Затваряне на домовете за изоставени деца до края на 2012

• 17 293
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде в България
elito,вярвам че това семейство няма да изостави напълно детето си .Те никога няма да затворят вратата си за него,то ще остане завинаги член на тяхното семейство.Първото ни дете беше при нас и продължаваме да подържаме връзка с нея и цялото и семейство.
О, те не искат изобщо той да напуска дома им, но социалните са ги предупредили, че трябва да го отпратят след като завърши. Не съм убедена и какъв тип приемни родители са/май доброволни/, но им е тежко, защото са на пенсионна възраст с две големи дъщери, всяка поела пътя си.
Някъде четох, че се давала парична помощ, ако биомайката си прибере детето от институцията. Ако това действително съществува, то е ясно защо някои "загрижени" си вземат децата и до година пак ги връщат в институцията, но не ги дават за осиновяване и се пръкват поне на 4 м. веднъж, за да се разпишат.

# 31
Елито и за това има начин,те могат да обявят че той живее в тях на квартира.Да се регистрират мисля че е в общината че дават квартира и да подпишат договор с него /да кажем за 20лв./.Той така или иначе трябва да е някъде на квартира.А те ще си решат дали да вземат друго дете или не.Искам да ти кажа че ги разбирам защото Стефи е за международно осиновяване и ми се къса сърцето.

# 32
Момичета имам нужда от съвет,предстои ни на 28март да се явим на ТЕЛК и тъй като аз не съм родител нито настойник незнам дали няма да ни върнат.От АСП социалната работничка на Стефи ми каза че щяла да ми напише някакво становище ама и тя не знаела какво да прави.Аз мисля да и взема акта за раждане и решението на съда и се надявам да не ни върнат заради това че социалната я няма.

# 33
  • Вън от пространство и време
О, те не искат изобщо той да напуска дома им, но социалните са ги предупредили, че трябва да го отпратят след като завърши. Не съм убедена и какъв тип приемни родители са/май доброволни/, но им е тежко, защото са на пенсионна възраст с две големи дъщери, всяка поела пътя си. 

Аз нещо не разбирам. Какво право имат социалните да определят отношенията между пълнолетни дееспособни възрастни хора? Откъде накъде някой ще ми казва кого да приемам да живее в дома ми, на какво основание, за колко време и т.н. Когато се касае за непълнолетни деца да, но след навършване на пълнолетие?  Thinking

# 34
  • София
Разбира се , че нямат право социалните да определят къде ще живее младежа след навършване на пълнолетие - той излиза от системата на закрила на детето. Просто спират издръжката на детето.

# 35
Момичета имам нужда от съвет,предстои ни на 28март да се явим на ТЕЛК и тъй като аз не съм родител нито настойник незнам дали няма да ни върнат.От АСП социалната работничка на Стефи ми каза че щяла да ми напише някакво становище ама и тя не знаела какво да прави.Аз мисля да и взема акта за раждане и решението на съда и се надявам да не ни върнат заради това че социалната я няма.
Радиидиди, силно се надявам да не ви върнат и ви желая късмет и успех!
   Тя, същата социална не дойде и в болницата , когато детето беше болно  и от теб искаха информирано съгласие, нали?
 Пиши! На 28 ще стискам палци и ще чакам да пишеш, може и в темата на ППР за информация на приемните родители какво се прави в случаи когато има ТЕЛК

# 36
Да Танюшка за нейната социална говоря,както и да е кажи какво става при вас духовете успокоиха ли се.Немога да се сетя дали си ми казвала на колко е детенцето което е при теб,защото има периоди през които малките могат да те побъркат.Стефи на 3.6год. някъде около 2седмици всяка вечер ревеше без причина,направо се побърквах и една вечер се обадих Яна /от УНИЦЕФ/,а тя ми вика чуй и отваря вратата на тяхната детска стая.Нейното дете е на съшата възраст и той ревеше и се оказа ,че той пък искал татко си и не го интересува че е на работа.Пиши как сте.

# 37
  • Някъде в България
Да им се не види и социалните! Как може такова отношение! Ама нали ги направиха шефове във вашия град и на другите общини, че нямат време Close
Дано да минете с решението! А ти поискай за всеки случай становище от социалната, ей така за гъдел Mr. Green и като отидеш не питаш, а представяш документите убедително, все едно, че си се консултирала с министъра на правосъдието преди пет минути и това са документите, които се изискват. Дано не се заядат с вас! Praynig
Това с квартирата им го казах, но те споменаха, че нещо за работа искали да има перспектива/социалните/, а те живеели на село и не можели да му осигурят доходи. А иначе са доброволни приемни родители и детето е настанено преди 8 г като при близки./в селото има интернат и единият е работил там/

# 38
Елито нали знаеш че рано или късно птиченцето излита от бащиното гнездо,на мен също ми предстой тази стъпка догодина.Дъдерями завършва училищи и иска да следва,така че момчето да си търси работа ,когато я намери ще видят как ще е по-добре да живее при тях и да пътува или да си намери квартира и да се виждат при всяка възможност.

# 39

Ради, детето се успокои и вече е по-добре.

Аз бях около две седмици с  мигрена и още едно съпътстващо заболяване. Наложи се понякога синът ми  да я гледа, докато аз съм на лекар  или лежа в другата стая . Синът ми пък беше в сесия и имаше трудни изпити. Създаде се леко напрегната обстановка , каквато се случва  във всяко семейство.
Може и това да се е отразило на детето.
 Доста труден период беше.  Как реaгираха и ''помогнаха'' социалните ще пиша друг път (понеже стана въпрос за некомпетентността им), по -нататък като ми мине гневът. Че не се знае какво ще напиша за което после да съжалявам.

# 40
Танюшка много се радвам,че нещата са се успокоили.Днес идваха социалните и ми казаха че са говорили сТЕЛК и всичко ще бъде наред.Шефката на закрила на детето,ще бъде там и са се разбрали като има такива случаи,а то ще има защото предстои ТЕЛК на още 2 приемни деца,да присъства и да не ни искат документи за настоиничество.

# 41
Момичета днес минахме на ТЕЛК,шефката на закрила на детето влезе с нас и нямахме никакви проблеми,сега вече ще чакаме резултата от Габрово.Незнам дали ви се похвалих ,че и аз се пенсионирах по болест,но тъй като не си бях упровило документите ,а за някои болести нямах документи ми дадоха само 51%.Но пък нали човек се учи докато е жив ,другия път по-добре.Елито,какво става с твоите познати.Препоръчвам ви последното предаване на Хрътките по БТВ влезте в сайта,отнася се за приемни семейства на които не им дават да осиновят децата за които се грижат,но там открих много парадокси и за това накарах и шефката на отдела да го гледа и да сподели с мен колко грешки са направени.

# 42
radiididi ,
Може ли малко по-точно за кое предаване се отнася и къде точно да го намеря на сайта на БНТ.

# 43
http://www.btv.bg/action/predavania/hratkite/ - трябва да е това. предаването от 26,03, последното за момента ...

# 44
  • Някъде в България
Аз го гледах това предаване, дори си помислих, че втория случай са май хората от русенско Thinking
И аз виждам нещо сбъркано в системата. При бебетата май се размиват понятията приемно семейство и осиновяване newsm78 Хората просто не са готови за това, което ги чака, ставайки приемно семейство.

Общи условия

Активация на акаунт