Програмата "Личен асистент"

• 101 642
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
И аз разбрах това днес от социалните което писа ЧЕРВЕНА РОЗА-5 а има и още нещо че ще бъди за повече от година но паричките ще са като първия път 312 лева  Thinking

# 226
  • в полите на Балкана
В линка, които дадох пише, че програмата стартира на 07.01.2010г за 15месеца. и още:
  . Брой потребители на услугата „Личен асистент' - 5200 лица.

2. Брой лица, назначени за предоставяне на услугата „Личен асистент - 5800 лица.

3. Брой лица, включени в обучение (въвеждащо за новите асистенти и обучение на социални работници за индивидуална социална работа) - 3150 лица.

4. Брой лица, започнали работа в резултат на осигурена грижа в семейна среда за болните им близки и индивидуална социална работа и консултиране - 100 лица.

# 227
След като програмата стартира от 14.01 кога трябва да подам молба или вече е късно?Аз бях миналата година и ми казаха че ще ми се обадят но засега не са.Ходих да питам миналия месец но никой незнаеше нищо.

# 228
И при мен беше едно.... даде ме книжката, подписах се  и попитах нямали вариант някакъв а тя ами подай молба с телк решение ама може да не стане и т.н. Какви са тия работи и аз се чудя. Те май че от нас са по незапознати. Утре ще ходя там да ми обяснят подробно какво следва . В града 26 раб.по програмата са останали , като махнем ония условия за деца до18 и лежащо болни. Как решиха да оставят точно тези хора не знам. Утре дано да разбера нещо.

# 229
И да имат някаква информация в социални не могат да ти кажат със сигурност, докато те самите не получат официално отгоре. Ако имаш впредвид оперативната програма /европейската/ ЛА, сега ще се подготвя  нужната документация. След това са длъжни да публикуват и да дадат достатъчно време /те ще го определят колко/ за подаване на документите.  Кандидатства всеки, който иска.
Според определените бройки за населеното място, комисия от Социални ще определи тези, който са най-тежко болни и имат най-голяма нужда от ЛА.

# 230
Не беше ли по добре да ни удалжат тр.договор с някой месец и после направо да бъдем прехвърлени към тази европейска ЛА че да ни спестят някой друго ходене до борса после за подаване на док. отново, че и като безработна аз пак нямам време да ходя тук там освен един понеделник и то не целия ден. Неги разбирам тези работи поради факта че аз си гледам детето а съпругът ми действа по тези задачи освен ако несе изисква някъде моят подпис. За мое щастие не ми се е налагало да се оправям сама с тези институции, но пак ето сега как мн. неща не са ми ясни . Аз си мислех, че сменят програмата с друга а то стана една каша . Вместо да ни олесняват живота то  обратното.Как да разбирам късно е да искам да остана встарата а е рано за новата така ли е?

# 231
Аз преди малко звьнях на мойте в социални.Питах за европейската програма.Казаха ми ,че сега с това се занимават и да звьня кьм края на месеца да ми кажат кога ще стартира.

# 232
Добре де работе ли . Ние подадохме молба да останем в досегашната преди малко съпругът ми ми се обади. Казали му че ще ми се обадят. Така че чакам. И защо ни поставят в това положение може не може пак чакай. И колко програми ще има по едно и също време   с еднакво естество на работа. Няма никаква яснота . Тези хора май взимат решение час за час. Ошашавиха ни

# 233
Имате ли информация за програмата?Миналия ден звънях в соц. и казаха че още не им е пусната от софия но сега разбрах че шефката на соц. в хасково е била в София и са я пуснали.Казала че има много кандидати а местата са 80 а на мен ми казаха че не се приемат още молби.Луда работа.Ако знаете нещо пишете.

# 234
Днес бях в социални Поне за Добрич още не са получили подробностите около програмата Само знаели че парите ще бъдат около 300 лева и не може от една програма национална да се премине в европейската

# 235
Мдаммм... И аз в петък наминах през нашето ДСП със същия въпрос - може ли да се премине от националната програма ЛА към оперативната и отговорът беше отрицателен - не може да се кандидатства по една програма при положение че вече си включен в друга. То това ми беше предварително ясно де, че няма да има такава легална възможност, щото иначе нали всеки ще поиска такова прехвърляне при по-добрите условия и тогава тая "гимнастика"дето ни я спретнаха с подписването на 6-месечните договори на 6-часов раб.ден щеше да е абсолютно излишна. Просто отгоре са ни извозили най-тенденциозно, вероятно с цел ведомствено-бюджетни икономии за противодействие на кризата Whistling Twisted Evil... Иначе като си говорихме с юрист-консулта, неформално такава възможност съществува, ако аз /както съм подписала договора за ЛА/ умишлено се поставя в несъответствие с изискванията на програмата за упражняването на дейността ЛА /примерно сменя си адресната регистрация в друга община/. Тогава след като е налице основание да ми прекратят договора и го прекратят, ще мога да кандидатствам по оперативната програма, ама там вече не се знае знае ли се дали ще ме одобрят, щото нуждаещите се /респективно желаещите/ били много, а през миналата година бройките за нашата община били само 45. Т.е. ако постъпя така поемам риска да се окажа вън и от двете програми Confused  Това просто ви го споделям като инфо, евентуално ако някой може да извлече нещо полезно за себе си...

# 236
Момичета ,аз искам да питам нещо.Някой от вас бил ли е  на граждански договор кьм европейската програма?Миналата година бях на такьв и лично ги питах дали ще ми плащат здравните.Отговора им беше,че ми ги плащат те.Сега ,когато си проверявам в НОИ,се оказава,че за тези месеци няма постьпили данни при тях.Страх ме е да не стане така,че сьм без здравни.

# 237
Аз бях на  трудов договор и са ми внасяни осигуровки,но на тези които бяха на граждански им казаха още в началото че няма да им внасят.

# 238
Мерси за отговора.Питах ги и аз сьм си виновна,че не им досаждах и не ги питах оново.Случвало ми се е много пьти да ме льжат ,защото и те самите не си знаят нещата.Сега заслужават як скандал.

# 239

По принцип тези които сключват граждански договор се водят някъде другаде на работа,откъдето би трябвало да си им внасят здравните и соц.осигуровки.Затова не ги внасят като ЛА,не може и от двете места да го правят.А за програмата на мен ми казаха,че ще стартира в началото на март,на 350лв заплата,но много скоро ще започнат приемането на документите.Както и че децата отново ще бъдат с предимство,и лежащо,тежко болни възрастни.Повече подробности не знам,като науча нещо ново ще пиша пак.
А това с националната програма според мен е някаква уловка,не знам защо сте се съгласили някои на това,но всеки си разбира.На моя приятелка също и предлагаха и тя отказа,като им каза,че ще чака другата програма.Въпрос на избор

Общи условия

Активация на акаунт