Програмата "Личен асистент"

• 101 620
  • 749
  •   2
Отговори
# 165
  Ами излъгали са те,не е само за София Laughing
Досега беше навсякъде и отново ще бъде така,познавам майки в други градове и ще стартира отново както и тук в София...
Точно така ,програмата е национална ,а не общинска! Peace

# 166
  Ами излъгали са те,не е само за София Laughing
Досега беше навсякъде и отново ще бъде така,познавам майки в други градове и ще стартира отново както и тук в София...
Точно така ,програмата е национална ,а не общинска! Peace
Днес ходих до социалните, казаха, че нищо не знаят. Sad

# 167
Здравейте теэи дни не можах да ви дам информация.В понеделник ходих при социалните и това което раэбрах че европейската програма за ЛА ще стартира много скоро очаквали са от 14.12 но нещо се е объркало  казаха да се обаждаме  но до края на този или началото на другия месец  трябва да стартира дано да съм ви била полезна Hug

# 168
ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСЛИВА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ  ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ И ПОВЕЧЕ УСМИВКИ И ПО МАЛКО ПРОБЛЕМИ ПРЕЗ 2010 ГОДИНА А НА ДЕЦАТА НЕКА ДЯДО КОЛЕДА ДА ДОНЕСЕ МНОГО ПОДАРАЦИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ Hug

# 169
    I ot men wesela Koleda i stastliwa i bezproblemna NOWA GODINA !!!

# 170
  • BG
Честита новата 2010! Пожелавам на всички много здраве, късмет, любов, успехи и по-малко проблеми през настоящата година! Дано щастие да озарява нашите и лицата на децата ни и да имаме повече добри вести свързани с тях!   bouquet

# 171
Честита 2010 година !
[/size][/b][/color]

# 172
Момичета -тази година програмата ЛА  ще е за 6 месеца само и на 6 часа
Направо паднах като ми казаха Не се знае за сега дали след 6 месеца ще има право пак да се кандидатства

# 173
  • BG
Теди, тя не е ли спонсорирана от Европейският съюз? Обясниха ли защо на шест часа и защо за шест месеца? Много странно ...  Thinking

# 174

A koga 6te se podavat molbite ?

# 175
Момичета -тази година програмата ЛА  ще е за 6 месеца само и на 6 часа
Направо паднах като ми казаха Не се знае за сега дали след 6 месеца ще има право пак да се кандидатства
Ха, да ни е честито!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Тъкмо и аз от ДСП-то се връщам и ме "изсурвакаха" с тази чудесна новина.
Момичета, положението е много сериозно.
И съм твърдо убедена, че трябва да има остра реакция.
Става дума за посягане върху и без това обидно ниските средства /една мин.раб.заплата/ на  определена
социална група - хора и семействата им, които нямат особена алтернатива.
Защото ако по другата програма "асистент за независим живот" могат да кандидатстват лица извън семейството /външни да ги наречем/ и тези лица все пак имат възможността да потърсят и започнат и друга работа, то в нашия случай личен асистент е родител на детето си/или обратното/, т.е. все хора, които така или иначе са обречени да се грижат за нуждаещия се и които поради тежестта на състоянието му нямат алтернативата да потърсят и започнат друга работа, освен ако не тикнат въпросния нуждаещ се в държавна институция Twisted Evil Не стига че за да си включен в програмата трябва да отговаряш на унизително-ограничителни условия - едва ли не да си последния Гаврош #Cussing out, но сега ни отрязват и тази мин.заплата с 25% /груба сметка, защото толкова е съотношението на 2ч. с които намалят 8-часовото досега работно време/. Лично аз съм решена да вдигна сериозна пушилка /медийна/ като начало най-малкото за да се алармира обществото, защото за мен подобна стъпка е равносилна на сегрегация не само спрямо самите хора с увреждания, но и спрямо хората посветили се да полагат грижи за тях.
Мисля че няма да е зле ако обединим усилията си Peace

# 176
Научих го защото кандидатствах за ЛА по изключение Син и съпруг с 100% трудстроени Единственото обяснение беше че нямало пари Бройките наполовина Казаха ми го направо от София Попитах ги и за другата  европейска програма която беше без граница на  доходи-зависело само от общините
Също мисля като Miss Blondy~Redhat  да се обединим за правата на децата ни независимо дали са на 1 г 3 г 16 г или 20 години пък вземете и на повече години Всички те немогат да оцелеят без нас Всички ние неможем да ходим на нормална работа Всички те имат нужда от нас и не само това   от което  има нужда едно здраво дете но много повече от това

# 177
Първо- ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Спожелание за много безценно здраве за вас и семействата ви, мили мами!
А сега лошото....
Днес и аз минах през процедурата ЛА, но попаднах на кръстена служителка, която ми обясни всички промени в програмата ЛА.
Ето накратко за какво иде реч:
1. За дете с увреждания правото да стане ЛА има само един от родителите, отпада възможноста за по-далечна родствена връзка- баби, лели, каки и т.н
2. ЛА се назначава със срок до 01,07,2010г., като не се знае от коя дата ще сме назначени, защото още не са готови новите формуляри за договора и не се знае кога ще бъдат готови, така, че като нищо можем да останем и цял месец безработни
3,Условията по договора обаче са ясни- Осигуряват ни на шестчасов работен ден, като заплащането ще е по 1,40лв. на час за 21 работни дни в месеца, без обаче да сме освободени от данъците- смятайте за какви пари иде реч
4.Малко допълнителна информация- На ЛА имат право, освен децата с увреждания, само възрастните, които са лежащо болни.
При изрично запитване от страна на Социалните по определението "лежащоболни", Министерството е отговорило-да се разбира само тези, които са на 24часов леглови режим! Т.е слепи, глухи, раковоболни, хора без крайници и т.н, които могат да станат от леглото, нямат право на никаква помощ!
Е, и ако това не е геноцид-незнам кое  е!
Аз също започвам да вдигам сериозен шум на местно ниво, а надявам се и по-надалеч!
А междувременно започвам работа в сивата икономика, нощни смени, за да мога да изхранвам децата си, щото така или иначе до сега парите не стигаха, а надеждата , че нещо ще се промени вече умря-та дори и последна!!!!!!

# 178
     Момичета не знам точно за коя програма за ЛА пишете,но това определено не е за ЛА за качествет живот LaughingТази за 6м на 6ч е друга,да и заплащането е по-малко,а другата всеки момент ще стартира,така,че хубаво питайте за коя-по точно става въпрос,защото както и миналата година всичко се крие до последния момент и накрая кой-разбрал,кой-не и така.Сега май същото ще стане.Утре и аз ще ходя да питам пък да видим и аз с какви новини ще се върна,дано да са хубави Mr. Green

# 179
Е, и ако това не е геноцид-незнам кое  е!
Аз също започвам да вдигам сериозен шум на местно ниво, а надявам се и по-надалеч!
Да, геноцид е!
Но с шум на местно ниво едва ли нещо би се постигнало, защото от местното ниво нищо не зависи -
ДСП-тата само привеждат в изпълнение спуснатото им отгоре.
Трябва шум на национално ниво, при това сериозен.
Дайте да помислим как заедно да се организираме, защото формулата "всяка кокошка на свой крак" едва ли
е особено удачна. Друго е когато зад определена кауза са застанали /възможно по-голяма/ група хора. Peace

Общи условия

Активация на акаунт