Програмата "Личен асистент"

• 101 700
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
anettee, мисля че социален работник означава да ходиш по 3,4 часа на ден при болен да мупомагаш в ежедневните нужди напр. тоалет, пазаруване, и хранене и такива. Знам, че един работник може да полага грижи за повече от един болен, но нямам идея за роднински връзки как стоят нещата нито за часовете на работният ден. Само с това мога да ти бъда полезна , и ти пожелавам успех по програмата.

# 376
kani, мерси за информацията....ама загубена работа, аз чужди хора не искам да гледам, нито работа си търся,единственно искам да  удължа живота на детето си, гледайки го по най-добрият начин според мен,ама нейси, кой ме пита мен!

# 377
anettee  Hug , дано пък те изненадат и бъдеш одобрена.
Тази сутрин минаха за анкетата и при нас, не очаквах толкова бързо да се развият нещата. Беше една жена - мила и любезна, зададе си въпросите и ми даде лека надежда, че ще ни включат, понеже децата били с предимство, но пък когато подавах документите казаха, че бройката за децата е само 15  newsm78. Каза да се обадя към 27-ми, за да проверя.

Успех на всички!

# 378
И на мен ми казаха,че за всички деца ,на които са подадени документите ще бъдат отпуснати бройки.А майчета вие миналата година на колко часа сте били.

# 379
Anettee-аз мисля,че вие имате равни шансове както всички други.Не се отчайвайте.Те социални винаги ни казват,че нямаме шансове.Трябва да се надяваме.

# 380
Този път с предимство са тежко болните хора. Независимо дали са деца или възрастни. Може да има определена някаква бройка колко да са деца и колко възрастни, но тя не е категорична - това е мое мнение.

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 14:15 от ЧЕРВЕНА РОЗА - 5

# 381
За съжаление всички хора-независимо възрастни или деца се нуждаят от помощ.Но в тази държава всичко е под бройки и точки.

# 382
Миналата година бях на 8 часов работен ден. В анкетата ме попитах по колко часа на ден се нуждае от гледане и сама си отговори " по 24 нали ". Е и 8 часа е нормално като се предполага, че и ние спим понякога.

# 383

Кани,току що прочетох ,че за самотните болни  и стари хора ще стартира  друга програма. Прочети повече тук:
   http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=484918

# 384

Кани,току що прочетох ,че за самотните болни  и стари хора ще стартира  друга програма. Прочети повече тук:

Но това е общинска програма и се отнася само за район Габрово! Peace

# 385

А колкото до часовете и аз мисля ,че въпросът на анкетиращите е излишен.И мен ме питаха колко часа се грижа за дъщеря си.  Ами 25 от 24 възможни....им отговорих. Аз нон стоп съм с нея и въпросът им ме вбеси.Затова и отговорът ми беше такъв. #2gunfire

# 386

Тази е наистина общинска програма. В някои общини започна да действа още есента. Лошото, е че не всички общини са кандидатствали, както нашата например. В нашия град действат само националната и тази оперативната, която сега ще влезе. Има програми от този род, но са за селата.
 newsm12  За добро или за зло, това е положението!

# 387
Общинските програми си зависят от самите общини! Peace
Зависи дали дадената община ще кандидатства по дадена програма! Confused

# 388
Току що ме посетиха повторно от социалните.Забравили да ми зададат още няколко въпроса.
Въпросите бяха имаме ли кола,напускали ли сме държавата,имаме ли други жилища на наше име и брутния доход на съпруга ми.Защо никой никога не ме пита колко пари ми трябват за рехабилитация на детето,а всички винаги питат какво имам?И нали тази програма не е обвързана с доходите,тогава те за какво се интересуват?
Казаха ми,че към края на месеца ще ми се обадят да кажат дали съм одобрена.

# 389

Общи условия

Активация на акаунт