Програмата "Личен асистент"

• 101 651
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
   Спокойно,аз пък научих,че сега изобщо няма да назначават баби за ЛА на внучетата си,т.е хора в пенсионна възраст,майки да,а също така,че няма да има граждански договори а само трудови,така,че просто е идеално.Аз за момента не мога да започна нормална работа заради детето ми и това просто ми е необходимо.Да се надяваме,че ще стане Laughing
  kani,моля те би ли ни написала документите същите като миналата година ли са или има и други допълнителни.Явно утре ще има тичане.Ще звънна на директорката сутринта да видим пък тя какво ще ми каже по въпроса и после ще пиша Peace

# 256
  • BG
Аз преди малко звьнях да питам за европейската програма.Казаха ми,че другата седмица ще започне подаването на документите.Най вероятно договорите ще са от 1.03.За трудов договор няма да се класирам,защото детето ми е роднина. Mr. GreenСигурно ще сьм на граждански,но не знаят на 4 или 6 часа.Ако сьм вьншен човек може на 8ч.Стана ми много смешно,но не мога нищо да направя.Добре,че е готина шефката на нашия район .Поне ми обясни жената спокойно.За другите неща направо ме е страх да питам само ми се зьбят.

Shocked Какво означава това с роднините, че не ми стана ясно!?  newsm78

Ох, Силве, ако е истина, че няма да назначават баби, аз съм го закъсала ....  Sad

# 257
Днес говорих с Директорката на нашето СП, още нищо не знаят, дори и колко бройки са отпуснати. Но каза, че няма да има промяна в условията за кандидатстване, т.е. ще са като миналата година. Каза ми да проверя след седмица.

# 258
      Търся го къде го пише и това,че гражданските договори отпадат...така ми казаха,но доколко ще е вярно,идея си нямам Laughing
Сутринта звъннах отново в нашата дирекция и казах,че от други майки знам,че документите вече могат да се подават,директорката беше много любезна и ми каза,че при нас втората седмица на февруари ще започнат приемането,долу-горе средата на месеца,т.к.все още доуточняват бройките и вътрешни неща.На въпроса ми дали ще бъдат същите документи като миналата година ми отговори,че пак ще е така.Поне може да си ги приготвим,пък докато започне приемането  ще чакаме.Друго не ни остава Simple Smile

# 259
 ЧЕРВЕНА РОЗА-5 писали сме едновременно,така и на мен казаха,явно в различните дирекции е различно.Надявам се втората седмица на февруари като им звънна вече да са наясно и да може да ни приемат документите

# 260
  • sofia
Бихте ли казали, тези, които сте били мин. година по програмата какви документи трябва да се подадат?

# 261
И аз имам същия въпрос.Какви документи да си приготвя?Днес пак притеснявах горките социални,поканиха ме средата на февруари.

# 262
Здравейте скъпи майки, аз сам малко далеч от документи и пр., понеже си гледам детето и ми е трудно  ходенето насам натам, но попитах съпруга си и той ми каза че е дал сл. документи: еприкриза, ТЕЛК решение, лсихиатрична експертиза, от съда заповед за запрещение и документ за попечителство като предпоследното не ми е съвсем ясно.Но мисля че случаите са различни и може да има разминаване за нещо. В смисъл че ако лицето е с нормално умствено развитие как ще става трябва но место да ви кажат. казали му да идем на 3 февр. защо и те не уточнили. Поне има дата на подадените док. комла ми се прецака и за това не ви отговорих веднага. Като науча нещо ново ще риша.

# 263
Не си спомням с подробности, но мисля, че давах ТЕЛК, ескпертиза, правихме анкета за състоянието на болния беше към 4 страници и след това трябва да дойде комисия да види състоянието на болния /това може и да е фиктивно направено/. Не си спомням да са ми искали за мен някакви документи като ЛА.  Те ще кажат, стига да започнат да приемат документитеа и да имаме шанс да попандем в бройките.

# 264
Аз сьщо не помня какви документи бяха.Телк,епикриза и акт за раждане на детето.После дойде една жена вкьщи,задаваше ми разни вьпроси и това беше.Питаше и детето някои неща нищо ,че няколко пьти и казах ,че той не може да говори.

# 265
kani,посочените от теб документи нямат нищо общо с ЛА.На място се попълват 2 декларации от името на детето едната,и от твое име другата,че желаеш да му бъдеш ЛА.За детето единсвено се представя ТЕЛК-а и акта за раждане,а за нас-лична карта за справка,медицинско за работа от личния лекар,медицинска бележка от градския психодиспансер,свидетелство за съдимост и кратка автобриография.Това са документите,ако не са се появили някакви допълнителни които да изискват Peace
става въпрос за европейската програма,въпреки това преди да се вадят тези документи е хубаво да се провери намясто,дали са същите,за да не се вадят напразно

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 11:52 от silvana.m

# 266
Силвана,тези документи  за европейската програма ли са ги искали.На мен само на детето документи ми искаха,мои не.Само лична карта.

# 267
  Да,за европейската,аз миналата година бях по нея и всичко това ми го искаха Peace
Но не знам,навсякъде може да е различно,в началото да не искат нищо,а в последствие да искат.При нас явно са били сигурни,че всички ще ни назначат,особено като се касае за деца и затова ги вадехме още в началото, не знам сега как ще бъде.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 12:00 от silvana.m

# 268
Явно навсякьде е различно .Аз миналата година само лична карта носих за мен.

# 269
  Да,затова е най-добре да се отиде на място и да се пита какво искат и какво не,за да не разкарва човек напразно,но тези документи бяха задължителни за всички ЛА и не знам как не са ти ги искали,даже списък беше сложен с тях,освен ако не си била по друга програма за ЛА

Общи условия

Активация на акаунт