Програмата "Личен асистент"

• 101 701
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Да не остава недоразумение искам да уточня, че при мен не ставая въпрос за възраснен или само работа,синът ми е болен ДЦП и за това казвам че не разбирам към коя категория спадаме.

# 391
Вчера към 17часа ми се обадиха от социалните,че съм одобрена за ЛА на дъщеря ми.Казаха ми до утре следобед да съм при тях с медицинско,свидетелство за съдимост,диплома,копие на лична карта и трудова книжка.Добре,че съпругът ми почива днес и утре та да успея да свърша всичко за такъв кратък срок.
Успех момичета!Дано !

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 18:27 от gerche

# 392
 Hug Hug Hug HugБраво.
Дано всички успеем да де похвалим с това. baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 393
Казаха ли ти на колко часа са те одобрили

# 394
Не не ми казаха.Аз днес търчах да си оправям документите и утре ме викат при тях.Като се прибера ще пиша тук в темата.

# 395
  • в полите на Балкана
gerche радвам се за теб  Hug. Дано и мен ме зарадват с такава новина. Wink Откакто минаха на анкета инкой не ме е търсил. Лошото, е че имам проблем с едни разрешителни за помощни технически средства, които върнаха от НЦСР днес и това може да повлияе негативно в моя случай.

# 396
Незнам какъв е вашия проблем спомощните средства,но при нас стана мазало.Социалните ни направиха много гаден номер и не ни ги отпуснаха.но след като писахме до министъра жалби и се разправяхме с Нелк София очаквам сега да ни ги отпуснат.Затова и аз очаквам да ми създадат проблем с тази програма и нарочно да не ме одобрат.

# 397
Радвам се за дерче,можело да се работи барзо и то в голям град. Едно обаче не ми става ясно от соц. ми казаха че до края на м.февруари подават молби как става разглеждането да не би да има значение ранното подаване на документи, проблема не е при мен аз си ги подадох рано, но ми е чудно как ще разглеждат случаите докато се запълнят бройките ли? Не ме разбирайте криво просто си разсъждавам за схемата . Отново ще кажа, че се радвам за всички одобрени, и успех на всички други.

# 398
Не знам кой е казал, че докрая на февруари ще се приемат молби, при  условие, че от 1.март са договорите - не е реално. Тези, които се нуждаят от програмата са регистрирани в социални и те си ги знаят. При нас понеже сме малък град и се познаваме ни се обадиха да отидем да си подадем заявленията. Да не говорим, че и аз ги тормозих къде по телефон, къде лично ходих при тях да следя да не изпусна срока.  Общо взето не се дава много гласност, кога какво се прави и трябва да си малко нахален.  Но щом системата го изисква, така да бъде.
При мен идваха два пъти - първият служителката, която отговаря за програмата и втори път, комисия от по-висшестоящите. И на мен ми се обадиха вчера да си подготвям документите за назначаване, но на колко часа никой не казва. Ще разбера днес като отида при тях.

# 399
ЧЕРВЕНА РОЗА - 5, gerche, `
Чудесни новини, за вас. Успех и на останалите.
Относно сроковете на приемане на документи, миналата седмица нашите социални по район изпратиха документите на комисията, което ми говори, че са приключили с приемането на молбите и на този етап ги разглежат вече .

# 400
Няма значение толкова за срока. При нас молбите са 200 и разбрах за човек когото са викали на анкета при тях. Не могат да смогнат горките, и на нас горко ни че много хора ще останат извън програмата.  От вчера разглеждали молби и чакаме. Каквото ще да става. Успех на всички , че се нуждаем от него.

# 401
Здравейте и честито на одобрените  Hug
Миналата седмица като подавах документите и казаха, че могат всеки момент да получат разпореждане за преустановяване на приемане на заявления. Невъзможно е срока да е до края на месеца, защото в нашето СП днес след 15 ч. ще бъде готово класирането.
Успех на всички.

# 402
Здравейте и на мен днес ми се обадиха че съм одобрена и утре ме викат с документите,и доколкото разбрах май ще съм на 6 часа.

# 403
Включвам се с раздвоени чувства.  Радвам се, че съм в списъка на назначените и дори на 8 ч. - но това го отдавам по-вече на тичането по различни инстанции и разправянето и на това, че се грижа за двама болни с 95% инв. и ЧП в едно семейство. Но ми е много криво, защото са намалили бройките в нашето градче от 15 мин.година, сега назначават само 11 души, при условие че са увеличени за цялата страна. Назначени са ЛА почти само на възрастни, а са клърнали децата.  Не смятам, че  има разлика в това дали болен е дете или възрастен, би трябвало да гледат болестта и зависимостта на болния от човек да го обслужва.  Чувствам се наистина ужасно, като знам положението поне на някои от отпадналите, знам проблемите им и това колко трудно се справят.  За някои това е сламката  да не се удавят. Гадна, много гадна работа .....

# 404
Честито на одобрените.Аз още чакам но никой не ми се е обадил.Вече губя надежда.

Общи условия

Активация на акаунт