Нивиана за вътрешния дизайн/5/

• 151 568
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Нивиана,би ли ми дала съвет в какъв цвят да боядисам дневната!Нямам снимки,но ще обясня какви ми са мебелите.Дивана е зелено някакво (по скоро войнишко с леко жълтеникъв отенък на светлината)и бяла кожа,секцията е корпус бяло и дървесен декор(по светъл),паркета е малко по светъл от този декор!Мисля си за някакво жълто,стаята иначе си е слънчева!И ако сложа бели первази м/у пода и стената дали ще е добре?Ще се радвам,ако ми дадеш още идеи!

Може и бяла да я оставите.
Белите первази  би трябвало да  обиколят и вратата наи малко, и  е добре да са високи.
Поне една снимка? Така се измъчвам да гадая  и да нагласям наум..

Светло тютюнево можете да я боядисате, цвят горчица, не знам как да го обясня.
Пробвайте с тапети, има вече много и най-различни.

,

# 616
Здравейте, Нивиана!Бихте ли ме посъветвали какъв вид пердета или щори биха подхождали за прозорец, под който ще има библиотека, като тази на втората снимка.Благодаря!

Според мен римски щори/венециански/ които да падат  до перваза на прозореца би би било добре.
Ще изберете плат, няма да изглеждат офисно, и ще се регулира височината.

# 617
Много благодаря!

# 618
Нивиана,би ли ми дала съвет в какъв цвят да боядисам дневната!Нямам снимки,но ще обясня какви ми са мебелите.Дивана е зелено някакво (по скоро войнишко с леко жълтеникъв отенък на светлината)и бяла кожа,секцията е корпус бяло и дървесен декор(по светъл),паркета е малко по светъл от този декор!Мисля си за някакво жълто,стаята иначе си е слънчева!И ако сложа бели первази м/у пода и стената дали ще е добре?Ще се радвам,ако ми дадеш още идеи!

Може и бяла да я оставите.
Белите первази  би трябвало да  обиколят и вратата наи малко, и  е добре да са високи.
Поне една снимка? Така се измъчвам да гадая  и да нагласям наум..

Светло тютюнево можете да я боядисате, цвят горчица, не знам как да го обясня.
Пробвайте с тапети, има вече много и най-различни.

,

Благодаря, Нивиана!Точно за това жълто си мислих.А и вариант с жълто и зелено,зеленото само на стената,където е секцията,дали ще е добре?Съжалявам,че не мога сега да кача снимки!

# 619
  • София
Имам нужда от помощ и се надявам точно тук да намеря разрешение на въпроса.
Ще преправям детската. Има гардероб и шкафчета в цвят череша оксфорт и най-светлата ванилия. Много са качествени и нямам намерение да се разделям с тях. Мислех си да поръчам легло, бюро и още шкафчета за стена в същата цветова комбинация като тук-таме сложа по една оранжева вратичка. Извиках мебелист, разбрахме се и изведнъж... шах, обади се и ми каза, че не може да намери точно тези цветове, разминават се с 1-2 тона. Какво да правя? Абсурдно е да се нафрашкат мебели с разминаващи се цветове. Малката държи все пак да има и нещо оранжево. Ако поръчам всичко в този цвят ще й паднат очите. Моля ви, дайте ми съвет! Силно се надявам да не получа отговори "Изхвърли всичко и давай сначале".

# 620
Голямо благодарско!   bouquet Мъжът ми беше много доволен  Mr. Green И без друго докато четях ми попадна подобна кухня и съветът от тебе беше маслинено зелено за гръб с мозайка. Ние обаче се пряхме на  мозайка в розово-червено-бялата гама (ха сега де!). По-натам ще издиря и скица за бара. Въпреки, че днес обикаляйки магазините видяхме много интересно решение - бар на колелца прибира и се ползва само при нужда. же и да крадна идеята на gold_  от началото на тази тема (с изтеглящия се плот). Ще решим в движение  Grinning
Отново благодаря!

# 621
  • Ловеч
Здравейте, Нивиана! Моля за съвет - правим спалня - https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/249455_10 … _1716732761_n.jpg
 идеята е стената на, която е фигурата да е червена, самата фигура тъмно сиво, а останалите 3 стени светло сиви.
Какво ще отива, като цвят на спалнята на тези цветове?

Благодаря!

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 17:44 от Ив*

# 622
Зравейте! Аз отново съм тук с въпрос от предния пост - ще бъде ли удачно в това помещение, което е дневен тракт да има барплот? Аи като цяло как виждате вие разпоожението н мебелите в тази стая - маса за хранене (харесали сме кргла, разтегателна), мека мебел с холна маса и секции на модули? Сега качвам и скица на апартамента и снимки на стаята,за да ви е по-лесно. Искам да чуя най-различни мнения, защото ние с мъжа ми вече сме предубедени.  Grinning Благодаря много!   bouquet

# 623
Здравей, Нивиана! И аз тук с молба за съвет.
Това е скицата на хола с кухнята. Колебая как да са разположени трапезарна маса с 4 или 6 стола, ъглов диван ( или друг) и ТВ кът. За сега сме се спрели на варианта, при който ТВ-то е на стената 155см, до прозореца и вратата към терасата, но за масата се колебая дали да е пред камината или пред стената с прозорците.
https://cdn.bg-mamma.com/xtbm/728e9485.jpg
Да си повторя питането от преди време с молба за съвет.  bouquet

# 624
Хм. Франсис, явно не сме оцелили момента. Сега всеки си довършва ремонта и Нивиана е заета, както най-вероятно и другите момичета. Ще почакаме Flutter
По мое скромно и некомпетентно мнение, би било добре да сложиш масата до прозорците, а пред камината мек килим и диван (класика). Аз така виждам стаята ти.  Grinning

# 625
Франсис, ще си позволя да изкажа мнение, като уточнявам, че съм от лаиците. По-скоро ще задам въпроси, които вероятно и ти си задаваш... newsm78
Питам се на кое от трите неща искаш да акцентираш - камината, телевизора или гледката от прозореца. Прозорците тип френски ли са?  На мен ми допада вариантът с телевизор на късата стена /155 см/, до прозорците кръгла маса /ако може и да е разтегателна -убедила съм се, че събира и малко, и много народ/, а срещу кухнята, на дългата стена - диван.  По този начин преходът от кухнята до масата ще е скъсен, а и масата няма да е забита до камината /както би се случило, ако я разположиш нея на късата стена/. По този начин смятам, че от всички "седящи" места ще се виждат трите акцента /камината, ТВ, прозорците/;
Ако пък искаш по-голяма маса, може да я разположиш на дългата стена /е, разходката по сервирането е неизбежна/, а диванът да е с гръб към прозорците и лице към камината. Не съм голям привърженик на огромните ъглови дивани, някак не ми се връзват на възприятието за сегашното строителство на холо-трапезаро-кухни.  Дано съм ти била полезна. Ще се радвам и Нивиана да си каже мнението както по твоето питане, така и по моя скромен коментар.

# 626
sunflower-mv, при теб ми изникват едни идеи... от типа на събарянето на стената на спалнята и обръщането й на 180 градуса /директно върху надписа ДНЕВНА/....  Не знам дали да продължавам с разсъжденията си ...

# 627
tetka_the_best, благодаря, но по-добре недей  Grinning. Идеята на новото жилище е, че е с три стаи. Първоначалният проект на апартамента е бил с голяма дневна и спалня, но в крачка е изменено на три стаи. А нас ни трябват и трите  Peace

# 628
Разбрах  Laughing.... Но с обособяването на спалня на мястото на дневната /т.е. местиш една стена/, обособяваш две спални, раздалечени една от друга. Мястото на кухнята си остава, даже се оформя кухня във формата на буквата Г или П и широка холна част. Спалнята /бивша дневна/ ще е с изход към хола, но това няма да е проблем, ако е родителска спалня. При сегашното преграждане ми се вижда малко като пространство да оформиш холна част при прозорците, а масата да сложиш в близост до кухнята. И обратния вариант /както е нарисувано на чертежа ти/ пак е малко стеснен - в смисъл, че ако там сложиш диван, масичка пред него и някакъв ТВ шкаф, трябва да минаваш пред телевизора, за да стигнеш до трапезарната маса, разположена при прозорците.... newsm78
         Пак казвам, лаик съм. Ама ако тепърва започвате от нула, може би си заслужава да помислите за реорганизация на пространството. Кухня във формата на Г или П събира много.../а пък и миризмите се "затварят" около това пространство/.   Може стената да я изградите от гипсокартон /да ви се поспести от хамалогиите около ламината и да си го запазите/.
        Е, не издържах, казах си го  Embarassed  С най-добри чувства! И защото и аз правих компромис сума ти време с един неизползваем комин...Сега, като го махнахме, сякаш душата ми се разшири и стаята вече мога да си я направя функционална. Вярно, къртене е, ама не къртиш всеки ден. В общи линии - три пъти мери, един път режи.

# 629
Здравейте,
ето една идея за маса холна/трапезна

Видях я в един магазин - стабилна е.

Общи условия

Активация на акаунт