Програмата "Личен асистент"

• 101 699
  • 749
  •   1
Отговори
# 360

Всичко написано по-горе се отнася  точно за тази програма "Социална услуга за качествен живот - фаза 2".Прочети повече и ще ти се изясни. И тогава ако нещо не си разбрала - питай.

# 361
Моят случай е абсолютно същия като вашия.И на мен сега ми изтича майчинството.Аз също кандидатствах по тази програма.Трябва и вие да си подадедте документите.Ходете до социални да ви обяснят.Програмата е за една година и дава възможност на вас или ваш близък да стане личен асистент на детето.

# 362
Щом са и казали,че не може да стане,защото мьжа и работи,значи е ставало вьпрос за обикновен личен асистент,кьдето се иска да бьдеш и регистриран в бюрото по труда.Тук в тази тема става вьпрос за европейската програма ,не я обьрквайте.Най добре да отиде и да подаде документи за нея,защото не се иска доход.Но не е имало кой да и обясни в социални,че има и други програми.
Сега видях,че са ти казали за тази програма.Отивай още утре ,ако може да те включат.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 16:37 от Шефчето

# 363
Благодаря ви за информацията относно въпросите, които задават по време на анкетата!!! Жената, която ми гледа детенцето едва ли ще може да отговори на всички въпроси, но ако има нужда ще се прибера за час  у дома. tanita, въобще не се чуди, ами подавай бързо документите в Дирекция СП. Ако прочетеш всичко описано до тук от всички нас ще видиш какво е нужно да подготвиш предварително. Няма критерии за доходите, ЛА може да бъде както член на семейството, така и съвсем чужд човек, пенсионер, студент... Ако още нещо те интересува конкретно пиши. Ще се отзовем веднага!!!

# 364
  • в полите на Балкана
Да допълня въпросите Wink питат и съвсем глупави неща. Имате ли електричество,пералня, хладилник, печка, баня,вана, течаща вода, тоалетна. Ако живеете в къща двора обезопасен ли е. Там има ли вода. Отопление- локално, централно, друго.
Друго което се сещам е, че описват лекарствата, които приема и изследванията, които му предстоят в близко време.

# 365
Благодаря ви, момичета. Мислех си, че темата е за ЛА по Националната програма  Embarassed, но сега ми се изясниха нещата. Утре ще подам документите.

# 366
   Здравейте момичета,и при мен вече минаха за анкетата от соц.,стандартните минало годишни въпроси,описани по горе,нищо особено,казаха,че другата седмица,ще звъннат да кажат на колко часа и на какъв договор,децата били с предимство и ще ни одобрят,зависи само на колко часа...,до края на седмицата или другата ще се събира комисия и ще реши,а дотогава ни остава да се надяваме и молим всичко да стане.А за документите да кажа също,че освен двете декларации и автобиографията,както и ТЕЛК-а на детето,бях си приготвила и останалите-диплома,свид. за съдимост,мед.за работа...и ми ги взеха и тях,всичко наведнъж,като миналата година,явно на едни места приемат,на други не.Нищо не ми казаха за интервю,ще има ли ,ще няма ли,кой знае?????? Laughing

# 367
  • в полите на Балкана
На мен ми казаха да не бързам с меицинското за работа, че може и да отпадна, ако се яви ново лице с увреждане със същите нужди. За свидетелството за съдимост казаха, че може би няма да трябва ново щом съм била в програмата. За часове и прочие подробности незнаеха. Очакват да им се обадят.

# 368
Е, момичета, подадох документите. Сега ще чакам да дойдат за анкетата, но казаха, че сигурно няма да се обадят предварително /с ограничен бюджет били/. И какво, 10 дена вкъщи да ги чакам ли? Ами ние трябва и на рехабилитация да ходим, а пък и до местоработата трябва да отида в понеделник да си изясня взаимоотношенията с работодателя ми. Иначе, цялата квота е 75 , от които само 15 бр. за деца. Нещо съм скептично настроена, че ще се вмъкнем в тези 15 бр. - общината не е малка. 

# 369
 И при нас минаха, зададоха същите, да ги нарека ли тъпи въпроси ?!
Жената, която правеше анкетата, /бивша медицинска сестра/, поне си имаше понятие от това, което и говорех. Общо взето ми даде да разбера, че нашата няма да стане. За Варна наистина били 60 бройки и..... Каза ми да подам в общината по друга програма- социален работник, някой, ако знае какво е това и какво се подава по тази програма, ще му бъда благодарна да сподели.
Успех на всички   bouquet  Peace.
Моля се поне вие да успеете!

# 370
Здравейте и от мен! И при нас минаха днес, беше един чичка от социални грижи...абе думи нямам! Първо не ми се обади по телефона, а само ми чукна (познатият на всички еврейски SMS). След това звъннах на номера, който ми се беше изписал на дисплея и пичагата вика ами аз съм от социални и съм тука пред вас къде сте вие?! Та още отначало спора започна. При условие, че бях предупредила, че детето ми посещава всяка сряда и петък Център за рехабилитация от 9,00 до 10,00 часа и съответно докато се приберат с жената от Центъра минава известно време. Но както и да е. След това говорих с жената (понеже тя беше на интервюто, аз бях на работа и се включих само да уточня имената на лекарствата, които пие моето човече). Тя потвърди същите въпроси, които са написани по нагоре тук във форума. И нищо не е казал...Тоест ще чакате да ви се обадим, ама имаме ли някакви шансове, нямаме ли...хич хабер си найн както се казва!

# 371
И при нас току що дойдоха, трима  души. Свериха това, което сме писали в анкетата и сега ще чакаме да се обадят. да се надяваме, че другата седмица ще ни кажат. Нали договорите са от 1.ІІІ.

# 372
   Май всички ще чакаме другата седмица да ни се обадят,само,че напрежението сега е в пъти повече от миналата година Mr. Green

# 373
При мен още не е минала комисия.Днес звьнях да питам дали не са ме забравили.Беше ме страх,че може да са дошли без да ми се обадят и да не сьм била вкьщи.Казаха ми ,че щом сьм била миналата година са ме оставили  накрая.Скьсах се от чакане 14 дни.

# 374
Здравейте на всички, и при мен мина анкетата всичко както преди . Попитах за как ще се определя кой на колко часа ще бъде и ми отговори че само на 8 ч. роб. ден. До 8 март трябва да са подписани договорите, приоритет имат деца и напълно самотни болни стари хора. Какво имаха под "деца" в предвид не знам, нали ги оставиха тях по старата програма. Различното ще бъде при посещенията ще бъдат 2 на месец, като се налага да отсъстваме от дома трябва предварително да съобщаваме адреса за да бъдем посетени там. Имам предвид ако се наложи за определено време да си при родители и близки. Както може и от София да те проверят. Не смея да се надявам на одобрение при положение,че тук местата са 60 а молбите към 15 февруари били 170. За какви ли не неща питат, само не питат с какви средства си гледаш детето.По важно беше дали освен пенсията той има странични доходи, на което се по ядосах малко, но формулярите са такива. Сой.работник няма вина. Че така ще чакам да видим.

Общи условия

Активация на акаунт