НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

• 31 200
  • 739
  •   1
Отговори
# 675

И да ви питам вие оставяте ли някаква светлина нощем за бебето или спи на тъмно, защото ние вече от седмица спим на тъмно и интересното, че когато се събужда за ядене през нощта очите му са затворени, обаче започва да мрънка - взимам го, храним се и той буквално си продължава съня. При вас как е, споделете Grinning

От както спим на тъмно, малкия спи по цяла нощ. Понякога го чувам в тъмното, че е буден, но бързо си заспива и се събужда чак когато на вън е достатъчно светло. Преди оставях телевизора или лампата лекичко да свети( ключа ни е от тези, които се регулират), тогава ако се събудеше през нощта започваше задължително да вика или плаче, след това трудно го приспивах. Определено е много по- спокоен вече.  Simple Smile

# 676
за спането -ние също спахме в началото на лека светлина,ключа ни и на нас е такъв,който регулира светлината,но Жаклин имаше ужасни колики и постоянно плачеше,сега спим на тъмно и ако си спи в кошара по някое време вечерта проплаква леко,давам и биберона и заспива или я взимам,но ако спи цялата вечер при нас не се събужда изобщо

# 677
  • Велико Търново
за спането на лампа - ами ние още си спим от както баткото се е родил  Mr. Green. Свети една 15 ватова крушка в синьо и може да се каже, че едвам свети, но на мен така ми е по-спокойно - като се надигна да ги видя и двамата как са - особено ако са отвити.

# 678
Да се разпиша и аз:
-за захранването - смятам да изчакам да навърши шест месеца и да започна с оризова каша
-за гърнето - като се научи да сяда стабилно, ще го слагам за малко
- проходилка мислех да не купувам и съответно да не използвам, но една моя леля ми е купила за подарък, така че може и да пробваме как е.
- за светлината нощем - ние спим с мъничка нощна лампа откакто се е родил. Така ми е по-спокойно и смятам да продължа още няколко месеца с нея.

Хубав ден на всички, ние утре сме на ваксини, така че стискайте палчета  Praynig

# 679
Вече кухнята е след 6 месеца  Flutter

# 680
Цитат
Вече кухнята е след 6 месеца 
  Вярно ли е това?

# 681
Да, имам позната в кухнята ид неска случайно се засякохме и тя ми каза,че са я върнали пак след шести месец Party

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 16:32 от КрИсАнКа

# 682
Цитат

Публикувано на: Пон., 02 Апр. 2012, 15:58 Публикувана от: КрИсАнКа
Вмъкни Цитат
Да, имам позната в кухнята ид неска случайно се засякохме и тя ми го каза,че са го върнали

smile3501 smile3501 smile3501

# 683
  • София
Да, имам позната в кухнята ид неска случайно се засякохме и тя ми каза,че са я върнали пак след шести месец Party
А това защо ни радва толкова?

# 684
Незнам кой го радва или ти питаш за мен?Аз лично се радвам,защото ще я запиша,стига да й хареса храната  Flutter

# 685
  • Велико Търново
А това защо ни радва толкова?

А във Велико Търново кухнята е от 4-ти месец. Храната се води на 3 групи - Първа от 4-ия месец, втора от шести и трета от девети месец. Баткото го записах за пръв път на кухня като беше на година и половина.

# 686
Добре де, а към какви модели проходилки мислите да се ориентирате ? Ама хич не ги разбирам, едни са по леки, други по тежки?!?!  newsm78

# 687
  • София
Към консултантите по кърмене
Аз съм в чуденка ,незнам дали си струва да се притеснявам ,но последния път като теглихме Алекс ,той беше 7,600 / искам само да отбележа,че  тук няма конултации и не сме го водили,аз си го тегля в къщи ,тегля себе си  ,после взимам него - от общото тегло вадя моето и така.../ Сега две седмици по късно Алекс е все още толкова.Той е на изключително кърмене .Нормално ли е това да не наддава?А може би кантара ме лъже? Трябва ли да започна да захранвам? newsm78

Възможно е да става въпрос за неточност в кантара.
 Ако детето няма ограничение в кърменето и може да суче когато поиска; ако ака и пишка редовно; урината му е почти безцветна, без остра неприятна миризма; акото кашесто и обилно, а не просто зацапване; ако има влажни лигавици(в устата, очите) и добър тургур на кожата(като притиснеш и отпуснеш, кожата веднага се опъва, не остава прищипана), това са все показатели, че бебето приема достатъчно мляко, при условие, че не приема други течности или поне в малки количества.
 Ако не намираш притеснителни показатели, детето се чувства добре и е спокойно, вероятно няма причина да се притесняваш.
 Захранването би било добре да започне тогава, когато са на лице повечето показатели за готовност за захранване. И самото захранване има за цел запознаване на детето с различни вкусове, консистенция, аромат, форма храна. В първите месеци не служи за задоволяване нуждите на организма. А някои от показателите са : контрол на бебето на главата и врата(може свободно да държи главата си, без да се клати и да я извърта настрани, ако иска да откаже храна); може да седи (или поне в скута на майка си. За да се храни седнало, а не легнало); често лапа играчки; наблюдава с интерес как се хранят възрастните и ги имитира; може самО да вземе парче храна и да го придвижи до устата си, да го лапне и да прави дъвкателни движения; изчезнал е рефлекса за избутване на храната с език и др.

Ако все пак продължаваш да имаш съмнения, вероятно педиатъра на детето може да ви приеме и да прецени общото му състояние.

# 688
  • Пловдив
В Пловдив кухнята е от 10 навършени месеца, като се представя документ от лекаря на детето за това дали е алергично към определение храни.
На кухня от 4 или 6 месеца ми се струва несериозно поне от страна на родите да дава такава храна Rolling Eyes

# 689
Добро утро на всички   Nature Sun With Face

за кухнята- в Димитровград е от 10 месец.

Аз да се включа с един въпрос– Знаете ли тези хапчета коластра за бебета от кой месец може да се дават? Някой давал ли е на детето си (тези ,които са с по-големи дечица)? Какво мислите за тях?Аз забравих на предната консултация да питам ЛЛ,но следващия път ще я попитам за мнение.Иначе имам приятелка,която дава на синчето си,той е на 8м. вече.

Общи условия

Активация на акаунт