Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 89

• 55 881
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Аз да си кажа за Облака, че ми е слабост.
Дали вторият сезон са го спрели заради нисък рейтинг, че като изгледах
последният епизод /без превод, така че освен картинки нямах представа какво си говорят/
ми се стори, че го приключиха много на бързо действието.
Та мисълта ми е знае ли някой какви са отзивите за  сериала в Турция, дали е имал успех
и много ми е чудно дали с този сериал Енгин е станал звезда или впоследствие с образа на Керим
пожъна успех.
Лично за мен ролята му в Облака е много по трудна и  по разкриваща капацитета и таланта му.

Сериалът е сниман два сезона, но всъщност може да се каже,че това са два полусезона. От февруари до юни  и от септември до декември 2009 г. Да, срян е преждевременно. Причината вероятно е нисък рейтинг (причината винаги е тази)

# 541

DAMON ,а според теб какво трябваше да направи Фатма...да продължи напред с гордо вдигната глава в закостенялото общество на селото в което живее,това би я убило много по бързо,да сподели ''любовта '' на Мустафа и семейството му,да избяга /това стори и с Керим/,но това няма да реши проблема и. или  на обществото където ще е сочена спръст, или да се изправи на позорния стълб,или да сложи край на живота си ,или...

Нещо каузата ,която си споделил/а ми куца...

# 542
  • Пловдив

(66 еп - финал)

кликни върху надписа

Ето 66 серия - финал на български. Превод от турски: campanula, субтитри mariana51. Приятно гледане.

# 543
  • София
DAMON, само не разбрах къде видя, че Фатма се отврати.Защото аз такова нещо не видях, напротив видях една жена на която не и се казваше лека нощ и не и се тръгваше, но от срамежливост го направи. И на другата сутрин още и личеше "отвращение" на лицето  Heart Eyes .
Тя може и да се е самообезценила, но за сметка на нея Мустафа добре се самооцени.

# 544
  • София
             Вие ме сринахте тотално - как можем да тълкуваме за семействата им... И как ще е многодетно семейство на Енгин като има един брат.., а Къвънч колко  има...Майка ми са пет деца , баща ми четири и е преселник от Одринска Тракия в Ямболско , аз да не съм изостанала заради произхода на родителите ми...Родена съм в Стара Загора и мога да бъда майка на Енгин и се смятам за много съвременен човек , който не се страхуваше да се разведе  и сама да отгледа децата си въпреки консерватизма на родителите ми ...
              Ние сме продукт на XX и XXI век - всичко зависи от нас да се образоваме и да четем... Някой може и кореняк софиянец и истанбулец да е пак да е "задръстен" и консервативен...Има толкова книги , филми , вестници , списания , интернет - мирогледа ни зависи от самите нас .., доколко ще четем и осмисляме прочетеното и видяното и какви хора   ще бъдем ... Защото е важно да разберем , че цял живот се изграждаме като личности - това не спира до определена възраст от развитието ни...

Роден е в Анкара , от детството си се занимава с театър , завършил е висше образование .., как можем само от скромността му да правим извод , че е консервативен..!? Shocked
                  Вие забравяте за сцените му в Облака - един консервативен човек може ли по този начин да ги изиграе...!?
Е, не може разбира се, да тълкуваме само от това което знаем. Но ние знаем твърде малко, а ни се иска да знаем повече и затова си разсъждаваме  Laughing!
А това, което пишеш е напълно вярно и е хубаво човек да гледа така на нещата.
Само че, от това което съм чувала за Турция, много малко е широкоскроеното общество. Дори тук бяха писали, че със сериалите се опитват да попроменят начина на мислене на мъжете в Турция.
Енгин за тях може да е широкоскроен, но за нас съвсем да не е такъв... newsm78. Казва ли ти някой? Laughing Hug

# 545
Аз не бях разочарована, заради липсата на романтика вчера. Не съм очаквала любовни отношения сред цялата драма, обаче не съм и очаквала да ме занимават поредна серия с терзанията и геройствата на Мустафа. В този сериал основни герои са Фатмагюл и Керим и те трябва да са във фокуса, а във вчерашната серия си бяха второстепенни герои. Каквото и да си говорим, от първи сезон сериите съм ги гледала поне десет пъти и кой знае още колко ще ги гледам - винаги с голям интерес и всеки път откривам по нещо ново. Вчерашния епизод едва ли ще го гледам повече, след преслушването с превод. Вари го, печи го - това е положението, за съжаление.

Ваня, Крюела, Дани,   bouquet      bouquet     bouquet   Hug Hug Hug

Славена, чудна си!     bouquet   Hug

Нелка, и ти!     bouquet   Hug Предразсъдъците са жестоко нещо и горко му на онзи, който е съден според тях.

Кампанула и Мариана,   Kissing Heart

# 546
66 серия  ли е последната серия на филма?

# 547
Ето 66 серия - финал на български. Превод от турски: campanula, субтитри mariana51. Приятно гледане.
Благодарности !

# 548
66 серия  ли е последната серия на филма?

за сега да,но ще има поне още 14 Peace,сериала се снима и в момента

# 549
Единственото за което лично аз като човек се притесних / и се радвам, че не се осъществи / е това как "клошарите" оставиха Мустафа сам, ранен, умиращ в нищото. Колкото и да е грешен и лош - нито един човек не заслужава това / то Мустафа едни "човешки" постъпки имаше ?! ама .../.

И аз си мислех като теб, и най-големия злодей не заслужава да умре така. После си спомних когато Мустафа простреля Керим, и как докато К. едва дишаше, М. му пребърка джобовете, за да вземе ключовете му за колата... нормален човек не би направил това.

# 550
Каква е вината на Фатмагюл ще разберем в последния епизод ,  може би.  Но знам, че стресираният човек е податлив на манипулации. А като се прибавят обстоятелствата "нрави", "околно среда", "външен натиск" и "отчаяние", се стига до безразличие. Тогава става "всьо равно" .  Нито ти се живее, нито мислиш, нито съществуваш.  Оставяш се в ръцете на другите и ти е все тази. Това вина ли е?

# 551

DAMON ,а според теб какво трябваше да направи Фатма...да продължи напред с гордо вдигната глава в закостенялото общество на селото в което живее,това би я убило много по бързо,да сподели ''любовта '' на Мустафа и семейството му,да избяга /това стори и с Керим/,но това няма да реши проблема и. или  на обществото където ще е сочена спръст, или да се изправи на позорния стълб,или да сложи край на живота си ,или...

Нещо каузата ,която си споделил/а ми куца...

Славенка, Peace
Фатма замина  с Мукадес и брат си за Истанбул и започна работа като сервитьорка.
Защо  и трябваше в Истанбул  Керим ?  Може би и бе много приятно  в присъствието  му?
А познаваше ли го за да си довери живота? А ако Керим бе някой ,който не се  влюби в нея?
Нали знаем ,че „изключенията потвърждават  правилото”, и според мен  сценаристките ще го докажат

ВИНАТА НА ФАТМАНГЮЛ Е ,ЧЕ  СЕ ОБЕЗЦЕНИ  И  ОМЪЖИ ЗА НАСИЛНИК

# 552
Наистина, няма много публикации относно личния живот на Енгин, но всичко, което се знае за него от работата му, от интервюта, от срещи с фенове и журналисти, говори за съвременен образован млад човек с добро възпитание и морал. Дори не ми е хрумвало, че може да робува на отживелици или религиозен фанатизъм. И нашите баби на село ходят със забрадки, но това не ни пречи да се чувстваме европейци, нали. Но наистина е много интересно да разберем нещо повече за него, за семейството му. Ако някой знае, нека сподели.
На мен ми харесва да е консервативен.  smile3501
Gabie интересни разсъждения, и аз нещо такова усещам, затова не намирам верния тон в сценария, който ни поднасят.  newsm10

Напълно те подкрепям. В общи линии в текста под снимките се казва  това.
"Приятели, хубаво би било да не публикувате снимки със семейството на Енгин. Много пъти е казвал, че не му харесва да вижда снимки на семейството му във ФБ. Вижте, всички ние имаме семейства, да проявим уважение. Не всеки е фен на г-н Енгин..... Помислите си, благодаря"

# 553
Фатма замина  с Мукадес и брат си за Истанбул и започна работа като сервитьорка.

Знаех си аз, че гледаш някакъв друг филм! Сега остана да позная и кой точно.

# 554
Фатма замина  с Мукадес и брат си за Истанбул и започна работа като сервитьорка.

Знаех си аз, че гледаш някакъв друг филм! Сега остана да позная и кой точно.

Крюелка, няма как да разбереш, не се мъчи, не го дават по телевизията.

Общи условия

Активация на акаунт