Нека температурите са майски, пък ако ще ФЕВРУАРЧЕТО да плямпа на китайски! (44)

• 32 273
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Ей, като стана дума за пеене- аз сериозно се замислям за бъдещето на дъщеря си като певица.  Mr. Green Това дете не-прес-тан-но пее- на български, на английски, на руски... Запаметява песничка от едно чуване и на следващия път тя ми я пее. Това песните от Бейби ТВ, от "Маша и мечока", от репертоара на бабчето ми и моя... Направо е като латерна. Понякога чуждоезичните първоначално ме озадачават, но след малко се сещам какво съм й пяла или пускала на компа/ТВ-то. Последно вчера ме изуми с "Фаф лито манки джампин о тъ бей..." ("Five little monkeys jumping on the bed..."), пее и "Я считя петюй..." ("Я считаю до пети...") и още 100 песни. И мелодиите ги докарва 1 към 1. В магазина, вкъщи, на площадката- не се спира, бе, хора! Ще взема да я насърча и да я запиша на уроци по-нататък.  Mr. Green

Деси, ти си проработила вече... Хайде, леко да ти е!

# 376
  • offshore & overseas
Хаха, туй с Балона се надува и на нас ни е в Топ 5, заедно с и Мила моя мамА, Мама ми купи днес..., Две калинки и Five Little Monkeys. На Балона се надува Люс се търкулва още след „надувайте, момчета” (жалко, че само с момчета стаа римата) - кеф на буци. Joy

И у нас викендите са доста по-изморителни от работните дни, ма - с малки деца е така. Crazy

Мимс, не знам какво се разбира под „алкално pH”, но вероятно имаш предвид водородния показател на основните разтвори (в случая на дадена телесна течност, или на организма като цяло, последното за мен е малко сайънс фикшън, ама нейсе, та нали всяка течност си има собствено във връзка с ф-циите ѝ), тоест pH>7.

За съжаление не мога да се съглася напълно с теб. Ще ти дам само един най-елементарен пример - широко известно е, че гъбичките търсят именно алкална среда за размножаването си, неслучайно интимните гелове/сапуни или квото там са с възможно най-ниско pH, но във всеки случай pH<7, защото киселнинната среда убива секви гъби (имам некви бледи спомени, че едни специални, млечнокисели, бактерии, се размножават в киселинна среда, а те убиват гъбите, ама може би не съм много точна в това си изказване).

Установено е, че идеалното pH за кожата е 5,5, тоест явно и кожата има нужда от поддържане на известна киселинност, според теб защо е така?

От думите ти излиза, че най-голямото зло за човечеството е „киселинната среда”, пък вече е доказано, че това съвсем не е тъй.

И това е само един пример... А по принцип в човешкото тяло всяка телесна течност (защото всяка е воден р-р) си има специфично pH, така например pH на стомашния сок е 2, а pH на кожата варира м/у 4,9 и 6 (при новородените е близо до неутралното 7).

И, въобще, да цитирам един източник от необятния нет: „Повишаването на киселинността на кожата става с цел предпазване от бактерии – киселинността има бактериостатичен и бактерициден ефект. С възрастта pH на кожата става все по-близко до неутралното, което причинява проблеми, поради ниската ефективност на защитата от бактерии.”

Аре, приключвам с лекцията. bowuu

Хихи, Танюшо, записвай я, разбира се - тя рано е проявила таланта си. Аз пък ще запиша Халята, защото и тя непрестанно пее - пък и на прощъпулника си грабна микроХона и веднага го лапна (тоест, запя).

Пък аз, нали ме знаете, че съм дърта и не пускам толкоз мнол песни. Laughing

П.П. Леле хорааа, доквича ми се - преди малко Халята дойде при мен с разклатено зъбче. Не е ли рано още, леле майко. Ако не е - какъв ужас! Колко бързо растат децата! Ся ми танцува тука на тиквата и мечтае за Феята на зъбчетата. Laughing

П.П.2  Деска, ти кога започна ралта, аз пак съм пропуснала важно инфо? Наслука и много успехи (и нова раЛта скоро, че нали имаше разочарования, това поне го поВнА)!

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 14:33 от Мяуче

# 377
  • Burgas
И аз съм пропуснала, че Деси е почнала работа  Embarassed на нова работа ли си Деси или на предишна?

Ивето също много пее, но само мелодиите докарва, думичките една-две....

Мяу мисля, че не е рано за смяна на зъбките, скоро ще ви посети феята.... Grinning

# 378
  • Бургас
Благодаря, Мяу!  Hug

Ани
,  Hug , на същата съм си ,малко наполовина ми резнаха заплатата, та сега уж търся,ама от никъде не звънят ,та си натискам парцалите тук. Малко пари, ама по-добре от нищо.... Ще чакам да ми излезе някой ден късмета.  Crazy

# 379
  • София
Ох бе, Мяуска, растат, не се шегуват! Погал-погал.  Hug Принцесата ще ходи ли на градина тази година?  Mr. Green

Честно ви казвам, че нещо днес не съм в час, и нищо почти не схванах от написаното за ПХ-то, та тия дни може да се върна в отчаян опит да го асимилирам.  hahaha

Танюшке, такъв ясно изразен талант не е за изпускане и според мен.  Peace
АниК, викаш и да ядат искат, не ги е срам!  Crossing Arms Laughing
Пфу, да не се помайвам, ми да скокна до Лидл, че има прекрасен заместител на зърнения Нескук, тяхна марка и на 1/3 от цената на оригинала.  Mr. Green Че напоследък това им се услажда и два дни ще го търсят, знам си аз.

# 380
  • Бургас
Като стана дума за Лидл, аз купих преди 2 дни този дървен пъзел и съм много доволна. С часове го реди Диманка. Огромен е и не е много скъп.

Ника,как се казва ?

# 381
  • София
Съни, ето това е
http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/4179_7896.htm
цена 1,59 за 250 гр., срещу поне 4 лв. за продукта на Нестле.  Peace А разлика моите не усещат.  Laughing

# 382
  • offshore & overseas
Еее, нашия Лидл пък като е далече, ще си цакаме за Нескуик и тва е.

Само да ви кажа нещо смешно. К. когато беше някъде около 2-те годинки, малко под или малко над, не помня точно, беше видяла рекламата на Нескуик и си беше поискала на майка ми, която ѝ купила, направила ѝ една порция и историята отишла в небитието, тоест - всички забравили.

Да, ама няколко дни по-късно, Халята започва да иска нещо, наречено Нешкови. И седмици наред тя си го иска тва нещо, а аз не моа да я разбера кво точно иска. И така, докато не видяхме рекламата. hahaha

Та тъй, Нешкови-те и на мойте са им любими, особено тия с шарените топчета.

Ама щом има и по-евтина алтернатива, ще трябва да я дирим...

Съни, пъзела изглежда интересен. У нас Халята редеше от най-ранно детство, но Люс я гледам , че не си пада. В крайна сметка Калина стана маниак на тема пъзели, като мен, а Людмила още никак не ги схваща. Иска ми се и тя да се забавлява с тях, ама явно искам прекалено много.

Всичкото тва го пиша, защото пъзелът, който си посочила, много ми хареса и май-май ще се сдобием с него в най-скоро време.

# 383
  • София
ДД!

Мау, честито ви разклатено зъбче Simple Smile Хич не съм запозната с тази фея. По мое време се хвърляше на високо зъбчето, ама не помня защо Thinking

Аз се бях засилила за тези пъзели, че нали се опитвам да развивам разни умения, ама ги бяха изкупили веднага.

Ето малко снимки от нас .http://fevruari2010.snimka.bg/children/2.662447.26753573 Много рядко се сеща, да качвам снимки в албума.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 15:07 от el_P

# 384
  • Burgas
Моника също много обича да реди пъзели, Ивето не съм я пробвала, ама нея само музикални играчки я вълнуват.

Май ще скокна и аз до лидл, без това няма какво да се прави.

Деси какво работиш?

# 385
  • offshore & overseas
Ел, трябва по-често да слагаш - това красиво дете искаме всички да го видим Wink

Феята на зъбките идва през нощта и взима скритото под възглавничката паднало зъбче, а на негово място оставя парички (или подаръче, ама по-често парички).

Не знам кво ще правим ний, като в наща къща се спи без възглавници, ма все нещо ще се измисли, де. Thinking

# 386
 Blush  

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 13:52 от Любезна

# 387

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 14:06 от Любезна

# 388
  • offshore & overseas
Мимс, разбирам те. И си права, че трябва да има баланс.
Аз имах предвид по-скоро, че такова нещо като pH на целия организъм не може да съществува. Всяка течност си има собствено нормално. Ето, доколкото разбирам, и ти слагаш „лакмуса” и мериш в устата, нали?
Киселинността в устата може да е трайно повишена поради недостатъчно слюноотделяне, напр. Нали слюнката прави баланса (без да броим дъвките ОрбиК, ъф корц)? По принцип се повишава след всяко хранене - туй го знаем и от рекламите.
А може и киселините от стомахчето да се качват в устата - историята познава и такива случаи (да, ся видях, че Никича е писала - рефлукс се казва). Аз например, в редките случаи когато съм имала „киселини” нощем, съм страдала именно от туй, че понякога се връщат в устата.
Sick
Ако английският е проблем, дай някоя статия да я преведем, де!

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 16:30 от Мяуче

# 389
  • София
Много е интересно туй, дето пишете, и притеснително.  Mr. Green
Любезна, моя Боб също е склонен към инфекции - бактериални и гъбични. На него езика често му е бял, после сам се оправя.  Rolling Eyes Кажи откъде се сдоби с тия лакмуси и скъпи ли са. Това за рефлукса също можеш да го помислиш като вариант.  Peace Аз мислех, че се случва само на малките бебета, но наскоро се оказа, че мъжо се е сдобил с такъв и се наложи лечение.  Peace

Мяу, като идвате у наше село, може да пазаруваш в тукашния Лидл. Laughing Който всъщност и на мен ми идва леко далече за пешак в студено време, ама татьо ми се съжали над мен и ми е купил карта за градския транспорт за цял месец. Лошото е, че почти свършва, а нищо не се споменава за нова.  Laughing
Пъзели имаше преди малко - и дървени, и картонени обикновени на Дисни от 1000 части.  Peace

Ел, прекрасен ти е сина!  Hug

Феята на зъбките четох, че можела да си има и кутийка - в нея да сложите зъбчето, а на сутринта тя оставяла дребно подаръче в кутийката.  Laughing Това за неползващите възглавница.
Иначе едно време ни караха на високо място да фърляме зъбите - хем тренировка, хем без пари. Кви времена дойдоха беее! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт