Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 522
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
# 706
Здравейте Нивиана и вие, момичета, заели се с трудната задача по обзавеждането Simple Smile
Включвам се в темата с въпрос на който търся бързо решение.
Между хола и кухнята имам портал, който ми се иска да затворя временно само за зимата. Мислех си за вертикални щори, някаква завеса, та дори и параван, но все пак ми се иска да е естетично. Моля за съвети и предложения. Това са снимки на портала с изглед от към хола и от към кухнята.
http://media.snimka.bg/s1/1526/029296747.jpg[/img]

Трябва ли да топлоизолира?  И колко често се минава през него/?

# 707
Нивиана , за мен е чест!
Благодаря, че точно ти/ако мога да си позволя да се обръщам така/ ми помагаш  в моите лутаници.
Сега стила е минимализъм, искам само да го направя по-уютно.Вероятно е да се получи кръстоска от стилове, за което нямам нищо против.Просто искам повече уют.Готова съм да променя всичко-от настилките до пердетата.

# 708
И аз имам един такъв портал, който хем не искам да затварям, хем има случаи, в които е по-добре мястото да е преградено (например зимата, когато не ползваме хола и трапезарията). Нямам идея какво да го направя. Ще следя темата.

http://bginterior.info/straxotna-ideya-za-interioren-paravan-ot-abstracta

http://besthomenews.eu/08/%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D … %D0%B0-bloomming/

# 709
Привет!
Стигнах до боядисването на кухнята,която се слива с трапезарията и прелива в хол.Помещението е едно,без стени.Пода е черен,кухнята е черна,трапезната маса и столове-черни и холовата гарнитура е черна.Имах идея,стената в хола зад дивана да е маслиненозелена или синя-студено синьо по-точно,а другите две стени да оставя бели.Обаче,не знам кое да си избера и съответно не мога да реша какъв да е цвета в кухненския бокс.Помещението е приблизително 50 кв.м.,ако има значение.
Ще съм благодарна за всички съвети Hug

# 710
  • София
Здравейте Нивиана  Hug , нашият диван пристигна и ви моля за съвет! Какъв цвят за боядисам стената зад него и какъв цвят да е пердето.
 Пердето трябва да е от прозрачните, защото сме с малки прозорци, а така и така имаме външни щори.
http://ketito.multiply.com/photos/album/101/101

Пп. От стаята изчезва всичко..килим, перде, маса, стол. Секцията е венге, а на едната снимка се вижда пода Heart Eyes
Благодаря Ви  , че ни отделяте внимание  bouquet

# 711

ketito, ако не те е  страх от  синьозелено, можеш да си направиш морска стая.
Не ми се иска да е преексплоатираното зелено- оранжево.
Тъмносин килим например, светлосини възглавнички, зелени пердета и зелена стена. Може и бяло да остане пердето, а да сложите плътна за декор - зелена синя.
Може да има оранжеви и червени аксесоари. Тази картина е малко самотна там, или още  картини, или нещо по- голямо.

,

# 712
Привет!
Стигнах до боядисването на кухнята,която се слива с трапезарията и прелива в хол.Помещението е едно,без стени.Пода е черен,кухнята е черна,трапезната маса и столове-черни и холовата гарнитура е черна.Имах идея,стената в хола зад дивана да е маслиненозелена или синя-студено синьо по-точно,а другите две стени да оставя бели.Обаче,не знам кое да си избера и съответно не мога да реша какъв да е цвета в кухненския бокс.Помещението е приблизително 50 кв.м.,ако има значение.
Ще съм благодарна за всички съвети Hug

Много черно Simple Smile)  Или така  звучи само.  Може да живеете  в класиката черно-бяло  с цветни подвижни предмети. Според мен  - оранжеви - килими   , лампи, нещо шарено  , купи,картини.
Ако имате  хубави картини  - големи цветни  - спокойно може да оставите  стените  бели.
Може би не трябва да се цепи едната стена да е  друг цвят. Ако искате  боядисайте  всичко топло светлосиньо.

# 713
Благодаря ти Hug

# 714
Здравейте! Интересувам се как бих могла да постига ефект на декоративни тухли с оригинални стари тухли, зидани по СОЦ време. Става въпрос за антре. В момента е свалена мазилката на всичките стени (беше наклепано с блажна боя, имитираща ламперия) и се вижда, че тухлите са много здрави и красиви. Дойде ми идея едната стена да я оставя на тухли, а другите да са със стандартна замазка и шпакловка и бял латекс. Но искам и стената с тухлите да е бяла. С какво се постига този ефект? Вар, боя някаква? И разумна ли е идеята изобщо Simple Smile

# 715
  • София
Хм, това със синьото е интересна идея. Не ми беше хрямвало. Допада ми, но не знам дали ще събера смелост  Grinning
А аз мислех за жълта или зелена стена отзад. Имаш ли някакви подобни снимки....невероятни неща показваш  Heart Eyes Аз се разбих от ровене в Гугъл, но изглежда не използвам правилини ключови думи  Rolling Eyes

# 716
  • Варна
ЧНГ! Бъдете много здрави, красиви и усмихнати, нека се осъществят всички ваши мечти!
Обновете домовете и сърцата си, нека красотата и топлотата присъстват постоянно в тях!

Amelie Simple Smile При наличие на истински тухли, няма какво да търсиш декоративни такива, ще стане страхотно!

Латекс ще свърши работа, преди това трябва да се почисти старателно от остатъци от мазилка, при необходимост да се поправят фугите, след това грунд и накрая латекса. Тухлите са единични нали?
Защо не пуснеш снимка?

# 717

Латекс ще свърши работа, преди това трябва да се почисти старателно от остатъци от мазилка, при необходимост да се поправят фугите, след това грунд и накрая латекса. Тухлите са единични нали?
Защо не пуснеш снимка?

Doris, мерси за съвета! С най-обикновен латекс, така ли? Аз си мислех и за варосване, но май цапа... Тухлите са единички, да... Красиви са. Ще пусна снимка като щракна стената.

Но след като са боядисани тухлите, после ако решим да си направим стандартна стена със замазка и шпакловка, ще хване ли върху боята или трябва да се маха... и как се маха... newsm78 Че половинката още се колебае дали да ме послуша или да се опълчи на това ми решение, та ми се ще да мога да му кажа - "ако толкова не ти хареса, ще го преправим"  Simple Smile

Мисля, че ще се получи готино една от стените да има някаква текстура, иначе много скучно - дълъг тесен коридор с четири бели стени и огледален гардероб...

# 718
Дорис е права. Аз  съм на  същото мнение. Благодаря , Дорис.

Amelie, на половинката кажете - ще опънем  една  гипсокартонена плоскост, и ще ги  скрием !
Кой днешно време се занимава със замазки и мокри процеси.

Цитирайте ме буквално.

Аз съм за тухлите. Дори и небоядисани стоят добре.

http://www.grandecor.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0% … %D0%B8%D1%8F-440/

# 719
  • Русе
И аз съм твърдо за тухлите. Като строихме имахме идея едната стена да остане така неизмазана, но после променихме решението си, че не беше супер станала, освен това имаше протекъл бетон отгоре, но в хола и коридора сложихме декоративни. Само, че супер имитиращи истински (много хора са ни питали дали наистина са такива), защото има много смотани декоративни, такива едни еднакви на цвят.
Ето 2 снимки: коридор - бели и хол - червени. Снимките не са от съвсем завършения период, но става да добиеш представа.
Само не знам дали става с обикновен латекс, знам, че се продават някакви "лакове" за запечатване, но ние не сме ги мазали и наистина стоят като истински.

Общи условия

Активация на акаунт