Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 89

• 55 894
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Две думи за поведениетона фатмагюл:  последните случки я извадиха от едва закрепилото се равновесие. Тя е объркана, смутена, тя не иска да говори, защото вероятно и не може да мисли. Ужасът се върна и я покоси. По друг начин, който не е по малко жесток. Смазана психика. Какви чувства тогава? Човек не мисли, не знае, не съществува. И като се прибави безпокойство и страх....
А за Керим - той живее чрез нея. Нейните чувства му се предават. Той е щастлив когато е щастлива тя и нещастен, когато е тя. Той интуитивно улавя и откликва на нейното душевно състояние.  За каква близост говорим. Случката отново направи пропаст между тях. Самата Ф. казва, че са спрели и ще продължат отново.  Пътят е много труден.

# 526
След като видях снимките на Енгин  с мама, леля и баба  ме споходиха еретични мисли. Дали не е възпитан като „ония” с криворазбраното чувство за чест и собственост?  Ако е така, то тогава никога няма да вдигне завесата пред личния си живот. Той ще се старае  стриктно да спазва правилата, да пази жената до него и ще я крие от обективите.                                                                          
Този размисъл ми навя от една страна тъга, защото не ми се иска да е от ония мъже, а от друга му се възхитих отново. Ако наистина е такъв, какъв талант трябва да притежаваш, за да се въплътиш в образ, противоположен на твоята същност! И да изиграеш ролята така, че всички да ти вярват. И да ти се възхищават.  И да слеят екранния герой с твоята същност.   Колкото и да не ми се иска  /а и не ми се вярва/  да е такова момчето, написах всичко, за да сменя посоката на размисъл и да ви извадя от омагьосания кръг около двете последни серии.  А домати още има....

Да си призная, и аз се замислих. Сякаш ми беше по-приятно да си мисля, че има повече европейско и модерно мислене в Турция.... И като че ли хич не ми се иска той да е "турчин" в онзи смисъл, когато казваме, че някой е темерут. Дали пък неговата стеснителност не е всъщност религиозна дистанция? Аз си мислех, че ще са съвременни хора.. Да си призная, още в началото, като прочетох, че произлиза от "многодетно семейство", си помислих, че е възможно и да е с по-ислямски манталитет.
А вие се чудите защо не обръща внимание и не се снима с тази "развратна Берен". Сигурно у тях одавна са я анатемосали  #Crazy hahaha
ето ви Терджан - по-наизток от изтока http://en.wikipedia.org/wiki/Tercan  #Crazy

Честно казано, аз отдавна си го мисля! Мисля си, че не е чак фанатичен, но е доста по-консервативен от другите ни познати актьори! Дори ми е трудно да го възприема като европеец.
Чела съм например за Бурак Хакъ, че не се определя като турчин, а като средиземноморец, т.е. отъждествява се с географското положение, а не с манталитета.
Подомни неща съм чувала и за Къванч.
п.п. Дали обедителният му акцент в "Ако бях облак" не идва точно от това, че е от Източна Турция?!

Вие ме сринахте тотално - как можем да тълкуваме за семействата им... И как ще е многодетно семейство на Енгин като има един брат.., а Къвънч колко  има...Майка ми са пет деца , баща ми четири и е преселник от Одринска Тракия в Ямболско , аз да не съм изостанала заради произхода на родителите ми...Родена съм в Стара Загора и мога да бъда майка на Енгин и се смятам за много съвременен човек , който не се страхуваше да се разведе  и сама да отгледа децата си въпреки консерватизма на родителите ми ...
              Ние сме продукт на XX и XXI век - всичко зависи от нас да се образоваме и да четем... Някой може и кореняк софиянец и истанбулец да е пак да е "задръстен" и консервативен...Има толкова книги , филми , вестници , списания , интернет - мирогледа ни зависи от самите нас .., доколко ще четем и осмисляме прочетеното и видяното и какви хора   ще бъдем ... Защото е важно да разберем , че цял живот се изграждаме като личности - това не спира до определена възраст от развитието ни...

Роден е в Анкара , от детството си се занимава с театър , завършил е висше образование .., как можем само от скромността му да правим извод , че е консервативен..!? Shocked
                  Вие забравяте за сцените му в Облака - един консервативен човек може ли по този начин да ги изиграе...!?

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 16:13 от nelka123

# 527
И аз като hrissi_sz бях малко извън глобалната мрежа и като влязох, и като изчетох, и като ми се откри...

На места имах чувството, че чета реплики на Мукадес.  ooooh!

Интересна работа! Всички гледаме едно и също, а виждаме различно...  Thinking

Лошо няма!

Quot homines, tot sententiae - Колкото хора, толкова и мнения.  Peace

# 528
# 529
...
nianta, верно ли съм писала такива глупости снощи  Joy Joy Joy
Не говори така момиче, ти имаш талант, знаеш ли колко се смях, а колко е трудно докато отразяваш горещите събития да вложиш и хумор?  Joy

Gabie - имаш основание за думите си, чооок основание, споделям ги, но небива да забравяме, че не трябва да приписваме собствените си чувства и емоции на героите. В много ситуации съм се чудила защо така постъпват, защо не си споделят, к'во мълчат сега и др. такива.
Мисля, че трябва да изчакаме следващите 5-10 серии. Сценаристите са приготвили нещо, усещам, но, да видим. Ако пък греша, накрая на сериала ще имаме пълно основание да изразяваме възмущението си. Така де, досега сценаристите не са ни подвели в логическите събития и незнаем още какво предстои.  Grinning Hug

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 16:14 от nianta

# 530
Нелка, ние разсъждаваме писмено и явно за всички четящи тук.
Щом можеш да бъдеш майка на Енгин, и говориш за бащати, по аналогия, дядо ми си е баш от Тракия и е 7мо дете.
Аз просто споделям на глас това, което виждам, пречупено през това, което знам лично за Турция. Може да бъркам и затова не съм категорична, просто предполагам.
Не знам за другите, но не ме карай да се извинявам за това, че търся различните гледни точки. Все пак, асцендента ми е Везни, гледам го от всички ъгли, преди да преценя за себе си  Hug

# 531
Защо няма един бюрек като тези на Фатма и айрянче...умирам от глад и само едни зачервени банички сами пред очите чак ми замирисаха  smile3516,ужас хептен изтрещях в края на работния ден #Crazy Sick

http://curious.actualno.com/news_381009.html

Добре,че Керим няма нищо общо с тези гадинки Rolling Eyes

# 532
vihor , от скоро те засичам. Няколко поста ме уцелват точно в десятката. Кефиш ме! От тази таргет група сме в малцинство. Да се поддържаме!  thumbsup

# 533
  • Пловдив

Я поработете малко... Вижте ....

# 534
Здравейте мили дами ,

В целия сериал досега  ни показаха  несподелената любов на Керим и последователно- примиряването ,приемането,благодарността  и привързването на фатма към Керим.
Няма и помен за влюбване на Фатма ,въпреки ,че  пристрастени към Керим  упорито си го измислят .Сценаристките са категорични  в детайлите  досега ,че фатма  НЕ Е  ВЛЮБЕНА ,а е  само СЪГЛАСНА да е с Керим.
Отношенията Ф и К са показани като на брат и сестра и  дори  при целувката 62 еп се видя ,че Фатма се отврати от нея/това няма връзка със секс и изнасилването и  ,а само ,че Керим  не я привлича/.

Каузата на филма е :

ВИНАТА  НА  ФАТМАНГЮЛ  Е , ЧЕ СЕ  САМООБЕЗЦЕНИ  И  ОМЪЖИ  ЗА  НАСИЛНИКА КЕРИМ

.............................................................
Новини от днес:

16 годишно момиче се самоуби като се нагълта с отрова за мишки, след като била заставена да се омъжи за мъж, който я изнасилил дни преди трагедията. Тя сложила край на живота си в знак на протест срещу законите на Мароко, които позволяват на насилниците да оттърват въжето като сключат брак с жертвата.
http://senzacia.net/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B1%D0%B8/%D0%B4%D0%B5% … %D1%81%D0%BB-1945

# 535
  • В Града на липите
Детелинка, само да вметна преди са понеса към дома.
Относно добрите намерения на Мукадес.
Нея винаги я движат добри намерения, макар и резултата да приключва със сълзи и нерви за съответния предмет на добротата й. Вероятно причината е в подхода.
Тя откакто ни я въведоха в действие прави само добро.
1. Добро за Рахми - ожени се за него, дари го с две деца. Даже и го обича по свой си начин.
2. Добро за семейството - прибра един куп пари от Яшаран, продаде им и мандрата, осигури жобните за две години, минимум.
3. Ожени Фатмагюл - за да не се превърне в местната к...ва и да не я убие Мустафа.
4. Събра Фатмагюл с Керим.
5. Избяга с бившия - това можеше да се превърне в най-голямото добро, ама де тоз късмет.
6. Непрекъснато дава съвети - за сватби, погребения, първа брачна нощ, любовни съвети, и всякакви житейски мъдрости.
Вероятно пропускам доста добри дела и намерения на въпросната, но те са неизброими, как да ги запомни човек.
Единственият момент в който не ми се е искало да я думна с тигана, беше сцената с папагала. Тогава се забавлявах истински. В момента в който отвори кутията и видя собственото си отражение оцветено в зелено, бях склонна да й простя два-три гряха.
Дори я съжалих, когато Салих я наби. Не одобрявам насилието, дори й спрямо индивиди като Мукадес.
Но определено без нея, сериала нямаше да е това, което е. Да й отдадем дължимото.

# 536
Slawena , с този линк ми припомни онези виненки, които обърках с винетки.

# 537
# 538
vihor , от скоро те засичам. Няколко поста ме уцелват точно в десятката. Кефиш ме! От тази таргет група сме в малцинство. Да се поддържаме!  thumbsup

Защо бе джанъм малцинство? Ние ги разбираме като вас нещата, просто имаме време за плюнчене и даваме идеи на сценаристите  Joy

mariana51 - ама много го заглеждам като го дават да работи с тия инструменти! Rolling Eyes Не знам колко е влюбен в театър, ама да е майстор-ковач, заварчик много му отива, един такъв мъжествен ....

# 539
  • София
Две думи за поведениетона фатмагюл:  последните случки я извадиха от едва закрепилото се равновесие. Тя е объркана, смутена, тя не иска да говори, защото вероятно и не може да мисли. Ужасът се върна и я покоси. По друг начин, който не е по малко жесток. Смазана психика. Какви чувства тогава? Човек не мисли, не знае, не съществува. И като се прибави безпокойство и страх....
А за Керим - той живее чрез нея. Нейните чувства му се предават. Той е щастлив когато е щастлива тя и нещастен, когато е тя. Той интуитивно улавя и откликва на нейното душевно състояние.  За каква близост говорим. Случката отново направи пропаст между тях. Самата Ф. казва, че са спрели и ще продължат отново.  Пътят е много труден.
 newsm10  и както Хриси (ако помня правилно) беше казала в един неин пост по рано - Керим ходи на пръсти около Фатмагюл.

Общи условия

Активация на акаунт