Нека температурите са майски, пък ако ще ФЕВРУАРЧЕТО да плямпа на китайски! (44)

• 32 273
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • offshore & overseas
Само да ви кажа относно аулина, че българският му вариант е енетра и е 10 пъти по-евтин.  Един блистъс с 10 хапчета е 2,50лв приблизително, а едно прахче аулин е към левче. Разлика няма, все е нимезулид, така че не се бъркайте излишно.
Любопитнооо. Ся виждам, че Актавис са го пуснали, явно е нещо сравнително ново.
Ще го пробвам може би, или поне ще го купя за всеки случай, че е доста по-евтинко, макар че от разновидностите аз лично съм пробвала и Нимезил и хич не ми действа, а уж и лекарствената форма е една и съща, сашети с гранули за перорална суспензия, и количеството, и активното в-во - 100 мг нимезулид. Все нимезулид, дет вика Бръм, пък едното ми влияе, другото нье.
Предполагам, че там където не дават Аулин б.р., няма дават и Енетра. Имаме тука един луд аптекар, който даже е съобщил важно-важно на майка ми, че Аулинът е забранен в целия свят и поради тази причина е спрян вече от производство. Shocked Shocked Shocked

# 346
  • До Балкана
ДУ!
Кой каквото обича, да си взима! Simple Smile
За Енетрата да се включа. Бръм е напълно права - тя замества Аулина на 100%, защото количеството на активната съставка е еднакво и двете лекарства. Аз съм го пробвала и купувам само Енетра от 3 месеца, когато колегата ме светна за това. Разликата е само, че Аулина действа малко по-бързо, от Енетрата.
Днес ми е смотано.  Confused Имам нужда от пари, ама от много пари - искам мой собствен дом. Знам, че го повтарям постоянно, но ми е като мантра и искам да се сбъдне! Ще ме извините за мрън-а!
Постоянно сънувам гадни работи с Борил и това ми сбръчква деня!

# 347
Добро утро!
Юхче обожавам снимките на Диди,на които спи-то не е пози,то не е чудо!
Мяу много хубаво детенце е Люс!Такива изразителни очички  Heart Eyes Обичките много и ходят!
Виктоар прекрасни сте!
Теди голям бонбон си имаш! Heart Eyes
Аник ако и няма нищо,пращай си я  Hug
Рали браво на красивата ти госпожичка! Heart Eyes
Днес като заведох Сияна госпожата ме " зарадва" с новината,че вчера е ударила някакво детенце.До сега никога не е удряла деца.Ще видим как ще се разправям с нея после.В 12 часа трябва да звънна на г-жата и ако е спокойна уж ще я оставят да спи там.
Ника успех за работата! Peace
Далче мерси за кафенцето!Дано скоро намерите парички ис и имате свой дом! HugРазбирам те-писна ми от скапани квартири #Cussing out
Дано наистина веднъж за винаги оправим някой ден тази кола ooooh!

# 348
  • Burgas
ДД!

Вкъщи сме си, оставих я за всеки случай, но ако до утре е така ще я пращам, че утре имам малко работа.

Далче и аз като теб имам нужда от пари( то кой ли няма) и аз искам собствено жилище, омръзна ми да давам пари на вятъра(за квартира) ама моя мъж не иска и да чуе за кредит  Tired

Лек и успешен ден!

П.П Момичета забравих да питам, някой да сподели за електроното кандидатстване за градини и ясли, миналата година как мина, блокира ли системата, кога я оправиха,кога успяхте да се регистрирате и такива неща, че сега нали това ни предстои.

# 349
Добро утро, сладурки!
Аз да кажа, че си чета редовно, но не стига време и за писане.
Стискам всякакви палци на всички. С вас съм, момичета! Hug
Юхич, щерка ти е безподобен сладур! Heart Eyes
Откъде ги вади тия стойки, помня още миналата година беше пускала подобни... Joy
Мяуска, пък твойта Бисерна усмивка ми разцентрова монитора и се наложи пак да правя баланс на бялото. hahaha
Гушки на всички бонбони!

# 350
  • София
ДД!  Grinning
Най-сетне се оправих /май/ със социалните, дано да ми отпуснат 70-те лева, че срам не срам, ама и на тях разчитаме в тия гладни времена.  Blush

Пухи, аз малко повечко скачам по тия въпроси, но на твое място не бих говорила на Сисето да не се бие.  Peace Ти си познаваш детето най-добре и знаеш, че не е агресивно ей така без причина. Явно си е отстояла интереса.
Ние така смачкахме Боби, сакън да не се разреве и страда нечие чуждо дете, пък нашето кучетата го яли. Все да се отстрани от проблема, все да отстъпи играчките/люлката/пързалката.
Е, сега си берем плодовете и да ти кажа, много са кисели.  Mr. Green Twisted Evil
Затова Максето сме го оставили сам да се оправя както прецени в ситуацията. От градината ми казват, че често се лупат с едно конкретно дете и никой от двамата не отстъпва. Ми ОК, що па нашия да дава заден?

Аник, ако питаш за при нас - няма проблем вече с кандидатстването. Само първата година имаше голяма недомислица, защото фактора "време на кандидатстване" беше първостепенен по важност. После го премахнаха и сега имаме време седмици наред да кандидатстваме, разместваме кандидатури и т.н. накрая в обявен ден и час заключват системата и започва класирането.  Peace

# 351
Децата и Виктоар са прекрасни  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 13:18 от Любезна

# 352
Ами Ники до сега не е удряла никого.Тя е от тия деца дето все иска да се гушка и да милва другите деца.Предполагам че са се скарали за някоя играчка.Дано да е нещо което няма да се повтори,че не искам да е побойничката в групата.Наистина не е и много хубаво да седи да я бият нея и да не може да се защити.Темата е много сложна.
Иначе заспала в яслата,в началото помрънкала малко,но и дали една кукла и тя я гушнала и заспала.След час и половина трябва да ида да си я взема.
Днес започнах с пролетното почистване,че поне като тръгна на работа да не се занимавам и с това.А то не остана, на 10.04 започвам.

# 353
Любезна Hug
Аз това за боледуването го написах защото така ме "успокои" доктора, не защото го смятам за истина. Аз например не съм боледувала изобщо ни в детска градина, ни в училище до 7 клас. Обаче като ме тресна пубертета стой та гледай- то сърце, то бъбреци, то нАм си кво още изкарах.
Пухче напълно те разбирам  Hug При нас се получи следното: на втората седмица от ходенето на ясла Преслав посегна да удари батко си ( Давид срещу Голиат, ама такъв шамар му изплющя че останахме да гледаме в несвяст) след което с другата ръка посегна тукат да му удари #Crazy и за разкош го посочи с пръста и му каза "Мах се от тУка!". Изпаднала в шок попитах лелите посяга ли и при тях и ми казаха, че първите седмици постоянно някой му измъквал играчките от ръцете и той никак не реагирал, обаче след това явно е решил човека да си защитава собствеността и като му вземел някой играчката посягал да удря. Отделно има 2 деца, които са доста агресивни и направо бият, та нашия се саморазправя с тях точно Rolling Eyes И аз съм в чуденка като теб какво да го правя, обаче и Ника е много права. Да обаче започна да посяга и на нас като му се скараме за нещо и се надявам това да е просто период, щото си изтърках зъбите да говоря и продължавам ама то си знае неговата!
п.п Пухче, Преслав също беше от гушкащите, галещите и целуващите деца.

# 354
  • София
Пухи, точно това имах предвид - вие нямате проблем с некотролируема агресия, нека Сисето си намери мястото в групата и да не седи нещастна в ъгъла.  Hug Да им вземе страха, пък после е лесно, право ти е детето.  Laughing
Максето с това другото лапе били разбойниците общо взето, като се бият само помежду си обаче, то сигурно другите деца не смеят да им пипат нещата много-много.  Laughing
Мии, и нашия се бие вкъщи, бие и плюе.  bowuu Това ще премине, мен като ме удари му хващам ръцете и му казвам, че мама не се бие - спокойно му говоря, сериозно и да сме очи в очи. Винаги има ефект и спира.
Когато обаче се бият помежду си, ги оставям да се оправят сами, стига да е в границите на нормалното поступване с ръце, ся ако решат да се бият с нещо тежко или остро е ясно, че няма да ги оставя.
Но малкия е голяма проклетия - като се ядоса за нещо негово си и ходи, та развали примерно построеното с конструктори от Боби, ей така от чиста злоба. Ми как да спирам Боби пак да продължава да търпи - оставям го да го натупа, а малкия отвръща и то доста добре.  Laughing
Накрая бърша сълзи и сополи и всичко си е постарому.  bowuu

Любезна, а това високо ПХ само с храна ли се оправя?  Rolling Eyes
Иначе за миенето на зъбките направо си герой, нашия няма да позволи никога така да го действам.  Peace

# 355
  • Burgas
Ника при нас този фактор време ще е от значение, ако деца с равен брой точки се борят за едно и също място, то тогава ще се гледа датата и часа на кандидатстване, та за това питам, че на 2.04 сутринта в 8 всички ще са седнали пред компютрите.

# 356
  • София
Аник, сигурна ли си?  Rolling Eyes Защото при нас го премахнаха фактора време и след заключването на системата преди класирането, на всички им дават една и съща дата на кандидатурите.
Първо, естествено, се класират тези с повечето точки и каквито места останат, се разпределят между децата с еднакъв брой точки, но чрез лотариен принцип. На всяко дете с равни точки се присъжда случаен 8-цифрен номер и тези с най-малките номера влизат.  Peace
Т.е. фактора време изобщо не влияе, стига да си си направила изобщо кандидатурите преди първото голямо класиране /при нас след това има и текущи класирания всяка седмица/.
Сега ще погледна и вашия сайт, че ми стана любопитно.

# 357
А някой знае ли как стоят нещата с детските градини в град Пловдив,че не съм много наясно?А в нета не намирам нищо конкретно за града newsm78

# 358
  • София
Аник, леле, май си права. Shocked Ето в сайта на вашата община кво пише:
Крайното класиране се извършва на база общ брой точки, които детето има за съответното детско заведение. В случай, че две и повече деца имат еднакъв брой точки, но мястото е едно, с предимство е детето, за което съответното заведение е по-високо желание. При наличие на две и повече деца с еднакъв брой точки и съвпадение на желанията за прием под внимание се взима редът на подаване на заявленията за прием.

На практика излиза, че фактора време си остава основен при децата с еднакъв брой точки при вас, голяма недомислица.  Peace Значи кандидатстващите тази година ще са опитни зайчета, сайта 100% ще се бъгне още първата сутрин, ще се светнат общинарите ви кво и що и догодина ще си минете на лотария, точно като при нас. Иначе останалата част от правилата ви за прием са 1:1 със софийските.  Peace

Камбанчо, в подфорума за Детските ясли и градини съм мяркала тема за пловдивския прием.  Peace
Ето ти я темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616715.0

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 14:48 от Ника

# 359
  • Burgas
Ника и аз за това се притеснявам, че може за 1мин закъснение да не ни приемат в градината която ми е на 2мин пък, а други деца от другия край на квартала може да влязат, което за мен е пълна лудост, защо трябва да суркаш и себе си и детето на 15-30мин пък като до вас на 2мин има ДГ.

А ако блокира системата, това значи ли, че трябва да се чака да се оправи и значи ли, че може да си нощуваме пред компютрите докато оправят програмата.

Общи условия

Активация на акаунт