгоре нашата завивка. Отопление не пускаме вече, а Т нощем е около 20 градуса.

За къпането - къпем го всяка вечер с малки изключения, когато беше болен и след ваксините. Мисля така да продължим занапред и то не само до годинка, а това да му стане един полезен навик за напред.

# 577
  • на Дъждовен остров
...

Скоро го видях в Куфланд,пъщарнака.
Камизолка е като блузка-жилетка. Боди е с дълъх или къс ръкав,може и без,и без крачоли. Това с дълъг ръкав и дълъг крачол е гащеризонче. Има и ромпърчета отделно.

За къпането и занапред мисля да продължаваме веднъж на ден-преди лягане да го къпем детето.
az moga da купя семена от пъщарнак обаче те се сеят до края на април и реколтата излиза септември.  Няма да съм в БГ по това време и се оебзмисля цялата процедура.

Иначе да попитам като купувате картофи, тикви следите ли в магазините дали са органик?  Не знам дали продават такива в БГ, но предполагам да.

Аааа значи слагам боди с къс ръкав без крачоли и после с дълъг ръкав и крачоли.  Какво обяснение само  Joy  След това чувалчето за сън.

# 578
  • Пловдив
За първи път видам пащърнак, не съм обръщала внимание и на пазара. Видях, че Ганчев имат такова пюре
http://ganchev.bg/bg/pure_pashtyrnak/
Зари ще се къпе всеки ден. Баткото и той не е пропускал почти Laughing

# 579
И аз чак сега разбрах какво представлява пащърнака. Не разбирам защо е толкова важен за захранването - нито аз, нито мъжът ми ядем такова чудо.  Thinking
Иначе аз днес си купих тиква от пазара, но не съм се интересувала дали е Био. Нещо ме съмнява, че дори да пише ще е истина. И все пак си мисля, че е по-добре да сваря тиквата от пазара и да я разбъркам с кърма, отколкото да купувам готово било то и Био. Това готово пюре за да има трайност със сигурност ще има разни стабилизатори, нишестета и прочие, които обезсмислят етикета Био - мое мнение просто споделям  Peace

# 580
Момичета, имам спешен въпрос- захранвам от 3 дни ( 2 дни пюре от морков и 1 почивка). Мога ли да дам днес пюре от круша, защото не е  акал 3 дни , а не ми се дава дуфалак или да си захранвам 1 седмица само с морков?
Цветка, от 5те неща, които съм въвела, 3те ги давах през три дни и сега просто ги редувам и смесвам, не мисля, че ще е проблем да дадеш круша. Аз започнах с ябълка, круша, банан ... после дадох картоф и морков. Сега смесвам примерно трите плода, много се харесва или ябълка с морков, картоф с морков, банан с ам ... май само тези комбинации ми се виждат уместни.
имам въпрос - тиквата запича или не  newsm78

# 581

имам въпрос - тиквата запича или не  newsm78

днес като купувах тиквата продвачката ме предупреди, че разхлабва. Но дали е така   33uu още не съм проверила

# 582
  • София
И Ема е изцяло на кърма пък заради бързото наддаване я сложиха на диета, на 4 месеце е 7300.
Аз искам да питам защо захранвате с морков? Ясно е, че моркова запича, а така или иначе при новата храна за храносмилателната система е доста сложно, за да я затормозявате с такъв зеленчук. Защо не почвате с тиква или картоф, които са неутрални и имат регулираща функция?
Цветка, според мен го остави още ден-два изцяло на кърма и ако не помогне въведи пюре от круша или от сливи. Само като го купуваш гледай в него да няма нишесте, особено оризово, защото няма да ти свърши добра работа.
За къпането - поне до третата година на Ина, ако не и повече къпах Ина всяка вечер, и до сега лятото особено я къпя колкото пъти ходим навън, зщото като се върнем си е прасенце Simple Smile Зимата е по-рядко, зе след градина нямам много време, а и това да не  намокря косата в банята си е кауза пердута, та през зимата е през ден-два примерно.
П.П. В тази табличка на Хип е написано кое пюре какво действие има, н мен едно вереме ми беше много полезна Peace
http://www.hipp.bg/index.php?id=751&pid=2

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 16:52 от bubcheto15

# 583
  • Пловдив
bubcheto15 , благодаря за табличката:)
И аз скоро купих тиква от пазара- сега е замразена и си чака времето.
Да докладвам - направих картофено пюре - дадох една лъжичка разделена на три части - хареса се и Зари ме дари с такава усмивка, но след това се разсърди, че няма повече, но утре пак. Успокоих се, че прие лъжцата. На баткото пюрето в началото го давах с шише ooooh!

# 584
  • София
И Ема е изцяло на кърма пък заради бързото наддаване я сложиха на диета, на 4 месеце е 7300.
Аз искам да питам защо захранвате с морков? Ясно е, че моркова запича, а така или иначе при новата храна за храносмилателната система е доста сложно, за да я затормозявате с такъв зеленчук. Защо не почвате с тиква или картоф, които са неутрални и имат регулираща функция?
Цветка, според мен го остави още ден-два изцяло на кърма и ако не помогне въведи пюре от круша или от сливи. Само като го купуваш гледай в него да няма нишесте, особено оризово, защото няма да ти свърши добра работа.
За къпането - поне до третата година на Ина, ако не и повече къпах Ина всяка вечер, и до сега лятото особено я къпя колкото пъти ходим навън, зщото като се върнем си е прасенце Simple Smile Зимата е по-рядко, зе след градина нямам много време, а и това да не  намокря косата в банята си е кауза пердута, та през зимата е през ден-два примерно.
П.П. В тази табличка на Хип е написано кое пюре какво действие има, н мен едно вереме ми беше много полезна Peace
http://www.hipp.bg/index.php?id=751&pid=2

Бубче, Силвия, благодаря за включването  Hug
По повода защо с морков- никъде не намерих чист картоф, освен това цял живот съм живяла с мислълта, че картофа запича ( а ние не сме с най-редовния стомах).
Бубче, ние сме със същите мерки като Ема, но не ни направиха забележка за наддаването?  newsm78 (все се трвожа дали му стига кърмата, а вечер дохранвам с 60 АМ), вярно е и че вие сте само на кърма, как става диетата? Thinking
Иначе загубих цял час в билла сравнявайки етикети и Бебевита ми направи лошо впечатление- има ориз във всички плодови пюрета.......  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт