Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 569
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
МИР И ЛЮБОВ  МОЛЯ ))))

papi6  Hug

Нямам много време да отговарям сега, защото съм доста време  навън по обекти.
Мисля върху/maminko- благодаря/ лесен  въпросник - за задаване на въпроси, принципен такъв.

И да, трябват ми поне  няколко жокера, иначе рискувате да отговоря като един мой приятел, когато го питах каква кола да си купя  -  "Ми каквато искаш" каза той.

Twiny, помислете за тапети - сега има най-различни, и като материи  и като цвят.
Може да купите една ролка и да занесете  в къщи - ако не ви хареса, да я смените. И  цветът остава какъвто е. Докато  при избора на цвят  от каталог за латекс, ако нямате  опит ,  малкото квадратче е различно от голямата стена, и  може да не сте сигурни в резултата.

# 601
Здравейте!
Вече сме на етап пердета и осветление и ме мъчи дилемата какви да бъдат или по-скоро как да бъдат закачени пердетата.
Ето това са въпросните стаи:
http://bibsy.snimka.bg/other/apartament.629142.28572359 - това е всекидневната в зелено. За цвета на пердетата съм наясно. Сложени са вече ролощори в неутрален цвят. Купено е и тънкото перде, което е кремаво в цвета на стените с малки акценти в цвета и наподобяващи релефа на тапета на едната стена вляво от дивана. Искам да сложа и плътно перде в двата края, което ще е по-скоро с декоративен ефект, за да стои като рамка и да не се губи ефекта на прозрачното. Дилемата ми е как да бъде закачено пердето: 1 Вариант: на корниз на тавана така,че да не се вижда той/ако е възможно../; 2 Вариант :корниз малко над прозореца в дървесен цвят. Вие какво бихте ми предложили? Мисля си и пердето да е цяло. Има неотваряем голям прозорец зад дивана и врата към терасата. Там където е дивана да го повдигна с декоративни щипки.
http://bibsy.snimka.bg/other/apartament.629142.28572365 -това е спалнята. И за там имам два варианта за пердето. единия е да сложа корниз като цвета на крачетата на мебелите в сиво и да взема да залепя тапет до горе на стената. Другия вариант е да е на корниз на тавана, но пък няма ли да стане грозно предвид декоративния корниз между тавана и стените?

Много дълго стана... Бих се радвала на всякакви идеи и предложения. Благодаря предварително и за отделеното време.
Хубав ден!

# 602
maminko НЕ НАМИРАМ ЗА ДОБРЕ,ЧЕ ТИ Е ПРОЗВУЧАЛО КАТО КРЕЩЕНЕ МОЯТА ПУБЛИКАЦИЯ.ЕДВА ЛИ.И ДА-ПРАВА СИ.НЕ СЪМ СЕ ВПУСНАЛА В ПОДРОБНОСТИ.ПАРКЕТА Е ТЪМЕН,КАФЯВО,ВРАТИТЕ СЪЩО.
АПАРТАМЕНТА Е НОВ.БЮДЖЕТА,НЕ МОГА ДА КАЖА ,ЧЕ Е НЕОГРАНИЧЕН.ДО ТОЛКОВА,ДОКОЛКОТО ПОЗВОЛЯВА. Wink
Нивиана
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА.МАЙ ЩЕ СЕ СПРА НА СЪЧЕТАНИЕ ТАПЕТ С БОЯ.

# 603
  • хасково
maminko  има пред вид ,че използването на главни букви във всичките ти постове се възприема така от четящите. Добре е да се запознаеш и с условията и нормите на писане във форума. С най-добри чувства!

# 604
Не се бях замислила.Благодаря! Hug

# 605
Здравейте!

Имам стая, която трябва да стане "холокухня" (поради липса на място естествено).

http://prikachi.com/images/265/5322265U.jpg

Кухнята може да бъде единствено на тази стена. Проблемът ми е, че колкото и да го мисля, не мога да измисля как да разположа на оставащото място маса за 6-има и някаква (мека) мебел за сядане все пак + телевизор. За това всякакви идеи и съвети за разположението ще ми бъдат от полза много.

# 606
Здравейте!

Имам стая, която трябва да стане "холокухня" (поради липса на място естествено).

http://prikachi.com/images/265/5322265U.jpg

Кухнята може да бъде единствено на тази стена. Проблемът ми е, че колкото и да го мисля, не мога да измисля как да разположа на оставащото място маса за 6-има и някаква (мека) мебел за сядане все пак + телевизор. За това всякакви идеи и съвети за разположението ще ми бъдат от полза много.

Благодаря  за чертежа.
Моят отговор е следният :

Така  събирате  мека мебел, малка мебел за тв,  цяла стена  за тв.
Обаче трябва на масата да се регулира  височината, за холна маса и за трапезна. И столовете  / или табуретките  откъм кухнята - да могат да  се местят  между тв  и дивана, когато няма хранене.
Виждам, че имате  три деца, и явно мястото  е наистина от значение.

# 607
.И ДА-ПРАВА СИ.НЕ СЪМ СЕ ВПУСНАЛА В ПОДРОБНОСТИ.ПАРКЕТА Е ТЪМЕН,КАФЯВО,ВРАТИТЕ СЪЩО.
АПАРТАМЕНТА Е НОВ.БЮДЖЕТА,НЕ МОГА ДА КАЖА ,ЧЕ Е НЕОГРАНИЧЕН.ДО ТОЛКОВА,ДОКОЛКОТО ПОЗВОЛЯВА. Wink
Нивиана
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА.МАЙ ЩЕ СЕ СПРА НА СЪЧЕТАНИЕ ТАПЕТ С БОЯ.

,

# 608
Нивиана,би ли ми дала съвет в какъв цвят да боядисам дневната!Нямам снимки,но ще обясня какви ми са мебелите.Дивана е зелено някакво (по скоро войнишко с леко жълтеникъв отенък на светлината)и бяла кожа,секцията е корпус бяло и дървесен декор(по светъл),паркета е малко по светъл от този декор!Мисля си за някакво жълто,стаята иначе си е слънчева!И ако сложа бели первази м/у пода и стената дали ще е добре?Ще се радвам,ако ми дадеш още идеи!

# 609
Благодаря, Нивиана! Hug

Наистина различна гледна точка от това, което съм се опитвала да измисля аз, рационално и пестеливо от към място. Единственото ми съображение е, че от 8 години, от както живеем в този апартамент, се храним супер неудобно на холна масичка, седейки по дивани и табуретки и ми е писнало, ама писнало. И най-голямото ми желание е да имам нормална маса за хранене с нормални столове. Разгледах масите с механизъм за повдигане, но си е хамалогия няколко пъти на ден да вдигам, да свалям, да размествам. Другото, което си мисля, че няма диван, който хем да е достатъчно висок и твърд (като за хранене), хем да е удобен за отпускане, за полягване и т.н. (за през останалото време).

И все пак мястото наистина е от значение и ще трябват компромиси.

П.С. А дали, ако сложа трапезна маса до прозорците, а в другия ъгъл меката мебел, ще стане претрупано до невъзможно да се разминем в стаята? А телевизора?   ooooh!

# 610
Здравей Нивиана! Хайде и аз да питам. Взехме ново жилище. Завършено до ключ - боядисани стени, наложен паркет. За съжаление не мога да приложа мостра на цветовете, но тоналността есветло бежово, топло и слънчево. Стена и паркет се сливат, няма контраст. Не са заложили теракот към кухненския бокс. Ще избираме и това. Помещението е ексцентрично - от антрето се влиза в полукоридор, водещ към дневния тракт. Г-образно. Размери - 5.39 в частта, където е полукоридора, а където е реалната стая - ~ 2.60. Дължина - 5.71. Не е особенно функционално, т. като прилича на коридор, но изборът е ограничен и се правят компромиси. Целта сега е да се направи удобна кухня, която да не заема много място, да се помести маса за хранене (разтегаема, разтегната е кръгла) и мека мебел.  
Избрали сме за цвят на вратите за кухнята северно дърво, светло на Кроноспан и плот един-два тона по-тъмен дървесен фурнир. Гърбът ще е от плочки. Аз харесах серията Фиджи на OPOCZNO, но мъжът ми тотално ги отхвърли - размерите не пасвали, а цветният мотив (аз исках изцяло цвтя) щял да утежни картинката. Сега въпросът на дневен ред е какви цветове да изберем за граб? Желанието ми като цяло е да е акцент именно гърбът, който да се съчетае с мотив от тапет на едната стена (има лека чупка, която, ако се облече с тапет ще изглежда добре - според мен) и завесите.

Още въпроси - удачен ли е вариантът с бар плот срещу чупката с коридора? Дали ще изглежда бозава кухнята с избраните от нас цветове?
Ще съм благодарна на всички, които ми помогнат с непредубедено мнение!   bouquet

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 07:09 от sunflower-mv

# 611
Eхо! Simple Smile Някой с мнение по моето вълнение?  Rolling Eyes

# 612
sunflower, въпреки цветния и свеж ник, ипредполагам  любов към цветята, и според мен гърба на кухнята не трябва да е с цветя.
Дори и тапет с цветя не трябва да има.
Ако искате - в завесите, вземете много картини, сложете истински цветя.
Трудно се ориентирам без скица за помещението, и нямам време да го разчератвам сега.
Не мисля , че ще е бозаво, изглежда свежо и светло.
Направете  гърба -  ябълково зелено, оранжево, в кухнята има прекалено много шарении и почти ви гарантирам, че няма да го четете от тях/гърба/.
Открийте разликите ))

,,

# 613
Благодаря, Нивиана! Hug

Наистина различна гледна точка от това, което съм се опитвала да измисля аз, рационално и пестеливо от към място. Единственото ми съображение е, че от 8 години, от както живеем в този апартамент, се храним супер неудобно на холна масичка, седейки по дивани и табуретки и ми е писнало, ама писнало. И най-голямото ми желание е да имам нормална маса за хранене с нормални столове. Разгледах масите с механизъм за повдигане, но си е хамалогия няколко пъти на ден да вдигам, да свалям, да размествам. Другото, което си мисля, че няма диван, който хем да е достатъчно висок и твърд (като за хранене), хем да е удобен за отпускане, за полягване и т.н. (за през останалото време).

И все пак мястото наистина е от значение и ще трябват компромиси.

П.С. А дали, ако сложа трапезна маса до прозорците, а в другия ъгъл меката мебел, ще стане претрупано до невъзможно да се разминем в стаята? А телевизора?   ooooh!

Съжалявам, но действително е доста тясно.
Въпреки добрия чертеж, аз го мащабирах , защото нямаше размери, но дори и да съм сбъркала, едва ли е повече  от  20 см.
При добре измислена маса с повдигане - без да се мести и превърта, мисля че е абсолютно възможно. Отдавна мислим върху подобна маса, която да е различна от тази на Калигарис, и да е с цена за българския пазар. Обещавам, че при първа  възможност ще подновим експеримента )
Другият вариант  - да се редизайнира така наречения  - кухненски ъгъл - който е между стол и диван .
Но категорично е тясно за отделна маса- пробвайте сама с рулетка-  масата трябва да е 160/80 поне.

# 614
Здравейте, Нивиана!Бихте ли ме посъветвали какъв вид пердета или щори биха подхождали за прозорец, под който ще има библиотека, като тази на втората снимка.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт