Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 89

• 55 917
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Наистина, няма много публикации относно личния живот на Енгин, но всичко, което се знае за него от работата му, от интервюта, от срещи с фенове и журналисти, говори за съвременен образован млад човек с добро възпитание и морал. Дори не ми е хрумвало, че може да робува на отживелици или религиозен фанатизъм. И нашите баби на село ходят със забрадки, но това не ни пречи да се чувстваме европейци, нали. Но наистина е много интересно да разберем нещо повече за него, за семейството му. Ако някой знае, нека сподели.
На мен ми харесва да е консервативен.  smile3501
Gabie интересни разсъждения, и аз нещо такова усещам, затова не намирам верния тон в сценария, който ни поднасят.  newsm10

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 15:47 от ValentinaP

# 511
  • София
След като видях снимките на Енгин  с мама, леля и баба  ме споходиха еретични мисли. Дали не е възпитан като „ония” с криворазбраното чувство за чест и собственост?  Ако е така, то тогава никога няма да вдигне завесата пред личния си живот. Той ще се старае  стриктно да спазва правилата, да пази жената до него и ще я крие от обективите.                                                                           
Този размисъл ми навя от една страна тъга, защото не ми се иска да е от ония мъже, а от друга му се възхитих отново. Ако наистина е такъв, какъв талант трябва да притежаваш, за да се въплътиш в образ, противоположен на твоята същност! И да изиграеш ролята така, че всички да ти вярват. И да ти се възхищават.  И да слеят екранния герой с твоята същност.   Колкото и да не ми се иска  /а и не ми се вярва/  да е такова момчето, написах всичко, за да сменя посоката на размисъл и да ви извадя от омагьосания кръг около двете последни серии.  А домати още има....

Да си призная, и аз се замислих. Сякаш ми беше по-приятно да си мисля, че има повече европейско и модерно мислене в Турция.... И като че ли хич не ми се иска той да е "турчин" в онзи смисъл, когато казваме, че някой е темерут. Дали пък неговата стеснителност не е всъщност религиозна дистанция? Аз си мислех, че ще са съвременни хора.. Да си призная, още в началото, като прочетох, че произлиза от "многодетно семейство", си помислих, че е възможно и да е с по-ислямски манталитет.
А вие се чудите защо не обръща внимание и не се снима с тази "развратна Берен". Сигурно у тях одавна са я анатемосали  #Crazy hahaha
ето ви Терджан - по-наизток от изтока http://en.wikipedia.org/wiki/Tercan  #Crazy

Честно казано, аз отдавна си го мисля! Мисля си, че не е чак фанатичен, но е доста по-консервативен от другите ни познати актьори! Дори ми е трудно да го възприема като европеец.
Чела съм например за Бурак Хакъ, че не се определя като турчин, а като средиземноморец, т.е. отъждествява се с географското положение, а не с манталитета.
Подомни неща съм чувала и за Къванч.
п.п. Дали убедителният му акцент в "Ако бях облак" не идва точно от това, че е от Източна Турция?!

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 16:24 от Л_Д

# 512
Наистина, няма много публикации относно личния живот на Енгин, но всичко, което се знае за него от работата му, от интервюта, от срещи с фенове и журналисти, говори за съвременен образован млад човек с добро възпитание и морал. Дори не ми е хрумвало, че може да робува на отживелици или религиозен фанатизъм. И нашите баби на село ходят със забрадки, но това не ни пречи да се чувстваме европейци, нали. Но наистина е много интересно да разберем нещо повече за него, за семейството му. Ако някой знае, нека сподели.

Вале,моята баба много ми прилича на неговата Laughing Я да си признаем,че и нашите баби по селата ходят по същия начин със забрадки-в Румъния,Сърбия и Гърция също Peace Кой от кого е взел обичая-не се знае Laughing

# 513

На мен друго ми прави впечатление - как второстепенните герои  са съгласни за хонорарите си като в последните серии гледаме само тях и епизодично главните...!? newsm78

Дори епизодите на омраза на Фатмето поне гледах влюбените погледи на Керим...Сега и това ми липсва... Една близост не се изразява само с прегръдки и целувки - можехме да чуем по-ясно от двамата , че всеки се е страхувал да не загуби другия...Та той като я пренасяше през моста в 17 епизод с падналата сълза и думите - мислех , че те загубих ми подейства повече отколкото сега , когато "уж" има близост между тях... Аз съм реален човек и изричам нещата с точните думи - сценария им издиша и дано влязат в релси двете сценаристки...

# 514

За сметка на това Облака не ми издиша от никъде и с нетърпение очаквам серия да си оправя "вкуса" в устата...!? Peace

# 515
  • София

Ванче, пиши ми от къде я копна тази снимка (може на лични) .... това от последните награди ли е? ... не ми прилича на колаж.

# 516
Aз...и...ти, и...той
Скрит текст:
Колко пъти съм искала да тепрегърна,да се сгуша в теб,да поема от топлината ти,да се чувставам защитена,да изпитам това ,което е „нормално” за „нормалните „жени.Искам,а не мога...Минах през ада и физически и психически..Бах като наранено животно затворено в тясна клетка,блъсках се ,удрях се,падах и после пак ставах...това бе в началото...исках да бъда сама,и интересно усещах там някъде далчече,далече  една топлина на едни кафеви топли очи...знаех,че те има...ругаех те,обиждах те,отблъсквах те,за мен бе един от тях .от враговете ми,които ми отнеха младоста и скършиха крилете на първата ми любов...но ти ме обичаше,бе безкрайно търпелив,страдаше заедно с мен,страдаше заради мен,болеше те,толкова колкото и мен...Но не ме изостави...Искаше да бъда щастлива,да чувставам,да изляза от съня и болката...Какво ли не ти се случи и на теб...биха те,унижаваха те,доказва невиността си...обърка се и твоя живот... Сега след година и половина от онези събития,след терапията намерих пътя към теб или поне се опитвам...но вече усещам ,чувствам със сърцето си без да се страхувам,че ще бъда наранена от теб...хм,и онзи искрящ поглед изпълнен с нежност когато ме погледнеш,леката загадъчна усмивка...мислиш ,че не ги виждам или усещам...или онази целувка пред огъня или прегръдките или...още не съм готова и....Мустафа,ти ми нанесе отново поредния удар...върна ме там където не искам ,в ужаса на онази нощ и защо...Едва ли ще ми отговориш...може би все още си ме обичал след всичко...предателството,лъжите....Не искам да умираш,искам да страдаш така както страдах аз,както бавно умираше и моята душа,а ти не бе там да ме подкрепиш...ти имаше чест,а аз нямах..коя ли съм била за теб Мустафа....Ще се опитам заради себе си,заради Керим,хората,които ме обичат да стъпя отново,да бъда себе си.,макар да съм твърде наранена....Душата ми е като пролетно цвете,което е било натисното под снега и бавно,бавно в него се пробужда жовота и точно когато трябва да разцъфти е смачкано...да карсивия цвят го няма..но коренчето е там и то отново надига стебло и отново ще разцъфти ,още по красиво...Керим,точно заради теб си заслужава да мина през дългия път на изцеленеито и да се пробудя отново.......Знам,че ти си там и ме очакваш търпеливо...още малко...
Опитах се да филмирам заглавието/дано да ви хареса/

# 517
Какъвто и да е, ще разберем след като се задоми  hahaha

Аз наистина съм чела, че е от многодетно семейство, но намерих само един сайт и още 10, които го оспорват  newsm78

Може да е скромен, може да е свит, може да е модерно мислещ, но това не пречи да е възпитаван в духа на традициите. А традициите в Турция, от беглия ми досег (бизнес, работа в турска фирма за 2г, истории от/за шефа, реакции на шефа, родом от един доста европейски регион..... женен за туркиня, расла и пасла в чужбина....) са ама МНООООГО силно застъпени. Всички сме гледали Облака, няма какво да се правят, че не е истина и в западна Турция. И все пак ми е интересно  newsm78

# 518
  • В Града на липите
Какъв късмет, че днес нямах нет на работа. Ако знаето колко задачи отметнах, дето се трупат от седмици...
Но пък преди малко ви изчетох и много ми харесаха постовете ви. При една такава по-слаба серия, колко много емоции сте изразили, представям си ако е по-силна. Марияна трябва да прави по две теми на ден.  Grinning
Аз си имам собствено мнение, както винаги, което този път е някъде 50/50. Хем ми иде да пратя сценаристките на "сапун", хем съм доволна, че отметнаха екшъна и Мустафа и историята продължава. Тъй като снощи прочетох това, онова из нета, включително и чуждите фен сайтове с гугъл преводача, явно недоволството е всеобщо. Надявам се да се вземат в ръце белите птици и да сближат нашите "Лози" по-скоро, че пролет иде. Време е за либоФ

nianta, верно ли съм писала такива глупости снощи  Joy Joy Joy Признавам си, не посмях да си ги прочета. Буквално станах на разногледа, да не изпусна нещо, но пак добре, че знам къде е всяка буква на клавиатурата наизуст.  Grinning

Слевенка  Hug Хващам се, че търся постовете ти. Не спираш да ме изумяваш. В душата ти се крие не програмист а поет.   bouquet

# 519
  • София

На мен ми харесва да е консервативен.  smile3501

И на мен  newsm10!
Много екзотично и някак загадъчно ми е всичко около него!

# 520
Цитат
Вале,моята баба много ми прилича на неговата Я да си признаем,че и нашите баби по селата ходят по същия начин със забрадки-в Румъния,Сърбия и Гърция също Кой от кого е взел обичая-не се знае
И моята баба от село ходеше със забрадка, но беше природно интелигентна жена, широкоскроена. Всъщност, и другата ми баба, която не е българка, а от голям европейски град, също се забраждаше. Идеята ми е, че независимо какво виждаме на снимките и кой как е облечен, хората могат да бъдат в душите си модерни, или тесногръди, добри или заядливи, ние не можем да съдим само по външния им вид.
Нелка, напълни ми сърцето!  Hug
Хриси, да знаеш как ми липсваше днес, а то нета бил виновен!  Hug

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 16:02 от ValentinaP

# 521
Вчера ,вкл и аз разнищихме на Енгин костюма до хастара и джоба /май не стигнахме по надолу Whistling/,днес му разкатахме фамилията до трето коляно  #Crazy Mr. Green

Hug

# 522
  • София
Всичко е точно така, Габи! Всички, които мислим така, мисля че сме прави. Може би сценаристките не са в ред, а не ФГ. Нито една от нас не мисли, че между двамата трябва да има страстни целувки или секс, а топлина, вяра, нежност, както беше в болницата. И там нямаше нито целувки, нито...., но имаше топлина, чувстваше се, че го обича, че я е грижа за него. Витаеше нежност и ние всички се радвахме, но сега това вече го няма. ФГ се държи към Керим както жена се държи към съпруга си при изчерпан брак - дано да се лъжа. Искам, много искам това да е моментното й състояние и всичко да тръгне както беше в болницата и в 62 серия. Тогава не бяхме ли всички опиянени?
А пък за Мукадес не ми се говори. Би ме разсмивала, ако беше само любопитството й и тук таме неуместни реплики, но след изнасилването, ТЯ й причини най-големите злини, според мен от чиста завист. Тук напоследък малко се е кротнала, ама да не се връщаме назад....
Така мисля аз и "група учени от Владивосток" / това е шега, нали разбирате /

# 523
Цитат
Вале,моята баба много ми прилича на неговата Я да си признаем,че и нашите баби по селата ходят по същия начин със забрадки-в Румъния,Сърбия и Гърция също Кой от кого е взел обичая-не се знае
И моята баба от село ходеше със забрадка, но беше природно интелигентна жена, широкоскроена. Всъщност, и другата ми баба, която не е българка, а от голям европейски град, също се забраждаше. Идеята ми е, че независимо какво виждаме на снимките и кой как е облечен, хората могат да бъдат в душите си модерни, или тесногръди, добри или заядливи, ние не можем да съдим само по външния им вид.
Нелка, напълни ми сърцето!

В този ред на мисли ,мен ме е отгледала туркиня поради липса на баби,казвах и буля и много приличаше на дамите от фамилия Акюрек,даже си носеше шалвари,но бе природно интелигентен човек и с прости думи /говореше добре бг,а аз будала знам само няколко думи на тур/ ми разказваше приказки и т.н.

# 524
Като се замисля, не жените са проблем, а мъжете  Laughing. Дори и във обсъжданите тук филми го виждаме.... BTW, моята баба също носеше забрадка. Но Енгин е мой набор, а майка не би сложила забрадка, ако ще и "свинкя на джамия да се качи"
Е, разни хора, разни идеали. На мен много ми отива шал около главата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт