Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 767
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Ние имаме камък в гостната, невероятно отваря
може и да е тапет с ефект на камък, пак седи готино
в един хол видях идеята и затова сложихме и ние, там има6е и кожен диван, беше мн елегантно
за спалня нямам представа, но би било яко съ6то, зависи от стила , може би 6те изисква по масивни мебели след това. зависи от стила които иска6 да постигне6
успех

# 271
О ри мене ме вълнуват идеите с камък,престои ни ремонт в хол с кухня и мислим едната стена да бъде с камък.Може ли снимки ,ако някой има

# 272
  • хасково
О ри мене ме вълнуват идеите с камък,престои ни ремонт в хол с кухня и мислим едната стена да бъде с камък.Може ли снимки ,ако някой има

Назад в темата бяха публикувани доста снимки

# 273
Здравейте,
Попаднах на Вашата тема, и изчетох много добри съвети!

Имам нужда от малко помощ относно моята кухня, /Г-кухня с долен ред шкафове - Пдч - Агора тъмна + чисто бял плот , гръб Пдч - Агора тъмно отново и горен ред шкафове - Мдф - бял лак. Като гърба облича комин + облича стената над горен ред шкафове и около вратата на едната стена/
Имам и 3-Д но не знам как да го кача тук Sad

Гранитогреса в кухнята е млечно бял с перлен блясък -
http://www.artreality.ru/catalog/keramogranit/keramogranit/italy … a_alcorense/marte
Въпроса ми е към уредите - /мивката е от едната страна на кухнята, котлони+фурна на другата/
хладилник там няма да имам, той е на срещуположна страна на кухнята на присвоена тераса/
Мивката, която съм харесала е - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=4&pid=737 като смятам да я взема с бели стъкла.
Мисля да взема котлоните бели, според Вас добре ли ще стои "мивката" и котлоните да са в бяло, приблизително все едно се прикриват в плота?
А отдолу фурната мисля да остане леко инокс + огледално стъкло цялото отпред? ... т.к. отдолу ми е Пдч - Тъмна Агора ?  Аспиратора бял изтеглящ ... за да не нарушава прекалено линията на горния ред шкафове? ? ...  Благодаря предварително !
              При мен ситуацията е доста сходна, с тази разлика, че реших аспиратора да е тип "камина" и е инокс. Мивката ми е същата и няма да сбъркаш! Момчетата, които монтираха кухнята, много се впечатлиха от изработката й /неща, свързани с монтажа, от които аз не разбирам  Embarassed/ Закупих я с едно стъкло /второ се заплащаше допълнително/, но прецени каква е дължината на кухненския плот, т.е. имаш ли достатъчно място да поставиш встрани две стъкла, когато не са върху мивката. Избрах черно стъкло и черни котлони, защото... ами виждала съм бели котлони, които така са пожълтяли при употреба,  че... не са за мен или за кулинарните изблици на мъж ми  Laughing И така определено си ми харесва  Grinning
             Успех!

# 274
Шанта, стаята в жълто-оранжево е толкова слънчева, че ми се прииска да ти дойда на гости! Тези мрачни дни имам нужда точно от такива цветове! "Джанката", както си я показала в "драматичната" версия  Laughing  сякаш е за по-височки помещения  newsm78

# 275
Tetka, ами ела, аз много ще се радвам  Grinning

Аз знам, че тези цветове не са много за спалня, знам че и Нивиана е против и ще ми се накара  Mr. Green Те и мебелите са категорично в стил "сбирщайн" така че само една погрешна стъпка още и ще бъде фатално  hahaha От джанката се отказах (нещо бях в умопомрачение) сега към друг цвят съм се насочила Simple Smile

Мелани, вярно Simple Smile Отде ги взе тия картинки я кажи?

# 276
Шанта ,
мои. Embarassed Embarassed Embarassed

Oil on canvas.

(Това са ми любимите цветове.)

# 277
Много се чудя за камъка newsm78Моята спалня ще е с 3 червени и 2 бели стени,като на едната ще е гардероба,а на другата мисля да сложа от тези графиките.Идеята за камъните е те да са в черно в ъгъла на двете червени стени зад леглото.Боя се да не стане претрупано Thinking

# 278
# 279
Много се чудя за камъка newsm78Моята спалня ще е с 3 червени и 2 бели стени,като на едната ще е гардероба,а на другата мисля да сложа от тези графиките.Идеята за камъните е те да са в черно в ъгъла на двете червени стени зад леглото.Боя се да не стане претрупано Thinking

Мен ме хванала разсеяността напоследък, и доста задачки...
Но съм тук де.

roni.k - много , много внимателно с червеното! Не знам точно идеята, но ако каъмните са самоцелка  - нека да имат смисъл - защо са там, защо точно дотам, защо черни.

# 280

Потърсете в нета  -  но камъните биват - изкуствени, естествени, нарязани, дялани, на плочи, на цели облицовки,  цветове най-различни.
Добре е да е свързано с нещо -  да има защо да е такъв камъка - пясъчен  като гранитогреса, или  фон на черния  диван.
Правете нещата с идея - тогава са по-логични и по ясни за всички.

http://www.google.bg/search?q=wall+stone&hl=bg&client=opera&hs=toh&rls=bg&channel=suggest&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=z1rCT_ndDsfltQaS6MWSCg&ved=0CHAQsAQ&biw=1333&bih=647

# 281
Здравейте,  bouquet

темата е супер. Много полезни неща намерих!

Нивиана, бих искала да се обърна към теб с молба за съвет Praynig!
Дневната ми е около 20 кв.м. В едната част на стаята е кухненския бокс. Въпросът ми е относно другата част. Решила съм да декорирам едната стена с камък. Смяташ ли, че това е подходящо за малки помещения? Също така кой е по-добрия вариант да направя стена, която е близо до прозореца или срeщу него?

Благодаря предварително Simple Smile

Намерете начин да  видите камъка нареден на по голямо пространство.
Ако мислите, че ще  натежи - изберете  по-малката стена.
Нека не е черен, и интензивен - нещо по-спокойно  да е вързан с тапет  или друго с подобен характер. Помислете за стила на целия интериор.
Покажете  камъка все пак. Със снимки е по-лесно. Така говорим във въздуха.

Искам да си купя кола, с две врати, какъв цвят да е...

Трябват малко повече жокери и описания.

Тук е свързано жълтото с дървото и сивото с метала.

Тук една бяла по-светла гледка:

# 282
Нивиана здравейте,
преди време бях Ви пратила едни планове за къща с молба за мнение относно функционалност и цветове.
С планирането на пространството се справихме криво-ляво, но имам нужда от помощ за цветовете Praynig
Всичко е с тапети. Основен цвят мисля да е бяло, харесала съм този модел, 3794, имитиращ мазилка. Дневното пространство си го представям в бяло-кафяво светлосиньо като кафявото е това - на кухненския гръб и на една от стените. Синьото е в кухненските шкафове и текстила. Какъв диван и какви бар-столове биха отивали на подобна комбинация? Бар столовете ще са на фона на кафевия кожен тапет. Масатя си я опредставям бяла, кръгла, пачи крак(освен ако не си намеря такава с масивен дървен плот от цяло дърво на поносима цена или антична, която да ми харесва).
Като стил съм си харесала скандинавско - модерен с антични елементи  Crazy

Антрето също ми е мъка...не мога да го измисля. Иска ми се да е ефектно, но и традиционно (ще е с по-ниска част засъбуване на обувкикакто е традиционно за тук).  Колебая се между текстилна шарка, японска мазилка и нещо съвсем друго  Crazy Crazy Crazy

Ох, дори въпросите не мога даси конкретизирам...Но ще съм много благодарна за всеки съвет   bouquet

Гледах разпределенията, ама аз отложа ли малко нещо, и толкова се натрупват, и остава назад,  не е лично.
На кожен тапет -  кожен диван само ще  го конкурира.
Някой  текстилен - ленен със сини елементи - шарки.
Или те само столовете са на  фона на този тапет. Тогава дивана може да е кожен, но по-лекия скандинавски интериор предполага  текстилен.
 Столовете  бели, или хубави сини ако намерите.

Я пробвайте антрето с бамбуков тапет. Ситен. Дървени врати.

http://www.greenhousebg.com/bg/products/wallpapers/bamboowallpapers/

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 22:17 от Нивиана

# 283
Шанта , ами направи го това червено де... Laughing

Може да пробваш първо на една стена и да видиш как ти стои. Много по-различно е на живо откоркото на картинка.
Дори и да не ти се хареса може да боядисваш отгоре друг цвят. Аз така една почти черна стена пребоядисах. Е, малко мръсно е, но пък аз смятам, че човек трябва да следва мечтите си. Ака така ми харесва, така го чувстваш - давай!

Успех!

bouquet  bouquet  bouquet

Нямам какво друго да кажа Шанта!  Wink
Факт, че мислих, комбинирах наум.
Ама - какво пък толкова - джанка- джанка. Дори е интересно.
Внимателно с нюанса. Просто не трябва да става агресивно червено.
И признавам - че - зряла джанка е нов термин в моята огромна колекция  от ябълки, праскови, сьомги, яйца, грах, ягоди и шампанско за цветове;)

Може да се пробва в този сайт- аз поне често го ползвам, да си усетя  комбинация как ми е.

http://labs.ideeinc.com/multicolr#colors=de323c,d6254b,f99c47,a72d36,87212a;weights=20,20,20,20,20;

# 284
Здравей, Нивиана,
Имам следния въпрос относно комбинация на цветове:
На мебелировка в цвят екрю и бяло + стени, боядисани в екрю + оранжев фотьойл и оранжеви трапезни столове за акцент - как би стоял паркет бук (естествен)? Връзват ли се тези мебели с този под или оранжевия фотьойл/ столове няма да се съчетават добре с бука?

Моето виждане за пода беше да бъде много-много светъл (като стените) - исках стаята да е "въздушна" с огнените акценти на столовете, но този бук малко ми обърква проектите:). От друга страна обаче е естествен паркет и не бих искала да се лишавам от него...

Ще се радвам да чуя твоето мнение.

Букът розовее. Ако му хвърлите един бял байц - аз ще съм по-спокойна. Зависи какъв е де.

,

Общи условия

Активация на акаунт