Програмата "Личен асистент"

• 101 692
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Току що минаха при нас.Аз ги попитах сега след анкетата какво следва.Тя ми каза,че сигурно до края на месеца ще приемат молби и чак след това ще заседава комисията.Каза ми нещо интересно-засега са казали,че всички деца които кандидатсват независимо от бройката ще бъдат одобрени.За тях било по специално оценяването.Аз съм много зависима от тази програма и се моля да ме одобрат.Успех на всички.

# 346
nansi.83@abv.bg,обадиха ли ти се предварително ,че ще дойдат вьв вас .

# 347
Да на всички се обаждат.Те идват винаги слесобяд към 16 часа.

# 348
На мен не ми се обадиха.Преди малко идваха.Проведе си анкетата жената и каза да чакам обаждане.

# 349
А кога ти казаха че ще бъдат готови горе долу резултатите.На мен ми казаха чак март месец

# 350
А кога ти казаха че ще бъдат готови горе долу резултатите.На мен ми казаха чак март месец
Нали от началото на март, започват да подписват договорите?  newsm78
Ама е логично, щом до края на месеца ще приемат молби.
А за анкетата/посещението/ някъде се обаждат,на други места идват изненадващо, но от горещите телефони ми казаха,че са длъжни да те уведомят кога ще дойдат, за това ми казаха да ги питаме по места. Е аз 3 пъти питах, те все викат...ще се обадим, спокойно, има преди вас.

# 351
  • в полите на Балкана
Чакам социалните за анкета. Казаха в 10ч., а още ги няма Thinking

# 352
Какво става минаха ли.Много ми е интересно защо точно в събота Ви ангажират да ги чакате.

# 353
  • в полите на Балкана
Какво става минаха ли.Много ми е интересно защо точно в събота Ви ангажират да ги чакате.
Минаха по обяд. Въпросите са като миналата година. Има ги някъде из темите. Този раздел го прескочихме и минахме направо на това какво може да прави сам и какво не и има ли опасни места в къщи за него./хлъзгав под, неизправни електроуреди и др.такива/Питат също има ли заболявания, които не са отразени в РЕЛКК,какви лекарства приема,посещава ли психолог.Разговаряха и с него за да проверат страховете и самочувствието му. Обичайни неща. Сега очаквам втория етап интервюто.

# 354
Май само при мен още ги няма.Дали не са ме забравили?

# 355
    Аз във вторник подадох молбата и днес ми се обадиха,че утре ще минат за анкетата,така че утре ще пиша как е минало.А за интервюто кой знае,миналата година при нас то беше по време на подписването на договорите,едновременно,,но ще видим сега как ще е Simple Smile

# 356
Здравейте, момичета! Аз в петък си подадох документите за програмата. Казаха, че понеделник или вторник ще дойдат в нас. Аз обаче съм на работа и по всяка вероятност ще ги посрещне жената, която сега се грижи за детенце. Кажете горе- долу какви въпроси задават, за да подготвя жената, защото явно тя ще трябва да отговаря на въпросите. Тук някъде по-нагоре прочетох че може би въпросите са същите като миналата година, поразрових се, но никъде не можах да намеря точно какви въпроси задават. Благодаря предварително! Аз за по-сигурно ако ми се обадят предварително може да изляза от работа, за да присъствам лично на анкетата.

# 357
juliadinkova ,на мен миналата година ми задаваха вьпроси за сьстоянието на детето.Какво прави вкьщи и изобщо какво може да вьрши сам.Кьде спи,как се храни .Посещава ли логопед и психолог.Друго нищо по- специално не ме питаха.

# 358
juliadinkova, сигурно няма да мога да цитирам всички въпроси, но ще се опитам.
С какви диагнози е детето?
Жилището в което живеете, ваша собственост ли е и колко голямо е/брой на стаите/?
Детето, има ли самостоятелна стая?
Детето ходи ли, говори ли?
Как е с паметта?
Посещава ли детска градина, Дневен център и т.н.?
Може ли само да променя позициите си в пространството?
Ползва ли помощни средства, само, със или без асистент?
От каква терапия и специалисти има нужда и работят ли те с детето?
До каква степен се справя с дейностите от ежедневието?
Гледа ли телевизия? Grinning
Детето осъществява ли контакт с другите или се страхува?
Ако жената, която гледа твоето дете познава нуждите му, няма да има проблем да отговори на въпросите.
За тези се сещам на първо време.
Всеки отговор носи определени точки, какъв е критерия , така и не разбрах.
Дано съм помогнала, ако другите мами ме допълнят или поправят, ще сглобим пъзела. Simple Smile 

# 359
Здравейте.
Дъщеря ми е със 100 % инвалидност с ЧП. Сега на 19-ти ми изтича майчинството, но не мога да се върна на работа. В петък ходих до Социално подпомагане да попитам дали мога да кандидатствам по Програмата "Личен асистент", но ми казаха, че щом мъжът ми работи е изключено да ме одобрят, а пък и все още не съм регистрирана в "Бюрото по труда". Служителката ми предложи да подам документи по Проект "Социална услуга за качествен живот - фаза 2" - не било обвързано с доходи и трудова заетост  newsm78. Има ли някой, който е кандидатствал по този проект, необходима ми е малко повече информация - въобще не съм наясно с нещата.

Общи условия

Активация на акаунт