Програмата "Личен асистент"

• 101 622
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте на всички   bouquet
Може ли и аз да попитам,ако майката живее сама с детето(припознато от бащата макар и без брак) може ли да кандидатства за ЛА.Детето ходи на детска градина.

# 151
Гостенче   иди в социални по местоживеене и те ще ти обяснят. Ще ти кажатхкакви документи са ти необходими и за какво можеш да кандидатстваш.

# 152
Гостенче   иди в социални по местоживеене и те ще ти обяснят. Ще ти кажатхкакви документи са ти необходими и за какво можеш да кандидатстваш.
да,май най-добре така ще направим,благодаря ти от сърце   bouquet

# 153
  Гостенче,със сигурност няма да стане по националната програма за ЛА,т.к. там детето не може да ходи на детска градина,т.е.щом си ЛА по нея трябва да си седиш вкъщи и да си го гледаш... няма право да ходи на градина- това е простотията на нашата скапана държава,то поне да даваха достатъчно пари Mr. Green

# 154
Не съм убедена, че нямада стане. В нашата група - ЛА имаше една майка която беше на Граждански Договорна 4 часа за детенцето си, което ходеше на дет.градина. Трябва наистина да отиде до социални.

# 155
    Не знам,но при нас тук в София не разрешават.Аз когато ходих да питам в социалните за моето дете да стана ЛА по нац.програма веднага ме питаха какъв ми е дохода за предишния месец и детето дали ходи на градина.Когато казах,че ходи на ясла категорично ми отговориха,че няма да стане,нямало право и трябва да си го гледам.Сигурно е било пък за добро защото след месец станах ЛА по европ.програма и там вече ги нямаше тия ограничения като доходи и градина.

# 156
А ако детето ходи на градина,ще ми плащат ли осигуровките, ако остана безработна. Тя има 100% с ЧП. Планирам да я пусна другата есен ,но едва ли някой ще ме търпи всеки месец да излизам в болничен. Говоря за тази опция-не отговаряш на условията за ЛА ,но тъй като си в къщи и си гледаш детето ,ти плащат здравни и социални осигуровки. Поправете ме, ако не съм разбрала правилно Rolling Eyes

# 157
    Да,ще ти плащат здравните и соц.осигуровки и това време ще ти се зачита и за трудов стаж,защото си придружител на детето.Само,че мисля,че всеки месец трябва да се ходи до соц.и да се подава молба,не знам точно как стоят нещата Wink.
Можеш да опиташ да кандидатстваш за ЛА по европейската програма,за качествен живот PeaceОчаква се скоро да стартира и да започне подаването на документите...

# 158
Здравейте на всички вчера ходих да се подписвам в БТ и случайно се срешнах с личната ми сътрудничка каза ми на 14.12 да отида при тях имало вероятнос програмата за ЛА за качествен живот да стартира но повече информация ще имам тогава дано да стане по рано ако някой знае нещо повече нека да пише newsm78

# 159
Благодаря за информацията Hug В момента и още една година съм по майчинство. Когато изтече ,ще му мисля по коя програма да кандидатствам. До тогава кой знае какво още ще измислят като пречка #2gunfire

# 160
  Аз също се интересувам от програмата ЛА,  от Европейската,не от Националната.Това,което разбрах аз е, че наскоро ще стартира,че ще са малко бройките,че ще има точкова оценка и....това е цялата информация ,която получих от ДСП в нашия град.
  Ако някой знае нещо повече,моля да пише. Sad

# 161
Някой от вас запознат ли е с тази програма /европейска/ която стартира от 1.12.т.г. и се води Домашен помощник.  Доколкото разбрах била към общината а не към социални. Болният заплащал 25 лв. на месец за 4 ч. Така, че един Дом. пом. се грижи за двама болни а заплата била 336 лв.
Това го разбрах от моя позната, но нищо повече незная.  Който е запознат да пише. Всички ли общини участват в тази програма и  дали има определени бройки - интелресуваме дали и аз ще мога да се включа. Аз се грижа за двама болни на легло с 95% инвалидност и с ЧП. 
Благодаря ви за отговорите!

# 162
Мисля 4е сте изпуснали срока за тази програма. От 1 декември вече започнаха работа.Преди това е имало подбор на хората измежду многото кандидатствали,

# 163
и аз да се включа,ние бяхме по такава програмано от август месец
И тези 330 лв като се махнат осигуровките станаха 225лв, и като платиш таксите на болните50 лв.Та цялата история е за около 170лв Sad
за програмата личен асистент ( европейската) социалните ми казаха - важи само за софия  Confused

# 164
  Ами излъгали са те,не е само за София Laughing
Досега беше навсякъде и отново ще бъде така,познавам майки в други градове и ще стартира отново както и тук в София...

Общи условия

Активация на акаунт