НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 227
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • на Дъждовен остров
За пащърнака аз си купих семена и майка ми ще го отгледа, иначе се продава но по това време мисля че няма.

Само малка статистика, защо го препоръчват при захранване.  Наиситна е продукт, които в БГ много не е ценен. Предварително се извинявам за дългия пост.  Опитвам се да сравня пъщарнака с моркова.  Като единия продукт не изключва въвеждането на другия.

ПЪЩАРНАК
Principle   Nutrient Value   Percentage of RDA
Energy   75 Kcal   4%
Carbohydrates   17.99 g   14%
Protein   1.20 g   2%
Total Fat   0.30 g   1%
Cholesterol   0 mg   0%
Dietary Fiber   4.9 g   13%
Vitamins      
.....
Vitamin A   0 IU   0%
Vitamin C   17 mg   29%
Vitamin K   22.5 �g   19%

....
http://www.nutrition-and-you.com/parsnips.html

или

МорКовите

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 11:55 от T_e_A

# 616
Привет,

нямам много време да пиша, влизам само набързо да кажа, че в новия брой на списание Моето дете има книжка за хранене на детето. Първата чест е за кърменето- това, което прочетох ми хареса- водещи са новите тенденции с хранене на поискване. За захранването- пак се препоръчва късно захранване от 6 месец- има изброени кой продукт кога да се почва, абе мисля че може да свърши работа.
Ние смятаме да почваме около 6 месец. Препоръчаха ми консултант по захранване (не само на бебета, а и примерно на възрастни след някои операции и т.н.). Та другия месец ще се видим с нея и ще докладвам Laughing

# 617
Здравейте,момичета.
Включвам се пак относно захранването ...явно има много мнения и различни варианти,на мен ми още доста объркано,а естествено никоя от нас не иска да навреди на детето си.
Ще ви кажа аз как започнах и се надявам не съм сбъркала някъде.
ЛЛ ме посъветва да почна с картоф,но чух много мнения противоречиви за него както от форумите така и от приятелки и когато отидох до магазина ,за да взема пюре магазинерката,която също има малко дете ме посъветва да започна с друго и ми препоръча пащърнак.Обадих се и докторката каза,че също може.Та така:
Първото пюре:
Пащърнак  - хапна 3-4 лъжички за първи път,на др ден също дадох от него хапна 6-7 лъжички.
Второто пюре:
морков - хапна около 7-8 лъжички  и почна да се мръщи,на следващия ден пак дадох морков хапна около 10 лъжички.
Третото пюре:
спанак и картоф -за два дена беше почти изядено бурканчето.
Четвърто пюре:
тиква - беше след 6 ден захранване и изяде цялото бурканче - 125гр.
Вчера и дадох тиква и картоф ,но от него хапна около 10 лъжички и отказа повече ,естествено не я насилвах повече.

Изрично питах лекарката  можели след като първото пюре е било от пащърнак,можели второто да е морков или трябва да е пащърнак и нещо,но тя каза,че няма проблем.

По колко пюре горе-долу трябва да яде детето (естествено ако иска) ,казаха ми ,че грамажа трябва да се равнява на мл на млякото,т.е ако пие 130мл мляко и количеството на пюрето да е толкова  newsm78

П.С. Имах голямо желание да започна да я захранвам (както и стана) ,а и близките около мен ме насърчаваха и хем да можела като свикне да яде от всичко,много по-лесно щяло да ми бъде  ooooh! смятам го за грешка от моя страна и до някъде съжалявам,трябваше да изчакам до 5-6 месец,НО ЗДРАВЕ да е.Живот и здраве ако Господ е решил да имаме второ детенце,тогава ще процедирам по друг начин.

Извинявам се ако стана объркано и дълго. Лек ден!

# 618
Привет,

нямам много време да пиша, влизам само набързо да кажа, че в новия брой на списание Моето дете има книжка за хранене на детето. Първата чест е за кърменето- това, което прочетох ми хареса- водещи са новите тенденции с хранене на поискване. За захранването- пак се препоръчва късно захранване от 6 месец- има изброени кой продукт кога да се почва, абе мисля че може да свърши работа.
Ние смятаме да почваме около 6 месец. Препоръчаха ми консултант по захранване (не само на бебета, а и примерно на възрастни след някои операции и т.н.). Та другия месец ще се видим с нея и ще докладвам Laughing

Точно тази книжка изнамерих от преди няколко години когато си купувах списанието, наистина са ценни съветите и не са категорични - йок по рано от 6-ти месец да не се започва. Освен това там пише за някои продукти колко време след въвеждането на други да се направи и така се избягва категоричността с месеците.
А списанието спрях да купувам, защото започнаха да повтарят теми, както сега и книжката, видях я почти същата като от преди 3 години.

# 619
  • гр. Стара Загора
Момичета, разбира се, че съм говорила с педиатър, но реших да попитам и вас... и смятам, че както една от вас, аз ще определя кое и как да давам и по колко...
извинете, че въпроса ми стана повод за спор...

за къпането смятам поне до годинката всеки ден... но все пак то решение може да се промени с времето...  Simple Smile

# 620
  • София
За захранването - с баткото го направих 6-ия месец. С пюре на Хип, обаче взех микс от зеленчуци Rolling Eyes. Слава богу нямахме проблем със стомахчето заради този микс, а и тогава не беше толкова популярно късното захранване и педиатърката беше привърженичка на старата школа със сокчетата, затова не можех нея да питам... Както и да е, продължих с пюрета от един зеленчук, после два и така...
Сега имам чувството, че Борис има готовност да се захранва вече, но ще чакам още. По размери на дрехите отговаря на 9-12 месеца, захваща и държи играчки, любопитен е и гледа докато се храним, пие от лъжичка Биогаята с лекота (да не говорим че с този антибиотик се обучи да преглъща и гъста консистенция Sad )
Като чета за килограмите  - бебчо беше 7800 малко преди да  навърши 3 месеца Laughing, (трябва да се вземе предвид разбира се, че се роди 4,150 кг и 55 см, а оттогава наддава прилично всеки месец)  яде честичко и ми се струва невъзможно да го вкарам в рамките на 6 пъти за 24 часа. Храни се нощем поне няколко пъти, а както е писала и Фио имаме и случаи с интервали от по час и половина. Заради боледуването и антибиотика пропуснахме вторите двойни ваксини (съответно и консултация с мерене )и ще ги правим следващата седмица. Решила съм, че каквито и мерки да е, няма да го ограничавам и вкарвам в ничия рамка, а ще продължа да си се водя от него. С баткото така процедирах и не мисля, че съм сбъркала. Peace

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 16:14 от lorry

# 621
Момичета, разбира се, че съм говорила с педиатър, но реших да попитам и вас... и смятам, че както една от вас, аз ще определя кое и как да давам и по колко...
извинете, че въпроса ми стана повод за спор...

за къпането смятам поне до годинката всеки ден... но все пак то решение може да се промени с времето...  Simple Smile

Не си предизвикала спор  Hug а и мисля ти отговорихме на въпроса, ако има още заповядай  Hug

# 622
момичета,утре ни идва на гости бабата на явор,но за съжаление само за един ден Sad да му отпразнуваме петата месечинка утре Party
аз изпитвам някакъв ужас,че няма да се справя със захранването и че ще объркам нещо Cry знам че не е толкова страшно,но аз съм си паника Rolling Eyes иначе в понеделниксме на ваксини и ще питам педи от кога да започна и с какво Peace
за пъщарнака четох че бил много подходящ за захранване въпреки че никога не съм виждала дори такова чудо Rolling Eyes
таткото почти забеели пишката на явор и сега съм малко по-спокойна,че бях започнала да се панирам че не върви забелването Blush

# 623
Здравейте и от мен!
Не съм влизала отдавна тук, но бих искам да попитам някои от вас давал ли е нещо преди ваксина?
Благодаря Ви предварително!

# 624
Аз лично не давам нищо, но много майки около мен дават 1 доза панадол непосредствено преди боцкането.
Друга мама дава калциев глюконат 2-3 дена преди ваксините по съвет на няколко лекари. Така по-лесно бебчетата ги понасяли.
Аз давах Калциев глюконат 10 дена заради рахита и последните ваксини минаха безпроблемно, но дали е от това, не гарантирам.

# 625
Здравейте и от мен!
Не съм влизала отдавна тук, но бих искам да попитам някои от вас давал ли е нещо преди ваксина?
Благодаря Ви предварително!

На първата ваксина нищо не бях дала и вдигнахме Т.
На следващите две дадох една доза Панадол и нямахме проблеми,а също така съм ползвала и лепенки Kool Patch  Peace

# 626
Моята се запича от пащърнака.Както и от моркова и картофа.
Давам й след ваксината Панадол, до сега не е вдигала температура.Надявам се и на следващата-последна да не вдигне.
Къпем се през 2-3 дена, дупето го мием всяка вечер Flutter

# 627
Аз до сега не съм давала Панадол или каквото и да е нито преди, нито след ваксина. Не е вдигала температура. За мястото на ваксината ползавам лепенки Куул Пач.
Къпем се всяка вечер, почти без пропуск, то детето си знае, баня-папу-сън и си го чака Simple Smile

За запичането- моето дете не се запича, добре се чуства на кърма  Mr. Green
Дайте и за нещо друго да си пишем освен захранване, че ми е скучно не мога да се включа.  Thinking

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 23:37 от Mishlence_2

# 628
Дано и за напред да не се запичате Flutter
Нормално е да се обсъждат най-много тези теми (кърмене,захранване,хранене) вече доста момичета захраниха и е добре да се обсъждат нещата Peace
Предложи друга тема за писане Thinking

Хайде аз да питам,какво мислите по въпроса за проходилките?

# 629
Вчера бяхме при педито и се уплаших ,че е наддала само 330 гр.Миналия месец беше 5950 а сега 6280гр. Всичко ни е наред мачът ни забките.Относно захранването ния вече почваме с морков и картоф.

Общи условия

Активация на акаунт