Програмата "Личен асистент"

• 101 634
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
   kani,миналата година,когато кандидатсвах в един фонд за дъщеря ми,ми искаха доходи за 3 месеца назад,тогава й бях ЛА,помолих да ми напишат това и ми издадоха служебна бележка,заплата,която получавам,на която съм осигурена,удръжки,всичко подробно описано кое за какво удържат.Така че ако искаш винаги можеш да кажеш,че ти трябва за нещо и да поискаш да ти издадат такава бележка,става бързо Laughing
А за писмото какво да кажа,давайте наистина по-бързо да действаме,звънете на познати,пишете където се сетите по форумите,наистина сме много малко майките,а трябва да сме в пъти повече за да успеем и да се вдигне по-голям медиен шум.
Ние също не сме одобрени.След скандал в соц.има надежда все още да ни назначат,но нищо не е сигурно,никаква яснота.С предимство назначават самотноживеещите възрастни,а децата ни да го ..... с извинение,но си е точно така

# 571
Аз макар и назначена се подписах защата не сам много сигурна за другата година дали ако има някаква програма ще ни удобрят. Не че ме устройва това положение година за година и ако стане. По скоро си мечтая да е със закон. Да няма програма или точки пък ако се вместиш и т.н. Те критериите им могат всяка година да се променят а болните си остават също толкова болни. Сега се сещам че в съобщението си за подписката забравих да уточня че сина ми е със 100% инвал.с чужда помощ . За подписката успях да кажа на една позната отхвърлена от комисията и за жалост при затворения живот който водим със детето ми съм прекъснала пък и нямам възможност за никакъв соц.живот и контакти. Наистина ако сме толкова малко на брой няма да го отразят по никой начин ми се струва. Нали ги виждате какви театри играят и ще се изядат един друг. Дали тези изпълнения не са да отместят очите на масата от значителните промени които правят и то все в ущърб на народа.

# 572
Кани,добавих пропуснатото-предположих,че в бързината не си го написала,но според диагнозата прецених,че няма да сте с малък процент.
Само да кажа-могат да подписват всички-и на малки и на вече пораснали деца родителите,и одобрени и неодобрени за асистент-въпроса е принципен.
Трябва най-после да има програма(закон,наредба-както искат да го нарекат)специално за децата,а не всяка година да се чудят де да ни вместят и по какви критерии.

# 573
Предлагам на всяко семейство, на което се роди дете с увреждане с процент инвалидност над 80%, 6ез значение има ли ЧП или няма, да се дава заплата, след като изтече майчинството. Ако родителя иска да се реализира в професията си, тогава да му се назначи ЛА - чужд човек. Това е, няма какво да го мислим повече. ПРОФЕСИЯ - "РОДИТЕЛ НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНЕ". СЪЩО ДА ИСКАМЕ ПЛАТЕНОТО МАЙЧИНСТВО НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНЕ ДА Е 3 ГОДИНИ.  И никакво следене за ра6отно време.......

# 574
Предлагам на всяко семейство, на което се роди дете с увреждане с процент инвалидност над 80%, 6ез значение има ли ЧП или няма, да се дава заплата, след като изтече майчинството. Ако родителя иска да се реализира в професията си, тогава да му се назначи ЛА - чужд човек. Това е, няма какво да го мислим повече. ПРОФЕСИЯ - "РОДИТЕЛ НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНЕ". СЪЩО ДА ИСКАМЕ ПЛАТЕНОТО МАЙЧИНСТВО НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНЕ ДА Е 3 ГОДИНИ.  И никакво следене за ра6отно време.......
Не е до следене,а до обикновена логика-един родител е асистент и родител 24 часа,ето един пример:
Асистент си по която и да е програма,но влизаш в болница за себе си или за здравото си дете-кой се грижи за болното през това време-никой,защото нито една програма нито е предвидила ,нито дава право на втори асистент в такива ситуации,а те не са изключение ,а практика,има много семейства и с други деца освен болното.

# 575
Да това имах предвид, но не смея дори да се надявам. Трябваше ли да ги оставим по домовете, защото преди години ме уведомиха че имам това право . Значи имаме право да ги изоставяме а нямаме право да си ги гледаме като човешки същества.

# 576
Благодаря ви за отговорите  Hug
На договора ми пише че ме назначават на 156 лв заплата,това какво ще рече?Колко ще взема чисти????
Чиста подигравка  #Cussing out
А тази данъчна декларация за доходите къде трябва да  се подаде на края на год.?

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 22:45 от -‘๑’ kevi_geri ‘๑’-

# 577
 -‘๑’ kevi_geri ‘๑’- ,аз бях миналата година на 4ч.и взимах чисто 130лв.

# 578
  • в полите на Балкана
Даначната декларация се подава в НАП, но само ако си на граждански договор.

# 579
Когато отидох да си взема договора,на една жена бяха дали листчето с необходимите документи-тя ме помоли да  и го прочета, защото тя не могла да чете.Еми как така им ги приемат тогава заявленията,как ги пишат.На грамотните хора ли само отказват.Една от социалните каза,че чакат поне няколко смъртни случая-така че ще се освободат места.Както съм споменала по горе при нас включиха и един дядо на 95 години.Аз лично съм направо бясна за тези неща.
Аз също,при нас е пък още по-смешно положението,че след като не ни одобриха и ходих да вдигна скандал,ми казаха,че вече две бабички били починали,докато се подписват договорите.Не е хубаво да се говори,ама дано и другите ги сполети същото,щом заради тях елиминират децата ни.Не могат да си прочетат документите и да пишат,ама сигурно четат в интернет и знаят кога стартирват програмите.Пак заблуда,соц.сами ги издирват и назначават за сметка на децата ни
А освен в министерството мисля да пусна жалба и до европейската комисия та да видят хубаво и оттам какви ги вършат нашите тук и за какво се усвояват средствата им

# 580

newsm78, колко станаха подписите?

# 581
Силвана ,може ли да те помоля да ми обесниш каква е процедурата за подаване на жалба,за да се заема и аз със писането на такава.След като не бяхме обобрени направих справка за тези въпросните точки,които ей така само ги попълват колко са,без да знаем никакви подробности каква е системата за това точкуване.Оказа се ,че щом в случая сме попълнили бабата за ЛА ,значи има кои да гледа детето,въпреки че силно се съмнявам ,че някой от членовете на комисията е наясно с това що е аутизъм и свекърва ми е обеснила на интервюто ,че страничен човек,който малкия не познава много трудно би се справил с гледането му и едва ли малкия ще се чувства добре с него ,но уви никой не е взел под внимание тази важна подробност.Това ни костваше -10т.Щом посещава дет.градина ,дори и до обяд-минус още 10т.И най-голямата несправедливост ,която направо ме фрапира - за това ,че детето посещава специализиран център и работят специалисти с него-логопед и дет. психолог -още минус 10т. Що за аномалии в тези заявления.Тези хора имат ли си хал хабер ,че тези терапий за жизнено важни за деца като моето,как може да искат от мен да го лишажам от такава помощ за да можем да се вредим и ние за ЛА.Нямам думи просто,направо съм потресена......

# 582
Силвана ,може ли да те помоля да ми обесниш каква е процедурата за подаване на жалба,за да се заема и аз със писането на такава.След като не бяхме обобрени направих справка за тези въпросните точки,които ей така само ги попълват колко са,без да знаем никакви подробности каква е системата за това точкуване.Оказа се ,че щом в случая сме попълнили бабата за ЛА ,значи има кои да гледа детето,въпреки че силно се съмнявам ,че някой от членовете на комисията е наясно с това що е аутизъм и свекърва ми е обеснила на интервюто ,че страничен човек,който малкия не познава много трудно би се справил с гледането му и едва ли малкия ще се чувства добре с него ,но уви никой не е взел под внимание тази важна подробност.Това ни костваше -10т.Щом посещава дет.градина ,дори и до обяд-минус още 10т.И най-голямата несправедливост ,която направо ме фрапира - за това ,че детето посещава специализиран център и работят специалисти с него-логопед и дет. психолог -още минус 10т. Що за аномалии в тези заявления.Тези хора имат ли си хал хабер ,че тези терапий за жизнено важни за деца като моето,как може да искат от мен да го лишажам от такава помощ за да можем да се вредим и ние за ЛА.Нямам думи просто,направо съм потресена......
Oтносно центровете ми се ще да ги попитаме социалните служители наясно ли са,че обикновено ние родителите киснем там с децата си,а дори и да не сме там кой ще те наеме за има няма 2 часа докато детето ти е на логопед и рехабилитация?!! #Cussing out
Вече сме 32 мами.

# 583
  • густо майна Филибето
]Аз също,при нас е пък още по-смешно положението,че след като не ни одобриха и ходих да вдигна скандал,ми казаха,че вече две бабички били починали,докато се подписват договорите.Не е хубаво да се говори,ама дано и другите ги сполети същото,щом заради тях елиминират децата ни.

Не съм чела по-грозно изказване откакто пиша във форума ooooh! ooooh! ooooh! При подобно мислене от кого очакваш съчувствие и разбиране #Crazy

# 584
  • BG
И аз се подписах на петицията, както и мъжа ми. Надявам се да има по-адекватно оценяване на нуждаещите се.
За съжаление, ние се борим за неща, които се полагат по право и без унижения в други държави.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт