Програмата "Личен асистент"

• 101 671
  • 749
  •   1
Отговори
# 285

И АЗ ПОДАДОХ ДОКУМЕНТИТЕ- 2 ЗАЯВЛЕНИЯ -  ОТ ДЕТЕТО И  ОТ МЕН, ДЕКЛАРАЦИЯ И АВТОБИОГРАФИЯ.  ДО 10 ДНИ ЩЕ ЧАКАМ ДА ДОЙДАТ У НАС ДА НИ АНКЕТИРАТ. АНКЕТНИТЕ ЛИСТИ СА ОКОЛО ДЕСЕТИНА . ОСТАВА ДА СЕ НАДЯВАМ , ЧЕ ЩЕ МЕ ОДОБРЯТ. Wink newsm17

# 286
Вижте тази статия в Габровкия вестник , на стр.5
http://www.stovesti.info/Arhiv_2010/28.pdf
От 50 души ЛА - 8 са на 8 ч. ТД, 32 на 6 ч. ТД и 10 на "ч. ТД.
Оказва се, че по-голямата част ще са на 6 ч. ТД !!!!!
ЗАЩО ?????????????????????????????
 #2gunfire

# 287
За НП"Личен асистент",която не е по оперативна програма,а чрез бюрата по труда договорите са до края на юни,и са на 6часа.ако не ви одобрят и според вас няма причина да не ви одобрят пишете до министерството,защото е възможно да се разглежда всеки случай поотделно и да се разреши проблема.българските държавни институции са ужасно мудни.

# 288
Това е разпределението за община Видин
1. Общо 60 бр. Потребители – лица и деца с увреждания, в т. ч. самотноживеещи лица – 24 бр. потребители;
2. Общо 60 бр. лични асистенти, в т.ч.:
  2.1. лични асистенти, извън рамките на семействата на лицата с увреждания – 70% от общия брой или 42 бр.;
  2.2. лични асистенти на 8-часов работен ден – 9 броя лица;
  2.3. лични асистенти на 6-часов работен ден – 40 броя лица;
  2.4. лични асистенти на 4-часов работен ден – 11 броя лица.
Предоставянето на услугата "Личен асистент" е със срок 12 месеца, считано от 01.03.2010 до 28.02.2011г.
 #2gunfire

# 289

Подобни са нещата и в нашия град...И се питам .....тази програма в помощ на хората с увреждания ли е .....или да се намира работа на безработни,  и така да отчитат спад на безработицата. Казаха ми така- цитирам--"вие ще идете да работите ,а външни хора ще се грижат за болните ви близки"?!?!?!?!   А програмата не беше ли -"УСЛУГА за КАЧЕСТВЕН ЖИВОТ".Този външен безработен  какъв КАЧЕСТВЕН  живот ше осигури на моята дъщеря????? newsm78 newsm78 newsm78

# 290
  • BG
Извинете ме за спам-а, но такива съвети каквито са дали на  kikaval , са направо абсурдни!!! Чудя се от къде имат такова самочувствие тези хора?!  Пак стигаме до неприятната поговорка, че "на чужд гръб и 100 тояги са малко!".  Confused

# 291
Някой има ли информация какви ще са критериите за определяне кой на колко часа труд.договор ще се назначи?
Търсих, но не можах да намеря информация.

# 292
Някой зне ли дали формулярите са  същите като минало-годишните-имам пред вид- заявленията, бланките,които се попълват ?

# 293
Заявленията са същите, но анкетата която се прави е различна. Има нови въпроси. И доколкото разбрах има промяна в точкуването.

# 294
Може ли някой,койте е подпълвал тази анкета миналата година да ме ориентира какви са въпросите.

# 295
Може ли някой,койте е подпълвал тази анкета миналата година да ме ориентира какви са въпросите.
На мен също ще ми бъде полезно да чуя повече за програмата, защото миналата година не можах да подам документи, само ги взех и казано честно социалните ме убедиха да не ги подам, с думите че има много малко бройки, и че нямам шанс....Тази година ще подам, пък каквото ще да става. Даже едва днес разбрах,че се приемат заявления, за което ви благодаря момичета   bouquet  bouquet  bouquet.

# 296
Днес дойдоха при мен да ми правят анкета.Не е нещо особено.Въпросите са какво е жилището,колко са стаите,колко хора живеят в него,има ли тоалетна ,баня, с какво се отоплява.И въпроси за лицето на което желаеш да си ЛА.В моя случай за сина ми-какво може да прави и какво не,какви лекарства пие и т.н.Всичко беше за 5мин.                                          
Другата седмица щяла да се събира комисия и да решава кои да включи в програмата.Със сигурност влизали тези които отпадат от националната.

# 297
  • в полите на Балкана
Анета ,  кандидат-потребителите на услугата „личен асистент" трябва да представят в дирекция „Социално подпомагане" по настоящ адрес следните документи:  заявление по образец; документ за самоличност - за справка; копие от амбулаторен картон (ако има такъв), експертно решение на ТЕЛК/ДЕЛК/НЕЛК; копие от протокол на ЛКК; други медицински документи, с които се удостоверява здравословното състояние на лицето (епикризи и др.) При нас искаха само копие то РЕЛКК на Виктор и личната ми карта за справка. Заявленията се взимат от дирекциите по места. Те са два "модела Wink" Единият екземпляр се попълва от детето когато е над 14г, че  желае да е потребител на услугата личен асистент, а другия от нас, че желаем да станем ЛА на детето си. 
За лични асистенти ще бъдат наемани кандидати, които са показали удовлетворителни резултати по време на събеседването в дирекция „Социално подпомагане", намират се в добро физическо и психическо състояние и са одобрени от потребителя. Това могат да бъдат членове на семействата на лица с трайни увреждания или подходящи специалисти, както и хора, работещи в различни сфери, мотивирани да работят допълнително; безработни лица, търсещи работа; пенсионери; студенти. Включването на лични асистенти извън семейния кръг на потребителите ще осигури възможност за лицата, които продължително време са се грижили за болните си близки, да се реализират на пазара на труда и да възстановят професионалната си кариера.

# 298
Мерси Мама Раче, утре отивам в социалните, нали нямат право да ме върнат и да ми откажат заявления. оф...Притеснявам се, толкова имам нужда да бъда включена в тази програма, гледам дъщеря си години наред, а нито съм осигорена, нито здравни осигоровки, нищо съм за тази държава, дето беше казала една друга майка от този форум, Враг съм за държавата.
Извинете за отплесването, но много ми тежи, нищото в мен.
Утре ще пиша как са се развили събитията.

# 299
  Скъпа Anettee, не бъди такъв песимист,бори се .устоявай си правата.Подай си документите и настоявай.У нас мина вече анкетната комисия и сега очаквам обаждане дали съм включена в програмата. А за осигуровките не се притеснявай.Би трябвало да си осигурена ,тъй като се грижиш за болен близък.Има такова постановление.Ако те интересува мога да ти пиша подробности. Аз имах подобни проблеми с здр.осигуровки, и се наложи да пиша чак до президенството за да се разбере ,че всъщност не дължа осигуровки за времето през което съм се грижила за болното си дете- инв.1 гр с ч.помощ.

Общи условия

Активация на акаунт