Нека температурите са майски, пък ако ще ФЕВРУАРЧЕТО да плямпа на китайски! (44)

• 32 263
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Коте Пробвай в център Хирон на бул. Стамболийски, ние сме ходили при доктор Колева, тя е детски хомеопат, колежките ми там си водят децата, хубавото е , 4е е и педиатър и ако за 3 дни не помогне хомеопатията дава и антибиотик при хрипове , бронхити и подобни усложнениея Hug Дано да съм ти била полезна.  А да Предледа е интервю еднократно 60лв и ле4ение и после по 40 на ле4ение, контролен е безплатен. Т.е плаща се  Wink

# 481
  • София
Васенце, честит рожден ден!
Бъди все така прекрасна и умна жена!  bouquet

Момичета, някой може ли да ми препоръча изпитан хомеопат, по възможност от първа ръка?
Благодаря предварително! Simple Smile

Аз съм доволна от д-р Кирил Стоянов, направи на Андреа обстоен преглед първоначално ( за 50 лв.) и след това само по тел. ми предписва каквото е необходимо. Той ми е препоръчан от мойта шефка, която е супер претенция, така че не се съмнявам в компетентността му Simple Smile Ако искаш тел. пиши ми ще ти го дам.

# 482
  • До Балкана
Много ви благодаря за хубавите пожелания, цветя и подкрепа! Hug
Коте, с това обръщение ми разтопи сърчицето, само най-близките ми ме наричат така и това ми подейства като погалване по затормозената главица! Определено рождения ми ден не е от любимите ми дни в годината.
И аз пропуснах интригата от снощи, но довечера ще прочета 2-3 странички назад и дано схвана!  Grinning

# 483
  • offshore & overseas
Вела, съжалявам, че са те разтревожили така, твоята педиатърка малко повърхностно и схематично разглежда нещата, струва ми се, че кое дете се развива по книга? Никое.

Преди време тук обсъждахме много подробно проблемите на говорното развитие и всички споделиха докъде са децата им. В крайна сметка, стигнахме до неизменния извод, че всяко дете си има собствен ритъм.

Не знам ти от какво се опасяваш (какво ти е подсказала личната лекарка), но си задай следния елементарен въпрос: така като го гледаш детенцето, най-общо, нормално ли се развива или има някакво изоставане?

Защото говорното р-тие само по себе си нищо не значи, но може да е признак на нещо по-сериозно. Тогава и само тогава трябва да го вземеш под внимание. В такива случаи обикновено насочват към логопед, който в известен смисъл има и психо подготовка.

Но според мен децата ни са ужасно малки, за да започнем отся да ги тормозим и да ги караме да общуват с белите престилки. От друга страна, ако има пък нещо, ще е добре да се хване в зародиш. Затова най-добре не слушай педката, не слушай нас, ами опитай да чуеш вътрешния си глас и най-вече Александра, която със сигурност има какво да ти каже и с „малкото” думички, които владее.

Подписвам се под постинга на Мимса - от и до. Peace

# 484
Забравих да допълня, че трябва да е в София. Wink
Васенце,  Hug

# 485
  • София
Вела, много го нищихме този въпрос по-назад. Пъзели, нанизване, мнооого игра с ръцете /развиване на финната моторика/ и най-вече контакт с много хора. Т.е. ясли и градини обикновено действат благотворно на изтерзаните майчини души.  Laughing
И Максето не прави кой знае какви дълги изречения, обичайните са му по 2-3 думи. Оня ден каза на едно хлапе, цитирам: "Тоя е дрисльо!", начи за мен всичко е наред.  Joy

ДремнАх с Максето и ся ми е едно такова чоглаво. Боби както си спеше по 4 часа през деня, така отведнъж отряза, че не иска да спи повече. Не ми се вярваше, но когато го натискам да спи през деня, не може да заспи вечер и се върти и пъшка в леглото часове наред. Така че явно на 5 годинки му дойде времето да махне обедния сън, за мен е прекалено рано, ама никой не ме пита...

# 486
  • offshore & overseas
Оооох, Нико, Никоооо, и на мен ми беше прекалено рано от 3-4 годишна да не спи следобед тая мойта кукувица, ма, дет викаш, пита ли ме някой. Joy

На теб ти се е сторило изведнъж и сигурно ти е мнол терсене, а на мен ми се стори постепенно - и бавно се предадох, та съм се отдавна вече примирила.

Ся и другата натам върви - ша лудна. Rolling Eyes

# 487
  • София
 Joy Мани-мани, мислех, че вече давам на заето, щото и на мен ми се струва, че и Максето се опитва да клинчи от съня.  hahaha Ама няма да се дам до последно пък, натискам, шъткам /и задремвам преди субекта да заспи  Blush/. Иначе няколко пъти се случва да не остане време за обеден сън, и е свеж като репичка вампира му с вампир, изобщо не е бебе вече, ех.

# 488
  • offshore & overseas
Заспиването преди субекта като че ли остава единствената изпитана и сигурна рецепта. Laughing А в нашия случай трябва и къщата да е изпразнена от неспящи субекти и обекти. Иначе - зАбрави.

# 489
  • София
Вела, не мисля, че има за какво да се притесняваш. Диди не говори, тя думи много малко използва, камо ли пък в последователност.  Mr. Green Хем е момиче, ходи седми месец на ясла.  bowuu Не съм привърженик на идеята, че някои деца се развиват по-бавно от други. Просто нашите са на такава възраст, че се развиват в области, където на тях им е интересно и понякога това е за сметка на едно или друго общоприето умение.

Ето, едни дечица пеят (Аля на Танюша), други говорят доста добре (сещам се за Явко на Мики), други са много сръчни (тук са доста повече). Диди пък е много пластична, (кълбета, подскоци, катерене, ходене назад, ходене в кръг, страшни чупки в танците, някои неща и мен ме затрудняват  Crazy), освен това знае цялата азбука (всички букви познава, казва, посочва по нейна инициатива по знаци, календари и т.н., освен това подрежда някои в последователност - от А до Д, от Л до О, от Ш до Я). Ама на - не говори.  Joy

Ника, Мяуче, добре дошли в клуба на кукувиците.  smile3560 Айде, Мяучето може да мине за член на тоя клуб, но за Ника определено е ново.  Crazy Може да се каже, че Диди пропуска следобедния сън в едно 20% от случаите (в яслата също неведнъж са ми казвали, че не могла да спи). Издържа без проблем до 21:30-22 часа и хич не е кисела, за разлика от майка си.  hahaha И аз заспивам преди нея доста пъти.  Blush

# 490
здравейте
далче честит рожден ден,много здраве,радост,късмет и любов  bouquet
и моите кокони са в отбора на неспящите
ако приспя габи следобяд вечерта ме държи до 12 -1ч ,затова по-добре да не спи,заспива в 22-22,30,роси също не обичаше да спи следобяд

# 491
  • offshore & overseas
Е, Ир, надявам се да не съм прозвучала така, сякаш някои деца изостават, а други напредват, като цяло.

Имах предвид само и единствено ритъма на развитие (неравномерен е дори само за едно конкретно дете), и то само и единствено областта на говоренето, тоест говорното развитие.

И исках да подчертая, ама явно не съм успяла, че всяко детенце си е уникално и неизменно си има качества, които ни карат да се гордеем и други (да ги нарека ли недостатъци?) - които ни карат да се тревожим.

Много ми хареса как си описала прогреса на Диди. Peace

# 492
Момичета доста ме успокойхте-досега не бях обръщала  внимание на това че говори малко все си мислех че  е нормално и ще почне лека по-лека да говори-но педито днес найстина ме разстрой.Като цяло детенцето ми се развива нормално,винаги е било така,тича ,играе си много е контактна и за това не се притеснявах.понякога когато я карам да каже нещо-например 'тата'-тя отказва и започва да се сърди да не я карам да го казва,друг път винаги като я питам д аповтори някоя думичка я казва-явно зависи от настроението и-незнам.Дано започне с времето-сега май месец ще ни приемат на ясла и живот и здраве септември ще тръгне.Ще гледам да я пускам да играе повече с деца и ще четем книжки и играем повече заедно!Благодаря ви още веднъж-успокойхте ме  bouquet

# 493
  • София
Е, Ир, надявам се да не съм прозвучала така, сякаш някои деца изостават, а други напредват, като цяло.

Аз просто доуточнявам. Щото сме си говорили и май сме на едно мнение.  Mr. Green

Коте, какво става с вас? Хич не пишеш тия дни, ся хомеопат търсиш, да не сте болни?  Confused

Дими, Диди е по същия начин. Будуваме по нощите ако спи следобед. Ама все ми се струва рано да я оставям да не спи следобеден сън.  Thinking И натискам ли, натискам до последно, за да заспи.  Crazy Mr. Green

Сашкова, преди малко само си го помислих, ся и да го напиша.  Crazy Стискам палци всичко да е наред с комисията!  Peace

Ради, "мамо, ела" за мен е достолепен връх в речевото развитие на нашите две и малко годишни дечица, не се притеснявай хич!  Hug

# 494
  • Плевен
Оф, напиках ли се или изтекоха околоплодни води... newsm78...Ще откача просто...Кихнах и изтече нещо, около 3 супени лъжици, ама..от де изтече...не разбрах..Докторката не си вдига телефона и аз сега гледам като пукал, защото нямам представа как протича едно нормално раждане...

Общи условия

Активация на акаунт