Програмата "Личен асистент"

• 101 629
  • 749
  •   1
Отговори
# 195

Подкрепям предложението да си направим група във Фейсбук.

# 196
Момичета, направих група във фейсбук
http://www.facebook.com/profile.php?ref=name&id=100000273092 … 748644&ref=mf
"Защита на хората с увреждания и инвалидите" - това е темата.
Моля тези които са регистрирани във фесбука да я разпространят на своите приятели, за да може по-борзо да се даде гласност.
Пишете проблемите си и предложенията си.
Ако заглавието на темата не е точно определено, дайте предложение, ще се смени.
Дано да бъда полезна, продължавам да следя какво се случва занапред!
Ако искаме да постигнем някакво разрешение на поне част от проблемите, не трябва да се отказваме. Дължим това на себе си и на хората, които обичаме !

# 197
Момичета аз предлагам да напишем едно отворено писмо или нещо като петиция -която ще пратим до президента С имената ни и адрес за връзка аз съм го правила и има ефект

pogar Знам че си една от тези който бяхме на едната стачка но коя от тях си незнам Не съм срещу теб не искам и да се караме Само казвам че трябва да сме единни и да се борим за еднакви права  в БЪЛГАРИЯ-за тези който имат нужда от тях
Моя син е по-рождение с това заболяване Телк има от 6 години ЛА съм била само 2 г Съпруга ми беше здрав и сме се оправяли Просто изскам еднакви права за всички

Момичета, аз като казах на местно ниво, имах впредвид, че ще пусна отворено писмо до всички институции, включая и Европарламента, защото аз тук, в моя си град съм силна, така да се каже- Синдикатите на здравните работници и на учителите ни подкрепят и само чакат да пуснем писмо или петиция или каквото и да било там, за да я пуснат за подписи! Имайки впредвид, че това са най-мощните синдикални групи в България не е никак малко, да знаете!
 Така че, моля най-искрено, нека някоя от по-грамотните законово майки, която е с опит в писането на подобни протестни писма да го формулира, та да не взема да сътворя някоя глупост и да го пусне тук, аз веднага се захващам с подписите!
Медийния шум, също.... Мой познат от Радомир се е свързал с БТВ, висял е човека три дни пред телевизията, докато някой му обърне внимание, обещали са да му се обадят да подготвим предаване! Не знам дали ще си останем с обещанието, но ако стане, веднага ще пиша пак тук.

И още нещо, досега много пъти ми е минавало през акъла да съдим държавата в Страсбург, но понеже нямам правно образование не съм наясно дали въобще има смисъл! Не може обаче да не е вариант, като се има впредвид сегашната каша на какво ни обрича- нас и децата ни, било то под или над 18г., а също и болните хора в България, като цяло.

# 198
Момичета, направих група във фейсбук
http://www.facebook.com/profile.php?ref=name&id=100000273092 … 748644&ref=mf
"Защита на хората с увреждания и инвалидите" - това е темата.
Моля тези които са регистрирани във фесбука да я разпространят на своите приятели, за да може по-борзо да се даде гласност.
Пишете проблемите си и предложенията си.
Ако заглавието на темата не е точно определено, дайте предложение, ще се смени.
Дано да бъда полезна, продължавам да следя какво се случва занапред!
Ако искаме да постигнем някакво разрешение на поне част от проблемите, не трябва да се отказваме. Дължим това на себе си и на хората, които обичаме !

Това във Фейсбук е чудесна идея, даже малко ще я поразширя! Понеже от много време играя Фармвил, имам около 1300 приятели от цял свят.
Исках да лепна една обяснителна записка в моя профил, за това какво се случва в една европейска държава през 2010г., но само горе долу поназнайвам англ.език, те граматически много ми куца. Ако може някой да обясни нашия проблем на добър английски, веднага ще пусна една международна дискусия, пък знае ли човек на какво ще попаднем там.....
Ако някой има идея по въпроса нека ми пише тук или на ioana_tomova@abv.bg

# 199
Това в Фейсбук и подписките е мн. добре  но съда в Стиасвург ми се вижда малко... да речем стигнем до там някяк  и спечелим ще пуснат едно обезщетение и толкоз но това не решава проблема. Д а  го направим достояние на Европейския парламент да. Щом могат да изискват от нас разни други неща  и правят филмчета за българските домове за сираци (където е самата истина) то нека искат от тях да се грижат и за най-уязвимата част от обществото ни.

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 13:48 от kani

# 200
дали разбрахте какво казах? Европа да изиска от нашите управници  това исках да кажа. Не че ви подценявам ама и аз като го прочетах малко се пообарках

# 201
Може писма да се адресират до общините, обастните управи и за подкрепа до НПО-тата.

# 202
Току що подадох към нашата община -но според мен трябва към всички общини за равни права
Да не ни делят на общини програми и т.н -години състояния и пр.Децата ни не са виновни че общините ни спят и не се интересуват от съдбите и оцеляването им

# 203
Червена роза, това за Фейсбук-групата е добре... лошото е, срам-несрам да призная - там имам отдавнашна регистрация, но никога досега не съм била активна и тепърва разучвам структурите на комуникиране в пустия му Фейсбук Blush та още ми е малко лутаница... Уж се присъединих успешно в групата /ще ме познаете пак по един черевено-шапчест аватар Mr. Green/, но не ми е много ясно как става това разпращане на покани примерно Rolling Eyes нямам координатите на мои близки регистрирани там, но ще се задействам да съм по-полезна.

ioanatomova, ЕСъд за правата на човека е първото което и на мен ми хрумна, щото уважаването на основния иск би довел до уважаване на всеки присъединен в последствие, т.е. говорим за сериозни обезщетения които биха били присъдени на калпак... Но за да съдим държавата в Страсбург, трябва да сме изчерпали всички правозащитни средства в собствената си страна, вкл. всички съдебни инстанции... Сещате се за какво протакане с години говорим докато се влачим по бг-инстанциите... Да не говорим, че последно попаднах на статия че Страсбургския съд го чакат заведени, но още незапочнати да се разглеждат няколко десетки хиляди дела.., та ако и ние се наредим на опашката изобщо докато стигнат до нас може вече да сме в пенсионна възраст. ----- Да занимаем Евро-парламента е доста добра идея, но трябва да се пише до наш представител там и чрез него да се повдигне въпроса... и това пак ще отнеме време.  А на нас ни трябват такива мерки, които да дадат възможно по-бърз ефект, защото децата ни имат нужда от грижа и средства всеки ден.  Това което обмислям е да ангажираме вниманието на големите медии и публицистични предавания - примерно един "Сеизмограф" на Светла Петрова, или ако щете "Господари на ефира", които също са доста дейни спрямо всякакви подадени до тях сигнали. Личното ми виждане е, че най-добрия метод да провокираме реакцията на тия дето са я натворили тая безумица е като ги притиснем посредством медиите. Иначе където и да подаваме протести /общини, областни управи и т.н., та и петиция до президента дори/ не се знае кога ще ни удостоят с внимание, хеле да се ангажират с проблема ни. А като се вдигне медийна пушилка, тогава и да искат да си заровят като щрауси главите в пясъка отговорните органи Twisted Evil, ще им се наложи да застанат и дадат изявления за действията си. Така че, предлагам да действаме паралелно по всички флангове - вярвам че ако имаме възможност чрез ефира да приковем внимание, тогава с по-голям респект ще се приеме и всяко друго наше действие и постъпка пред които и да било институции на местно, национално и ЕС - ниво Peace  Ако искате, аз съм готова да пиша до няколко предавания и се надявам че ще има отклик.

# 204
Miss Blondy~Redhat напълно съм съгласна с теб Трябва медийте да раздухат проблема ни
така най бързо ще се реагира

# 205
Пробвали ли сте да работите?

# 206

А децата къде да оставим....не ги искат в ясли,градини ,училища !!! Вие наемате ли се да ги обгрижвате???????

# 207
Аз лично съм пробвала,но не намерих кой да гледа чавето(100% инвалид) Tired, а работодателите не бяха очаровани да си изпълнявам задълженията във времето когато не се грижа за него(то няма такова ,щото хич да не спя не става-опитах,ама не става).

# 208
И аз опитах няколко месеца  а те вземаха че затвориха болницата е аз само замествах де ама по това време започнаха и изблиците на ярост самонараняване депресии уплахи и така вече 9 год. И питам се защо някой си мисли че ни мързи да работим ? Или сам разбрала гришно?  Тази вечер по Господари на ефира даваха един откачен при това на възраст да изказва мнение че видиш ли пари трябвало дасе дават на надарени деца а не на инвалиди и болни че замърсявали гена на българина .Този простак(казвам без извинение) говореше по СКАТ. Мисля че е някякъв водещ. ВЪЗМУТЕНА СЪМ в този век да му дадът ефирно време. ОТВРАТИТЕЛНО!

# 209
--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: Miss Blondy~Redhat в Петък, 08 Януари 2010, 16:48
...средства всеки ден...

Zhivko Работи са когато има повече от 1 родител в семейството с хора  с увреждане !Ако можехме да работим никой от нас нямаше да чака на подаяния от държявата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт